Deodorante naturale pentru parfumat locuinta

Redactia
Un miros agreabil, de curatenie, este indispensabil pentru a face o locuinta placuta. Majoritatea deodorantelor din comert nu fac decat sa mascheze mirosurile neplacute, cu substante chimice. Preferati uleiurile aromate din plante si deschideti fereastra 10 minute pe zi, chiar si iarna.

Deodorant cu lavanda si citrice

• Uleiul de lavanda si grepfruit da un deodorant usor si proaspat. Ingrediente: o lingurita de vodca, 15 picaturi de ulei aromat de lavanda, 10 picaturi de ulei aromat de grepfruit, 50 cl de apa. Mod de preparare: amestecati vodca si uleiurile aromate intr-un vaporizator (folositi recipientul golit al unui detergent pentru ferestre) si scuturati energic. Adaugati apa si scuturati din nou. Evitati sa pulverizati direct pe tapiserii sau suprafete de lemn.


Deodorant cu pin

• Amestecul de ulei aromat de pin si lemn de santal da un deodorant cu miros de lemn si padure. Ingrediente: o lingurita de vodca, 10 picaturi de ulei aromat de santal, 10 picaturi de ulei aromat de pin, 50 cl apa. Mod de preparare: se amesteca intr-un pulverizator vodca cu cele doua uleiuri esentiale, se scutura bine, se adauga apa si se scutura vasul din nou. Restrictiile sunt ca la reteta anterioara.


Deodorant antiseptic

• Este un deodorant foarte puternic, care se foloseste cand un membru al familiei sufera de gripa sau raceala. Ingrediente: o lingurita de vodca, 20 picaturi ulei aromat de eucalipt, 20 picaturi de ulei aromat de lavanda, 50 cl apa. Se prepara si se utilizeaza ca deodorante enumerate mai sus.


Uleiurile aromate sa gasesc in comert.