ZODIAC 2008: PROFESIE SI BANI

Tana Rosca
Doua zodii sunt asociate in mod deosebit cu viata noastra profesionala: Fecioara si Capricornul. Ele reprezinta doua laturi diferite ale carierelor noastre. Fecioara indica situatia la locul de munca si defineste modul in care tindem sa ne comportam fata de colegi sau persoanele pe care le avem in subordine. Zodia este tranzitata in 2008 de severul Saturn. Planetele din Capricorn sau din casa a X - a arata cum ne raportam la cariera, cat de motivati suntem sa reusim in domeniul nostru de activitate si reflecta, de asemenea, relatiile pe care le putem avea cu sefii. Marele benefic Jupiter se ocupa de cariera noastra pe tot parcursul acestui an, iar planeta puterii, Pluton, i se alatura din 27 ianuarie. Si cu privire la bani exista zodii specializate, este vorba despre Taur si Scorpion. Taurul este asociat cu casa a II - a a banilor castigati prin munca, in timp ce zodia opusa, cea a Scorpionului, se refera la banii si resursele altora. Pe 2008, aceste doua zodii sunt mult mai putin energizate de tranzite planetare care nu se refera la profesional

BERBEC
Ascensiune ierarhica


PROFESIE: Nimic nu va trece anul acesta, ca importanta, inaintea preocuparilor legate de cariera. Cu toate ca anumite proiecte se misca incet (eventual este vorba despre aprobari oficiale pe care le obtineti cu dificultate), prestigiul dvs este in crestere. Asta pentru ca veti aborda problemele de serviciu intr-o maniera degajata, deschisa si flexibila. Tendinta este sa va blocati insa in detalii. Ideile care va vin in jurul Lunii Noi din 8 ianuarie va pot propulsa pe scara ierarhica la un nivel si cu o viteza la care probabil nici nu va asteptati. Rezultate excelente veti culege intre 19 si 23. Apoi veti inainta ceva mai incet, insa progresele facute sunt un bun castigat. Procedati dupa principiul ,,graba strica treaba", dar incercati sa nu va pierdeti in detalii pana pe data de 4 mai. O a doua perioada de maxime realizari si un foarte bun echilibru in abordarea problemelor de munca este cuprinsa intre 5 si 12 septembrie. Anul se incheie cu o tendinta pronuntat ascendenta.
BANI: La inceputul anului, cele mai bune afaceri sunt cele incheiate la drum lung sau cu persoane din strainatate care sunt dispuse sa vina cu investitii materiale serioase, in timp ce aportul dvs. consta mai mult in know-how. Veniturile salariale directe pot fi imbunatatite intre 18 aprilie (prin negocieri), iar dupa 1 mai si pana pe 24 prin diplomatie.
Investitiile sau afacerile la care aveti co-investitori dau roade toamna, perioada optima fiind 25 septembrie - 18 octombrie. Din 19 octombrie si pana pe 16 noiembrie ar trebui sa incercati sa fiti receptivi la propunerile si nevoile partenerilor dvs. de afaceri, in loc sa impuneti termenii pe care ii doriti. In felul acesta veti preveni conflicte.
Un interval propice negocierilor si activitatilor cu caracter comercial este 5-23 noiembrie.

TAUR
Tensiuni cu superiorii


PROFESIE: Saturn in Fecioara ne arata ca pana la inceputul lui mai, cu exceptia sfarsitului lui ianuarie si primei jumatati a lui februarie, creativitatea dvs. in domeniul profesional este limitata. Poate fi vorba despre inhibitii personale sau despre obstacole exterioare care va impiedica sa aratati ce stiti. Un astfel de obstacol poate fi reprezentat de copiii dvs., care va pot crea probleme.
Perioada in care puteti face progrese pe cale ierarhica sau macar sa colaborati de minune cu sefii este cuprinsa intre 20 februarie si 14 martie. Tensiunile intre dvs. si superiori ar trebui evitate intre 20 si 30 aprilie. Porniti de la premisa ca ideile sefilor sunt cam neclare intre 27 mai si 3 noiembrie, perioada in care este bine sa fiti precauti, cerand, acolo unde se poate, confirmarea scrisa a sarcinilor care vi s-au incredintat, pentru a evita confuzii si neintelegeri. Aceste confuzii se pot solda cu conflicte in luna iunie.
BANI: Sa nu fiti impulsivi, Doamne fereste, pana pe 30 ianuarie, cand vine vorba de banii castigati la serviciu, caci puteti sa-i cheltuiti pe tot felul de lucruri prostesti. Sub nici o forma nu e indicat sa cereti o marire de salariu in ianuarie. In schimb, afacerile facute cu altii merg excelent pana pe 24 ianuarie.
In februarie este mai probabil sa gasiti o directie pozitiva catre care sa va orientati initiativa, ceea ce s-ar putea solda cu aprecierea sefilor si marirea salariului. Aceste urmari favorabile pot avea loc intre 18 februarie si 12 martie.
Tineti-va deoparte de negocieri care implica bani, precum si de tranzactii comerciale intre 27 mai si 19 iunie. Aveti suficient timp sa le faceti intre 20 iunie - 10 iulie.
Oferte de afaceri banoase apar cel mai probabil intre 19 octombrie si 12 noiembrie, iar o noua investitie care cere munca se poate concretiza intre 17 noiembrie si 27 decembrie.

GEMENI
Blocade familiale


PROFESIE: In primele patru luni ale anului va vine greu sa va concentrati asupra carierei, deoarece familia are mare nevoie de dvs., iar responsabilitatile familiale se pot dovedi atat de solicitante, incat sa nu va ramana suficienta energie pentru realizari profesionale. Pana in mai exista totusi un interval mai favorabil, cand sefilor le face placere sa lucreze cu dvs. si va vin idei bune. Este vorba de intervalul 13 martie - 6 aprilie. Faceti tot posibilul sa va degrevati de alte preocupari in aceasta perioada.
Multi dintre dvs. vor sta in fata unei decizii dificile in octombrie si noiembrie, cand sunt posibile doua scenarii. Primul consta intr-un sir de evenimente neasteptate, care va pot determina sa parasiti actualul loc de munca. Al doilea poate avea de-a face cu responsabilitati familiale care nu va permit sa faceti o miscare sau o mutare favorabila pentru cariera.
BANI: Se pare ca v-ati creat o reputatie de oameni de afaceri atat de grozava, incat nu trebuie sa mai faceti altceva decat sa selectati dintre numeroasele oferte primite. Va anuntam pe aceasta cale ca, desi tot anul sta sub semnul profitului, afacerile cele mai grozave sunt cele pe care le veti incepe intre 25 ianuarie si 17 februarie, urmate fiind de cea de-a doua perioada de maxima profitabilitate ce se prefigureaza la finele anului, respectiv intre 13 noiembrie si 7 decembrie. In rest, se poate inregistra o crestere mai lenta sau poate chiar o stagnare temporara intre 15 iunie si 28 noiembrie.
Intre 5 martie si 9 mai e bine sa lucrati la ideile pe care le aveti, dar sa nu va prezentati sefilor cu pretentii la o marire de salariu. Veniturile directe pot atinge un varf intre 19 iunie si 12 iulie.

RAC
Relaxare la nivel profund


PROFESIE: Prima luna a anului este si cea mai buna pentru aceia dintre dvs. care lucreaza de ani de zile, concentrati asupra atingerii unui scop major. Unii dintre dvs. au inceput sa se mobilizeze inca in urma cu 13 ani. Ei bine, pana pe 26 ianuarie aveti ocazia sa va atingeti scopul final, sprijiniti de planeta puterii, Pluton, in tandem cu micul benefic Venus. Ceva foarte interesant se intampla in psihicul dvs. dupa aceasta data: dandu-va seama ca ati avut forta sa ajungeti pana in punctul pe care vi l-ati propus, intervine o relaxare la nivel profund, datorata faptului ca ati castigat certitudinea ca sunteti capabili sa va realizati obiectivele, indiferent de durata si de adversitati. Pornind de la aceasta incredere veti culege roade frumoase in profesional in luna aprilie.
Energia pozitiva pentru a incepe proiecte mari se va mai manifesta intre 19 octombrie si 12 noiembrie, dar intre 17 noiembrie si 27 decembrie aveti tendinta de a reactiona impulsiv sau cu duritate.
BANI: Din data de 9 ianuarie incepand va pot veni cateva idei foarte bune cu privire la organizarea planurilor financiare pentru viitor. Retineti-le si puneti-le in aplicare pe acelea care va vin intre 9 si 28 ianuarie, iar apoi din 20 februarie si 14 martie. E de dorit sa nu dati curs insa nici unora dintre propunerile venite intre 29 ianuarie si 19 februarie, pentru ca acestea vor spori si mai mult incurcatura generala a situatiei capitalului si/ori investitiei dvs.
Daca va alaturati initiativei unui barbat intreprinzator intre 10 mai si finele lui iunie, fara sa-i puneti sub semnul intrebarii deciziile sau autoritatea, puteti culege roadele relativ curand, respectiv intre 13 iulie si 6 august.

LEU
Marii favoriti


PROFESIE: Sunteti una dintre cele mai favorizate zodii din punct de vedere al evolutiei dvs. profesionale. Inca din prima zi a anului il aveti alaturi pe marele benefic Jupiter in casa care descrie situatia dvs. la locul de munca. Jupiter va insoteste intregul an, conferind atat incredere in fortele dvs. profesionale, cat si o expansiune rapida proiectelor dvs. Un interval pe care il putem caracteriza fara exagerare ca exceptional este cuprins intre 25 ianuarie si 17 februarie. In intervalul mentionat beneficiati de asistenta unui trio formidabil: marele benefic Jupiter pe care l-am pomenit, micul benefic Venus, patroana banilor si a relatiilor de prietenie, si puternicul Pluton, ce guverneaza banii si resursele altor oameni. Pluton va va ajuta sa va redefiniti notiunea de putere si reusita pe plan profesional si o va face pe parcursul urmatorilor 15 ani.
BANI: Inca din toamna anului trecut atitudinea dvs a inceput sa devina mai precauta si mai tematoare. Incepeti anul cu aceeasi prudenta si cu o tendinta nespecifica zodiei dvs. de a face economii la toate fleacurile si poate chiar de a va refuza niste placeri simple. Precautia nu are de ce sa va strice, dar excesul de prudenta va poate face sa ratati ocazia unei investitii favorabile care vi se prezinta intre 13 martie si 6 aprilie. Din aceasta stare de rigiditate tematoare va mai reveniti in luna mai. Lucrati la ideile care va vin incepand cu data de 2 iulie, ele se pot transforma relativ usor intr-o realitate productiva intre 7 si 30 august.
In octombrie si noiembrie veti fi confruntati cu alegeri dificile si nu este bine sa va luati dupa prieteni.

FECIOARA
Verde, pentru afaceri de familie


PROFESIE: Fiind o zodie foarte ocupata de ingrijirea sanatatii, ar trebui sa cunoasteti proverbul "ce-i prea mult nu-i sanatos". Si atunci, ce este cu pornirea asta de a incerca sa va compensati toate frustrarile personale pe vasta si uneori dezolanta campie a muncii? Fiti foarte atenti sa nu intrati in rivalitate cu sefii, mai ales pana pe 30 ianuarie, cand astfel de conflicte se pot solda chiar si cu o rupere a contractului de munca. Comportamentul dvs. trebuie sa ramana moderat pana pe 4 martie, cat timp razboinicul Marte continua sa va imboldeasca sa va luati la tranta cu sefii. Atentie la felul in care comunicati cu colegii ori colaboratorii dvs. intre 29 ianuarie si 19 februarie, cand pot interveni neintelegeri la propriu si la figurat. In schimb, intre 20 februarie si pana pe 14 martie puteti fi persoana datorita careia echipa profesionala functioneaza ca unsa. Raporturile cu sefii devin bune intre 25 mai si 18 iunie.
BANI: Daca pana pe 26 ianuarie vi se ofera ocazia sa achizitionati o casa, o locuinta sau un teren, mai ales daca oferta vine din partea unui membru al familiei, nu ezitati sa investiti. Acest capital s-ar putea sa se dovedeasca mult mai pretios decat va puteti imagina dvs. acum. In caz ca nu aveti o asemenea ocazie, faceti totusi investitii in propria locuinta, veti gasi cu usurinta cele necesare la un pret si o calitate foarte bune. In cazul in care vi se propune o afacere de familie este de asemenea vorba despre o oferta cum nu se poate mai buna. Afaceri interesante puteti face in aprilie.
Atitudinea dvs. cu privire la veniturile salariale este echilibrata intre 31 august si 24 septembrie. Ulterior puteti veni cu initiative pozitive, dar pretentii materiale premature.

BALANTA
Fara planuri ambitioase


PROFESIE: Anul acesta principalele dvs. motivatii vin din sfera familiei, ceea ce este valabil si atunci cand ne referim la cariera pe 2008. Este foarte probabil ca o ruda, foarte probabil una prin alianta, sa va trezeasca curiozitatea asupra unui domeniu in care v-ar placea sa activati. E bine sa incepeti sa studiati pe cont propriu, aceste cunostinte se pot materializa la un moment dat sub forma unei ocazii de afirmare profesionala.
E bine sa nu va propuneti planuri ambitioase anul acesta, pentru ca este improbabil sa le puteti realiza, nu pentru ca ati fi incapabili, ci pentru ca exista anumite persoane, probabil mai in varsta, care va saboteaza din umbra. Se poate sa va perceapa ca pe o amenintare si sa va puna bete in roate pana in aprilie inclusiv. Cel mai vulnerabili sunteti in fata dusmanilor ascunsi in octombrie si noiembrie. Relatiile cu sefii sunt tensionate in aprilie, dar foarte calde intre 19 iunie si 12 iulie.
BANI:Iesirile in oras cu prietenii sau excursiile scurte in imprejurimi se pot dovedi pana pe 26 ianuarie tot atatea surse de castig. Cum asa? Apar oferte care fac apel la creativitatea dvs. si puteti castiga cu placere si intr-un timp scurt, sume considerabile de bani. Atentie cum cheltuiti banii pentru ca perioada nu dureaza la infinit. Incepeti si discutati despre afaceri din 18 aprilie, daca le aveti clarificate, in principiu va va veni lesne sa le concretizati intre 2 si 24 mai.
La o marire de salariu sau o bonificatie mai consistenta va puteti astepta in toamna, dar incercati sa nu fortati initiativele intre 19 octombrie si 16 noiembrie. Noi negocieri interesante pot fi purtate intre 17 si 23 noiembrie sau, in aceeasi perioada, puteti face tranzactii comerciale profitabile.

SCORPION
Echipa buna cu sefii


PROFESIE: Aprilie este luna in care puteti initia cu usurinta proiecte noi, fiind in acelasi timp in armonie cu colaboratorii dvs. Atitudinea dvs. pozitiva duce la o comunicare excelenta cu colegii si stimuleaza creativitatea grupului. In aceste conditii, aproape ca nu se simte efortul muncii, pentru ca accentul cade pe originalitatea solutiilor. Initiativele pe care le luati impreuna cu sefii, incepand din 10 mai si toata luna iulie, pot da rezultate frumoase daca nu va veti purta ca si cand ati fi la concurenta cu ei. Cu acestia faceti o echipa redutabila intre 13 iulie si 10 august. Din 20 insa, aceste bune relatii pot trezi invidia unor colegi energici si ambitiosi care nu se vor sfii sa va puna piedica pe sest. Perioada in care veti fi vulnerabili la acesti dusmani nevazuti se incheie de abia pe 15 octombrie.
BANI:Veniturile stabile pentru care ati luptat atata vreme sunt asigurate si, cu toate acestea, au potentialul sa creasca inca o data spectaculos pana pe data de 26 ianuarie.
Cu afacerile, situatia arata cu totul altfel. Aveti, probabil, de-a face cu un co-investitor dominator si foarte artagos, pana pe data de 30, care nu scapa nici o ocazie sa porneasca un conflict numai pentru placerea de a dovedi ca el este factorul de decizie primordial. Faceti tot posibilul sa-i ignorati provocarile, iar unde acest lucru este imposibil, sa-i raspundeti cu calm si cu dovezi. Initiativele partenerului de afaceri devin demne de luat in seama in februarie, desi acesta mai trebuie temperat din cand in cand. Pe un fond de posibile neintelegeri verbale, intre 27 mai si 19 iunie, afacerile dvs. continua insa sa prospere. Intre 15 iunie si finele lui noiembrie aveti posibilitatea sa revizuiti felul in care administrati niste resurse stabile.

SAGETATOR
Dificultati cu superiorii


PROFESIE: "Greu la deal cu boii mici" glasuieste o zicala de pe vremuri, care se aplica la situatia dvs profesionala. Sub forma cea mai acuta, veti resimti disproportia dintre efort si rezultate pana pe 4 mai, cat timp sefii dvs par sa ignore stradaniile dvs si sa nu aiba ochi decat pentru greselile comise, oricat de marunte ar fi acestea. Unele dintre colege va vor mai alina putin tristetea, intre 13 martie si 6 aprilie.
Prin momente critice puteti trece intre 2 iulie si 19 august, cand nervii dvs pot fi solicitati la maximum, de crizele de nemultumire ale superiorilor dvs.
In toamna, respectiv in octombrie si noiembrie, nu va veti mai putea sustrage unei hotarari majore. Multi dintre dvs. s-ar putea decide sa paraseasca actualul loc de munca. Un sfat: nu va lasati influentati de parerile celor de acasa.
BANI: Se pare ca planurile si proiectele pe care le puneti la cale la inceputul noului an, respectiv pana pe 26 ianuarie, sunt excelente si pe deasupra cu bataie lunga, pentru ca in viata dvs. apar deja persoanele binevoitoare cu ajutorul carora teoria se poate transforma in practica. Ideile se concretizeaza rapid in bani, iar capitalul castigat poate fi reinvestit foarte curand. Cresterea cea mai substantiala a venitului are loc in doua perioade distincte, respectiv 25 ianuarie - 17 februarie, 13 noiembrie - 7 decembrie.
Initiativele de afaceri care apar intre 5 martie si 9 mai pot fi luate in considerare daca sunteti pregatiti sa reactionati intr-un mod temperat la reactiile unui partener de afaceri temperamental.
Pe perioada verii, respectiv de la mijlocul lui iunie si pana la inceputul lui septembrie, este bine sa faceti un pas inapoi si sa examinati cu luciditate felul in care functioneaza mecanismele financiare pe care le-ati pus in miscare.

CAPRICORN
Un sac cu bani


PROFESIE: Aliantele secrete pe care ati avut intelepciunea sa le faceti anul trecut pot da roade neasteptat de interesante in prima luna a anului, mai precis pana pe data de 26. Puteti afla fie informatii picante despre viata intima a unor persoane investite cu putere, fie dedesubturi privitoare la afaceri facute mai pe sub mana. Indiferent de natura exacta a acestor informatii, ele se vor dovedi de mare folos pentru dvs, permitandu-va sa navigati in siguranta printre curentii subterani de la serviciu.
Atitudinea fata de angajatii sau colaboratorii dvs. trebuie conturata cu strictete pana pe 30 ianuarie, pentru ca sunteti inclinati sa adoptati o maniera dictatoriala fata de ei. Veti suferi de sefisme pana pe 4 martie, dar sub o forma mai suportabila decat in ianuarie. Atitudinile din ianuarie nu vor fi date uitarii cu usurinta.
BANI: Situatia dvs. financiara este mult mai putin incurcata ca anul trecut. Puteti purta discutii menite sa clarifice si mai mult situatia intre 9 si 28 ianuarie. Intre 29 si 19 februarie ar fi bine sa abandonati negocierile, care in aceasta perioada nu duc nicaieri, pentru a le finaliza cu succes intre 19 februarie si 14 martie. In aceasta a doua perioada puteti obtine castiguri banesti semnificative.
Intre 27 mai si 3 noiembrie sunteti destul de confuzi in administrarea banilor dvs.
Afacerile in parteneriat se dezvolta intre 10 mai si finele lunii iunie, initiativa venind de la ceilalti si controlul asijderea. Aceste afaceri pot inflori intre 13 iulie si 6 august.
La incheierea anului, Mosul se prezinta la dvs. cu un sac cu bani.

VARSATOR
Intre doua tabere

PROFESIE: Ceea ce se intampla in 2008 in viata dvs profesionala are de-a face mult mai mult cu culisele, decat cu scena. Este recomandabil sa sondati cu atentie intentiile colegilor dvs. care au planuri mari sau care tes intrigi impotriva sefilor, pentru a intelege unde este bine sa va situati. Asteptati-va ca din 27 ianuarie incolo sa fiti prinsi intre doua tabere. Exista un grup de idealisti tineri, care doresc sa instaureze un climat al fair-play-ului absolut in relatiile de munca, dar care pleaca de la premise usor nerealiste. Altul este format din oameni care s-au saturat sa fie tinuti in conul de umbra si pun la cale lovituri de palat. Ambele incearca sa va atraga de partea lor si va faceti dusmani daca refuzati. Incercati sa va pastrati neutralitatea ascultandu-i si pe unii, si pe altii, dar numai in principiu, evitati sa fiti bagati in amanunte.
Intre 5 martie si 9 mai veti avea ocazia sa va exprimati foarte clar principiile personale privitoare la etica la locul de munca.
BANI: Incepeti anul framantati de griji legate de o afacere, care poate intarzia sa dea profit, de niste co-investitori rau platnici sau de responsabilitati finaciare fata de o persoana mai in varsta. Intre 13 martie si 6 aprilie va pot sosi niste bani care sa va usureze aceasta perioada stramtorata.
Incepand din luna mai, grijile privitoare la investitiile dvs persista, dar sub o forma atenuata.
Din nefericire, din 27 iunie apar fluctuatii sau situatii neasteptate care va afecteaza veniturile salariale. Aceste schimbari bruste ale situatiei veniturilor dvs. va vor duce probabil la nevoia de a lua anumite decizii radicale in octombrie si noiembrie, sau va vor confrunta cu rezultatele unor atitudini destul de iresponsabile din trecut.

PESTI
Un nou nivel de putere


PROFESIE: Aceia dintre dvs. care au reusit sa ajunga la functia pe care o ravneau pot atinge o ultima culme spectaculoasa pana pe 26 ianuarie, inainte de a ajunge la stadiul in care nu mai simt nevoia sa demonstreze cuiva ceva. Unii dintre dvs. s-au familiarizat cu nivelul de putere atins, dar altii continua sa se identifice cu atributele exterioare ale functiei sau ale statutului social, ca o forma de gratificare a ego-ului. De acum incolo, tensiunile permanente care v-au tinut in corzi in ultimii 13 ani reusesc sa ramana in urma.
Perioada in care veti fi dinamici si intreprinzatori cuprinde sfarsitul primaverii si inceputul verii, respectiv din 10 mai si pana la sfarsitul lui iunie. Ea este urmata curand de cel mai creativ interval al intregului an, care se intinde intre 13 iulie si 10 august. Pe fondul vechilor succese puteti cladi altele noi intre 19 octombrie si 12 noiembrie.
BANI: In ianuarie si februarie vi se pot oferi ocazii de castig prin intermediul relatiilor dvs. sociale, asa incat este bine ca intre 25 ianuarie si 17 februarie sa nu pierdeti nici o ocazie de a iesi in lume in cercul dvs. de prieteni. Ei sunt aceia care va vor pune in situatia de a face bani in plus.
Dvs. personal veti lua initiativa mai incolo, prin aprilie, cand nu veti intampina dificultati in cazul in care va hotarati sa cereti o marire de salariu. In cel mai rau caz, va veti alege cu o bonificatie, dar ceva-ceva tot pica.
La capitolul afaceri, lucrurile se precipita in toamna, cu bani frumosi scosi din investitii la sfarsitul lui august si in septembrie. Din 25 septembrie si pana pe 4 octombrie exista riscul sa fiti cam impulsivi in felul in care va tratati partenerii de afaceri.