Antologia dietelor de slabit

Cititor Formula AS
13 kilograme in minus fara regim

Grasimile sunt vinovate ca depunem pe noi... grasimi. Dar mai ales cele pe care le ingurgitam la masa de seara. Aceasta este marea descoperire comunicata la al doilea congres international de obezitate de la Londra

O veche banuiala a fost confirmata de oamenii de stiinta: masa de seara e vinovata de faptul ca ne ingrasam. Cauza: organismul metabolizeaza mai greu grasimile pe vreme de noapte, decat ziua.
Profesorul Jaber Danguir - fiziolog la Institutul britanic de nutritie - a supus 160 de femei, cantarind in medie 89 de kilograme, unui nou mod de repartizare a meselor de peste zi. Ele au primit acelasi aport energetic ca si in viata de toate zilele (2000 de calorii). Singura diferenta: 30% din alimente se primeau dimineata (micul dejun) intre orele 7 si 9; 50% la pranz, intre orele 12 si 14; 20% la ora 16. Intre aceasta ultima masa de peste zi si micul dejun din dimineata urmatoare, erau admise doar apa si bauturile fara zahar (ceaiuri, sucuri). In sase luni, toate femeile au pierdut 15% din greutate, fara nici un fel de constrangere alimentara si fara ajutorul medicamentelor.