Cititorii raspund...

Cititor Formula AS
Stimate domn, va propun o formula imbunatatita pentru tratarea acestei afectiuni, care este utila si pentru tratarea negilor, ulcerului varicos si a ranilor greu vindecabile.

"Caut un tratament naturist pentru alunite"
(Raspuns pentru SORIN, F. AS nr. 776)


• Folositi pentru uz exclusiv extern tinctura de marul-lupului si tinctura de tuia, care se combina in parti egale si cu care se tamponeaza zonele afectate de 2-3 ori pe zi. Preparati un unguent din parti egale de plante: marul-lupului, tuia, rostopasca si tataneasa (retetele au fost publicate in F. AS). Cu unguentul obtinut se fac aplicatii de trei ori pe zi in strat subtire. Se fac alternativ aplicatii: o zi cu tinctura, o zi cu unguent. Daca nu aveti posibilitatea sa preparati tinctura si unguentul, va rog sa ma contactati si vi le expediez. Va doresc sanatate!

BOICEA FLOREA - str. N. Titulescu, bl. D12, sc. A, ap. 11, Draganesti Olt, tel. 0249/46.62.02, 0741/37.27.94


"Nu pot indoi cotul drept"
(Raspuns pentru IONASCU MIRCEA - Timisoara, F. AS nr. 725)


• Si eu am fost in aceeasi situatie, dar cu umarul drept, la care am facut tratament cu ultrasunete, impachetari cu parafina, gimnastica medicala, masaj medical si 10 injectari cu Xilina si Hidrocortizon. Rezultatul = 0. Un medic mi-a cerut sa procur 10 injectii de Rheopyrin, pe care mi le-a facut cu mana lui, cate una pe zi, in sold, adanc si cu injectare lenta, timp de un minut. Dupa primele trei injectii, umarul mi s-a deblocat complet si restul injectiilor le-am facut una la doua zile. De atunci nu mai am nimic. Spuneti-i medicului dvs. acest lucru. Sa va dea o reteta, caci medicamentul se elibereaza numai cu reteta, si sa va faca el personal injectiile. Va doresc insanatosire grabnica!

FILIP IOAN - SUA, e-mail: ghighiseni@yahoo.com

"Caut o clinica moderna pentru tratarea bolilor de plamani"
(Raspuns pentru ANGELA, F. AS nr. 775)


• Adrese: Centrul Medical SANADOR (str. Buzesti, Bucuresti, tel. 021/310.20.09, 310.20.12) - prof. Miron Bogdan. Centrul Medical Unirea (str. G. Enescu, Bucuresti, tel. 021/316.58.76) - dr. Toma Claudia, sau alti medici.

As. med. EFTIMESCU ELISABETA- Bucuresti

"Un copil de un an si 7 luni are semipareza"
(Raspuns pentru PREDA IONUT CATALINA, F. AS nr. 776)


• Pentru semipareza pe partea dreapta, va sfatuiesc sa o contactati pe d-na doctor Petreu Eugenia Alexandra (tel. 0254/23.47.20, 0729/86.78.32), din Deva, medic specialist in acupunctura. Am colaborat de multe ori cu doamna doctor si acupunctura a fost foarte eficienta in astfel de cazuri. Pe langa sedintele de acupunctura, va propunem un tratament personalizat cu produse naturiste si homeopatice, daca ne trimiteti analizele si diagnosticul la fax: 0254/23.10.61, cabinetul si farmaciile "E-lite Nutritia" Deva, str. M. Eminescu, bl. H1, Hunedoara.

ADRIANA VLAD, fitoterapeut, as. farmacist - Deva, tel. 0254/23.10.61, 0726/76.15.57

"Am cancer de tiroida. As vrea sa inving boala"
(Raspuns pentru BIANCA STEFANESCU, F. AS nr. 776)


• Suferiti de una dintre cele mai frecvente forme ale cancerului tiroidian, caracterizata prin tendinta de extindere pe cale limfatica (forma papilara) si chiar spre alte zone ale organismului (ex. plamani) in cazul tipului folicular. In cazul dvs. (microcarcinom papilar, varianta foliculara) practicarea tiroidectomiei se impunea negresit, insa consider ca neindepartarea ganglionilor limfatici invecinati, ca metoda de siguranta suplimentara (pentru prevenirea metastazei), poate constitui o greseala, drept dovada si faptul ca extinderea focarului neoplazic spre aceste formatiuni s-a produs. In absenta tiroidei, organismul dvs. nu mai poate sintetiza hormonii specifici (tiroxina, triiodotironina), asa ca un tratament medicamentos de substitutie, compus din tablete care contin acesti hormoni, este indispensabil pe tot parcursul vietii.
Mai mult decat atat, acesti hormoni de sinteza pot stopa proliferarea oricarei celule cancerigene posibil ramasa in urma tiroidectomiei. Mecanismul de actiune al acestor medicamente consta in inhibarea eliberarii hormonului stimulator al glandei tiroide (TSH), secretat de hipofiza. Tratamentul naturist pe care il solicitati este complementar celui alopat si urmareste eradicarea unui posibil focar neoplazic remanent, inlaturarea tendintei de extindere (metastaza) spre zone invecinate (ganglioni, plamani etc.) si stimularea raspunsului imunitar al organismului. Sanziene galbene - bogata in iridoide (asperulozida, monotropeozida), aceasta planta are proprietati dovedite in combaterea patologiilor neoplazice tiroidiene. Se administreaza sub forma de pulbere, 3-4 lingurite pe zi, sublingual 10-15 minute, in cure succesive de trei saptamani, cu o saptamana pauza intre ele. Patrunjel de camp - se obtine un decoct (3 minute fierbere) dintr-o lingurita radacina de patrunjel de camp la o cana de apa. Se face gargara cu o lingura de ceai, care se scuipa, apoi se repeta. La a treia gargara, inghititi tot ceaiul ramas, cu inghitituri mici. Propolis, polen, pastura - aceste produse apicole ofera rezultate pozitive in tratamentul afectiunilor tiroidiene, datorita proprietatilor lor imunomodulatoare si substitutive, bazate pe triada iod-tirozina-metionina. Se administreaza in combinatii dozate dupa indicatiile prospectului insotitor. Cytovital - acest unguent se foloseste in afectiuni tiroidiene nodulare, chistice si neoplazice. Se fac 2-3 aplicatii zilnice. Gheara-matei (agent antioxidant si antitumoral) - proprietatile imunostimulante si antimutagene ale alcaloizilor continuti de planta determina reactivarea celulelor imunitare si stimularea procesului de fagocitoza. Preparatele pe baza de Uncaria turmentosa, administrate in paralel cu terapia conventionala antineoplazica, ca de exemplu chimioterapia sau radioterapia, au demonstrat o mai buna tolerabilitate a acestora. Se administreaza sub forma de produse standardizate, conform prospectului. Inlaturarea pericolului de extindere se realizeaza prin administrarea pulberii de vasc, 2-3 varfuri de cutit, zilnic, in caz de afectare ganglionara, sau prin consumul constant de struguri (1 kg pe zi) si extract de pin maritim (Pycnosgenol) in caz de atingere viscerala. Pentru alte lamuriri, ma puteti contacta telefonic. Sa auzim numai de bine!

PEIA MIRCEA - Timisoara, tel. 0256/43.18.91, 0747/22.20.24

• Cancerul de tiroida presupune un tratament de durata si consta in primul rand in respectarea unui regim alimentar echilibrat. Trebuie sa renuntati la cafea, alcool, grasimi, carne (de orice fel), condimente si zahar. Incercati sa evitati efortul, stresul, insomnia. Ca tratament va propun o schema terapeutica din produse naturiste: Intern - Detoxifiant din fructe de soc: o lingurita de trei ori pe zi, Picaturi Beres - 20 picaturi de trei ori pe zi, M.S.M. - 1 capsula de trei ori pe zi, Thuya - 1 fiola de trei ori pe zi, Cats Claw - 1 capsula de trei ori pe zi, Usturoi - 1 capsula de trei ori pe zi, Propolis (tinctura) - 30 picaturi de trei ori pe zi, pe putina paine. Extern: se unge zona afectata de doua ori pe zi cu Faviderm FVS 1, 2, 3, dupa urmatoarea schema: ora 8 - Faviderm 1, ora 10 - Faviderm 2, ora 12 - Faviderm 3, ora 14 - Faviderm 1, ora 16 - Faviderm 2, ora 18 - Faviderm 3.

ADRIANA VLAD, fitoterapeut - farmaciile "E-Lite Nutritia" Deva, str. M. Eminescu, bl. H1, tel. 0254/23.10.61, 0726/76.15.57

"Am fost diagnosticat cu nevralgie Arnold"
(Raspuns pentru FLORIN - Lugoj, F. AS nr. 777)


• Cu aceeasi problema s-a confruntat si fratele meu. Amortelile si durerile de cap, precum si amorteala mainilor nu incetau. Dupa indelungi tratamente, a reusit sa scape de aceste probleme, in urma unui tratament naturist, urmat timp de 6 luni cu strictete. Aceste produse minunate care ne-au ajutat sa trecem peste aceasta incercare sunt: * Rhodiolin, un produs naturist pe baza de Rhodiola Rosea (un fitonutrient cu efect adaptogen). * Zen Thonic - contine suc de Garcinia Mangostana. * Polinesian Noni Juice - contine fructul Morindei Citrifolia. * Strong Bones - continut natural de calciu. Sper ca acest tratament sa va ajute sa scapati de aceasta problema grava. Pentru orice relatii suplimentare ma puteti contacta telefonic.


CAMELIA CRISTESCU - str. Dristorului nr. 12, sector 2, Bucuresti, tel. 021/644.20.02, 0724/27.89.71

"Tatal meu sufera de Zona Zoster, care se manifesta cu arsuri si opareli"
(Raspuns pentru DASCALU SILVIA - Ploiesti, F. AS nr. 777)


• Si eu am avut Zona Zoster, cu aceleasi simptome descrise de d-na Silvia din Ploiesti. Am fost si eu la un medic in Focsani, care mi-a prescris un unguent pe baza de alumino-silicati si injectii cu vitamina B1. L-am folosit la inceput, dar dupa vreo trei luni am abandonat tratament. Din intamplare, am avut in gospodarie prune, caise, corcoduse, le-am strans si dupa un anumit timp, 2-3 luni, am facut tuica din ele intr-un cazan din aluminiu. Specific ca borhotul de prune, caise si corcoduse a stat mult timp la soare, iar tuica pe care am facut-o a iesit cam acra si slaba. Cu aceasta tuica, eu ma dadeam in fiecare dimineata pe zonele dureroase, si eventual si seara (tuica sa fie rece, pastrata in sticle). Asa am scapat de Zona Zoster si de arsurile produse de boala. * Trebuie sa se evite transpiratia. * Bolnavul sa manance mai mult legume, fructe proaspete, rar carne, dar nu din comert, ci din gospodarie (in special de pasare de curte). * Sa nu consume excesiv alcool, si in special bauturi tari. Daca imi comunicati adresa ii trimit eu un litru de tuica tatalui dvs.

POTLOG MIHAI - str. C-tin Noica nr. 33, ap. 2, Sibiu, cod 550169, tel. 0729/49.96.47

"Fiica mea face tenis de performanta, dar ii transpira mainile si picioarele"
(Raspuns pentru ANCA GRUBER, F. AS nr. 784)


• Fiica dvs. se confrunta cu o tulburare neurovegetativa asociata cu "revolutia" hormonala a preadolescentilor, exprimata prin transpiratie excesiva. Va recomand un tratament natural alcatuit din extracte de fructe, legume si peste, ce refac echilibrul hormonal si neurovegetativ. Multa sanatate!

IORDACHE MARIANA, specialist in nutritie celulara - tel. 0724/58.40.44

"Am fost operat de carcinom de prostata si am probleme"
(Raspuns pentru CRISTUREAN ADRIAN, F. AS nr. 784)


• In urma cu patru ani, la 50 de ani, am fost diagnosticat tarziu cu adenocarcinom de prostata, ca urmare a tratarii initiale gresite, ca adenom benign. Dupa rezectia transuretrala a prostatei, asemeni dvs., m-am confruntat cu probleme de erectie si pierderi involuntare de urina, in special la efort. O stare de epuizare completa ma facea sa ma simt total neputincios, pana cand un medic urolog batran mi-a recomandat pentru impotenta, timp de trei luni, tratament cu Vivaital, un produs natural ayurvedic (din India), ce disciplineaza organismul sa raspunda corect la stimulii afectivi, si foarte eficient, in probleme de sterilitate masculina. Asociat, mi-a recomandat produsul natural Himanoxi, cu rol in cresterea nivelului limfatic, al numarului de celule albe si al celor din maduva oaselor ce lupta impotriva celulelor canceroase. Multumesc lui Dumnezeu pentru ca dupa tratament am avut si am o viata normala de familie si ma simt perfect sanatos, lucru certificat si de cele doua tomografii recente realizate la Spitalul Universitar Bucuresti si Spitalul Clinic "Th. Burghele" (am repetat investigatia, ca sa ma conving de corectitudinea analizelor). Cate o luna la trimestru, urmez tratament de intretinere. Produsele le procur prin comanda (tel./fax: 021/316.19.77, 0728/67.76.24) de la importator, care pune la dispozitie si medici de competenta pentru informatii.
Draga "Formula AS", doresc de mult sa-mi exprim cu sinceritate profunda admiratie pe care vi-o port, pentru tot ceea ce intreprindeti in ajutorul suferinzilor ca mine. Va urez sa ramaneti acelasi "dar" nepretuit pentru cititori.

FLORIN GRECU - Bacau, e-mail: grecu_florin57@yahoo.com

"Am un polip in vagin"
(Raspuns pentru MARIA LUCA, F. AS nr. 784)


• Polipii vaginali se pot evidentia usor la o simpla ecografie transvaginala. Diagnosticul corect mi-a fost pus dupa mult timp de investigare a sangerarilor abundente si, firesc, am fost propusa pentru rezectia lor chirurgicala (histeroscopie operatorie). Nu mi-a fost teama de operatie, dar sansa refacerii lor este mare. De aceea, am optat pentru un tratament natural de eliminare a cauzei formarii lor. La recomandarea unei doctorite ginecolog chiar din Cluj, am urmat timp de doua luni tratament natural cu produsul Lutropep, un remediu obtinut din plante selectionate pe baza experientei specialistilor din India, binecunoscut ca un puternic reglator hormonal. Acum am un ciclu regulat, cu flux normal, lipsit de dureri, si nu s-a mai evidentiat nici un polip. Merita sa incercati, va recomand din tot sufletul si cu toata increderea unei femei care a avut la randul ei o sansa! Multumesc pe aceasta cale revistei "Formula AS", fara de al carei ajutor n-as fi putut sa va raspund. Produsul l-am cumparat din Plafar. Daca nu-l gasiti, sunati la tel. 021/316.19.77, 0728/67.76.24 si intrebati direct la sediul depozitului de medicamente.

ANDREEA S. - Bucuresti, e-mail: samalia2000@yahoo.com

"Tata sufera de cancer rectal neoperabil, cu metastaze"
(Raspuns pentru BIANCA, F. AS nr. 785)


• Tratamente anti-cancer sunt multe. Concentratele din plante antitumorale pot ajuta in absolut toate cazurile. Apelati la preparatele produse de "Hypericum" Baia-Mare, care sunt de gasit la orice magazin de profil. Suplimentar, va trebui sa-i dati bolnavului tinctura de propolis, cate 2 picaturi pentru fiecare 5 kg corp, de trei ori pe zi, puse pe un miez de paine. (La fiecare 2 picaturi se va pune un centimetru cub de miez de paine.) Se administreaza cu 15 minute inaintea meselor principale, se mesteca bine si se inghite. Este un antibiotic de exceptie care, in plus, ajuta sa se elimine din organism celulele necrozate. In toate cazurile de cancer de colon este indicat sa se ia tarate de grau din faina cernuta proaspat si apoi macinate cu rasnita de cafea. De asemenea, se indica folosirea graului incoltit, perioade lungi de timp. Se mai poate lua suc din orz verde, cate o lingurita, de trei ori pe zi. Un produs de exceptie sunt flavonoidele (Flavin 7), dar puteti sa obtineti si singur aceste substante din struguri negri, din care s-a scos mustul. Se pune la uscat coaja strugurelui si semintele, indepartandu-se codita. Se pot pastra in pungi de hartie. La administrare, se vor macina cu rasnita de cafea. Se va lua cate o lingurita de praf, de trei ori pe zi. Este demonstrat ca au o actiune anticanceroasa de exceptie.
Pentru metastaze, se indica si folosirea sucului de sfecla rosie (150 ml) in combinatie cu suc de castravete (50 ml) si patrunjel radacina (20 ml). La inceput se va dilua cu apa, in functie de toleranta, si apoi se va lua ca atare, dupa ce se stoarce si inainte de a se oxida, adica foarte proaspat si facut doar cat se consuma.

(Raspuns valabil si pentru C., "Sora mea are deja metastaze", F. AS nr. 785)
EUGEN GIURGIU - str. Aleea Detunata, bl. D2, sc. A, ap. 19, Alba Iulia, cod 510064, tel. 0741/92.88.80, e-mail: eugen.giurgiu@gmail.com

"Prietena mea are insuficienta vasculara cerebrala"
(Raspuns pentru ADY, F. AS nr. 786)


•  Stimate domn, ii recomand din toata inima prietenei dvs. concentratul din plante Fito-neurotonic Senior. Este util persoanelor ce prezinta sindrom vertiginos, datorat unor tulburari de circulatie vertebro-bazilara. Stimuleaza circulatia periferica si cerebrala. Folositi-l cu toata increderea. Gasiti mai multe detalii pe www.bio.home.ro

GABI - Iasi, e-mail: gaby128@yahoo.com

• Cel mai bun calciu care se fixeaza este Cal Mag de la GNLD (din coaja de ou) si Omega 3, din ulei de somon, care va ajuta la insuficienta vasculara cerebrala.

GABRIELA AMARIEI, consultant nutritie - tel. 0740/15.45.81