Zodiacul Lunii Septembrie

Tana Rosca
Pe 3 septembrie, Leii scapa din cusca in care marele malefic Saturn i-a tinut captivi timp de mai bine de doi ani. Leii redati libertatii sunt Lei mai disciplinati si mai realisti. Este randul Fecioarelor sa intre la scoala severului Saturn, dar aceasta schimbare de pozitie nu le afecteaza doar pe ele, ci pe noi toti. In sens pozitiv, Saturn in Fecioara ne face constiinciosi si minutiosi la serviciu, ne indreapta atentia asupra laturilor practice ale existentei. Efectele negative se pot face simtite sub forma de ipohondrie, servilism, spirit carcotas si descurajare din te miri ce fleacuri. Pe 11 avem eclipsa de Soare in zodia Fecioarei, deci ar fi bine sa ne ingrijim sanatatea si sa fim atenti in relatiile noastre de munca. Zilele de 18 si 19 ne pot oferi mari surprize sau pot aduce situatii in care cauzele mici au efecte neasteptat de mari.

Berbec
Flori de septembrie


Din 9 incepeti sa infloriti, mai ales daca aveti inclinatii artistice. Muzele va dau tarcoale si se poate sa ajungeti la concluzia ca anumite idei pe care nu indrazneati sa le puneti in practica sunt, de fapt, de milioane. Parintii Berbeci pot petrece clipe foarte placute alaturi de copiii lor, tot incepand din data de 9. Va recomandam sa desenati sau sa cantati impreuna cu cei mici, iar daca nu aveti nici un talent de genul acesta, duceti-va cu ei la teatru sau la spectacole pentru copii.
Bani: Decat sa va ambalati in situatii in care trebuie sa asudati din greu ca sa castigati ceva in plus, mai bine va puneti la bataie ideile creative si castigati banii in joaca. Asemenea ocazii apar dupa data de 9, dar impulsul dvs. de-a cheltui este si el dezvoltat. Unii dintre dvs. pot beneficia de sansa la jocurile de noroc pe data de 9.
Cariera: Intrarea lui Saturn in Fecioara va afecteaza in mod semnificativ cariera, cerandu-va, la propriu si la figurat, "ordine si curatenie la locul de munca". Va puteti astepta ca sefii dvs. sa devina mai exigenti si sa treaca cu vederea eforturile, ba chiar realizarile dvs., in timp ce le recompenseaza pe cele ale altora. Priviti aceasta perioada ca pe o ucenicie solicitanta, care va pregateste insa pentru urmatorul salt profesional. Eclipsa din 11 va poate aduce o confruntare cu colegii.
Dragoste: Pana pe 9, mai puteti fi indecisi, mai ales ca in societate aveti un succes deosebit, dar din 10, castigati destula claritate in sentimentele dvs. Probabil ca nu sunteti insa gata pentru un angajament foarte serios.
Sanatate: Da, incepeti sa slabiti, fara sa faceti nimic, dar aveti grija ca organismul dvs. sa primeasca un aport suficient de calciu.

Taur
Fiti cu ochii pe sanatate


De o vreme incoace traiti anumite stari de confuzie cu privire la starea relatiilor dvs. de prietenie sau nu sunteti siguri de ce natura sunt sentimentele dvs. fata de unele persoane din anturaj. Este de dorit ca relatiile in cercul de prieteni sa fie clare, pentru a evita situatiile mai neplacute care se pot ivi pe 15-16. Din 3 incepand, lasati in urma problema majora cu care v-ati luptat in ultimii doi ani, legata de casa, familie ori ambele. Lasati-o in trecut, desprindeti-va de regrete, temeri sau senzatia de pierdere. De adevarata semnificatie a experientei va veti da seama mai tarziu.
Bani: Banii intra in casa dupa 9, cand se poate sa primiti inapoi sume date imprumut cu ceva timp in urma, despre care nu prea erati siguri ca-i veti vedea inapoi. E bine sa investiti in amenajarea casei, sa vedeti ce ar putea fi perfectionat ori infrumusetat aici.
Cariera: De-abia acum incepeti sa distingeti niste jocuri de culise si veti avea si posibilitatea sa interveniti. In cazul in care ati fost victimele unor comploturi, veti putea regla conturile, cu discretie, tot printr-o manevra de culise.
Dragoste: In urmatorii doi ani si ceva, relatiile dvs. de iubire pot fi cu persoane care difera mult ca varsta fata de dvs. Fie sunteti atrasi de persoane mai in varsta, cautand pe cineva care sa va protejeze, fie de persoane sensibil mai tinere, fata de care preluati responsabilitatea. In oricare dintre aceste situatii, relatiile necesita multa munca din partea dvs. si probabil si anumite sacrificii. Atentie mare pe 11, cand eclipsa va afecteaza viata emotionala.
Sanatate: Riscurile in planul sanatatii sunt prezente in tot intervalul 10-28. Poate fi vorba despre probleme latente, care izbucnesc acum sub forma acuta.

Gemeni
Nu amanati deciziile majore


Parca nu v-ar veni sa luati decizii majore tocmai acum, desi stiti ca este necesar s-o faceti. Daca veti amana, s-ar putea sa constatati ca ati pierdut contextul care va permitea sa fiti la carma situatiei si ca trebuie sa va supuneti regulilor facute de altii. Faceti un efort acum, ca sa n-aveti ce regreta mai tarziu. Profitati de comunicarea buna pe care o aveti cu membrii familiei dvs. pana pe 5 si clarificati tot ce aveti de clarificat, pentru a va asigura ca ceilalti va vor intelege pe 11, cand eclipsa de Soare va poate trezi emotii puternice sau cand, dimpotriva, va va fi aproape imposibil sa va manifestati sentimentele.
Bani: Daca va vin bani in plus, acestia sosesc dupa 9 si par sa fie castigati din comisioane ori colaborari de scurta durata, nu este vorba de ceva stabil. E insa suficient pentru a va satisface anumite pofte legate de mancaruri rafinate sau de iesiri in locuri frumoase, dar pe potriva de scumpe.
Cariera: Pentru ca tot sunteti genul care se simte cel mai bine daca are macar doua slujbe, poate ar fi cazul sa va ganditi cum ati putea lucra acasa. E la moda, e practic si s-ar putea sa ajunga sa va pasioneze.
Dragoste: Un interval romantic se anunta cel cuprins intre 6 si 27, cand va vine usor sa va indragostiti, dar, vai, nu doar de o singura persoana. Cu alte cuvinte, este o perioada propice pentru experimente simpatice. Cei care sunt intr-un cuplu stabil au un partener adorabil, mai ales din 8 incolo.
Sanatate: Probleme propriu-zise n-ar fi decat cele pe care vi le provocati singuri, agitandu-va si enervandu-va pentru te miri ce. Si apoi va mirati ca va sare tensiunea si va apuca migrenele...

Rac
O luna cam grea


Trecerea lui Saturn din Leu in Fecioara va schimba felul in care reactionati fata de mediul in care evoluati in viata de zi cu zi. S-ar putea ca dvs. insiva sa nu observati ca s-ar fi produs vreo transformare, dar rudelor si vecinilor dvs. le poate veni greu sa se adapteze la aceste schimbari. Se poate, de asemenea, sa fiti pusi in situatia de-a deprinde noi insusiri, de exemplu sa trebuiasca sa invatati sa manuiti instrumente cu care nu ati mai lucrat, si la inceput sa va vina greu, dar va asiguram ca veti ajunge adevarati profesionisti. Libertatea de miscare - in sensul iesirilor spontane sau a excursiilor de week-end ad-hoc - poate fi restransa din pricina unor probleme practice. La data eclipsei, respectiv pe 11, ar fi bine sa nu porniti la drum si nici sa va intalniti cu amici sau vecini.
Bani: Din 9 incepand, anumite lucruri pe care le-ati pornit dar care au fost tinute pe loc, incep sa se urneasca, ceea ce va permite sa faceti afaceri bune, cu profit rapid, pe cont propriu. Afaceri care sa presupuna investitii comune nu v-am sfatui sa faceti luna aceasta, deoarece puteti intra pe mana unor parteneri incorecti.
Cariera: Dusmaniile care pana acum au fost manifestate indirect, sub forma unor provocari, pot iesi la suprafata in forta in cea de-a doua parte a lunii, zilele de 18 si 19 fiind deosebit de periculoase, pentru ca nu se va tine cont de argumente rationale. Ar fi o greseala sa incercati sa faceti fata atacurilor de unii singuri, organizati o defensiva (sau contraofensiva) numeroasa.
Dragoste: Estimati afectiunea care vi se poarta in functie de ce face persoana respectiva concret pentru dvs. Din 9 incolo, criteriile dvs. se schimba. Pe 29, Marte intra in semnul dvs. aducand cu sine pasionalitate sau cearta.
Sanatate: Excesele de orice fel ar trebui evitate cu strictete luna asta, cu deosebita rigurozitate in a doua jumatate a lunii, pentru ca exista risc de accidente.

Leu
Vremea culesului


Din 3 spuneti ramas-bun exigentului Saturn, care v-a pus sa sariti prin cercuri de foc si a plesnit din bici, obligandu-va sa faceti cum a vrut el, nu cum voiati dvs. Au fost momente in care mandria dvs. a fost serios sifonata si altele, cand a trebuit sa recunoasteti infrangeri, dar, per total, ati avut de castigat. Nu va dati seama inca, dar cu prima ocazie cu care se va pune problema profesionalismului si a know-how-ului, va veti remarca cu usurinta. A venit vremea ca altii sa traga la jug - dvs. incepeti ca culegeti foloasele celor mai bine de doi ani de truda.
Bani: Saturn se ocupa acum de starea finantelor dvs. si va indeamna sa fiti mai chibzuiti, mai ales in ceea ce priveste investitiile in "statut". Dependenta de etichetele de pe haine sau masinile ostentativ de scumpe poate fi penalizata de un Saturn mai auster, care va va obliga sa va reevaluati sistemul de valori. Daca valorile dvs. nu sunt superficiale, Saturn va va trezi spaime legate de siguranta dvs. materiala, insa asta poate fi bine, in sensul ca va forteaza sa gasiti un sistem cat mai eficient de structurare a balantei venituri-cheltuieli.
Cariera: Intrati intr-o perioada de respiro, in care va bucurati, in fine, de recunoasterea eforturilor depuse in ultimii doi ani. Sunteti considerati experti in domeniul dvs. de activitate.
Dragoste: Povestile de amor se anunta toride, dar nabadaioase. In cea de-a doua parte a lunii, multe relatii pot fi marcate de scandaluri de pomina, intervalul 18-22 fiind cel mai periculos.
Sanatate: Sunteti feriti de probleme pana in ultimele zile ale lunii, de-abia din 29 apar probleme cu tensiunea arteriala si/sau intraoculara sau dureri de cap.

Fecioara
Drum greu cu Saturn


Intrarea lui Saturn in semnul dvs. zodiacal nu trebuie sa va sperie, caci austerul are o slabiciune fata de dvs., ii place cu cata pasiune va angajati in profesia dvs., ii place de asemenea modestia dvs. Vizita sa, ce va dura doi ani si un pic, inseamna ca a venit momentul sa consolidati ceea ce ati obtinut pana acum - nu este cazul sa incepeti proiecte noi. Ii veti simti influenta si in privinta vietii dvs. sociale. Veti vedea ca relatiile din care nu mai aveti ce invata tind sa dispara din viata dvs. si veti trece probabil prin perioade de insingurare (voite sau nu). In perioadele de solitudine, veti avea posibilitatea sa va cunoasteti mai bine, sa va examinati cu atentie motivatiile personale si criteriile de apreciere a lumii. Momentele de introspectie, analiza psihologica, metodele de autocunoastere in general va pot fi de mare ajutor pentru a traversa cu maxim de folos aceasta perioada. Eclipsa de Soare din zodia dvs., din data de 11, poate sa va dea o stare depresiva sau simptome fizice neplacute, insa trecatoare.
Bani: In intervalul cuprins intre 6 si 27, abilul negociator si comerciant Mercur, planeta dvs. guvernatoare, va ofera repetate ocazii pentru castig.
Cariera: Deciziile abrupte nu sunt indicate, chiar daca aveti impresia ca sefii dvs. au un comportament incoerent sau imprevizibil si ca v-ar merge mai bine in alta parte. Va inselati.
Dragoste: Puteti incepe sa simtiti ca excentricitatile comportamentale ale partenerului dvs. au devenit excesive si ca este cazul sa luati masuri. Intr-adevar, majoritatea relatiilor dvs. se cer redefinite acum, dar nu dintr-o data.
Sanatate: Doi ani de-acum inainte ati face bine sa va menajati sistematic inima si sistemul nervos.

Balanta
Toamna amoroasa


Prezenta planetei comunicarii, Mercur, in semnul dvs., intre 6 si 27, va ajuta in toate situatiile in care aveti de negociat sau de mediat, in armonizarea tuturor relatiilor de asociere si pana si la aplanarea conflictelor deschise. Reusiti sa intelegeti si sa va faceti intelesi de mai toata lumea, cu exceptia celor care va invidiaza in secret. Iesirile in oras cu prietenii, intalnirile cu rudele, precum si excursiile scurte sunt toate un prilej de bucurie in acelasi interval.
Bani: Dupa data de 9, prietenii dvs. pot fi cei care va spun de unde ati putea obtine un castig suplimentar sau va pot pune in legatura cu potentiali parteneri de afaceri. In cel mai rau caz, aflati in ce domenii ati putea sa investiti bine, pe termen scurt.
Cariera: Pazea la aceia dintre sefii dvs. care sunt mai in varsta si, poate depasiti de ritmul si tehnologia vietii moderne, pot fi speriati de competitia pe care o reprezentati, in asa masura, incat incep sa va sape sistematic.
Dragoste: Pentru unele dintre Balante, o relatie noua, care a inceput luna trecuta, se dovedeste pasionala si temperamentala. Certurile vor fi in continuare urmate de impacari dulci pana pe 28, dar farmecul impacarilor se cam risipeste dupa aceasta data. Fiti atenti la certurile care apar ca efect al atitudinilor sau comentariilor prietenilor dvs. Ei pot sa fie de buna credinta in ceea ce va spun, dar nu e obligatoriu sa aiba si dreptate.
Sanatate:Rezistenta dvs. fizica scade treptat dupa data de 3, iar daca vedeti ca anumite simptome tind sa se permanentizeze, nu le ignorati, ci faceti toate eforturile necesare pentru a evita cronicizarea lor.

Scorpion
Interesul poarta fesul


Fie ca va dati seama sau nu, incepand din data de 3 va faceti programul social mai ales in functie de interese. Puneti multa energie in dorinta de-a intra in relatii cu oameni care au functii importante, decat sa va vedeti cu prietenii de suflet. Exceptia o constituie prieteniile vechi, se poate sa va apuce nostalgia dupa prietenii din copilarie si sa incercati sa dati de ei. In societate veti constata ca va vine cel mai usor sa comunicati cu oameni mult mai in varsta sau mult mai tineri decat dvs.
Bani: Pana pe 28 ar fi cel mai bine sa nu faceti nici un fel de afaceri, sa nu va atingeti de capital si mai ales sa nu incercati sa va impuneti cu tot dinadinsul in fata partenerilor de afaceri cu care lucrati deja. Evitati situatiile conflictuale cu mare grija, caci se poate ajunge la rupturi urate, ireconciliabile.
Cariera: Simtiti ca situatia dvs. este stabila, ati dovedit ce era de dovedit si acum aveti un statut care va permite sa stati linistiti. Pana pe 9 s-ar putea sa va demonstrati noul statut prin insemne materiale cam ostentative, cum ar fi arborarea unei garderobe si a unor accesorii noi, sensibil mai scumpe decat cele de pana acum. Din 10 va vine usor sa lucrati cu oricine si aveti mare trecere la autoritati, de care ar trebui sa profitati.
Dragoste: Sunteti atrasi de persoane fata de care exista o diferenta de varsta semnificativa si lucrurile pot sa mearga bine pe termen lung, daca motivatiile dvs. sunt departe de-a fi materialiste.
Sanatate: In intervalul 6-27 va bucurati de o forma fizica foarte buna, dar pentru ca regenerarea energiilor sa fie completa, v-ar prinde bine cateva zile de odihna intr-un loc linistit.

Sagetator
Evitati confruntarile


Luna aceasta, mai ales incepand din data de 10, este bine sa va tineti la indemana arma dvs. cea mai redutabila: umorul. Asta pentru ca in septembrie veti fi pusi in situatii destul de dificile, care va pot lasa cu satisfactia ca le-ati facut fata, pentru ca le-ati privit ca ceea ce sunt: provocari care trebuie depasite sau cu sentimentul amar ca v-ati lasat atrasi intr-o lupta in care nimeni nu are de castigat, doar pentru a face parada de forta. Din 18 si pana pe 22 va rugam sa fiti foarte, foarte atenti, sa respirati adanc si sa numarati pana la o suta inainte de-a va arunca in confruntari. Intrebati-va cui si la ce foloseste, si ganditi-va si la efortul irosit si cautati sa vedeti latura comica a situatiei. In momentul in care o vedeti, ati castigat meciul.
Bani: Daca sunteti in concediu pana pe 9 s-ar putea sa faceti cheltuieli care ulterior sa se dovedeasca inutile, cum ar fi sa schimbati biletele de zbor de la clasa turist la business, pentru un zbor de doua ore si jumatate. Din 10, deveniti rezonabili si puteti atrage parteneri din strainatate sau sa va prezentati convingator produsele.
Cariera: Din 3, va trebui sa treceti la un sistem de munca bazat pe disciplina si rigoare, ceea ce nu va prea amuza. Este insa ceva ce va impun sefii ori este conditia pentru o promovare ulterioara. Cel mai greu va vine sa stati mult timp pe loc, facand treburi de rutina. Saturn isi face simtita influenta aici, si lectia lui este ca trebuie sa invatati sa faceti bine si lucrurile care nu va plac.
Dragoste: Relatiile de cuplu pot deveni explozive luna aceasta, cu intervalul de maxim pericol cuprins intre 18 si 22. Mai bine plecati de la locul conflictului decat sa-l lasati sa escaladeze.
Sanatate: Singurul risc este sa cheltuiti prea multa energie pe proiecte diverse, pe care apoi sa le lasati balta.

Capricorn
Castigatorii lunii


In lunile trecute a trebuit sa asudati pentru fiecare centimetru de teren cucerit, dar acum progresele se fac mult mai usor. Asta pentru ca Saturn este guvernatorul semnului dvs. zodiacal si pe 3 si-a facut intrarea in Fecioara, de unde deseneaza un frumos aspect pozitiv (trigon) catre dvs. In aceasta pozitie, Saturn va ofera recompensa pentru stradaniile depuse pana acum. In acelasi timp va da o gandire de perspectiva, in care va vine usor sa va detasati si sa fiti obiectivi, ii priviti pe ceilalti cu intelegere sporita si deveniti mai spontani decat pana acum. Este o situatie buna, dar ascunde riscul sa considerati ca mai bine nu se poate si sa va opriti la conceptia dvs. de viata de-acum. Porniti mai bine de la premiza ca si din acest punct mai aveti multe de invatat. E de dorit sa priviti ocaziile de-a invata lucruri noi ca oportunitati, nu obligatii neplacute.
Bani: Situatia dvs. financiara este la fel de confuza ca de obicei, insa se produce totusi ceva pozitiv: va mai trec spaimele acelea irationale cum ca ati ramane peste noapte fara nici un sfant. Este posibil sa terminati de achitat niste datorii sau sa primiti inapoi niste bani.
Cariera: Mare grija la provocarile la care veti fi supusi luna aceasta. Cei care orchestreaza situatiile vor ca dvs. sa va pierdeti calmul. Exista sanse sa reuseasca daca veti aborda un comportament autoritar. Cel mai mare pericol e intre 18 si 22.
Dragoste: In viata dvs. afectiva este liniste si pace, rutina, eventual un flirt la serviciu.
Sanatate: Evitati orice excese care pot avea repercusiuni asupra ficatului si nu ridicati greutati, din 10 incolo.

Varsator
Ezitari si putina oboseala


Din 3 incepand va simtiti ca scapati de o apasare, de o responsabilitate sau o presiune care se exercita asupra dvs. E drept ca ceea ce pe de o parte se manifesta ca o eliberare de sub un jug sa fie si derutant, pentru ca nu mai aveti impotriva a ce sau a cine sa va mobilizati fortele. Din acest motiv, va simtiti mai bine sa evoluati intr-un grup, unde exista un cadru si niste reguli clare, ceea ce va scuteste de o multime de decizii pe care n-aveti chef sa le luati.
Bani: Nici in privinta banilor nu aveti prea multa claritate, decat pana pe 5. Mai precis, aveti "claritati" de moment, dar va razganditi cand partenerii dvs. de afaceri nici nu se asteapta. Un astfel de comportament poate fi taxat cu severitate de partenerii dvs. de afacere in ziua de 11, cand e eclipsa de Soare. In general, acestia devin mai exigenti si mai putin dispusi sa lase sa se incline talgerul profitului in favoarea dvs.
Cariera: In cea mai mare parte a lunii aveti parte de rutina obisnuita, ceea ce nu e nici mai bine nici mai rau decat v-ati obisnuit sa fie. De-abia din 28 intrati in comunicare cu sefii si puteti incepe sa va puneti in valoare talentele de comunicatori.
Dragoste: Va merge bine dar, iata, si aici exista ceva nehotarare pana pe 9. Apoi lucrurile intra pe un fagas normal, iar comportamentul partenerului dvs. este cel care va face sa va deschideti afectiv si sa va simtiti bine. E o perioada propice pentru a incepe o convietuire.
Sanatate: Nu va ameninta nimic serios, in afara de faptul ca starile de oboseala vin sa va bantuie in momentele cele mai neasteptate. Ar fi bine sa luati un tonic, de exemplu propolis.

Pesti
Samanta de cearta


Din 3 incepeti sa luati viata in serios si deveniti un fan al disciplinei. Aveti insa grija ce anume va propuneti si daca, in experienta precedenta, ati dat vreodata dovada de capacitatea de-a sustine un efort pana in momentul in care ati reusit sa atingeti un obiectiv atat de important. Daca va mobilizati doar pentru a impresiona o anumita persoana sau pentru a demonstra unui asociat ca sunteti mai tare decat el, va sugeram sa va mai ganditi. Din 10 pot sa apara conflicte, pentru ca va vine greu sa gestionati toate problemele de la serviciu, in timp ce cei de-acasa au samanta de cearta tocmai intr-o perioada in care sunteti atat de solicitati. Maxima grija trebuie sa aveti intre 18 si 22, cand ar fi mai bine sa stati la un prieten sau la hotel decat sa va expuneti tensiunilor de-acasa.
Bani: Este posibil sa primiti mai multe propuneri avantajoase de afaceri, probabil din partea unor persoane tinere, intre 6 si 27. Daca e sa incheiati contracte noi sau sa incepeti afaceri, e bine s-o faceti intre 12 si 25, daca se poate, mai aproape de 25.
Cariera: Daca pana pe data de 9 puteti sa va abtineti sa povestiti colegilor te miri ce amanunte din viata dvs. personala, ar fi bine, caci acestea pot fi subiectul unor comentarii abundente, in spatele dvs. Din 10 gasiti maniera cea mai buna de abordare a colegilor si colaboratorilor dvs. si s-ar putea produce impacari neasteptate.
Dragoste: Relatia de cuplu poate presupune din ce in ce mai multe responsabilitati, incepand din data de 3. Se poate, de asemenea, ca persoanele cu care ati fost asociati o perioada mai lunga de timp sa va devina dusmani declarati.
Sanatate: In primele zece zile ale lunii va puteti ingrasa brusc, dar de simtit va simtiti bine si aveti parte de energie armonioasa.