Opinii de la cititorii revistei

Cititor Formula AS
Draga "Formula As".... - Opinii de la cititorii revistei.

"Gustul amar al mierii"

(Interviu cu Marie Rose Mociornita,
realizat de Corina Pavel, F. As nr. 771)


"O femeie puternica"

Mi-a placut foarte mult interviul, o femeie luptatoare, pe care Dumnezeu a ajutat-o sa fie puternica... Si eu sunt printre straini, visez mereu ca voi putea sa ma intorc acasa, sa traiesc in tara mea, alaturi de copiii mei, dar deocamdata nu e posibil. Speranta moare ultima si poate ma va ajuta si pe mine bunul Dumnezeu. Sanatate si multa fericire, Marie Rose!
Tanta - e-mail: tantaciobanu@yahoo.com

"Superb!"

Avem nevoie de astfel de romani. Cinste d-nei Mociornita si parintilor care au crescut-o in felul acesta.
T. - e-mail: tdrdegan@yahoo.com

"Dumnezeu sa va ajute"

Dumnezeu a vrut sa va intoarceti inapoi, pe acest pamant atat de frumos, pe care multi dintre noi nu-l meritam. Aceasta tara are nevoie de cat mai multi oameni ca dvs. Dumnezeu sa va ajute in tot ceea ce vreti sa faceti.
Gelu - e-mail: gheorghita.ciolacu@yahoo.com

"Un om adevarat"

Tot respectul si admiratia pentru d-na Mociornita. Daca macar zece oameni de acest nivel s-ar regasi in structurile cu putere de decizie la nivelul acestei tari, am avea sperante ca putem iesi din mocirla si circul in care ne balacim.
Imbrea Denisa - e-mail: denisaimbrea@yahoo.com

"O mare romanca"

Foarte bun articolul! D-na Marie Rose Mociornita este un om deosebit, o mare romanca. O urmaresc cu mare placere in toate transmisiile televizate. Are ceva serios de spus. Foarte bine ca a venit sa-si revendice proprietatile, este dreptul ei stramosesc. Succes si tarie, Marie Rose Mociornita!
Aurelia Tudor - e-mail: aurelia_tudor@yahoo.com

"O justitie bolnava"

Sunt tanar si nu-mi vine sa cred cate abuzuri se intampla in justitia romaneasca, care ar trebui sa fie in primul rand apolitica, impartiala si oarba. Combinatii, matrapazlacuri care se puneau la cale pe ascuns candva, acum se pun la cale pe fata, fara nici o urma de jena, pe holurile acelor institutii impartitoare de dreptate si adevar, numai pentru unii. Trebuie sa se ia atitudine fata de comportamentul sfidator al magistratilor romani, ajutati de unii colegi avocati bolnavi dupa avere, in ceea ce priveste modul cum vad ei dreptul de proprietate, fara a carui recunoastere si consolidare nu vom intra niciodata in randul lumii. Va urez mult succes in demersurile dvs. pentru reconstituirea dreptului de proprietate asupra mostenirii parintesti si sper la o constientizare cat mai profunda a opiniei publice in randul tinerilor, caci ei sunt singurii care mai pot schimba si lumina coridoarele atat de murdare ale justitiei romanesti.
Conache Eduard-Catalin - e-mail: catalin_eduard84@yahoo.com

"Suntem doi consateni"

Atat sotia mea, cat si eu suntem din comuna Tintea, chiar vecini cu magazinul pe care l-a construit domnul Mociornita la noi in comuna. E doar unul din motivele pentru care o veneram pe d-na Marie Rose. Cunosc multe lucruri despre familia Mociornita si toate sunt de lauda. In monografia comunei Tintea, scrisa de invatatorul si directorul scolii in anul 1940, Gheorghe Mociornita, alaturi de colonelul Boteanu, au un capitol aparte. Patrioti luminati, care si-au pus pecetea asupra vietii spirituale a satului. Desi in prezent locuim in Bucuresti, nu am uitat de unde ne tragem si ne-am construit o casuta frumoasa in Baicoi, satul Liliesti.
fam. Bulareanu Ioan si Aurelia - e-mail: ioan.bulareanu@hidroelectrica.ro

"Sanatate si succes"

Am toata stima pentru tanara doamna Mociornita, pentru perseverenta de-a lupta si de-a invinge greutatile vietii, pentru respectul pe care il are fata de parinti. Frumusetea ei fizica, in armonie cu cea sufleteasca, o va ajuta intotdeauna in tot ce face. Sunt uimita ca, desi tanara, are curajul sa nu abdice de la ideea de a dobandi ceea ce fusese al ei, al familiei Mociornita, si care trebuie sa ramana al acestei familii. Ii doresc numai bine, sanatate si succese.
Negrus - e-mail: gnegrus@uaic.ro

"Despre frumusete"

Va urmaresc de cativa ani cu admiratie pentru trasaturile dvs. armonioase, luminate de frumusetea care vine din interior. Acum, cand ma gandesc la o femeie frumoasa, imi spun Marie Rose Mociornita. Traiesc in Canada, iar sentimentul dumitale de un real patriotism, bine fundamentat, imi face nespus de bine. Ca si alte valori ce se capata prin educatie, patriotismul face parte din zestrea primita de la parinti si care devine constienta atunci cand ajungi la maturitate. Cu mult respect,
Ioana - e-mail: oana@hotmail.com

"Ar trebui sa te implici in viata politica"

Draga Marie Rose (permite-mi sa-ti spun pe nume), daca macar un sfert din populatia adulta a Romaniei ar gandi si ar vorbi atat de frumos despre tara noastra, asa cum o faci tu, atunci am putea "trece" mai usor obositoarea "tranzitie", am putea convinge ca nu suntem un popor de rang inferior. Te admir si cred ca ar trebui sa te implici si in viata politica, pentru ca e mare "criza" si acum este momentul, asa simt eu, ca ti-ar veni manusa! Ar fi benefic ca oamenii simpli sa perceapa si altfel politica, ca de circ si luare in ras s-au saturat! Eu, admiratoarea ta din umbra, simt ca ceea ce faci faci bine. Sunt o optimista si cred ca viitorul ne va rezerva mai multe lucruri bune. Astept confirmare din partea lui.
Mariana - e-mail: finaudit03@yahoo.com

"Sunt intristata"

As dori sa o felicit pe doamna Mociornita pentru curajul si hotararea de a se intoarce acasa. Si mie imi este foarte dor de Romania. Sunt intristata, insa, de referirea sa la lipsa de cultura din Canada. Aceeasi atitudine o regasesc la multi romani stabiliti in Australia, unde locuiesc si eu. Nu inteleg de unde aceasta impresie. Personal, am vazut spectacole superbe aici, citesc carti extraordinare, de autori despre care nici nu auzisem in Romania. Sunt si aici spectacole, discutii interesante cu oameni deosebiti, trebuie doar sa depunem putin efort. Inteleg, insa, ca remarca a fost facuta cu referire la o perioada de timp mai indepartata.
Cristina - e-mail: calm29us@yahoo.com

"O femeie adevarata"

Doamna Marie Rose Mociornita este o femeie adevarata, stilata, inteligenta, speciala, si transmite prin toti porii armonie, liniste, frumusete, incredere. Sper sa mai auzim despre domnia sa si sper ca astfel de oameni sa ne conduca destinele, sa ne invete sau reinvete sa traim frumos si sa ne iubim radacinile, neamul si tara. Felicitari, stimata si distinsa doamna, succes mai departe in tot ce veti face. Daca va decideti sa treceti granita spre politica, veti avea, cu siguranta, in mine, o sustinatoare ferventa si sincera. Cu mult drag,
Istrate Gabriela - e-mail: gabi.istrate@yahoo.com

"Sunt alaturi de dvs."

Stimata Marie Rose Mociornita, ii multumesc lui Dumnezeu ca am reusit sa va cunosc prin intermediul acestui interviu. Va admir si sunt alaturi de dvs. in tot ce faceti. Mi-ar placea sa va fiu mai aproape, sa va cunosc mai bine si sa imi ofer toate puterile mele in actiunile dvs. caritabile. Sunteti un suflet mare, un temerar, si as vrea sa ramaneti tot asa. Momentan sunt in Usa, la fiii mei, dar as socoti ca pe una din cele mai mari bucurii ale vietii mele faptul de a putea sa va intalnesc vreodata.
Viorica Crisan - e-mail: vioricacrisan2004@yahoo.com

"Romante..."

Romante. Romante. Burghezoaica sadea. Nu pe spinarea muncitorilor au facut ai sai parinti bunastarea pe care vrea acum s-o primeasca? Hai sa fim seriosi.
Vernescu - e-mail: v_trandafir@yahoo.com

"Barsana, manastirea care a cerut cap de om"

(Reportaj semnat de Bogdan Lupescu, F. As nr. 772)

"Am citit articolul in fata clasei"

Singurul regret pe care mi-l trezeste citirea acestui articol e faptul ca nu s-a publicat inainte de sarbatoarea Inaltarii, cand am fost si am vizitat manastirea Barsana. Modul in care e scris articolul reveleaza cu mult mai mult decat informatiile cu caracter relativ turistic, pe care le afli de la maicutele ghid de la manastire. Am urcat in turn fara sa stiu minunea care a ajutat la ridicarea lui, si acum am sentimentul unei pangariri. Si totusi, multumesc domnului Bogdan Lupescu pentru bucuria pe care ne-a facut-o mie si tuturor prietenilor carora le-am dat sa citeasca articolul, pentru forta, eleganta si inspiratia cu care l-a conceput, pentru faptul ca ne-a facut partasi la minunile care se intampla in jurul nostru si ne ajuta sa ne reorientam si sa nu le mai cautam in alte planuri, mult departate in spatiul fizic si spiritual. Sunt profesoara la Liceul de Arta din Ploiesti si am adus acest articol la ora de educatie vizuala, la clasa a X-a, de arhitectura, pentru ca mi s-a parut un foarte bun mijloc de a trezi in copii, in viitorii arhitecti, respectul fata de meserie. Am vrut sa-i fac partasi la ideea ca minunile care au ridicat biserica Curtii de Arges, sau pe cele din Moldova, aceste minuni traiesc printre noi. Multe articole ale d-lui Lupescu m-au impresionat, am prins de abia acum prilejul sa ii multumesc dansului si redactiei revistei "Formula As", pentru lumina pe care o aduc in sufletele noastre.
Adriana Braileanu - e-mail: adiradubra@yahoo.com

"Extraordinar..."

Am ramas fara cuvinte. Vorbele mi se opresc in gat. Emotiile ma coplesesc. Oameni deosebiti, intr-un sat deosebit, cu o manastire deosebita, construita cu jertfa si dragoste. Va multumesc ca m-ati facut partasa la toate acestea.
Livia C. - e-mail: cristaliv@hotmail.com

"Un dar de la Dumnezeu"

Aceasta revista este un dar de la Dumnezeu pentru cititorii ei. Daca ar citi jumatate din populatia Romaniei aceasta revista, am reusi sa fim mai buni, mai intelepti, iar rasplata celui de sus nu ar intarzia sa apara.
Roatis Ovidiu - e-mail: madrovi_30@yahoo.com

"Mult noroc!"

Mii de felicitari pentru acest senzational articol. Mi-a adus lacrimi in ochi si dor in suflet. Sunteti un colectiv minunat, iar aceasta revista este nepretuita. Felicitari, sanatate, mult noroc si binecuvantare de la Dumnezeu.
Daniela Staicu - e-mail: staicudaniela@hotmail.com

"Felicitari!"

Sunteti minunati, totul este ceva atat de feeric si unic in lume. Frumos, ca mai scrieti si de bine. Felicitari din Sua.
Maria Ralee - e-mail: mralee@msn.com

"Tulburatoare poveste"

Pana a citi reportajul nu stiam nimic despre istoricul manastirii, cu toate ca am vizitat-o de cateva ori, fiind in trecere de la bunici spre casa. Tulburatoare poveste! Pana acum, pentru mine, Barsana era doar un obiectiv turistic, nereusind niciodata sa simt ceva dumnezeiesc in momentul vizitarii ei, dar cred ca ceva s-a schimbat in sufletul meu in momentul lecturii. Nu am fost la bunici de trei ani, locuiesc doar la 100 km distanta, intr-un sat frumos, cu acelasi tip de biserica, doar ceva mai veche, Plopis, langa orasul Cavnic. Felicitari inca o data pentru reportaj. Doamne ajuta!
Elena - e-mail: elena_chetran@yahoo.com

"Sunt primar in sat..."

(Interviu cu Mircea Rusu, semnat de Bogdana Tihon, F. As nr. 772)

"Multa bucurie"

Acest articol mi-a produs multa bucurie. Bucuria de a vedea ca oamenii de calitate fac ceva pentru comunitate, pentru cei din jur. Pacat ca binele si dorinta de a face bine sunt ucise din fasa de cei care nu au valori morale, de cei pentru care banul e totul!
Alina Nita - e-mail: nitamarian1@yahoo.com

"Sanatate si putere de munca"

"Sunt primar in sat si, poate sa va para ciudat, imi place de mor". Expresia e super! Oare cati primari mai sunt in tara care simt sa spuna asa? Mircea Rusu, sanatate si putere de munca!
Mia Crisan - e-mail: miacrisan@yahoo.com

"Aceasta este tara mea"

Personal, ii doresc domnului Mircea Rusu ca Dumnezeu sa-i lumineze drumul pentru binele intregii comunitati si pentru fericirea familiei dansului. Mi-am promis ca atunci cand voi veni in tara, sa trec si prin comuna pe care cu mandrie o conduce. Imi este tare dor de Ardeal!
Elena Simionescu - e-mail: elenasimionescu@ yahoo.com

"Asa ar trebui sa fim toti"

Inca o data, Mircea Rusu nu m-a dezamagit, o spun cu toata convingerea. A fost si a ramas un om deosebit, tocmai datorita normalitatii lui, normalitate cu care foarte putini oameni astazi se pot mandri.
Ferent Ciprian - e-mail: fccrimar@yahoo.co.uk