Scrisori de la cititori

Cititor Formula AS
Cand rugaciunile se implinesc...

"La 17 ani, sora mea a facut scleroza multipla"

Cred din tot sufletul povestile oamenilor care v-au trimis scrisori, povestindu-va despre cum i-a ajutat Sfantul Nectarie. Si familia mea a avut parte de o asemenea interventie divina. Acum doi ani, sora mea, Monica, a inceput sa prezinte dintr-o data, niste simptome ciudate de amorteala, oboseala, care au evoluat in parestezii, ataxie, spasme, un episod foarte periculos de pierdere a cunostintei. Au urmat doua saptamani de spitalizare, analize peste analize, tratament de doua luni cu cortizon (cu toate efectele secundare specifice acestei clase de medicamente), cu un diagnostic care ne-a infiorat pe toti: scleroza multipla la 17 ani! Ei bine, tot raul s-a rezolvat, evolutia ei a fost pana in acest moment excelenta, cu ajutorul Sfantului Nectarie. Nu pot exprima in cuvinte cat de mult ne-a ajutat bunul Sfant, cat de evidente au fost interventiile lui, cat de minunat a limpezit situatiile care pareau fara rezolvare. Pe drept cuvant, rugaciunile adresate lui Dumnezeu prin intermediul Sfantului Nectarie au mare putere.

IRINA IORDACHE - e-mail: irina.iordache2003@yahoo.com

"Cine citeste aceste randuri va spune
ca-s bolnava de minte, dar eu spun adevarul"

Am primit si eu cartea "Viata, acatistul, paraclisul si minunile Sfantului Nectarie" cu multi ani in urma, cand aparuse. Mi-a dat-o o doamna, care o citise impreuna cu toata familia ei, spunandu-mi ca le salvase de la moarte nepotul, ce facuse un transplant de rinichi. M-am apucat si eu sa citesc, asezata la masa, cu fata spre rasarit. Dar n-apucasem sa parcurg doua randuri si m-a apucat o mare durere de cap (in frunte) si un somn, de parca luasem un somnifer. Imediat m-am culcat si am dormit ore in sir. Am repetat rugaciunea si in ziua urmatoare, dar m-am confruntat cu aceleasi simptome. Imi era din ce in ce mai rau. Atunci am dat cartea inapoi. Mi se facuse frica, nu mai patisem asa ceva. De fapt, nu imprumutasem niciodata carti de rugaciuni, le cumparam de la biserica sau de la libraria "Lumina". Intr-o zi, trecand pe acolo, i-am povestit vanzatorului ce am patit, ca eu nu pot citi acatistul Sfantului Nectarie, mare facator de minuni. El mi-a spus sa nu mai folosesc carti citite de oameni care au suferit, fiindca necazul lor trece in ele. Si m-a indemnat sa cumpar scrieri noi despre Sfantul Nectarie, ceea ce am si facut. Ca prin minune, le-am putut folosi de atunci inainte, le citesc regulat, chiar tin in permanenta sub perna si in poseta iconita sfantului. Acum cred cu convingere ca vanzatorul avea dreptate. Nu trebuie citite carti religioase, nici de alt fel, de la persoane cu mari probleme de sanatate sau de necaz, ca transmit tot raul lacrimile lor. Poate cine citeste aceste randuri va zice ca-s bolnava de minte, dar eu spun adevarul. Mi s-a intamplat exact cum am zis. Poate am o sensibilitate aparte, fiindca simt tot raul altuia, si el mi se transmite si cad la pat. Eu sunt nascuta vinerea si vinerea mi-e totdeauna rau, am cumpene, uneori chiar de moarte. In 16 mai 2003, intr-o zi de vineri, chiar in magazinul "Lumina", pe cand eram cu doua carti religioase in mana, am cazut pe trepte, punand piciorul in gol. M-am internat la ortopedie si in urma investigatiilor mi s-a spus ca am cancer si ca trebuie sa ma operez de urgenta. Pana ce am intrat in sala de operatie, am citit intruna viata, acatistul, paraclisul si minunile Sfantului Ioan Rusu. S-a intamplat ca si pe parintele de la bisericuta cu hramul Sf. Mc. Pantelimon, din curtea spitalului, sa il cheme Ionel Rusu. Mi-a facut si el rugaciuni si iataca dupa patru ani, ii multumesc lui Dumnezeu si la toti sfintii, sunt in viata si ma simt bine. Rugaciuni, fapte bune si iar rugaciuni. Sa ne rugam unii pentru altii, mereu, ca si cei pe care nu-i cunoastem au nevoie sa se roage cineva pentru ei. Sa avem un gand bun pentru oricine, cunoscut sau necunoscut, ruda sau neruda. Doamne ajuta!

STEFANIA - e-mail: stefania@libyamail.net

"Am fost in Grecia, la moastele sfantului. Ce am simtit nu pot descrie in cuvinte"

Am fost de curand in Grecia, la moastele Sfantului Nectarie si sunt profund impresionata. In acel moment, nu stiam prea multe despre viata si minunile savarsite de el, dar ceea ce am simtit la atingerea mormantului nu pot descrie in cuvinte. Cred in minuni dumnezeiesti si sunt martora unei astfel de minuni. Credinta si rugaciunile celor dragi mi-au salvat mama de la moarte. Le doresc tuturor cititorilor revistei sa aiba fericirea de a simti caldura dumnezeiasca, iar Sfantul Nectarie sa le aduca alinare si vindecare.

IOANA IANCU - e-mail: oana@cciph.ro