Zodiacul Lunii Mai

Tana Rosca
In cea mai mare parte a sa, luna mai este o luna linistita, mai ales prin comparatie cu lunile precedente. Marele malefic Saturn nu mai este in miscare retrograda, in plus, face un aspect armonios toata luna cu marele benefic Jupiter. Astfel, principiul rigorii, disciplinei si autoritatii (Saturn) si cel al entuziasmului, expansiunii, optimismului si dreptatii (Jupiter) se completeaza armonios in loc sa se bata cap in cap. Aceasta armonie insa incepe sa fie afectata din 25, de lipsa de realism a unui Neptun retrograd .



Berbec
Echilibru emotional


Planurile pe care le clociti in tacere pana pe la mijlocul lunii sunt atat de interesante si incitante, incat de abia asteptati sa se iveasca momentul in care sa le puteti pune in practica. Se pare ca exista motive pentru care este mai bine sa pastrati discretie asupra acestor proiecte pana in jurul datei de 15. Manifestarile de nerabdare pot interfera cu aceste planuri. Pastrati-va energia pentru ultima parte a lunii, cand vi se vor oferi suficiente ocazii de a va afirma sau de a va face remarcati. Daca exista persoane sau situatii in viata dvs. care nu mai sunt utile evolutiei dvs. se va ivi ocazia sa le lasati in urma.
Bani: Aveti posibilitatea sa negociati o marire de salariu sau de venituri pana in jurul datei de 11. Pana pe 21 (cu exceptia datei de 16, cand Luna noua ne recomanda precautie in manuirea banilor) plasamentele banesti pot fi inspirate. Din 9 incepand puteti cumpara obiecte de decoratiuni interioare, puteti achizitiona pamant sau chiar o locuinta la preturi avantajoase.
Cariera: Energia de care dati dovada in ceea ce intreprideti poate sa-i faca pe unii dintre colegii dvs sa se simta amenintati. Uneltirile impotriva dvs pot fi destul de virulente pana pe data de 15. E important sa incercati sa va stapaniti si sa nu raspundeti insinuarilor.
Dragoste: Echilibrul emotional va caracterizeaza pe tot parcursul acestei frumoase luni de primavara. Va simtiti bine in propria piele si asta este deja o garantie a atractivitatii. In cazul in care sunteti singuri, iubirea romantica poate inflori oricand dupa data de 16.
Sanatate: In prima jumatate a lunii sfatul nostru ar fi sa va grabiti incet. Actiunile precipitate si eforturile hei-rupiste se pot solda cu migrene, tulburari de vedere sau tensiune crescuta.

Taur
Bani si idile


Se pare ca doriti sa faceti anumite schimbari in jurul dvs. Unele dintre ele pot avea de-a face cu aspectul locuintei (pentru cumparaturi legate de casa ar fi bine sa asteptati pana dupa 16), altele cu determinarea raporturilor cu ceilalti membri ai familiei dvs. Este bine sa aveti cu acestia discutii sincere pana pe data de 15, in care sa le explicati punctul dvs. de vedere si cum anume ati dori sa se modifice raportul dintre voi. Pentru a pune in practica schimbarile comportamentale este insa bine sa asteptati Luna noua din16. Luna plina din data de 2, va poate rascoli din punct de vedere personal, dar este ceva trecator.
Bani: Puteti face afaceri excelente luna aceasta, iar sansa incepe sa va surada inca de pe data de 8. Calitatile dvs. de a negocia contracte banoase sunt puse in valoare de planeta comunicarii Mercur intre 12 si 29. Este totusi bine sa nu va repeziti la orice afacere promitatoare pentru ca va puteti aglomera excesiv agenda de lucru, ceea ce duce la o scadere a randamentului si deci a profitului.
Cariera: Dupa truda si necazurile din ultimii doi ani incepeti sa va simtiti din nou siguri pe pozitie. Membrii familiei va pot inocula insa anumite temeri ori incertitudini in ultimele zile ale lunii.
Dragoste: Depasiti-va comoditatea si dati curs invitatiilor primite pana pe data de 9, mai ales daca sunteti singuri si nelinistiti. Nelinistile dvs. se vor risipi foarte curand, pentru ca ocazia de a incepe idile romantice se va ivi negresit. Daca sunteti deja in cuplu, partenerul va fi mandru de comportamentul dvs. social si isi va manifesta deschis admiratia.
Sanatate: In cea de a doua parte a lunii va puteti astepta la migrene, tensiune arteriala sau intraoculara crescuta. Evitati eforturile excesive din 16.

Gemeni
Mieii zburda pe campii


O luna vesela, care va da copilului din dvs. posibilitatea sa se manifeste. Pana pe 8, sunteti pusi pe sotii, dar iubiti pe toata lumea. Intre 12 si 29, aveti tendinta de a vorbi prea mult (dar cu haz), iar din 22, prindeti mai multa incredere in personalitatea si capacitatile dvs. Ar fi recomandabil sa nu va propuneti schimbari drastice in viata inainte de 16 (Luna noua), pentru ca atitudinea dvs. interioara poate suferi o modificare in jurul acestei date, incarcate de sentimente intense.
Bani: Banii incep sa intre in pusculite incepand cu data de 9. S-ar putea sa nu fie sume grozav de mari, cele pe care le castigati in plus. Cert este ca lucrati cu placere si va folositi mult din creativitate in procurarea acestor bani.
Cariera: Ambitia dvs. ar putea fi exagerata pana pe 15, iar asta ar putea sa duca la conflicte cu sefii. Purtati-va de asa maniera incat sa nu dati impresia ca nu sunteti de acord cu decizia superiorilor. Colegii mai tineri va sustin discret pana pe 11. Discutiile pe care le purtati cu colegii va pot acorda un statut semioficial, de persoana competenta, care stie ce este de facut. Comportati-va cu discretie si modestie.
Dragoste: Atitudinea partenerului poate fi exagerat de expansiva, in sensul ca face prea mult tam-tam in legatura cu relatia, sentimentele. Acest exces de siguranta poate duce la o oarecare plictiseala in ultimele zile ale lunii, cand sunteti probabil supusi unor tentatii. Ispitele cele mai puternice apar din 25.
Sanatate: Aveti un tonus bun pana pe 11, iar acesta se mentine in coordonate multumitoare pana pe 21. Exceptie fac zilele de 2 si 16, cand Luna plina, respectiv Luna noua, supun temporar corpul unor solicitari.

Rac
Varf emotional


La inceputul lunii sunteti bucurosi sa iesiti in lume, sa va vedeti cu prietenii, ba chiar sa participati la evenimente sociale mai ample si mai zgomotoase. In cursul acestor iesiri puteti descoperi persoane simpatice sau puteti face cunostinte care se dovedesc ulterior utile. Din 11 incepand, preferati din nou sa primiti prieteni acasa sau sa iesiti, dar intr-un cerc restrans, linistit. Pana pe 9 sunteti plini de compasiune fata de persoane care au nevoie de ajutor, iar eforturile dvs. sunt apreciate cum se cuvine. Intre 12 si 29 se poate sa va vina greu sa spuneti ce aveti pe suflet sau sa va temeti ca spusele dvs. vor fi gresit intelese. E mai bine sa vorbiti decat sa va reprimati gandurile, dar cel mai bine ar fi sa petreceti mai mult timp singuri, cautand raspunsuri care pot fi gasite doar in interior.
Bani: Asocierile de afaceri pot aduce profit incepand cu data de 9, iar ideea lucrativa vine cel mai probabil din partea dvs. Castigati de asemenea incredere in temeinicia afacerilor sau contractelor dvs. pe termen lung.
Cariera: Fiti precauti cu initiativele prezentate sefilor incepand din 16, ele s-ar putea potrivi ca nuca-n perete cu ceea ce aveau ei de gand sa faca.
Dragoste: Momente de mare incarcatura emotionala sunt de asteptat pe 2 (Luna plina in Scorpion) si pe 16 (Luna noua in Taur) dupa care urmeaza o limpezire. Daca doriti sa incepeti o relatie noua este bine s-o faceti dupa 16.
Sanatate: Singurul lucru de care ar fi indicat sa va ingrijiti este tendinta de ingrasare. Luna aceasta apetitul dvs. este pronuntat si, vai, dulciurile sunt pe primul loc in topul preferintelor dvs.!

Leu
Nota zece la sanatate


Chiar daca problemele dvs. nu dispar cu totul in ceata, asa cum v-ati dori, aveti macar satisfactia ca le tineti, in fine, sub control. Aceasta stare de siguranta va ajuta sa faceti fata mult mai bine si mai calm solicitarilor din viata dvs. Din 16, veti putea inregistra succese la drum, fie ca plecati la studii, fie in cazul calatoriilor de placere, in ambele situatii veti avea ocazia sa aratati ce stiti si asta sa va puna in centrul atentiei. In probleme legale, puteti avea castig de cauza doar in masura in care sunteti rabdatori si smeriti. Accesele de revolta (indiferent cata dreptate aveti) vor fi taxate fara gres.
Bani: In prima jumatate a lunii, sunteti predispusi la investitii impulsive, ceea ce n-ar face altceva decat sa creeze si mai multa brambureala in sistemul dvs. de venituri si plati, care este destul de intors pe dos si-asa. Mai bine folositi aceasta energie pentru a va face o oarecare ordine.
Cariera: A venit in fine timpul ca superiorii dvs. sa va acorde apreciere pentru felul in care lucrati. Iesiti deci din starea de resemnare si mobilizati-va pana pe 11, in felul acesta mai demonstrati o data cat de buni sunteti la ceea ce faceti iar laurii culesi catre sfarsitul lunii sunt mai bogati.
Dragoste: Va simtiti mai siguri pe situatie si pe reactiile dvs. E adevarat ca relatia a ajuns intr-un stadiu nou, insa comportamentul partenerului devine din nou tulburator si misterios in ultimele zile ale lunii.
Sanatate: Avem vesti bune, in sensul ca treceti printr-o perioada pozitiva, mai ales incepand din data de 9. Odihniti-va mult si ocupati-va de ingrijirea corporala.

Fecioara
Nu va gasiti locul


In prima jumatate a lunii s-ar putea sa ajungeti sa regretati ca ati deschis larg portile casei dvs. rudelor, vecinilor si prietenilor, pentru ca in tot acest du-te-vino permanent ati ajuns sa nu va mai gasiti locul. Parca nu ati fi acasa la dvs. si parca nimeni nu mai baga in seama ce spuneti si ce doriti. Insistati insa si explicati-va problema, acelora dintre vesnicii dvs. oaspeti cu care aveti o comunicare afectiva buna. Veti vedea ca cel putin dupa Luna noua din 16 situatia va fi alta.
Bani: Din 16 incepand va puteti astepta la dispute cu partenerul de cuplu sau un asociat in afaceri, cu privire la administrarea unor fonduri comune sau folosirea unor resurse de asemenea comune. In unele cazuri, nu va fi propriu-zis vorba despre banii sau resursele mentionate, ci mai mult despre putere, mai precis despre cine are dreptul la decizie. Incercati sa fiti diplomati.
Cariera: Bunavointa sefilor sau a autoritatilor este asigurata pana pe 8, iar dupa aceea, aveti toate sansele sa-i convingeti ca dvs. aveti dreptate, pana hat pe 29. Lucrati grozav cu femeile pana pe 8, iar din 12, puteti manipula pe toata lumea.
Dragoste: Pana la mijlocul lunii puteti fi deranjati de anumite iesiri nervoase ale partenerului, mai mult decat v-ar supara ele in mod normal. Puteti incepe sa va construiti in minte imaginea unui alt partener (si dvs. ce construiti in cap, cam asta obtineti) sau puteti avea o discutie brutal de sincera cu partenerul care v-a suparat.
Sanatate: In organismul dvs. se poate produce un "acord fin" pe glandele endocrine. Aceasta ajustare este benefica, insa poate presupune senzatii minore de disconfort.

Balanta
Schimbari profunde


Daca stati sa va ganditi bine, in fiecare an, in luna mai, in viata dvs. se petrec schimbari profunde. Ele pot sa fie nesemnificative ca evenimente, insa sunt de fiecare data prefaceri interioare, care va fac sa abordati altfel lucrurile. Ar fi bine sa urmariti cu atentie acest proces, iar daca aveti pe cineva suficient de apropiat, puteti discuta despre aceste schimbari subtile. Discutiile avute pe aceasta tema pana pe 11 va pot ajuta sa descoperiti multe despre dvs., puncte vulnerabile, dar si atu-uri pe care nu le cunosteati sau nu stiati cum sa le folositi practic.
Bani: Afacerile intreprinse impreuna cu un asociat va pot aduce un profit substantial. Pentru ca la impartirea profitului sa nu apara discutii (exista un oarecare risc ca asta sa se produca in jurul datei de 16) ar fi bine ca aceste probleme sa fie clarificate pana pe data de 11.
Cariera: Multe Balante cocheteaza cu ideea de-a face ceva nou, ceva mai creativ, iar unele se pot decide chiar sa-si schimbe orientarea profesionala daca se iveste cumva ocazia. Si stiti ceva? Ocazia se poate ivi cu usurinta dupa data de 8.
Dragoste: Relatia de cuplu poate trece prin momente destul de tensionate in a doua jumatate a lunii. E drept ca dvs. sunteti din principiu adeptii rezolvarii diplomatice a conflictelor, dar in anumite situatii este bine ca nemultumirile care se aduna inerent, in timp, sa fie scoase la lumina si discutate. Aveti totusi grija sa schimbati subiectul, daca simtiti ca discutiile devin prea incinse.
Sanatate: In prima jumatate a lunii, tensiunea poate creste brusc si exista si riscul unor accidentari minore ori dureri bruste de cap.

Scorpion
Dileme


Priviti din afara, pareti o fortareata inexpugnabila. Ceilalti au impresia ca nu exista nici o bresa care sa permita un atac ori o apropiere. De unde si dilema tipica Scorpionului: ma protejez perfect, pentru ca dupa aceea sa ma simt singur, sau ma deschid cu precautie, dar ma simt vulnerabil? Si daca ma deschid, cat sa ma deschid ca sa n-o incasez, Doamne fereste, prea tare? Sunt intrebari pe care luna aceasta le veti lamuri, pentru ca veti fi supusi unor "examene practice". Valul cel mare de vulnerabilitate apare odata cu Luna plina din 2, in semnul dvs., iar felul in care va puteti acomoda cu partenerul, respectand aceste limite, il veti descoperi odata cu Luna noua din 16.
Bani: Exista o mare dorinta de-a face investitii de familie sau impreuna cu un asociat in cea de-a doua parte a lunii si aceste afaceri se pot dovedi excelente, daca tineti cont si de opiniile celeilalte persoane care, pana la urma, are si ea fonduri investite in aceasta afacere. Altfel, pot aparea dispute aprige, in urma carora ambele parti au de pierdut. Si in fond, este vorba doar despre orgoliu.
Cariera: Sunteti intr-o pozitie sigura si va puteti face deja planuri pentru viitor. Probabil va trebui sa va convingeti colegii ca trebuie sa gandeasca mai curajos si sa actioneze rapid si in forta.
Dragoste: In mai, se schimba ceva in raportul cuplului, nu neaparat lucruri sesizabile la o privire din afara, ci un raport de forte mai subtil. Discutiile despre sentimente si atitudini emotionale care au loc intre 12 si 29 pot duce la o mare apropiere sufleteasca intre parteneri, iar noul echilibru se stabilizeaza cel mai bine dupa Luna noua din 16.
Sanatate: In cea de-a doua jumatate a lunii, excesul de energie se poate solda cu dureri de cap sau incidente minore in aceeasi zona. Evitati manuirea obiectelor metalice.

Sagetator
Nemultumiti in plin soare


Contextul general al vietii dvs. este luminos si promitator, cu toate astea sunteti macinati de un fel de nemultumire greu de definit. Se poate sa fiti dezamagiti pentru ca va asteptati ca actiunile dvs. sa aiba rezultate rapide si spectaculoase, in timp ce in realitate lucrurile se petrec mai incet decat planificaserati. Reactiile la ceea ce faceti vi se par, de asemenea, neconvingatoare sau nesincere. V-ati gandit ca poate n-ati fost dvs. destul ce categorici sau autentici in actiuni? Veti avea un impact mai puternic dupa Luna noua din 16.
Bani: E o luna in care veti putea afla cat de mult va pretuiesc persoanele dragi din viata dvs. Puteti primi cadouri sau bani cu care sa va cumparati ceva ce va doriti sau vi se poate propune o participare la o investitie in care nu trebuie sa depuneti nici un alt efort pentru a beneficia de roadele acestei afaceri.
Cariera: Ar fi o idee buna sa va aplecati cu atentie asupra detaliilor muncii dvs., sa aveti rabdare, nu sa fortati rezultate imediate, caci in acest caz calitatea ar avea serios de suferit. Lasati temperamentul la o parte si incercati sa faceti echipa cu ceilalti, nu sa iesiti musai in evidenta.
Dragoste: Unul dintre motivele pentru care va vine greu sa va concentrati la serviciu este ca sunteti foarte prinsi de relatia de cuplu. Aici exista toate ingredientele care sa va mentina treaz interesul: atractie fizica sporita, ocazii de-a intreprinde multe lucruri interesante impreuna cu partenerul, invitatii la evenimente foarte tentante, declaratii sincere care va permit o intelegere reciproca mai profunda.
Sanatate: Aveti grija sa beti suficienta apa (minim 2 l pe zi), nu sucuri, ceaiuri sau cafele indulcite si sa fiti economi cu sarea in bucate.

Capricorn
O luna pentru sufletul dvs.


Ati ajuns la anumite concluzii privind masura in care va puteti baza pe altii in situatiile in care aveti nevoie de ajutor. In urma experientelor traite ati luat probabil decizia ca e cel mai bine sa evitati orice forma de dependenta, emotionala ori materiala. Odata cu aceasta decizie, poate va vine si ideea de a-i da jos din carca pe cei care s-au obisnuit sa va paseze responsabilitatile lor. O astfel de decizie ar trebui pusa in practica inainte de data de 24. Ulterior e putin probabil sa va lase inima sa "intarcati" persoana dependenta de dvs.
Bani: Aveti posibilitatea de-a va face planuri administrative pe termen lung, pentru fondurile de care dispuneti sau macar sa va faceti ordine prin documente. Cu acest prilej va pot veni unele idei bune, dar mai aveti de asteptat cateva luni, inainte ca ele sa devina lucrative. Din 25, tranzactiile financiare devin nesigure ori puteti fi inselati.
Cariera: 12-29 este un interval excelent pentru a eficientiza felul in care decurg lucrurile la serviciu. Ideile dvs. organizatorice sunt probabil bune si e simplu sa le puneti in practica. Rezultatele se vor face simtite rapid si vor fi pe placul colegilor ori colaboratorilor dvs. Fiti totusi atenti sa nu faceti prea multe observatii critice.
Dragoste: Mai este o luna in care sentimentele dvs. ies la suprafata cu usurinta, sunteti siguri de voi si va place sa va distrati. Relatiile de cuplu se incalzesc din 9, si romantismul (pardon, sentimentalismul, caci acesta ii caracterizeaza pe Capricorni) se observa cu ochiul liber. Capricornii solitari pot incepe lesne o relatie noua pana pe 21.
Sanatate: Relaxarea emotionala se poate solda cu cresterea apetitului, iar ceea ce se depune are uratul obicei de-a aparea sub forma de celulita. Cah! Mergeti mult pe jos sau faceti gimnastica. Aveti suficienta vointa.

Varsator
Intre clar si confuz


Multe lucruri legate de casa si/sau familie pot fi discutate pana pe 11 si rezolvate, macar partial, pana la Luna noua, respectiv pe data de 16. Proiectele care nu dau semne ca s-ar drege pana la aceasta data ar trebui abandonate fara vreo remuscare - nici nu mai are cum sa iasa ceva din ele. In situatiile in care incearca sa va constranga, ajunge sa va puneti intrebarea: "E problema mea?" si daca raspunsul e negativ, vedeti-va de treaba. E mai bine asa. Confuzia si nesiguranta incep sa va bantuie din nou, dar mai putin acut, din 25.
Bani: In prima jumatate a lunii e bine sa va puneti intrebarea daca e mai bine sa cumparati obiecte pentru a-i epata pe altii cu ele sau sa investiti in lucruri care va pot fi utile in castigarea unor bani.
Cariera: Pe 2 si pe 16 puteti lua decizii profesionale in baza unor emotii puternice. E indicat ca in aceste zile sa evitati hotarari care implica detasare si sange rece. Din 9, relatiile de munca cu colegii devin cat se poate de armonioase.
Dragoste: Daca sunteti in cuplu, va bucurati de echilibrul instaurat la finele lunii trecute, doar ca din 25 incepeti sa aveti din nou indoieli cu privire la sentimentele partenerului dvs. Varsatorilor singuri le merge mai bine, au mai multe interese romantice, dar nu se grabesc sa se decida.
Sanatate: Pe langa retentia de lichid in tesuturi, din 9 mai aveti de luptat si cu pofta de mancare crescuta ori tentatia dulciurilor.

Pesti
Radicalism


Sunteti mult mai siguri pe dvs. si pe ceea ce vreti si puteti sa-i surprindeti pe cei care sunt obisnuiti cu un comportament foarte conciliant din partea dvs. Nici acum nu doriti sa suparati pe nimeni (pur si simplu nu sta in firea dvs.), dar nici nu permiteti sa va faca cineva program. E bine sa stabiliti limite clare, pana pe 15, cat timp va vine usor sa spuneti "nu" si "pana aici". Atentie insa, in prima saptamana exista riscul sa nu intelegeti nici dvs. de ce reactionati atat de radical. Analizati aceste reactii, va pot ajuta sa intelegeti impotriva caror frustrari trecute va rasculati acum.
Bani: Initiativele dvs. de-a castiga bani din cea de-a doua parte a lunii pot fi inspirate, in schimb pornirile dvs. de-a cumpara lucruri costisitoare, in urma unui impuls de moment, nu.
Cariera: In cazul in care atitudinea dvs. din ultima vreme, de la serviciu, a ofensat pe unii dintre colegii dvs. sau chiar pe unii sefi, luna aceasta aveti posibilitatea de-a dezamorsa conflictele tacute si de-a dezarma macar pe unii dintre cei care va poarta pica. Daca va asumati cu candoarea dvs. irezistibila greselile comise, va fi greu pentru oricine sa persiste intr-o atitudine dusmanoasa.
Dragoste: E cazul sa va faceti curaj si sa luati dvs. initiativa si veti avea energia necesara in prima jumatate a lunii. Stim cu totii ca atacul frontal nu va place, dar acum acesta este modul cel mai potrivit de-a actiona. Sunt toate sansele ca deschiderea dvs. sa fie bine primita.
Sanatate: Pana pe 15, energia dvs. poate suferi mari fluctuatii, cateva zile se va echilibra, dar catre finele lunii starea de oboseala se reinstaureaza si odata cu ea nevoia somnului prelungit.