Ingrijirea gatului

Redactia
Ingrijirea gatului. Gatul face parte integranta din frumusetea unei femei. In primul rand ca se vede la fel de bine ca fata. In al doilea rand, el da eleganta miscarilor. Cu toate astea, majoritatea femeilor uita sa-l ingrijeasca si platesc pentru neglijenta lor. Adesea, gatul imbatraneste mai repe...

Ingrijirea gatului

Gatul face parte integranta din frumusetea unei femei. In primul rand ca se vede la fel de bine ca fata. In al doilea rand, el da eleganta miscarilor. Cu toate astea, majoritatea femeilor uita sa-l ingrijeasca si platesc pentru neglijenta lor. Adesea, gatul imbatraneste mai repede decat obrazul, varsta producand asupra lui adevarate ravagii. Din pacate, in momentul cand catastrofa incepe sa se produca, nici macar operatiile estetice nu mai pot fi de ajutor. Iata de ce consideram ca e cazul sa va atragem atentia asupra modului in care gatul trebuie ingrijit.

Exercitii de intretinere a musculaturii

Sunt usor de realizat si se pot efectua la orice ora a zilei. Rolul lor este sa intareasca muschii de sustinere ai gatului si ai cefei, sa imbunatateasca circulatia sanguina. In afara de faptul ca pielea va rezista mai bine bataliei cu timpul, exercitiile pe care vi le prescriem previn si instalarea artrozei vertebrelor cervicale.
1 Executati miscari de rotatie a capului. Sprijiniti-va barbia in piept, apoi "rasturnati-va" capul spre umarul drept, spre spate, spre umarul stang, inapoi, la pozitia din care ati plecat. Miscarile sa fie lente, concentrate pe intinderea cat mai puternica a muschilor. Executati 5 miscari pe fiecare sens.
2 Intoarceti ritmic capul spre dreapta si spre stanga, tinand spatele si privirea drepte. Repetati miscarea de 10 ori.
3 Mentinand spatele drept, inclinati capul inainte si inapoi, incercand sa atingeti pieptul cu barbia si spatele cu dosul crestetului. Repetati exercitiul de 10 ori.
4 Inclinati capul lateral, in ambele parti, incercand sa atingeti umerii cu urechile. Repetati de 10 ori.
5 Inaltati umerii pana ce atingeti lobul urechilor, apoi coborati-i lent. Repetati miscarea de 10 ori.

Pentru partea gatului de sub barbie

Este zona cea mai expusa ridarii si imbatranirii, locul unde se formeaza nesuferita barbie dubla. Practicat zilnic, exercitiul pe care vi-l prezentam are un efect excelent: stati comod pe un scaun, cu spatele drept. Lasati-va capul spre spate, cat se poate de mult (trebuie sa aveti senzatia ca atarna ca un pietroi). Fara sa schimbati pozitia spatelui, faceti cu capul mici miscari de balans in sus si-n jos. Veti simti foarte repede cum muschiul de sub barbie se intinde.
Exercitiile pentru intretinerea gatului trebuie practicate zilnic, vreme de 10 minute.

Masaje pentru gat


• Stati pe un scaun, cu coatele sprijinite pe masa. Sprijiniti-va partea de sub barbie in pumni. Masati bine zona cu oasele degetelor (cele care se termina in palma), miscand pumnii usor, apoi efectuati presiuni, apasand asupra zonelor de sub barbie (numarati pana la 25).

• Tot pe scaun, cu coatele pe masa, luati-va in palme barbia si obrazul. Incercati sa deschideti gura, in vreme ce apasati puternic cu podul palmelor incercand sa zadarniciti miscarea.

Cosmetica si machiajul gatului

Gatul trebuie sa se bucure exact de aceeasi ingrijire si acelasi machiaj ca si obrazul. Cand va demachiati, treceti vata cu laptele demachiant si pe gat. Cand va spalati, cand faceti masaje cu peria moale pe fata, nu uitati gatul. Exact aceeasi crema pe care o intindeti pe fata intindeti-o si pe gat. La fel procedati si cu aplicarea fondului de ten si a pudrei: gatul este o prelungire fireasca a fetei si trebuie sa arate la fel.



Cosmetica naturista

Patrunjelul

Nu se va sti niciodata cum o chema pe prima femeie care a avut ideea nastrusnica sa se spele pe fata cu apa de patrunjel. A fost o idee grozava, care a dus la transformarea bucatariei intr-o mica distilerie cosmetica. Practic, nu exista nici o problema legata de sanatate si aspectul tenului nostru, pe care radacina alba si parfumata, cu smocul ei simpatic de frunze verzi, sa nu o rezolve. De pilda:
- acneea, cosurile, roseata pronuntata a fetei se rezolva cu aplicari repetate de frunze strivite de patrunjel.
- tenurile iritate se potolesc daca aplicam, o data pe saptamana, o masca de suc proaspat de patrunjel (stors in blender).
- tenurile incarcate (puncte negre si cosuri) se curata si devin luminoase daca timp de o saptamana, dimineata si seara, le spalam cu o fiertura calduta de patrunjel (o legatura de patrunjel se fierbe vreme de 15 minute intr-o jumatate de litru de apa).
- elasticitatea si prospetimea pielii castiga daca faceti o cura de o saptamana pe luna cu seminte de patrunjel: 50 de grame de seminte (se poate folosi la fel de bine si radacina) se fierb intr-un litru de apa 5 minute, apoi se infuzeaza alte 15 minute. Se beau 2 cani pe zi, dimineata si seara, inainte de mese.
- contra pistruilor: lotionari repetate, cu suc proaspat de patrunjel.



Clubul dietelor de slabit

Regimul Expres

Este practicat in clinicile elvetiene, fiindca principiul sau nu produce numai o pierdere stabila de kilograme, ci si o puternica dezintoxicare a organismului. Iata-l in rezumat:

Micul dejun:
• un pahar mare de apa statuta (pe stomacul gol);
• un ceai slab sau o infuzie aromata de plante, imbogatite cu o rondea de lamaie;
• un pahar de iaurt sau branza de vaci degresata, combinate cu bucatele de fructe proaspete.

Ora 11.00: Un suc de rosii proaspete.

Masa de pranz:
• o farfurie de salata de cruditati;
• 100 g de carne slaba fripta pe gratar + o portie de legume fierte in apa sau aburi.

Ora 16.00: Un mar sau o portocala.

Cina:
• o ceasca de supa de legume strecurata;
• 150 g de peste alb sau un copan de pui + salata verde;
• o felie de paine neagra sau de graham.
Avantaje
Programul expres va permite sa pierdeti 3 kilograme in 15 zile. Este o slabire lenta, dar durabila, care are avantajul ca imbina proteinele cu vitaminele intr-o alimentatie usoara, dar completa.
Se tine alternativ, o luna da, una nu.