Cititorii intreaba ...

Redactia
"La 65 de ani am fost depistat cu carcinom epidermoid spinocelular cheratinizat invaziv comisura anterioara bucala"

Am facut 17 sedinte de cobalto-terapie si in august 2006 m-am operat (mi s-au scos corzile vocale). Dupa 30 de zile, am reluat cobalto-terapia inca 21 de sedinte. In mai 2007, mi s-a scos laringele. Rezultatul biopsiei: carcinom laringian spinocelular mediu diferentiat. Probabil mi se va propune in continuare cobalto-terapie. Rugamintea mea disperata catre cititorii revistei "Formula AS": daca exista cineva care stie o solutie, sa-mi spuna cum sa ies din drumul fara intoarcere pe care am intrat! Multumiri din suflet intregului colectiv al revistei "Formula AS", al carui cititor sunt de ani de zile, multumiri celor care se ofera sa dea sfaturi pretioase celor napastuiti si ma bucur pentru cei care au reusit sa scape.
DAMBA NIC. - Buftea

"Mi-e frica sa ma operez de lipoame"

In urma cu aproximativ doi ani, mi-a aparut un lipom pe partea stanga, sub omoplat, cu dureri foarte mari. Medicul chirurg m-a sfatuit sa ma operez. De circa doua luni, mi-a aparut inca un lipom deasupra ochiului stang, care nu poate fi operat pentru ca este prea mic, deocamdata. Apelez la dvs. cu rugamintea de a ma informa asupra unui tratament naturist contra lipoamelor, deoarece imi este putin teama de operatie. Cu mii de multumiri,
VARLAM MIHAELA - Galati

"Caut un tratament naturist sau un sfat pentru mama"

Mama, in varsta de 77 ani, de aproximativ 3-4 luni se confrunta cu o problema de sanatate. In fiecare zi are scaun o data sau de doua ori, normal, dar uneori face pe ea fara sa aiba senzatia ca trebuie sa mearga la toaleta. A observat ca asta se intampla atunci cand face efort (cand ridica o galeata cu apa). Daca cineva a avut asemenea probleme, il rog sa-mi spuna cum s-a vindecat. Va doresc multa sanatate.
A. N.

"Imi apar cosuri pe fese"

Am 20 de ani si sunt tare suparata din cauza cosurilor. La 12 ani au inceput sa-mi apara, dar nu pe fata, ci pe fese. Imi apar mereu si mi-au lasat urme inestetice, care nu se vindeca. Nu pot merge la strand, la mare n-am mai fost de multi ani si nu stiu daca voi ajunge vreodata. Nu consum dulciuri, nici grasimi, sunt o fata normala. Mentionez ca si mama mea a avut aceeasi problema in tinerete, dar nu atat de grav. Ajutati-ma sa scap de aceasta problema aparent nesemnificativa, dar care ma face atat de nefericita.
DANA ALBULESCU

"Sunt bolnava rau, dar fara diagnostic"

Am zilnic foarte mari dureri la nivelul ochilor, capului, simt o fierbinteala in corp (fara temperatura), am pierderi de vedere, de memorie, imi pierd vocea, sughit. Am facut investigatii (RMN - TC), analize, o operatie, dar degeaba. Va rog, recomandati-mi un spital sau un aparat care poate diagnostica corect toate bolile. Am ajuns la capatul puterilor. Nu mai pot sa stau acasa si traiesc numai cu calmante. Port ochelari degeaba, am niste cearcane mari si negre, ochii rosii si pleoapa si spranceana de pe partea dreapta sunt putin cazute. Uneori, nu pot sa tin ochii deschisi, nu mai am putere, ma dor incontinuu. Va multumesc si va rog din suflet, ajutati-ma!
LILIANA RADU

"Fiului meu ii apare in analize proteina C reactiva"

In urma unei septicemii stafilococice, fiului meu ii mai apare in analize proteina C reactiva. Continua tratament cu Moldamin (1200000). Dupa ce a luat Sotret, problema acneei severe pe care a avut-o a trecut. A ramas cu VSH 30 mm/h si 9500 leucocite/cm3. Va rog sa ma informati in legatura cu aceasta proteina. Ce tratament sa-i mai fac sau trebuie sa astept sa-si faca Moldaminul efectul? (I s-a recomandat un an de zile). Am o deosebita consideratie pentru d-l Peia Mircea, d-na doctor Cristina Aosan, d-na doctor Iuliana Ungur. Bineinteles ca toti doctorii, asistentii si farmacistii care raspund sunt grozavi.
HANAH MEIR

"Sufar de fibromialgie"

Am fibromialgii in tot corpul. Cu dureri mari. Va rog, daca cineva stie un tratament naturist, alopat, ce poate ameliora aceasta suferinta, sa mi-l comunice. Dumnezeu sa va binecuvanteze.
MARIA - Brasov, tel. 0368/44.52.15