"Am fost la solar si m-am ars pe tot corpul"

Redactia
"Mi s-a stabilit diagnosticul leucemie cronica".

Cu ocazia efectuarii unor analize pentru alte suferinte, mi s-a depistat marirea numarului de leucocite granulocitare. De circa 7 luni, fac analize si alte investigatii. In final, medicii de la hematologie - Iasi, au stabilit diagnosticul de leucemie granulocitara cronica si mi-au propus chimioterapia. Am 65 de ani si sincer va marturisesc ca imi e frica sa incep tratamentul. In speranta ca cineva ma poate ajuta cu un sfat, cu o reteta, scriu aceste randuri, fiind convins ca Dumnezeu imi va intinde o mana prin bunavointa cititorilor acestei minunate reviste. Cu stima si respect,
Toader - tel. 0745/97.83.68

"Am fost la solar si m-am ars pe tot corpul"

Sunt Gabriela, sunt din Bucuresti, am 27 de ani, si sunt disperata. Am fost la solar, am stat 15 minute si mi-am ars pielea de pe sani, piept, axila si brate ingrozitor. Am fost rosie si pe fata, dar mi-a trecut, dar in celelalte zone pe care le-am enumerat sunt inca foarte rosie, usturimile nu au trecut, si ce ma ingrijoreaza cel mai tare este ca pe sani, in special stangul, mi-au aparut vase sparte, cu aspect de panza de paianjen. Nu stiu ce sa fac. Tot ce am facut a fost sa ma dau cu crema de galbenele cu propolis, dar nu vad nici o ameliorare. Am mai facut solar in urma cu un an si ceva, dar niciodata nu m-am ars, cu toate ca am stat tot cate 15 minute pe sedinta. Stiu ca ar trebui sa consult un dermatolog, dar este foarte greu sa gasesti unul bun. Ce imi recomandati?
Gabriela

"Baiatul verisoarei mele a
fost operat de tumora cerebrala"


Baiatului verisoarei mele, in varsta de 11 ani si 10 luni, i-a fost descoperita o tumora cerebrala, la Clinica de Neurochirurgie din Targu Mures. A fost operat de o echipa extraordinara de medici. Rezultatul histopatologic este: ependimom anaplastic. Momentan, se afla la Institutul Oncologic din Cluj-Napoca, face chimioterapie si radioterapie. Daca cineva cunoaste un tratament naturist sau o alta metoda de a ajuta acest copil sa-si continue viata, il rugam sa o comunice cat mai grabnic. Numele mamei lui este Geta Ciucanu, tel. 0740/79.19.47. Cu respect,
Mariana Csibi - tel. 0740/14.02.09

"Am probleme cu pielea spatelui"

De ani de zile ma confrunt periodic cu aceeasi problema: cat este soare, cald, si-mi acopar cat mai putin pielea, spatele meu este neted si curat, dar cum incepe vremea friguroasa, se umple de puncte negre, cosuri si pete, in special in zona omoplatilor, dar si spre mijloc sau pe umeri. Am o piele usor seboreica, dar aceleasi norme de igiena le aplic si vara, si iarna. Momentan nu sunt in Romania pentru a consulta un medic dermatolog (aici nu imi permit), insa sper sa primesc sfaturi din partea altor cititori care s-au confruntat cu aceasta problema si au rezolvat-o. De asemenea, am citit in paginile revistei despre eficienta unor unguente precum Mibazon sau Carpicon si ma intreb daca se aplica si in cazul meu. Multumesc.
Angela Radu

"Retin apa in organism si ma umflu"

Sunt o tanara de 29 de ani, si cam de 3 luni mi se umfla tot corpul. Am fost la o clinica particulara din Constanta, unde mi s-a spus ca am probleme cu glanda tiroida, gusa tiroidiana de tip 1 si microchisturi la ambii sani. Pentru toate astea urmez tratament, insa ma umflu in continuare, si am dureri foarte mari de picioare. Am un serviciu care nu imi permite sa stau pe scaun si retinerea apei imi creeaza un disconfort fizic si psihic. Va rog din suflet sa ma ajutati! Va multumesc.
Liliana - tel. 0743/78.31.08

"Caut tratament alternativ
pentru cancer la vezica biliara"


Sunt interesat de un tratament alternativ pentru cancerul la vezica biliara, cu metastaze la ficat. Daca sunt persoane care, cu ajutorul terapiilor alternative au obtinut rezultate pozitive, le rog sa-mi raspunda prin intermediul revistei sau pe e-mail.
G. Tudor - e-mail: george.tudor2004@yahoo.ca

"Am probleme cu parul"

Am locuit in Suedia de copil, si de cand m-am mutat in Romania, parul meu a inceput sa cada foarte mult, in sensul ca am o micuta chelie in fata. Sunt disperata. Exista vreo sansa sa mai creasca parul? Ce as putea sa folosesc? Va multumesc si va astept raspunsul.
Aurelia De Armas - e-mail: nague@hotmail.com