Crema de vara cu musetel

Redactia
Intrebati-ne, va raspundem.



Pe scurt, despre ingrijirea obrazului

"Peelingul imi irita obrazul. Ma pot descurca si fara el?"

"Am incercat diferite variante de peeling, facute acasa (cu tarate, argila, drojdie si nisip marin) sau cumparate de-a gata, dar toate au acelasi efect: imi irita tenul. Exista o alternativa care sa ma ajute sa ma descurc fara el?"
Sofia Mutaru - Iasi
Masati-va fata curata cu o bucata de prosop sau cu un burete natural. In felul acesta, celulele moarte ale pielii obrazului vor fi inlaturate si, o data cu ele, culoarea mata a tenului. Evitati insa buretii prea aspri. Daca aveti pielea uscata, aplicati si putin lapte demachiant pe pielea umeda, inainte de a incepe masajul. Apoi va clatiti pe fata si aplicati o crema hidratanta. Prosopul sau buretele folosit trebuie spalat si uscat dupa fiecare intrebuintare.

"De la sarcina, am pete cafenii pe obraz"

"Sunt insarcinata in luna a saptea si mi-au aparut pete cafenii pe pometi si in jurul gurii. Sunt groaznice. As putea scapa de ele in vreun fel?"
Neli Alboiu - Galati
Acest fenomen se numeste stiintific chloasma sau "masca sarcinii". El apare ca urmare a modificarilor hormonale din corp si se accentueaza la soare. De obicei, petele dispar la o luna dupa nastere. Nu exista mijloace de inlaturare a lor, ci doar de atenuare printr-un machiaj de culoare inchisa.

"Crema de pe fata ma obliga
sa schimb zilnic invelisul pernei"


"Am pielea foarte uscata si seara ma ung pe fata cu un strat gros de crema grasa. Ma culc cu fata in sus, dar in somn nu ma pot controla si din cauza asta murdaresc fata de perna. M-am saturat sa le schimb in fiecare zi."
Alina B. - Bucuresti
Prin caldura, crema de noapte devine mai moale si intra mai usor in obraz. Puneti crema in palme inainte de a o aplica pe fata si frecati-o usor sau incalziti-o foarte putin intr-o lingurita, pe flacara aragazului. Metoda pare ciudata, dar este extrem de eficienta.

"De cate ori merg in vacanta la mare,
imi crapa buzele"


"Vacanta de vara la mare e pentru mine un prilej de a face sport: inot in valuri si in bazin, joc volei, alerg dimineata pe plaja. Toate sunt bune si frumoase, in afara de faptul ca ma aleg mereu cu buzele crapate, probabil din pricina soarelui si a vantului. Cum sa fac pentru a evita acest incident?"
Ica Popa - Cluj
Aplicati urmatorul tratament:
Masati-va buzele uscate cu vaselina pura. Lasati-o cateva minute sa actioneze, pentru ca pielea sa se inmoaie. Apoi, stergeti-le, folosind un prosop inmuiat in apa calda. In felul acesta, inlaturati si pielitele desprinse.
Dati-va dimineata si seara pe buze cu strugurel.
Folositi - daca e cazul - rujuri grase, incolore peste zi si colorate seara.



Cosmetica naturista

Crema de vara cu musetel

- Pentru piele sensibila si uscata -

Mod de preparare si folosire: 5 g ceara de albine, 15 g lanolina si 5 g unt de cacao (primul ingredient se gaseste in piata, la apicultori, iar ultimele doua la farmacie) se topesc pe un vas cu apa in clocot. Se adauga 40 g ulei aromat de musetel (fie il cumparati din comert, fie il preparati acasa, din florile plantei puse intr-o sticla, acoperite cu untdelemn de soia si lasate la macerat). Se incalzeste preparatul obtinut la 60 de grade, apoi se trage pe marginea plitei. Separat, se amesteca 40 ml ceai proaspat de musetel (infuzie preparata in prealabil) cu 5 picaturi de tinctura de musetel (exista in comert sau se prepara acasa, din planta acoperita cu alcool) si 1/2 lingurita de miere. Se pun si ele la incalzit pana la 60 de grade, dupa care se toarna in ceara topita si se amesteca bine, pana ce se obtine o crema omogena. Puneti-o in recipiente mai mici si pastrati-le la rece. Se foloseste prin aplicarea pe locurile cu probleme. Are efect exceptional.