Machiajul care intinereste

Redactia
Un medic american a lansat prin presa urmatoarea chemare: "Cine crede ca arata mai tanar cu 10 ani decat varsta pe care o are sa scrie pe adresa..." Au raspuns circa 8000 de femei si barbati, carora li s-au dat apoi spre completare chestionare individuale, menite sa lamureasca enigma "perpetuei tinereti". In urma analizei raspunsurilor, clasificarea a fost urmatoarea:



Aratam mai tineri atunci cand...

Avem o viata sexuala implinita, chiar si dupa 60 de ani.

Avem preocupari profesionale care ne fac placere, chiar si dupa anii de pensie.

Tineretea se pastreaza prin ingrijire corecta.
Lasand analiza primelor doua raspunsuri pe alta data, astazi vrem sa le convingem pe cititoarele noastre care dupa o varsta anume se scot singure la mezat, ca anii pot fi pacaliti. O "ingrijire corecta" (conform anchetei), dublata de stiinta vestimentatiei si a machiajului, poate sa faca, in privinta varstei, minuni. Sperand ca vara, instalata cu tot protocolul ei fastuos, insenineaza starea noastra de spirit fara discriminare de varsta, propunem - in randurile de fata - un program de intinerire obtinut prin machiaj.

Ten proaspat

Cearcanele de sub ochi si cutele de expresie care coboara de la nas catre gura pot fi mascate cu un fond de ten mai deschis (creion), peste care se aseaza o pudra normala.

Folositi acum, vara, crema colorata in loc de fond de ten. E fluida, usor hidratanta, poate fi aplicata pe fata, fara a mai folosi in prealabil o crema de zi.

Putin fard rosu aplicat pe pometii obrajilor si pe extremitatea arcadei da un aer de prospetime si tinerete.

Ochi stralucitori

Ca sunt facute din pudra sau crema, folositi numai farduri mate pentru pleoape (sclipiciurile sunt prea stridente) in nuante de bej, fumuriu si maro (evitati negrul, fiindca imbatraneste).

Dati-le sprancenelor o forma frumoasa, periindu-le in sus. Daca sunt decolorate, folositi un creion de sprancene, dar foarte fin. Contururile puternice imbatranesc.

Nu folositi niciodata eye-liner lichid sau dermatografe negre. Ele atrag atentia asupra ridurilor. Preferati dermatografele-creion in culori naturale: maro si bej.

Aplicati pe colturile interioare ale pleoapelor un punct de fard luminos (auriu, argintiu). Privirea pare stralucitoare.

Buze netede

Conturul buzelor nu se mai sterge asa de usor, daca aplicati pe ele, inainte de-a va ruja, un strat de pudra. Ea umple striurile si cutele iar rujul se lipeste mai bine.

Daca aveti peste 50 de ani, nu mai desenati conturul buzelor cu creionul, fiindca se vad cutele. Rujul se aplica direct.

Folositi rujuri grase si lucioase, evitand sa insistati prea mult asupra colturilor gurii. Buzele vor parea mai netede decat sunt.

Evitati categoric rujurile stridente (rosu aprins, carmin, violet), precum si cele de nuante inchise (maro). Contrastul puternic accentueaza varsta. Culorile potrivite sunt: coraiul si nuantele trandafirii.
In concluzie: Mai putin inseamna (cand e vorba de machiaj) mai mult. Machiati-va cu economie. Prea mult fard da senzatie de "tencuiala" si accentueaza ridurile. Indiferent ca e vorba de farduri, pudra sau ruj, alegeti numai nuantele naturale (intre trandafiriu si maro deschis).



Cosmetica naturista

Doua retete de sezon

Venirea verii umple pietele de legume, fructe si flori.
Din tot ce aduceti in casa, folositi o particica pentru obraz


Ulei de castravete pentru curatirea
tenului gras si normal


Ingrediente: 1/2 castravete, 4 linguri de untdelemn de masline, 1 lingura suc proaspat de lamaie, 2 linguri de alcool de 50gr. (vodca).
Prepararea:
Curatati castravetele de coaja si dati-l pe razatoare. Adaugati celelalte componente ale retetei si amestecati. Puneti produsul intr-o sticluta si pastrati-o in frigider. In fiecare dimineata si seara, inainte de a va machia si dupa demachiere, curatati-va bine fata cu ulei de castravete.

Lotiune de patrunjel pentru
curatarea tenului sensibil si uscat


Ingrediente: 1 lingura de patrunjel verde tocat, 50 ml untdelemn de masline, 50 g lanolina.
Mod de preparare:
Puneti patrunjelul intr-o sticluta si turnati peste el untdelemnul de masline. Lasati-l o saptamana-n camara, la loc uscat, apoi strecurati patrunjelul si uleiul prin sita, in alt vas. Adaugati lanolina si incalziti totul pe baie de aburi, pana ce produsul se infierbanta. Turnati-l din nou in sticla si inchideti-o cu un dop. Se foloseste ca un demachiant obisnuit, stergandu-va dimineata si seara obrazul cu el.