Dans contemporan la Odeon

Claudiu Ionescu
Coregraful si dansatorul Razvan Mazilu a pus in scena la Teatrul Odeon un spectacol de dans pe muzica lui Bach, numit simplu "Block Bach", care va avea premiera pe 17 mai.

"Este o incercare de a identifica prezenta sacrului in cele mai banale, mai agresive si mai urate fragmente de real; (...) este vorba despre viata si cateva dintre intamplarile prin care trece un tanar care s-a nascut si traieste intr-un bloc dintr-un cartier al unui oarecare mare oras - poate fi un fost cartier comunist sau suburbia oricarui oras occidental", afirma Razvan Mazilu si regizorul Alexandru Dabija. Piesa este conceputa fara cuvinte, ci doar din miscare: dans contemporan si break-dance pe sublima muzica a lui Bach. Intr-o ipostaza inedita, in spectacol apare si Crbl (pe numele sau adevarat Eduard Andreianu), cotat a fi cel mai bun dansator de break-dance din Romania, membru fondator al trupei Simplu. Spectacolul este un prilej pentru el de a se intoarce pe scena, dupa ce a fost balerin la Teatrul de estrada din Pitesti, timp de 5 ani. "O fac pentru mine si pentru public, in nici un caz pentru bani", a spus solistul.
Alaturi de Razvan Mazilu si de Crbl, apar pe scena actrita Coca Bloos si Monica Petrica, prim balerina a Operei Romane. Coregrafia este semnata de Razvan Mazilu si de Amir Kolben din Israel, iar regia spectacolului apartine lui Alexandru Dabija, care semneaza si scenografia, alaturi de Laura Paraschiv.