Masti de fata pentru toate tipurile de ten

Redactia
Crema de noapte: Pro si Contra.


Toti specialistii in frumusete sunt de acord ca in timpul somnului, pielea se regenereaza si se innoieste. De aceea este obligatoriu ca seara, tenul sa fie foarte bine demachiat. In ce priveste aplicarea ulterioara a cremei de noapte, parerile sunt impartite. Unii sustin ca ea trebuie sa "lucreze" singura, fara adaosuri cosmetice, altii, dimpotriva, sustin necesitatea obligatorie a aplicarii cremei de noapte, al carei rol este sa "ajute" pielea obrazului, oferindu-i substante de sprijin.
Cea mai buna metoda de aplicare a cremei de noapte
Sfaturi pentru doamnele care nu pot renunta sa se unga seara cu crema:

1. Curatirea obrazului

Porniti la treaba prin a va demachia complet. Chiar daca nu va fardati peste zi, curatirea e necesara fiindca inlatura toate impuritatile de pe obraz. Acordati intaietate laptelui demachiant sau laptelui ecremat (ori smantanei), dupa care urmeaza spalarea fetei cu un sapun de copii (sau altul neutru) si clatitul cu multa apa.

2. Aplicarea cremei

Puneti pe varful degetelor o cantitate mica de crema, pe care apoi o intindeti cu miscari circulare si usoare, de jos in sus (dinspre barbie spre tample, trecand si peste obraji). La final, pentru o buna penetrare a cremei, presati usor fata cu palmele intinse pe ea. Nu uitati pleoapele, fruntea si gatul.

3. Stimularea

Tenul devine mai ferm daca dupa ce-i oferiti portia de crema de noapte, il tapotati usor cu varfurile degetelor, iar apoi apasati pe cateva puncte de stimulare: intre sprancene, la baza narilor, la lobul urechii. O sugestie in plus: in unele magazine cosmetice, se gasesc niste role speciale pentru masaj facial. Combat ridurile si indeparteaza aglomerarile de limfa de sub ochi (pungile). Intai se fac miscari orizontale, dinspre nas spre tample, apoi verticale, de sub ochi spre maxilare. Efectul este spectaculos.

Argumente
Folosim sau nu crema de noapte?


Pro

Dupa 40 de ani, o crema de noapte bogata este indispensabila. Ziua se aplica o crema usoara, pentru machiaj, iar seara o crema grasa.

Noaptea, celulele pielii ating varful lor de activitate si fac o munca de regenerare. Dar fenomenul se produce printr-o deshidratare puternica si de aceea trebuie folosita o crema de noapte.

Contra

Noaptea, pielea isi reface ecosistemul stanjenit peste zi de farduri. Ea are nevoie de oxigen, de aceea trebuie scutita de creme.

Se stie ca pielea se regenereaza singura noaptea si de aceea trebuie lasata in pace. Mai ales in cazul tenurilor grase, cremele de noapte trebuie evitate. Un demachiaj corect este suficient.
Alegerea va apartine!



Cosmetica Naturista

Sfatul specialistului

Masti de fata pentru toate tipurile de ten

Pentru ca o masca de frumusete sa-si atinga scopul propus - hranirea tenului cu vitamine, enzime, aminoacizi si alte substante active -, pielea trebuie sa fie perfect curata, atat seara, inainte de a ne culca, cat si dimineata. In plus, o data pe saptamana, pielea uscata se "spala" cu tarate de grau, iar pielea grasa se "spala" cu tarate de porumb.

Masca pentru tenul uscat si obosit: frunze de telina tocate si mixate se amesteca cu o lingurita de miere si o lingura de ulei de masline.

Masca pentru tenul gras: rondele de praz fiert, mixate, se amesteca cu 5-6 picaturi de tinctura de propolis si 1-2 lingurite de iaurt sau kefir.

Masca pentru ten sensibil: se amesteca o lingurita de miere, 4-5 picaturi de zeama de lamaie, 2 lingurite zeamil (faina de orez).

Masca pentru orice tip de piele: frunzele de salata (netezite cu o sticla) se aplica pe fata, gat si decolteu, dupa ce in prealabil se aplica un strat de miere.

Masca pentru orice tip de piele (atunci cand vremea este rece si vantoasa). Un morcov ras se amesteca cu 5-6 picaturi de ulei de masline si o lingurita de miere.

Masca pentru netezirea si redarea supletii pielii: un cartof mic se fierbe in coaja, se piseaza si se amesteca cu putin lapte caldut in care s-au dizolvat in prealabil granule de polen.

Masca pentru tenul excesiv de gras: albus batut spuma si amestecat cu 3-4 picaturi de propolis.

Masca pentru tenul patat (se aplica sub forma de cataplasme): se mixeaza flori proaspete de galbenele, musetel, levantica si se amesteca cu 1-2 lingurite de miere. Se adauga sucul de la o legatura de patrunjel.

Un procedeu ideal pentru relaxarea si rasfatarea tenului: automasaj cu pulpe de fructe.

Si nu uitati! O zi pe saptamana, pulverizati apa minerala sau termala peste crema dvs. hranitoare (3-4 aplicatii pe parcursul unei zile).
Pentru ca frumusetea si sanatatea pielii dvs. sa fie la cote optime, nu lasati sa treaca nici o zi fara sa folositi "ceva" din cele 9 remedii de mai sus.
Nely Pfeiffer - Cabinet "Api Estetic", Bucuresti, tel. 021/317.37.91, 0722/82.42.12, e-mail: apiestetic@yahoo.com www.apiestetic.com