Alti lauri pentru filmele romanesti

Claudiu Ionescu
Film. Alti lauri pentru filmele romanesti

"California Dreamin`" -
Multipremiat la Festivalul de Film de la Bruxelles


Filmul regretatului regizor Cristian Nemescu, "California Dreamin` (nesfarsit)" a castigat zilele trecute, in cadrul Festivalului de Film de la Bruxelles, Premiul Publicului, Premiul Special Canvas si Marele Premiu Iris, in valoare de 10.000 euro.
Inca de la prima proiectie, filmul s-a detasat ca fiind una dintre creatiile favorite aflate in competitia oficiala. Festivalul de Film de la Bruxelles se afla la a cincea editie, evenimentul urmand o evolutie notabila si dobandindu-si un meritat loc printre festivalurile importante de film din Europa. Caracterul sau este pur artistic, juriile festivalului fiind, de asemenea, alcatuite din personalitati recunoscute pe plan international. In acest an, "California Dreamin`" a fost apreciat de nume sonore ale industriei filmului, precum: Marie Kremer, Kris Cuppens, Olga Kurylenko, Camille Natta, Vanja d`Alcantara.
Dintre filmele prezentate in competitie amintim: "Afr" de Morten Hartz Kaplers (Danemarca), "A Man`s Job" de Aleksi Salmenper (Finlanda), "The Art Of Crying" de Peter Schonau Fog (Danemarca), "Death Of A President (D.O.A.P.)" de Gabriel Range (Anglia), "Does It Hurt?", de Aneta Lesnikovska (Macedonia/ Olanda), "Pas Douce" de Jeanne Waltz (Elvetia/ Franta), "La Soledad" de Jaime Rosales (Spania) si "Winterreise" de Hans Steinbichler (Germania)."California Dreamin`" a fost deja vandut in tarile din fosta Iugoslavie, Albania, Bulgaria, Franta, Benelux si Elvetia, fiind in negocieri avansate cu distribuitorii din Grecia, Sua si Anglia.
Tot in aceste zile, filmul a obtinut Premiul Juriului in cadrul Festivalului de Film de la Rabat, in Maroc, al doilea premiu ca importanta acordat de industria cinematografica marocana, in cadrul recentei decernari, dupa Marele Premiu.
Filmul lui Cristian Nemescu, avandu-i in distributie pe Armand Assante, Razvan Vasilescu, Maria Dinulescu, Ion Sapdaru, Jamie Elman, Andi Vasluianu, Alex Margineanu s.a. inregistreaza succese, atat in cadrul festivalurilor internationale, cat si in Romania, continuand sa aiba sali pline la cinematografe.