Intretinerea lenjeriei de pat

Redactia
Intretinerea lenjeriei de pat. Pentru ca fiecare din noi petrecem, in medie, 7 ore pe noapte in pat, el trebuie sa fie cat mai curat cu putinta. Sfatul este important mai ales pentru persoanele care sufera de astm sau de alergii, pentru ca acarienii care le provoaca se aciuiesc mai ales in saltele....

Intretinerea lenjeriei de pat

Pentru ca fiecare din noi petrecem, in medie, 7 ore pe noapte in pat, el trebuie sa fie cat mai curat cu putinta. Sfatul este important mai ales pentru persoanele care sufera de astm sau de alergii, pentru ca acarienii care le provoaca se aciuiesc mai ales in saltele. Aerisiti-va bine camera de dormit si tineti seama de sfaturile care urmeaza.
Schimbati si spalati cearceafurile si fetele de plapuma si de perna in fiecare saptamana.
Spalati, periodic, pernele, cu mana, in apa cu clabuc de sapun ras, clatiti-le bine si lasati-le sa se usuce la soare.
In cazul cand saltelele sunt invelite in huse, duceti-le la curatat. Musafirii nepoftiti vor fi lichidati fara urma.
Intoarceti-va saltelele pe ambele parti, ca sa se uzeze egal, si scoateti-le afara, la soare, de doua ori pe an.
Daca folositi plapume umplute cu puf, spalati-le in masina, la fel ca imbracamintea sintetica, pe ciclul scurt. Iarna, cand e ger, scoateti-le afara si lasati-le vreme indelungata, ca sa moara toate ouale de acarieni.
Cand va schimbati cearceafurile de pat, treceti cu aspiratorul peste suprafata saltelei. Daca sunteti astmatici, protejati-o cu o husa anti-acarieni care impiedica inmultirea parazitilor.