Exista tinerete eterna?

Redactia
Ultimele descoperiri ale medicinii: vom putea arata cu 10 ani mai tinere.


Cunoasteti desigur, si dvs., femei-campioane in lupta cu imbatranirea, care arata si se simt chiar mai tinere cu 10 ani. O parere? Nici vorba! Fericitele muritoare au in sange (literalmente) aceasta capacitate de a se mentine tinere, pentru ca la ele, conform cercetarilor efectuate, volumul albuminei este mai ridicat. Stiinta confirma: cu cat cantitatea de albumina este mai mare, cu-atat creste mai mult calitatea vietii. Pentru ca organismul poate sa produca hormoni de crestere chiar si la o varsta mai avansata, dar numai daca dispune de albumina suficienta. Iata deci secretul tineretii fara batranete: volumul ridicat de albumina inseamna o piele neteda si elastica. Grasimile nu se pot depune asa usor, ne simtim evident mai in forma si mai pline de viata.
O veste buna: Printr-o alimentatie adecvata, organismul poate fi stimulat sa produca el insusi (din nou) mai multi hormoni de crestere. Pentru aceasta, are nevoie de un consum regulat de leguminoase (mazare, fasole verde), carne slaba de pasare, peste, produse din soia. Pentru mentinerea tineretii sunt importante sursele slabe (fara grasime) de albumina, in special cele vegetale, pentru ca grasimile impiedica asimilarea rapida a albuminei in sange.

Mancarea care intinereste

Legume tinere

Expertii nutritionisti ne recomanda sa mancam de cinci ori pe zi fructe si legume. Motivul: celulele noastre asimileaza permanent substante pe care apoi le prelucreaza. In timpul acestui proces se produc deseuri care distrug interiorul celulelor - asa-numitii radicali liberi. Aceste deseuri celulare periculoase pot fi combatute cu ajutorul vitaminelor A, E si C care se gasesc din abundenta in fructe si legume. Ele previn aparitia cancerului, a bolilor de inima si de circulatie si franeaza imbatranirea.
Un sfat: legumele puternic colorate au eficienta dubla.

Stop caloriilor

Cea mai importanta conditie a tineretii suna scurt: grasimi mai putine! Recent, cercetatorii britanici au constatat ca la cei care reduc consumul de calorii, procesul de imbatranire este mai lent - afirmatie confirmata deja de experientele efectuate pe soareci. Se cerceteaza inca efectele regimului sarac in calorii asupra oamenilor. Studiile facute asupra unor persoane de varsta inaintata arata ca acestea raman - fara exceptie - suple.
Invers: excesul de greutate distruge tineretea mult mai devreme.

Eficienta lichidelor

Beti zilnic 2 l de apa plata sau minerala. In ciuda varstei, ea previne uscarea pielii, mentinand-o intinsa si ajuta rinichii sa elimine toxinele. Medicii recomanda un plus de oxigen: turnati de cateva ori apa minerala dintr-un pahar intr-altul, de la o inaltime de 30 cm. Oxigenul va intareste, el este indicat ca regim impotriva imbatranirii celulelor.
Un sfat: Hraniti-va zilnic, 10 minute cu aer, inspirand si expirand adanc in mod constient.

Ajutoare verzi:

Algele. "Iarba lui Neptun" ne ajuta sa ne mentinem tineretea, datorita microelementelor pe care le contine. Sunt foarte bune pentru curatirea si regenerarea celulelor.
O lingura de ulei din germeni de grau (zilnic) impiedica radicalii liberi sa distruga celulele.
Morcovii: feresc pielea de imbatranire (si de razele ultraviolete) prin betacarotenul pe care-l contin.
Avocado - stimuleaza activitatea creierului.
Ceaiul verde - spala calcarul din artere, prevenind atacurile cerebrale (la fel si usturoiul).
Biotina - ajuta parul subtire sa se-ndeseasca si sa-si recapete luciul. Este o vitamina care se gaseste in: miere, nuci, cereale integrale.
Lactobacilii din kefir ii ajuta pe bulgari sa ramana tineri 100 de ani.
Se pare ca siliciul din mei stopeaza imbatranirea.

Cum mananca americancele

1. Mixati 1 l de suc de rosii cu o lingura de untdelemn vegetal si beti lichidul obtinut in portii impartite pentru o zi intreaga: mobilizeaza anticorpii impotriva radicalilor liberi, provocatori de boli.
2. Alaturi de albumine (carne de pasare, peste) beti sucul unei lamai: faciliteaza patrunderea mai rapida a albuminei in sange.
3. De doua ori pe zi, mestecati un pumn plin de seminte (dovleac, floarea-soarelui), miez de nuca, alune, jir, cereale incoltite, ele livreaza masiv acizi nucleici necesari regenerarii celulelor.
4. Tabletele de zinc ajuta parul si unghiile sa creasca mai repede, cresc producerea de colagen.
5. Mancati de doua ori pe zi cate doua felii de ananas (din conserva) - intarzie aparitia ridurilor si a petelor de varsta de pe piele.
6. Luati zilnic lecitina: sporeste capacitatea de concentrare.
7. Nu uitati vitaminele B complex: apara celulele, intaresc nervii.
8. Inainte de a va culca, beti un pahar de lapte cald amestecat cu miere: grabeste producerea de melatonina.
9. Renuntati total la painea alba in favoarea painii integrale (graham, secara etc.). Ne sporeste enorm rezistenta la boli.
10. Folositi la gatit sare iodata (se gaseste peste tot in comert) si luati de doua ori pe zi 500 mg de vitamina C: stimuleaza activitatea celulelor, improspateaza organismul, induce o stare de optimism.