40 de ani? Tineretea abia incepe!

Redactia
Cine crede ca tineretea e doar o problema legata de obraz se inseala. El poate fi dres cu creme bune si fard. Dar semnele cele mai vizibile si durabile ale timpului care trece apar pe corp. Grasimi, tesut adipos, muschi "morti", mers ghebosat si greoi. Ideea e simpla: daca vreti cu adevarat sa va pastrati tineretea, miscati-va! Nu e prea tarziu niciodata ca sa incepeti o activitate sportiva. Important e sa stiti ce sa alegeti, ca sa nu vi se para prea greu, si sa va atingeti telul propus.

1. As vrea sa-mi regasesc dinamismul

Dupa 30 de ani, femeile pierd circa 10% din masa lor musculara, daca raman inactive.
Solutia: De doua-trei ori pe saptamana, lucrati circa 30 de minute cu haltere de 1 kg fiecare. Va veti intari vizibil bratele (se grabesc foarte repede sa imbatraneasca!) si veti arde grasimi (circa 300 calorii).

2. As vrea sa-mi regasesc silueta

Dupa 40 de ani, organismul transforma mai incet alimentele in energie. Caloriile arse prea incet au tendinta sa se transforme in grasimi. Trebuie sa ardeti intre 100 si 200 de calorii pe zi pentru a va pastra linia.
Solutia: Practicati de 4-5 ori pe saptamana o activitate cardio-vasculara moderata, vreme de 20 de minute: mers pe jos, alergare, gimnastica, natatie, bicicleta. Aceste sedinte scurte dar regulate sunt foarte eficiente pentru arderea caloriilor si pierderea de kilograme.

3. Vreau sa fiu mai supla

Dupa 40 de ani, tendoanele si ligamentele devin mai rigide, ceea ce predispune la gesturi greoaie si intepenite.
Solutia: gimnastica, yoga sau stretchingul sunt ideale. Ele intind muschii cu blandete, deci si tendoanele si ligamentele. Intr-o sedinta de 60 de minute, practicata de doua ori pe saptamana, si o gimnastica de incalzire de 10 minute, in fiecare dimineata, rezultatele devin vizibile intr-o luna.

4. Vreau sa am mersul mai sigur si tineresc

Dupa 40 de ani, echilibrul corporal incepe sa intre in declin. Muschii abdominali, care sustin corpul, sunt mai flasci. Tinuta devine nesigura.
Solutia: yoga, gimnastica zilnica, pentru toate partile corpului, mersul prin casa cu tocuri inalte (15 minute pe zi) si cu o carte pe cap.