"Mii de pacienti de cancer tiroidian de la Spitalul Parhon sunt condamnati la moarte"

Redactia
Nu am apelat niciodata la aceasta modalitate de a face cunoscute unele fapte reprobabile. Dar sunt disperata! Am cancer tiroidian (un nodul malign la tiroida) care tocmai a fost extirpat (operat) la Institutul Parhon Bucuresti si, prin incompetenta unor asa-zisi inalti functionari, nu mai pot face acest tratament in tara.

Si acum sa va spun ceva, care pe mine m-a consternat. Pana anul trecut, tot in cadrul Parhonului, se facea un tratament cu iod radioactiv (in doua-trei reprize) care, practic, in 100% din cazuri, stopa evolutia cancerului si conducea la un control total asupra evolutiei bolii. Ca urmare a unor oameni fara inima, pe care nu-i pot numi oameni, s-a facut un asa-zis control si s-a constatat ca aceasta sectie, care a functionat de zeci de ani, in conditii mult sub cele de la data asa-zisului control, si cu mult inainte de 1989, deodata, de la 1 ianuarie 2007, cica n-ar indeplini nu stiu ce norme de mediu. Acest lucru se pare ca a fost declansat, sesizat, la comanda (razbunarea) expresa (printr-o scrisoare bine ticluita) a dr. Dumitriu Leonard, fost sef al sectiei de tratament al cancerului pana anul trecut, dat afara, in scripte, pentru ca avea varsta de peste 75 de ani, iar in fapt, pentru abuzuri nenumarate care au fost comise de el de-a lungul vremii. Nu pot sa inteleg de ce cateva mii de bolnavi grav, a se citi CANCER, sunt lasati fara tratament, pentru ca exista niste iresponsabili care au stabilit niste norme idioate, si niste neoameni care nu inteleg ca prin atitudinea lor condamna alti oameni nevinovati, la o moarte lenta, in lipsa unui tratament adecvat. Nu am mii de euro, pentru a ma deplasa in strainatate si a urma acest tratament indispensabil, si nu vreau sa cer mila publica, pentru acest drept fundamental al omului, dreptul la viata. Nu vreau sa ma gandesc mai departe ca probabil or exista si ceva interese obscure care ar motiva o astfel de decizie aberanta. Poate niste oameni de bine, care au posibilitatea sa inteleaga problema mea si a altor mii de astfel de pacienti ca mine, care sunt suferinzi de-o boala grava, vor putea sa faca demersuri pentru a se redeschide aceasta sectie, pentru a se face tratamentul cu iod radioactiv!
Am speranta ca veti intelege gravitatea faptelor relatate si situatia disperata in care se afla mii de pacienti, bolnavi cronici de cancer tiroidian, condamnati la moarte.
IOANA VLADULESCU - e-mail: ioana.vladulescu@gmail.com