Revolutie in medicina mileniului trei: Celulele stem obtinute din plante

Ion Longin Popescu
Interviu cu dr. Alexandru Vanatoru, specialist in api-fito-terapie

In ultimul timp se vorbeste cu insistenta despre niste celule miraculoase numite stem. Zeci de scrisori sosite pe adresa redactiei solicita sprijin material pentru transplanturi costisitoare, efectuate in China, cu aceste celule-miracol. Medicii francezi au facut recent senzatie, reusind sa reconstruiasca, prin injectii cu celule stem, plamanii distrusi de boala ai unui adult. Medici din California au reusit sa intinereasca inimile a 75 de pacienti care trecusera printr-un infarct. In Romania, o echipa coordonata de prof. dr. Irinel Popescu a realizat o premiera mondiala in medicina: un transplant de celule stem, pentru o afectiune a ficatului. In fine, zilele trecute, au fost anuntati laureatii Premiului Nobel pentru medicina pe anul 2007: doi cercetatori americani si unul britanic, recompensati pentru rezultate spectaculoase obtinute in tratamentul cu celule stem pe cobai. Dar daca in toate cazurile citate s-a vorbit de transplantarea celulelor stem de la un donator la un primitor, in interviul pe care vi-l prezentam, va fi vorba de o modalitate originala de a stimula organismul sa produca celule stem, cu ajutorul plantelor.
"Celulele stem au functia de a da nastere altor celule ce intra in alcatuirea unui tesut"

- Ma intreb, alaturi de milioane de oameni obisnuiti, ce sunt celulele stem, domnule doctor?

- Celulele stem, sau suse, sau mama, sunt acele celule care au functia de a da nastere altor celule ce intra in alcatuirea unui tesut; pentru a intelege mai bine, sa luam exemplul unui stup de albine: cine face mierea? albinele, bineinteles, dar o albina nu se poate autocrea in mod direct; este nevoie ca ea sa hraneasca o larva cu laptisor de matca pentru a creste o matca (o regina a stupului) - aceasta avand la randul ei capacitatea de a produce populatia de albine prin oua fecundate de trantori. Daca ultima matca a murit, fara sa fi lasat larve din care unele sa fie hranite cu laptisor, pentru a avea o noua regina, stupul moare, pentru ca este in incapacitate de a se regenera! Pe acest model comparativ intelegem mai bine ca, asemenea albinelor, celulele activeaza tesutul de care apartin, si tot ca albinele, aceste celule mor, datorita uzurii. Unele celule mor mai repede, fiind supuse unei uzuri mai mari, altele mor mai incet. In principiu, corpul nostru se innoieste complet, odata la 7 ani.

- De cate feluri sunt celulele stem?

- Exista celule stem embrionare si celule stem adulte. Celulele care pot crea un corp uman complet sunt celule stem embrionare primare. Celulele care formeaza tesuturile (al inimii, al ficatului, al rinichilor etc.) sunt celule stem adulte. Organismul uman are nevoie de circa 1 milion de celule noi pe secunda, acestea fiind obtinute prin diviziunea celulelor stem adulte, in fiecare tesut al corpului nostru.

- Care din cele doua categorii de celule sunt necesare in transplanturile despre care se vorbeste asa de mult?

- Cel mai valoros a fost considerat tratamentul cu celule stem embrionare, data fiind puterea lor de adaptare pentru orice situatie in care o populatie de celule trebuie regenerata, insa chiar din faza de cercetare s-au ridicat probleme etice de baza: nu le puteai preleva decat de la un embrion uman care trebuia sa moara. Din fericire, cercetatorii americani au descoperit ca celulele stem pot fi recoltate si din lichidul intrauterin. Asta inseamna ca embrionii nu vor mai fi sacrificati pe "altarul" stiintei. Urmatorul pas a fost propunerea de a conserva cordonul ombilical al nou nascutului, unde se gaseste o importanta cantitate de celule stem embrionare. In ce priveste celulele stem-adulte, corpul nostru are nevoie de aproximativ 25 de milioane de "matci" in permanenta. Procesul de imbatranire poate fi inteles ca o lipsa de celule mama (celule stem), care sa dea nastere unor celule noi. Una dintre cele mai importante probleme in domeniul celulelor stem este inmultirea acestora: daca putem "convinge" maduva osoasa sa produca pe cale naturala mai multe celule stem adulte, atunci organismul va fi capabil sa repare tesuturile a caror functionalitate este afectata de boala, de accidente sau de imbatranire.

- Un tanar are mai multe celule stem decat un adult?

- Un copil are numarul ideal: 25 de milioane de celule stem. Din copilarie si pana la varsta a treia, numarul celulelor stem ce lucreaza la regenerarea corpului scade de la 25 de milioane pana la 10 - 15 milioane la varsta adulta, si la 3 -7 milioane la varsta a treia; asa se explica dezechilibrele din organism, bolile, imbatranirea. Cu cat in sangele nostru sunt disponibile mai multe celule stem, cu atat regenerarea si implicit capacitatea de functionare a unui organ se imbunatateste.
"Cu "Olimpiq stem x cell", maduva osoasa produce intr-o ora cu 50% mai multe celule stem in sange"

- Cum poate fi convinsa maduva osoasa sa produca pe cale naturala mai multe celule stem adulte? Este posibil acest miracol?

- Cercetatorii unguri de la Institutul "Crystal Research" (am mai vorbit despre ei intr-un documentar despre flavonoide), bazandu-se pe experienta medicinei traditionale au creat suplimentul alimentar "Olimpiq Stem X Cell", un produs natural fara riscuri, utilizand un amestec de substante fara toxicitate, cu valente intaritoare: intr-o ora, maduva osoasa, in special maduva rosie, produce cu 50% mai multe celule stem in sange, si acest aspect este dovedit in laborator. In produsul finit regasim atat stimulatorul de celule stem, cat si protectorul de celule stem (impotriva radicalilor liberi), care se administreaza cu circa 30 de minute inainte.

- Ce contine "Olimpiq"?

- Este un complex de 10 substante, dintre care cele mai importante sunt doua alge: AFA si Ganoderma Lucidum, precum si cartijalul de rechin. Alga AFA albastra provine din lacuri de origine vulcanica din Canada si Dakota de Sud, si este cercetata inca din anii '90 pentru efectul sau regenerator. Primele concluzii de referinta apartin Spitalului Regal din Montreal: "Cine consuma regulat Alga AFA obtine o stimulare fara precedent a celulelor Natural Killer, celule responsabile sa recunoasca si sa distruga celulele canceroase si celulele infectate cu virusi in corp". S-a mai dovedit ca alga respectiva regenereaza patul vascular si regleaza fluiditatea sangelui. Ganoderma Lucidum este o ciuperca denumita de chinezi "planta potentei spirituale" si este considerata de peste 4000 de ani drept "regele plantelor", in medicinile traditionale chineza si japoneza. In ceea ce priveste cartilagiul de rechin, actiunea sa regeneratoare asupra colagenului si actiunea de inhibitie a formarii tumorilor sunt bine cunoscute.

- Care sunt principalele indicatii terapeutice ale "Olimpiq Stem X Cell"?

- Sa numim mai intai principiul terapiei, care este: "e mult mai usor si mai ieftin sa previi, decat sa tratezi!". As vrea sa inteleaga toata lumea ca "Olimpiq stem x cell" nu reprezinta tratamentul vreunei afectiuni (nu combate in mod direct afectiunea), in schimb, el amplifica starea de sanatate a corpului, care ulterior devine capabil sa lupte si sa elimine boala. Aceasta explica de ce, ca mecanism indirect de insanatosire, are nevoie de timp si de tratament auxiliar pentru vindecare. Cu toate acestea, in Ungaria au fost puse in evidenta vindecari spectaculoase, intervenite dupa cateva luni de la debutul terapiei. Este vorba de cazuri de imunodeficienta, de osteoporoza senila, de nevroza anxioasa, de infectii virale, afectiuni oculare, tulburari de ritm cardiac si de circulatie. Alte indicatii terapeutice puse in evidenta sunt: durerile de cap si de umeri, angina pectorala, apoplexia cerebrela, hipertensiunea arteriala; au fost puse, de asemenea, in evidenta actiuni detoxifiante, antitumorale, antitusive si expectorante.

- Care sunt rezultatele directe, identificate in cadrul clinicii in care lucrati?

- In decursul a doua luni, de cand am introdus "Olimpiq stem x cell" in terapia pacientilor clinicii noastre (aproximativ 15 cazuri), avem urmatoarele succese de terapie: in cazul a doi pacienti cu hemipareza spastica veche (de peste 4 ani), dupa doua saptamani de tratament, spasticitatea s-a redus considerabil. La un pacient suferind de diabet de tip 2, insulinonecesitant, au inceput sa se reduca dozele de insulina administrata. Am inregistrat cresterea evidenta, in mai putin de o luna, a sanilor la o persoana ai carei sani erau subdezvoltati. Am constatat o imbunatatire de vedere la un pacient cu scleroza multipla si o usoara crestere a echilibrului. Un alt pacient cu scleroza multipla, in situatie de imobilitate locomotorie, cu afectiune veche de 11 ani, scapa in 4 luni de o chinuitoare combinatie de constipatie si scaune diareice, prezentand in prezent o eliminare zilnica reglata perfect; de asemenea, apar imbunatatiri ale vederii, cu posibilitate de a focaliza mult mai bine in timpul cititului! Un alt pacient cu mielom miltiplu si insuficienta renala acuta, ce practica dializa la fiecare doua zile, aflat in incapacitate de a se hrani, reuseste in 3 luni de la inceperea terapiei cu "Olimpic stem x cell" sa se hraneasca normal, iar dupa 4 luni de la investigatiile facute, se constata cu mare surprindere disparitia completa a mielomului; realizeaza in continuare dializa, dar se simte din ce in ce mai bine.

""Olimpiq" este recomandat in actiuni de preventie in cancer, boli metabolice, accidente vasculare, infarct miocardic si altele"

- In concluzie, "Olimpiq" previne, dar poate sa si vindece in anumite cazuri.

- Concluziile pe care le putem trage in acest moment recomanda acest produs atat in actiuni de preventie in cancer, boli metabolice, afectiuni autoimune, accidente vasculare si infarct miocardic etc., dar si ca un valoros adjuvant in multe afectiuni grave cum sunt: parezele, scleroza multipla, osteoporoza senila, afectiunile cardio-vasculare, mielom, leucemie limfoida (NU sI iN CEA MIELOIDa), nevroze anxioase, poliartrita reumatoida degenerativa, colagenoze (lupus eritematos), hepatite cronice si altele. Studiile clinice de pionierat ale folosirii stimulatorului Olimpiq Stem x Cell arata succese deosebite in regenerarea ficatului, pancreasului, splinei, articulatiilor, muschiului miocardic, chiar si a fibrei nervoase si a retinei (despre care s-a crezut foarte mult timp ca nu se pot regenera!). In comparatie cu tratamentele de regenerare prin injectare sau transplant de celule stem embrionare, "Olimpiq" are in plus si efecte de reglare metabolica, imunitara, neuro-endocrina, detoxifiere etc., pe care simplul aport de celule stem nu le poate avea. Ajustarile si combinatiile de plante in terapia cu "Olimpiq" trebuie sa le gandeasca si sa le asume numai medicul curant.

- Am citit ca o capsula de "Olimpiq" aduce in sange, intr-o ora, pana la 5 milioane de celule stem. Nu exista riscul sa aduca prea multe si ele sa scape de sub control?

- Intr-o capsula avem substante capabile sa stimuleze maduva osoasa, pentru a elibera celule stem; daca utilizam zilnic stimulatorul, obtinem un plus de 3-5 milioane de celule stem, aceasta in plus fata de, sa zicem, 15 milioane pe care le produce la aceasta varsta corpul dvs. Aceste celule se intrebuinteaza, nu se reporteaza de la o zi la alta. De fapt, ne apropiem de varsta adolescentei, cand corpul nostru se bucura de o rata de 20 de milioane de celule pe zi; nici macar nu am depasit rata de productie a copilariei, ori corpul nostru a mai fost la acest nivel de aceea nu este cazul sa ne gandim la excedent. Interesant de mentionat este un alt studiu, realizat de medicii canadieni, care au administrat alga AFA unor copii cu varsta de sub un an, pana ce au trecut de trei ani. In acest caz, s-au inregistrat rate record, de aproximativ 40 de milioane de celule stem; la toti acesti copii s-a constatat o dezvoltare a inteligentei cu mult peste medie. Asadar, valoarea stimulatorului Olimpiq Stem X Cell este, de la lansarea sa, extraordinara. El se considera a fi "prima revolutie in medicina regeneratoare a acestui inceput de mileniu.".

Doctorului Vanatoru ii puteti scrie la e-mail: a_vanatoru@yahoo.com sau il puteti suna la 0788.423.759.
Produsul "Olimpiq Stem X Cell" poate fi procurat de la magazinul "Tristar Ganesha" din Piata Timpuri Noi (telefon: 0723/21.91.75, 0729/88.13.25, e-mail: ghioceladela@yahoo.com). Comenzi pot fi facute si la firma importatoare: S.C. Vita Crystal Research s.r.l. din Miercurea Ciuc, Bd-ul Fratiei nr 13/B/1.