Vine vremea insectelor nedorite...

Redactia
Vine vremea insectelor nedorite.... Albine. E pacat sa le omorati. Daca va intra una in casa, deschideti usa si ferestrele ca sa poata iesi. . Paianjeni. Pentru a le taia cheful sa va intre in casa, ungeti ramele usilor si ferestrelor cu otet alb. Repetati operatia de mai multe ori. E bine sa stiti ca...

Vine vremea insectelor nedorite...

Albine. E pacat sa le omorati. Daca va intra una in casa, deschideti usa si ferestrele ca sa poata iesi.

Paianjeni. Pentru a le taia cheful sa va intre in casa, ungeti ramele usilor si ferestrelor cu otet alb. Repetati operatia de mai multe ori. E bine sa stiti ca detesta si mirosul de patrunjel, de frunze de menta piperata si rosii. Faceti buchete si agatati-le in locurile unde paianjenii si-au facut domiciliul.

Gandaci de bucatarie. Daca invazia lor e mare, ardeti sulf si lasati mirosul sa actioneze 2-3 ore. Nu ramaneti in timpul acesta in incaperi. E preferabil sa procedati camera de camera.
Daca va supara doar cativa gandaci plimbareti, instalati curse: pe fundul unui vas (borcan de dulceata) puneti putin zahar, faina sau bere (se dau in vant dupa ea). Inconjurati recipientul cu o carpa umeda, ca sa poata urca pana la gura vasului. Vor cadea in interior si nu vor putea sa mai iasa.

Furnici. Puneti pe drumul lor coji de lamai putrezite, frunze de patrunjel, zat de cafea, bile de naftalina.

Viespi - puneti-le capcane. Taiati o sticla de plastic in doua, faceti-i doua gauri ca sa o puteti atarna si puneti in ea apa cu miere sau zahar. Viespile vor veni sa manance si se vor ineca. Daca tineti fructe in casa, acoperiti-le cu foi de plastic.

Molii. Dusmanul lor de moarte e lemnul de cedru si uleiul de eucalipt. Ungeti rafturile din dulap si acoperiti-le apoi cu foi de hartie.