Cosmetica naturista

Cititor Formula AS
Cum scapam de petele maro de pe fata

Foarte multa lume sufera de aceste pete, care nu sunt o boala, ci deranjeaza doar din punct de vedere estetic. Va propun mai multe retete foarte eficiente, dar succesul lor depinde in primul rand de constiinciozitatea cu care se aplica.

• Tarate de grau. Se amesteca 2 linguri de tarate fin macinate cu o lingura de caolin sau argila (exista la farmacii si magazinele naturiste), 1 lingura de frunze de patrunjel taiate foarte marunt si apa, cat sa se obtina o pasta moale. Se face o masca care se va tine pe fata 20 minute, apoi se spala cu apa calduta. Se aplica o data pe zi, cel mai bine seara.

• Castravete cu suc de ceapa. Se rade un castravete mic, cu coaja cu tot, se curata o ceapa mijlocie si se taie marunt. Se storc razaturile prin tifon si se amesteca. Se pun 2 lingurite de suc de castravete cu 1 lingurita de suc de ceapa. Se intinde mixtura pe fata pentru 20 de minute, cu ajutorul unui tampon de vata. Se spala apoi cu apa calduta. Se aplica dimineata si seara.

• Ghiocei - suc din bulb si frunze. Se aplica prin tamponare pe zonele afectate, de 3-4 ori pe zi.

• Otet de lamaie. Se rade coaja de la 2 lamai si se amesteca cu 100 ml otet concentrat. Se pun intr-o sticla, agitand des, dupa care se strecoara. Se aplica pe locurile afectate, dimineata si seara, nu mai mult de 5 minute. Intern, se consuma cate 2 cani de ceai pe zi, in prima saptamana, din seminte de marar, in alta saptamana, ceai de cretisoara. Cura cu ceaiuri se tine 2-3 luni, pentru a suplimenta organismul cu fitoestrogen.


biolog Eugen Giurgiu