Tainele gradinii...

Redactia
Tainele gradinii.... Anghinarea. Ca sa creasca mare si frageda: taiati-i tulpina pe lungime si introduceti in ea o aschie de lemn, in asa fel ca seva sa se concentreze in partea superioara a plantei. . Ca sa creasca mai repede: o bucata de panza neagra, asezata pe pamant, la baza plantei, va favoriza c...

Tainele gradinii...

Anghinarea

Ca sa creasca mare si frageda: taiati-i tulpina pe lungime si introduceti in ea o aschie de lemn, in asa fel ca seva sa se concentreze in partea superioara a plantei.

Ca sa creasca mai repede: o bucata de panza neagra, asezata pe pamant, la baza plantei, va favoriza cresterea. Negrul atrage soarele si incalzeste pamantul.

Azaleele

Pentru a conserva o azalee inflorita mai mult timp, taiati-i staminele.

Azaleele detesta pamantul si apa calcaroasa. Puneti-le in ghivece de pamant amestecat cu turba (se gaseste la magazinele cu plante).

Puneti pe fundul ghiveciului un strat de pietris, pentru ca radacinile plantei sa nu zaca in umezeala.

Plante cu bulbi

Pentru un efect natural: nu exista nimic mai anost decat plante cu bulbi (lalele, hortensii, dalii etc.) aliniate militareste in straturi. Pentru a obtine un efect natural in timpul plantarii, mai ales pe gazon, aruncati bulbii in aer si bagati-i in pamant in locul unde au cazut.

Dupa inflorire: nu cedati tentatiei de a taia frunzele. Ele trebuie lasate sa se ingalbeneasca de tot, inainte de a le inlatura, pentru ca prin ele isi reface bulbul rezervele pentru anul viitor.

Ingrijire - stropiti florile cu apa combinata cu un ingrasamant bogat in potasiu si fosfor, care favorizeaza inflorirea.

Stocare - pentru a stoca bulbii florilor, se pot utiliza foarte bine ciorapi vechi sau cartoane pentru oua. Pudrati-i cu fungicide si puneti-i la adapost de rozatoare, care se dau in vant dupa bulbi.