Tainele gradinii...

Redactia
Cactusi. Ca sa infloreasca mai repede - e indispensabil sa-i faceti sa "sufere" putin, suprimand progresiv stropitul (si asa foarte redus) si lasandu-i o zi "la rece", intr-un loc racoros, dar fara sa inghete. . Ca sa nu va intepe - infasurati planta cu un ziar impaturit pe lung. O...

Cactusi

Ca sa infloreasca mai repede - e indispensabil sa-i faceti sa "sufere" putin, suprimand progresiv stropitul (si asa foarte redus) si lasandu-i o zi "la rece", intr-un loc racoros, dar fara sa inghete.

Ca sa nu va intepe - infasurati planta cu un ziar impaturit pe lung. O veti putea manipula fara nici o problema.

Igiena - cactusii parosi se acopera usor de praf, ceea ce le da un aspect urat si le schimba culoarea. Curatati-i cu o periuta de dinti inmuiata in apa sapunita si clatiti-i apoi cu grija.

Daliile

Precautii: sunt foarte sensibile la frig, asa ca trebuie scoase din pamant spre sfarsitul lunii octombrie. Pentru conservare, puneti tuberculii in ciorapi vechi si atarnati-i in cuie, ca sa-i puneti la adapost de rozatoare.

Cules: asteptati ca florile sa se deschida complet, inainte de a le culege. Pusi in glastre, bobocii nu se deschid niciodata complet.

Hortensii

Faceti-le albastre. Pentru a da o nuanta albastra hortensiilor cu petale roz, incorporati in pamant sulfat de fier sau, mai simplu, puneti un pumn de cuie sau mici obiecte din fier ruginite.

Orhidee

Au nevoie de apa dulce. Toate soiurile de orhidee detesta stropitul cu apa calcaroasa, deci si cu apa de robinet (cu exceptia zonelor in care curg ape necalcaroase). Udati-le cu apa minerala usor trezita, in care adaugati o picatura de suc de lamaie sau otet.