"Energy Plus" - o noua sansa in lupta impotriva cancerului

Florentin Popa
Pornind pe urma scrisorilor sosite pe adresa redactiei, descoperim oameni extraordinari, a caror preocupare pentru sanatate da rezultate remarcabile in lupta cu bolile mileniului III. Combinand stiinta medicala cu cele mai noi descoperiri din domeniul terapiilor naturiste, colectivul de specialisti ai Centrului de Consultanta "Energy Plus" din Bucuresti da noi sperante bolnavilor de cancer

ANA COSTEA
"Cancerul este o boala cronica si nu trebuie privit ca o fatalitate"


- O scrisoare publicata recent in "Formula AS" relata vindecarea spectaculoasa a unui copil operat de cancer la creier, cu produse anti-tumorale recomandate de dvs. Ecoul starnit printre cititorii revistei a fost puternic si ne indeamna sa aflam mai multe despre terapiile pe care le folositi. Cand a inceput preocuparea dvs. pentru aceste tratamente?

- Apropierea de fitoterapie nu a fost intamplatoare. In urma cu peste zece ani, am deschis o farmacie cu profil naturist, in care ofeream clientilor nostri produse tipice: tincturi, ceaiuri, vitamine, produse apicole etc. Faptul ca farmacia se afla langa Spitalul Militar Central a facut ca multi bolnavi sa ne treaca pragul, solicitand diverse remedii, uneori pentru boli incurabile. Din pacate, oferta noastra era limitata si nu se putea realiza un tratament complementar eficient, deoarece majoritatea produselor recomandate de literatura de specialitate lipseau de pe piata romaneasca. Singura posibilitate era sa importam produsele necesare, in special cele din domeniul terapiilor antitumorale. A fost un pas foarte greu, financiar si contractual, dar am reusit. Astfel, in prezent lucram cu cele mai importante sase firme producatoare de suplimente alimentare de pe piata americana, fiecare dintre acestea avand un nomenclator de peste 600 de produse naturale. A fost un demers indraznet, dar rezultatele obtinute au aratat ca nu ne-am inselat; oamenii au nevoie de aceste produse!

"Este surprinzator ca in Romania se crede ca 2-3 produse, recomandate pentru trei-patru luni consecutiv,
ar putea ajuta un pacient cu o afectiune tumorala"


- Care sunt principalele proprietati terapeutice ale produselor folosite de dvs. si ce le deosebeste de alte produse aflate pe piata romaneasca?

- Ca sa alegi un produs, trebuie sa stii exact ce asteptari ai de la acesta, mai precis, ce directie de tratament urmezi recomandandu-l si care sunt dozele bioactive necesare in tratament. In fitoterapie se lucreaza cu procente, grame si miligrame de substanta activa! Terapia antitumorala se desfasoara pe circa 20 de directii, deci aveam nevoie de produse cu care sa realizam aceste obiective. Este surprinzator ca in Romania se crede ca 2-3 produse, recomandate pentru trei-patru luni consecutiv, ar putea ajuta un pacient cu o afectiune tumorala. Tratamentele trebuie abordate secvential (pas cu pas), pe baza unor evaluari si reevaluari medicale a pacientilor. Importam peste 100 de produse naturale, cu care putem elabora protocoale de tratament extrem de "fine", corelate cu starea pacientului. De exemplu, la o pacienta diagnosticata cu cancer de col uterin, cauzat de o infectie cu Human Papilloma Virus, trebuie rezolvata in primul rand problema virala, cu produse antivirale puternice. De asemenea, de cele mai multe ori, bolnavul de cancer sufera de boli cronice asociate (hepatita, hipercolesterolemie, diabet, afectiuni cardiace etc.) care pot fi influentate negativ de orice tratament medicamentos sau natural. Alte aspecte foarte importante sunt localizarea si tipul tumorii, care anticipeaza aparitia metastazelor. De aici rezulta necesitatea administrarii preventive a unor produse care sa realizeze protectia acestor organe (ficat, oase, plamani etc.).
Cand abordam un pacient, trebuie sa stabilim o strategie terapeutica pe termen scurt si una pe termen lung. Strategia pe termen scurt este foarte greu de realizat, pentru ca pacientul vine la noi cu asteptari majore, intr-un moment in care este epuizat fizic, psihic si financiar. Toata lumea doreste rezultate rapide, dar de multe ori, bolnavii nu pot urma intocmai tratamentul indicat, din cauza starii precare in care se afla. Unii dintre ei au irosit timpul, folosind produse dupa recomandari complet eronate din punct de vedere terapeutic. Am intalnit bolnavi cu afectiuni hepatice care au consumat litri de extracte hidroalcoolice (tincturi), bolnavi cu afectiuni autoimune care au primit recomandari de tratamente cu imunostimulatoare! Tot in aceasta gama de erori nepermise se inscrie si administrarea produselor cu efect estrogenic, in tumori cu dominanta hormonala (de exemplu, trifoiul rosu in cancerul mamar sau de prostata) sau administarea de produse neavizate pe piata romaneasca, a caror compozitie nu se cunoaste.

- Demersul dvs. este dublat de specialisti din domeniul oncologic? Colaborati cu medici specialisti care acorda si consultatii?

- Orice bolnav care se prezinta la noi beneficiaza de consultanta naturopata, dar numai daca se prezinta cu documente medicale. De multe ori, pacientii vin cu analize medicale sumare, care nu sunt elocvente. Medicii nostri recomanda analize suplimentare, pe baza carora elaboreaza tratamentul adecvat. Cat priveste colaborarea cu medicii oncologi, suntem onorati de aprecierea acordata de cativa specialisti de prestigiu produselor noastre, pe care le includ in recomandarile facute pacientilor. Unii medici, studiind literatura de specialitate, cunosteau aceste produse si asteptau aparitia lor pe piata romaneasca; cateva dintre produsele noastre au fost importate chiar la sugestia lor, si le multumim pe aceasta cale tuturor pentru sprijinul si increderea acordate!

"Importam peste 100 de produse naturale
cu actiune terapeutica exceptionala"


- Produsele dvs. se pot administra in paralel cu chimioterapia sau alte tratamente alopate?

- In lume este tot mai des intalnit conceptul de medicina integrativa: intr-o situatie atat de dramatica, pacientul trebuie sa beneficieze de toate posibilitatile de tratament: chirurgical - daca este cazul, chimioterapie, radioterapie si medicina complementara. Acest concept il aplicam si noi. Oricine poate cumpara produsele noastre antitumorale, dar consultanta naturopata acordam numai pacientilor care urmeaza sau vor urma si tratamentele alopate. Va pot da exemple de persoane care sunt in viata deoarece, la insistentele noastre, au apelat si la medicina alopata.
Chimioterapia este temuta de bolnavi pentru ca are efecte toxice (hepatice, cardiace, hematologice, imunitare, digestive etc.) care pot fi reduse cu ajutorul produselor naturale. Literatura de specialitate furnizeaza informatii exacte privind asocierile benefice intre substantele citostatice si anumite produse naturale. Din observatiile noastre reiese ca pacientii care au luat aceste produse naturale in paralel cu chimioterapia sau radioterapia au suportat mult mai usor aceste proceduri, lucru imbucurator pentru noi.

- Ce deosebeste produsele dvs. de alte produse de pe piata?

- Asa cum v-am mai spus, importam peste 100 de produse naturale cu actiune terapeutica exceptionala. Ele se deosebesc de tot ceea ce exista pe piata romaneasca prin tipul, calitatea si concentratia substantei active. Produsele noastre sunt noi pe piata romaneasca, dar sunt folosite in alte tari de ani buni, fiind supuse unor intense cercetari medicale. Avem produse cu o singura componenta terapeutica, dar si formule fitoterapeutice complexe.
Produsele fitoterapeutice complexe includ in compozitie un intreg protocol de tratament. De exemplu, Choles-Tame reduce productia colesterolului endogen (sintetizat in ficat) si a trigliceridelor, blocheaza absorbtia intestinala a colesterolului, mentine echilibrul optim intre fractiunile de colesterol HDL/LDL, favorizeaza solubilizarea colesterolului si impiedica depunerea lui pe peretii arteriali, distruge placile de aterom, reduce peroxidarea lipidica. Un alt exemplu este produsul Glucoze Optimizer, care reduce si stabilizeaza nivelul glucozei in sange prin stimularea productiei de insulina si cresterea sensibilitatii receptorilor celulari insulinici, contracareaza cresterea glicemiei din alte cauze, prevenind sau atenuand efectele afectiunilor conexe diabetului: neuropatie, disfunctii renale, sexuale, retinopatie, obezitate, hipercolesterolemie, hipertrigliceridemie, parodontoza, infectii, gangrene diabetice etc.
Avem si produse recomandate in terapia glandulara: Thymus Plus Caps, Thyroid Caps, For Females Multi Gland Caps si For Male Multi Gland Caps, care contin extracte de glande, tesuturi, plante si componente homeopate, cu o mare valoare terapeutica.
In aceste produse se regasesc extracte standardizate, realizate de cei mai mari producatori de substante active vegetale, care au in spate echipe mari de cercetatori, astfel ca au o calitate exceptionala. Cele mai multe produse sunt sub forma de capsule vegetale (o noutate in tara noastra) sau tablete easy-solve (se dizolva in cateva minute dupa inghitire) si permit eliberarea usoara a substantelor active in organism.
Produsele noastre imbina medicina traditionala chineza, medicina ayurvedica indiana si fitoterapia europeana si, asa cum am spus, sunt realizate de firme americane de prestigiu, cu experienta de zeci de ani in domeniu, pe baza unor tehnologii avansate si cu standarde calitative foarte inalte, ceea ce le confera eficienta si siguranta maxima. Rigorile FDA-ului, care controleaza producatorii de suplimente alimentare si medicamente din SUA, sunt cunoscute pe plan mondial. Toate produsele sunt extrem de bine verificate, decontaminate, purificate; nici o impuritate nu ajunge in produsul respectiv. Produsele importate de noi sunt avizate in Romania, conform legislatiei in vigoare.

- Care sunt principalele dvs. produse antitumorale?

- Capul de lista este Tien Hsien Liquid China 1, un produs creat pe baza experientei milenare a medicinei traditionale chinezesti, folosit in terapiile complementare antitumorale, cu rezultate exceptionale, in intreaga lume. Are o formula unica, complet naturala, din plante rare, recoltate din zona muntilor Chang Bai din China, cu efecte antitumorale foarte puternice, precum si doua dintre faimoasele ciuperci medicinale chinezesti, cu proprietati antitumorale demonstrate stiintific. Natura vulcanica a solului din aceasta zona, bogat in elemente rare precum germaniu, seleniu si mangan, confera plantelor proprietati anticancerigene exceptionale. Apoi, pot aminti unele produse cu recomandare specifica, extrem de importante in terapia antitumorala: Carctol, Anticancerlin, Cordyceps, Chitosan KAL, Astragalus, Reishi, Shiitake, Super Turkey Tail, Mycodefense, Schizandra, Lactoferrin, Essiac, Resveratrol Synergy si multe altele.

- Produsele anticancerigene pe care le-ati prezentat anterior au recomandare specifica, pentru anumite tipuri de cancer?

- Unele produse sunt constante in schema de tratament, in functie de localizarea si stadiul tumorii sau de prezenta unor afectiuni conexe (diabet, hepatite, afectiuni digestive, dezechilibre hormonale etc.). Altele au rol de corectie, in functie de rezultatele analizelor de laborator, care evidentiaza modificarea anumitor parametri. Tinem legatura telefonic sau ne intalnim cu pacientii nostri la fiecare 15 zile, pentru reanalizarea strategiei terapeutice, daca situatia o impune.

- Cat dureaza un tratament complex?

- Terapiile tumorale sunt terapii secventiale; etapele de tratament dureaza 15 zile, chiar daca tratamentul este de 3, 6 sau 9 luni, un an sau toata viata. Foarte importanta pentru psihicul pacientului este si comunicarea; se creeaza o relatie foarte stransa intre noi si pacienti. Trebuie sa stiti ca o consultanta naturopata poate sa dureze 1-2 ore. Cu bolnavii discutam delicat, cu menajamente, dar nu ii amagim si nu le dam sperante false...

- La dvs. ajung si cazuri disperate; oamenii merg mai intai la medic, si abia cand medicina alopata nu le mai da nici o sansa se gandesc la fitoterapie. Ce sanse mai au pacientii aflati in stadii avansate ale bolii?

- Din pacate, aceasta situatie dramatica este frecvent intalnita. Pacientii ne intreaba: "Mai am vreo sansa? Credeti ca mai are rost sa dau banii?". Sunt insa si multi care pretuiesc fiecare zi din viata! Trebuie sa consideram si sa tratam cancerul ca o boala cronica. Rata de mortalitate cardio-vasculara este mult mai mare decat cea tumorala. Sunt bolnavi a caror stare de sanatate este atat de deteriorata, incat te intrebi cum este posibila atata suferinta la un om. Uneori, crezi ca nu-l mai poti ajuta, orice ai face, si te simti absolut neputincios. Totusi, exista si cazuri fericite; pacienti care au venit in urma cu 2-3 ani in stari finale si care mai traiesc si astazi, dar care nu au intrerupt nici o zi tratamentul.

- Cand vorbim despre cancere, succesul in tratament inseamna supravietuirea pacientului, ceea ce cred ca va da o mare satisfactie. Cum se simte insuccesul in ceea ce faceti?

- Insuccesul se simte profund omeneste: cu multa durere si regret, deseori cu lacrimi! Desigur, daca un pacient cu speranta de viata de doua saptamani traieste cu ajutorul tratamentului nostru inca 6 luni, noi vedem in acest fapt un succes. Nu este usor pentru pacient sa accepte faptul ca sufera de o boala considerata de medicina alopata drept incurabila, cu atat mai mult cu cat starea terminala a bolii aduce cu sine suferinte fizice si psihice inimaginabile pentru persoana in cauza. Tratamentele trebuie sa mareasca timpul de supravietuire si sa mentina calitatea vietii pacientului, astfel incat sa nu i se stirbeasca demnitatea umana.

- Pretul produselor dvs. este accesibil publicului larg?

- Din pacate, inca se mai cumpara produse naturale dupa denumire, fara sa se citeasca eticheta produsului, care - conform legii - trebuie sa ofere anumite informatii cumparatorului. Pe baza informatiilor de pe eticheta se poate calcula pretul real al unui produs (pretul unui miligram de substanta activa). Un astfel de calcul arata ca produsele noastre au preturi foarte bune. De exemplu, am desfacut in fata unui pacient o capsula dintr-un produs in a carui compozitie intrau 5 plante. Erau numai betisoare, cutia intreaga nu avea mai mult de 15 g de astfel de macinatura si costa 6,5 RON. O punga continand amestecuri de plante asemanatoare de 100 g costa cel mult 4,5 RON. Va intreb pe dvs.: era scump sau era ieftin acel produs?

- Ce ar trebui sa stie bolnavii de cancer, ce recomandari le faceti legat de tratament?

- Repet, cancerul este o boala cronica si nu trebuie privita ca o fatalitate. In primul rand, bolnavii trebuie sa stie ca este necesar sa parcurga toate recomandarile medicale, concomitent cu administrarea tratamentului fitoterapeutic. Imi permit sa atrag atentia asupra superficialitatii cu care se apeleaza la "tratamentele naturale" de calitate indoielnica, asocieri de plante facute fara o baza stiintifica, preparate in conditii improprii, care discrediteaza fitoterapia si irosesc timpul - cateodata extrem de scurt - al bolnavilor de cancer. Fitoterapia nu este un miracol, ci numai stiinta!

Consultantii Centrului de Consultanta Naturopata "Energy Plus" pot fi contactati la sediul din str. Mircea Vulcanescu nr. 92, sector 1, Bucuresti, tel. 021/316.43.92, e-mail: info@anticancer.ro, www.anticancer.ro

Cateva cazuri

In 12.04.2007, copilul meu, in varsta de 12 ani, a fost internat in spital cu cefalgii, varsaturi si deshidratare. Examenul tomografic a evidentiat o tumora cerebrala. Operatia de extirpare chirurgicala a formatiunii tumorale s-a efectuat in data de 14.04.2007. In ziua a 16-a, postoperator, simptomele de debut au reaparut, accentuandu-se progresiv. Examenul RMI a evidentiat o hidrocefalie interna tetraventriculara marcata, pentru care s-a reintervenit chirurgical in data de 07.05.2007, efectuandu-se ablatia partiala a tumorii. Examenul tomografic cranian, efectuat inaintea externarii, a evidentiat un rest tumoral de 1,5x1 cm la nivelul pedunculului cerebral stang. Examenul histopatologic a stabilit tipul tumorii: ependimom anaplazic. Specialistii oncologi au stabilit ca si conduita terapeutica chimioterapia. Am apelat si la revista "Formula AS", pentru recomandarea unei variante de tratament natural si raspunsul a venit chiar din partea d-nei Sanziana Pop, foarte repede. Astfel, am aflat despre calitatile produsului Tien Hsien Liquid.
In urma analizarii documentelor medicale, medicii Centrului de consultanta "Energy Plus" au stabilit un tratament complementar cu Tien Hsien Liquid si o gama de produse naturale antitumorale. Dupa doua luni de tratament complex, examenul tomografic a evidentiat disparitia restului tumoral. Starea fizica, psihica si intelectuala a copilului este foarte buna.

G. C. - Neamt, tel. 0740/79.19.47

***

Draga redactie "Formula AS",
Am 43 ani si sunt stabilita in Canada de mai bine de 7 ani. Chiar si acolo, departe de casa, va citesc revista si va felicit pentru continutul ei. Va retin atentia cu povestea mea, care poate fi un exemplu si pentru alti cititori aflati intr-o situatie asemanatoare. In aprilie 2003 am fost diagnosticata cu cancer mamar, stadiul IV. Aici, in Canada, am consultat cel putin 10 medici oncologi si toti au fost de parere ca pentru un cancer la san in stadiul IV speranta de viata este de 2 ani, daca urmezi tratamentele medicinei alopate. Norocul meu a venit din Bucuresti, prin sora mea, care a luat legatura cu oamenii minunati de la "Energy Plus", carora le multumesc si pe aceasta cale, desi nu ma voi putea recompensa niciodata pentru binele facut mie si altor bolnavi fara speranta. Am primit o schema de tratament antitumoral complex, principalul produs fiind Tien Hsien Liquid.
Datorita faptului ca am urmat tratamentele alopate si naturale boala este in remisie, lucrez si imi urmez viata fara prea multe probleme, astfel incat, in loc sa fac aranjamente pentru inmormantare (scuzati cinismul), va scriu si va rog sa ma ajutati sa-mi impartasesc experienta. Va doresc tuturor multa sanatate!

C. U. - Canada (pentru conformitate, o puteti apela pe sora mea la tel. 0742/35.87.54)