Retete de vara cu vitamine

Redactia
Ca toate organele noastre, si pielea are nevoie de vitamine. Ele apara celulele de agresiunea radicalilor liberi, despre care se stie ca provoaca aparitia ridurilor. Iata cateva delicatese anume concepute pentru pielea dumneavoastra.


Alifie cu nuci pentru maini

Mainile sensibile au nevoie de vitamina E. Amestecati un pahar de iaurt cu 4 linguri de ulei de porumb si 50 g de nuci macinate. Ungeti-va gros pe maini o data pe saptamana si lasati 20 de minute sa actioneze, apoi spalati-va.

Peeling cu nuci

Un peeling cu vitamina E inlatura particulele de piele moarta de pe obraz si deschide porii. De doua ori pe saptamana frecati-va pe obrazul bine curatit si umezit inainte, cu 2 linguri de nuci macinate. Clatiti-va.

Plasturi de citrice pe decolteu

Pielea sensibila de pe decolteu are, si ea, tendinta de a se rida. Vitamina C intareste tesutul conjunctiv si il pastreaza elastic. Pentru asta, e nevoie sa puneti sistematic pe decolteu plasturi din kiwi, lamai, portocale. Taiati fructele cu coaja cu tot in feliute cat mai subtiri, acoperiti-va decolteul cu ele, lasati-le sa actioneze 10 minute, spalati-va si ungeti-va cu crema.

Masca de morcovi pentru ochi

O masca pentru pielea subtire dimprejurul ochilor, bazata pe vitamina A, ajuta mai ales pielea uscata si impiedica aparitia ridurilor. Amestecati 2 linguri de iaurt proaspat cu 4 linguri de suc de morcovi si intindeti pasta astfel obtinuta, gros, in jurul ochilor. Lasati sa actioneze 10 minute, apoi spalati-va.

Pasta de morcovi pentru spate

Pielea de pe spate e grasa si are tendinta de a forma puncte negre si pete. Combateti-le cu vitamina A. Amestecati 6 linguri de iaurt cu 8 linguri de morcovi rasi. Intindeti pasta astfel obtinuta pe spate si lasati-o sa actioneze 15 minute.

Branza de vaci si ou pentru buze

Vitamina A inmoaie buzele. Amestecati o lingurita de branza de vaci cu un galbenus de ou. Intindeti-o pe buze intr-un strat gros. Lasati sa actioneze 10 minute, apoi spalati-va.

Kiwi si capsuni pentru fata

Vitamina C capteaza fara gres radicalii liberi. Taiati un kiwi si doua capsuni in fasii. Ungeti-va pe fata mai intai cu iaurt, apoi lipiti fructele de obraz.

Spanac pentru pielea uscata
de pe fluierele picioarelor


Pielea uscata de pe fluierele picioarelor se combate cu o masca de vitamina A. Amestecati 250 g branza moale de vaci cu o mana de spanac verde, taiat marunt. Intindeti-o pe picioare si lasati-o sa actioneze 15 minute. Clatiti-va si ungeti-va cu crema.



Gimnastica interioara

Dusul Antistres

Recuperare orientala
Relaxarea este reteta universala prescrisa de cunoscatorii trupului omenesc, pentru a dobandi un sentiment deplin de bunastare fizica si sufleteasca. Tot ea ne conditioneaza bucuria de a trai si succesul. Si cine sa stie mai bine cum se ajunge la relaxare, daca nu inteleptii orientali, care in vreme ce stiinta occidentala cauta adevarul suprem in lumea de dinafara, ei studiaza, pe linia unei uriase traditii, sufletul omenesc?
Dusul antistres este o tehnica taoista, practicata cu mult succes de chinezi.

Asezati-va comod pe marginea baii sau pe un scaun, cu bratele ridicate. Imaginati-va ca deasupra dvs. se afla un dus care curge. Concentrati-va pentru a va reprezenta cat mai bine sunetul apei.

Ridicati-va in picioare, tot cu bratele ridicate in sus, si emiteti un sunet, cat mai apropiat de acela pe care il face apa din dus curgand.

l Acum, mainile dvs. sunt jetul de apa. Mangaiati-va cu ele, toate partile corpului atinse de "apa" de sus in jos: obrazul, gatul si ceafa, umerii, pieptul, pantecul si partea dorsala, coapsele, pulpele picioarelor, talpile. Palmele trebuie sa fie intoarse spre inauntru, asezate pe trup intr-un contact cat mai cuprinzator cu pielea. In felul acesta, ele vor "spala" toata nelinistea si oboseala care va stapanesc.



Clubul dietelor de slabit

Activati-va metabolismul

Acul cantarului a intepenit si
nu mai vrea sa coboare? Miscati-va!

Se intampla adesea ca in toiul unei cure de slabit, brusc, kilogramele sa nu mai vrea sa dispara, sau sa ne paraseasca exasperant de incet. E punctul critic in care multe femei isi pierd rabdarea, renuntand la dietele pentru slabit. Exista o metoda pentru a iesi din impas: activati-va metabolismul prin multa miscare. Orice cura de slabit adoptati, daca nu faceti sport, organismul elimina nu doar grasimile de prisos, ci si masa musculara. Iar faptul acesta scade numarul caloriilor arse in mod normal. Cele mai multe calorii sunt consumate de muschi, chiar si atunci cand ne aflam in repaus. Sporiti-va activitatea musculara facand plimbari, gimnastica, alergari etc. si consumul de calorii va exploda. Se slabeste mult mai usor daca dietelor li se adauga si miscarea. Luati exemplul actritelor americane de cinema. In viata lor, programul de miscare a devenit o deprindere cotidiana, aproape toate isi incep dimineata cu jogging sau cu gimnastica. Frumusetea lor e muncita, e obtinuta prin diete alimentare foarte bogate in legume si fructe (majoritatea lor nu mananca paine, carne si zahar), printr-un program de miscare obligatoriu. Daca locuiti in orase aglomerate si nu aveti unde sa alergati, daca nu exista cluburi de forma fizica (body-building), faceti gimnastica acasa. Indiferent daca va hotarati pentru callanetics, aerobic sau gimnastica suedeza (clasica), important este sa le practicati cel putin 20 de minute pe zi, alegand singure timpul cel mai potrivit pentru a recurge la exercitii. In plus, miscarea nu doar ca va va dinamiza metabolismul (arderile din organism), dar va va da si o stare de siguranta si de confort sufletesc. Faceti o proba: seara, dupa mancare (obligatoriu inainte de ora 7), inainte de-a va culca, mai faceti o plimbare (in ritm sustinut) prin cartier. Ziua dvs. se va incheia intr-o stare sufleteasca benefica: echilibru si calm.