SOS: DECOLTEUL

Redactia
Dupa obraz, e zona cea mai supusa imbatranirii. Nimic mai trist decat privelistea unui decolteu plin de riduri si incretituri. Chiar daca fenomenul este ireversibil, dezastrul poate fi amanat. Nu uitati ca vin sarbatorile, si anul acesta se poarta rochiile cu decolteuri adanci.

Peeling cu acizi de fructe
(contin mici particule de slefuire a pielii)


Iata prima masura care trebuie luata, pentru a indeparta stratul cornos de pe epiderma si diversele impuritati. Puteti apela la produsele care se gasesc in comert, dar noi va recomandam o metoda cu mult mai ieftina si mai eficienta, care poate fi practicata acasa: umeziti-va gatul, sanii si decolteul cu apa, apoi masati-i cu pastile de vitamina C, bine pisate (cu sticla). Lasati sa actioneze vreme de 20 de minute, apoi spalati-va. Vitamina C stimuleaza circulatia sangelui, hranind mai bine tesuturile, iar mai presus decat toate, activeaza producerea de colagen. La fel de utila este si ungerea pielii cu suc proaspat de lamaie.

Bai de abur

In cazul cand pielea dv. e grasa, cu pori dilatati si impuritati, sau incepe sa se increteasca, deshidratandu-se, apelati cu incredere la baia de aburi. Daca sauna e prea departe de locuinta dv. sau pur si simplu n-o suportati, va puteti prepara o baie de aburi si acasa. Puneti la fiert 4-5 litri de apa, adaugati 10 linguri de sare, apoi turnati lichidul intr-un lighean cat mai incapator. Acoperiti-va spatele cu un prosop si aplecati-va cu zona pieptului si-a decolteului peste aburii calzi (atentie, sa nu va opariti!). Daca doriti, puteti sa stati si cu fata in vapori. Dupa circa 5 minute, stergeti-va pielea cu o compresa inmuiata in apa rece (sa fie din material de prosop).

Mastile

Sunt absolut necesare dupa peeling sau baia de aburi. Masca se aplica in strat gros si se lasa sa actioneze 20 de minute. In cazul epidermei sensibile, sunt indicate masti ce contin vitamina E; pentru pielea cu impuritati, se recomanda mastile din plante medicinale, care usuca sau cele pe baza de argila; pielea uscata se trateaza cu aplicatii caldute de ulei de masline.

Masca universala cu migdale si ou,
pentru toate tipurile de piele


Ingrediente: 3 linguri de migdale date pe razatoarea mica, 1 galbenus de ou, 1 lingurita de miere proaspata, circa 1 1/2 linguri apa fierbinte.
Mod de preparare: Fiindca migdalele rase sunt totusi prea zgrunturoase, pentru a le transforma in pasta trebuie date si prin rasnita (electrica sau nu) de cafea. Pulberea obtinuta se amesteca bine cu galbenusul de ou si mierea. Incorporati incet in amestec apa fierbinte, pana obtineti o pasta moale.
Mod de intrebuintare: Intindeti pasta de migdale pe obraz, gat si decolteu, bine curatate in prealabil. Lasati-o sa actioneze 30 de minute, apoi umpleti chiuveta sau un lighean mare cu apa calda din abundenta. Masca se scoate in felul urmator: va inmuiati mainile cu apa si frecati pielea cu miscari circulare. Cand mainile se murdaresc de pasta, le inmuiati din nou si tot asa, pana ce masca iese complet, fara sa va iritati pielea. La urma, clatiti-va cu multa apa calduta.
Masca cu migdale inlatura straturile cornoase si slefuieste pielea in mod miraculos. Dupa folosirea ei, pielea e moale si proaspata. Masca se potriveste cu toate tipurile de piele, activeaza puternic circulatia sangelui, fara sa irite sau sa usuce in mod excesiv.

Machiaj

Ultima moda le sugereaza femeilor sa-si pudreze gatul si decolteul cu pudra argintie sau aurie (seara, bineinteles, cand participa la dineuri de gala sau la petreceri mai snoabe). Nu e doar un capriciu: scanteierile fac ca denivelarile sau imperfectiunile sa dispara. Iar daca vreti de-a dreptul sa rupeti gura targului (domnisoarele tinere, bineinteles) lipiti-va pe decolteu un soare mic, o lunisoara aurie sau cateva stelute din staniol. Anul acesta, moda ridica privirea spre cosmos si va permite sa va transformati, la dorinta, chiar intr-o Cale Lactee.

Wonderbras

Daca le gasiti in comert, puneti mana pe ele! Sunt cele mai bune sutiene din lume, cand e vorba de vesmintele decoltate. Cele din ultima generatie n-au deloc cusaturi, se lipesc de piele si nu se observa prin rochie. Pentru sanii mici, exista sutiene cu insertii de silicon, rezistente la apa, asa incat pot fi purtate si drept costum de baie.

Gimnastica pentru sani, decolteu, gat si umeri

Gimnastica cu greutati este deosebit de eficienta. Chiar si numai cu ajutorul celor trei exercitii pe care le prezentam (forta combinata cu stretching), muschii pieptului, ai spatelui si ai umerilor se intaresc. Inainte, trebuie insa sa va incalziti. De pilda: dansati cateva minute dupa o melodie indragita de dvs., sau alergati pe loc. Greutatile (pot fi si sticle cu apa, usor de tinut in mana) nu trebuie sa depaseasca la inceput 500 g fiecare. Incepeti programul, executand de 10 ori fiecare exercitiu, apoi urcati pana la 20. Cu cat il repetati mai mult, cu atat efectul este mai mare.

Exercitiul I
Pentru muschii pieptului si ai umerilor

Stati drepte, cu picioarele usor desfacute. Ridicati bratele inainte, indoite in unghi drept. Antebratele si coatele trebuie sa se atinga usor. Ridicati-le acum, foarte incet, pana ce se intind. Coborati-le la fel de incet, pana ce ajung in pozitia initiala.

Exercitiul II
Pentru spate si muschii bratelor

Intindeti bratele inainte, in pozitie paralela. Miscati-le apoi ca pe un piston, intinzandu-le alternativ inainte si inapoi, catre piept. Spatele trebuie sa fie drept si privirea indreptata inainte.

Exercitiul III
Stretching pentru spate si sani

Culcati-va comod pe podea, cu bratele ridicate si picioarele indoite. Acum, incercati sa va lasati cat mai tare cu spatele in podea, incordandu-va muschii (dar fara a ridica bazinul). Tineti incordarea 20 de secunde, apoi respirati si inspirati profund, de doua ori.