ZODIAC 2008: DRAGOSTE SI SANATATE

Tana Rosca
Zodia Fecioarei este asociata in astrologie atat cu starea sanatatii, cat si cu situatia la locul de munca. In 2008 zodia Fecioarei este traversata de planeta Saturn, ceea ce este un avertisment pentru noi, toti, de a nu neglija tratarea afectiunilor cronice (cuvantul cronic vine de la Chronos - denumirea greaca pentru Saturn). Este bine sa dam atentie sporita bolilor sau simptomelor cu care ne-am obisnuit deja, in mod special acelora care au de a face cu starea sistemului osos, a dintilor si a pielii. Mai exista un considerent pentru care trebuie sa fim atat de grijulii, si anume, acela ca in perioada tranzitului saturnian, convalescentele sunt lungi, recuperarea fizica si energetica se desfasoara cu dificultate. Unul dintre tratamentele cele mai eficiente impotriva bolilor, care in plus este lipsit de orice efecte secundare nedorite, este minunatul sentiment al dragostei. Dragostea se manifesta sub numeroase infatisari, iar anul acesta suntem predispusi sa constientizam in mod special legaturile afective ce ne leaga de membrii familiei, cu bune si cu rele.



BERBEC
Mai putini nervi


DRAGOSTE: Cei din anturajul apropiat vor fugi din calea dvs. in ianuarie, daca va veti lasa prada pornirilor dvs. agresive. Pana pe 30, orice mic gest sau cuvant din partea amicilor, vecinilor sau rudelor de gradul doi si trei va poate face sa va pierdeti cumpatul.
Pe la jumatatea lui martie, unii dintre dvs. vor fi tentati sa inceapa o relatie secreta, eventual cu cineva de la serviciu. Ea poate sa devina oficiala in jurul datei de 7 aprilie sau va puteti orienta atentia afectiva in alta parte in jurul aceleiasi date.
Va puteti lasa cuprinsi de o pasiune inflacarata, incepand cu data de 10 mai, iar in iunie puteti petrece un concediu deopotriva romantic si aventuros cu persoana iubita. In mijlocul lui iulie se va decide daca pasiunea initiala se transforma intr-o dragoste stabila.
In cuplu domneste armonia in august si in cea mai mare parte a lui septembrie, dar din 25 septembrie si pana pe 15 octombrie, partenerul dvs. poate deveni certaret si dominator.
SANATATE: Incepand cu iarna aceasta si pana catre sfarsitul primaverii, excesul de efort la serviciu este contraindicat, pentru ca oricum evoluati pe o stare de oboseala cronica. Pana la inceputul lui mai, incheieturile dvs., mai ales genunchii, sunt susceptibile la pusee reumatismale, deci va prind bine exercitiile de flexibilitate. Ingrijiti-va sa aveti un aport suficient de calciu si sistemul imun functional.
In situatia cea mai vulnerabila sunteti, pe planul sanatatii, in octombrie si noiembrie, cand va este total contraindicat sa lucrati noaptea sau sa va ganditi obsesiv la probleme de serviciu. Stresul si oboseala pot duce si la declansarea unor alergii pe baza nervoasa.

TAUR
Forma maxima


DRAGOSTE: Pentru multi dintre dvs. dragostea poate incepe odata cu anul 2008, atunci cand calatoriti, sau va puteti indragosti de un coleg de studiu intre 25 ianuarie si 17 februarie.
Taurii care sunt angajati intr-o relatie afectiva, ce dureaza din toamna anului trecut, ajung in primele patru luni ale anului la concluzia ca povestea e mai incurcata decat se prezenta la prima vedere. Simtiti un mare devotament, dar si o mare responsabilitate fata de persoana de care v-ati indragostit, iar pentru ca in viata acesteia par sa predomine in aceasta perioada problemele, responsabilitatea trece pe primul loc. De-abia in mai ajungeti sa gustati mai mult din placerile dragostei si asta pentru ca dvs sunteti intr-o dispozitie deosebit de calda fata de partener. Din partea partenerului tandretea se face simtita la sfarsitul lui septembrie si pasiunea sau, dupa caz, nervii se manifesta intre 19 octombrie si 16 noiembrie.
SANATATE: In aprilie si in mai sunteti intr-o forma de zile mari, care se manifesta printr-o mobilitate sporita intre 3 si 17 aprilie, printr-o energie buna si constanta intre 7 aprilie si finele lunii mai. Din 20 august aveti energie sa dati si la altii si reusiti sa fiti distributivi intre 30 august si 24 septembrie, iar intre 25 septembrie si jumatatea lunii octombrie excesul de zel poate duce la tensiune marita, accidentari usoare in zona umerilor si a capului sau infectii ale aparatului respirator superior. Recuperarea se face insa cu usurinta intre 16 octombrie si 4 noiembrie. In cazul in care aveti senzatia unei infectii in corp, oricat de minora ar fi, tratati-o cu seriozitate pana la disparitia completa.

GEMENI
Hachite


DRAGOSTE: Ar fi bine sa constientizati faptul ca va mai trece multa vreme pana cand partenerul dvs. sa se poarte cu atata devotament si caldura profunda, cum o face pana pe 26 ianuarie. Si tocmai acum v-ati gasit sa fiti artagosi, plini de fite si hachite. Va reveniti partial din aceasta stare furibunda in februarie, dar de calmat cu adevarat va calmati de-abia din 4 martie incolo. De la sfarsitul lui mai si pana in mijlocul lui iunie, aveti sentimente frumoase de impartasit, dar nu nimeriti cuvintele potrivite si picati mereu la momentul nepotrivit. Maiestria manuirii cuvintelor va revine din 20 iunie, dar se poate sa fie prea tarziu. Niste discutii inteligente cu o persoana fermecatoare va pot determina sa va indragostiti lulea in a doua jumatate a lui august, dar de asta data, persoana de care v-ati amorezat da rateuri intre 25 septembrie si 15 octombrie. Insa este posibil si un final fericit care sa intervina intre 19 octombrie si 12 noiembrie.
SANATATE: Incepeti anul cu dureri de cap sau cu puseuri de tensiune, care pot avea urmari neplacute sau chiar grave, daca sunt trecute cu vederea. Eforturile fizice mari sunt contraindicate. La fel de periculos este sa va lasati prada emotiilor negative si izbucnirilor nervoase. Incercati sa nu va suiti nici la volan, macar pana pe 30 ianuarie. Dar cel mai bine pana pe 19 februarie, pentru ca nici reflexele dvs. nu raspund la comenzi asa cum o fac de obicei. In luna mai, un concediu de odihna v-ar face cum nu se poate mai bine. Intre 27 mai si 19 iunie si apoi 25 septembrie - 15 octombrie sanatatea dvs. este fragila. Pericol de accidente exista intre 5 si 15 octombrie. Perioada de regenerare energetica este din 5 pana in 23 noiembrie.

RAC
Fericire in cuplu


DRAGOSTE: Viata de cuplu va poate aduce bucurii nenumarate pe parcursul acestui an, pentru ca aveti de a face cu un partener onest si devotat.
O luna minunata poate fi luna mai, cand aspecte pozitive se indreapta asupra starii cuplului. Cuplurile casatorite se pot decide sa conceapa un copil, iar cuplurile stabile dar necasatorite se pot casatori sub auspicii extrem de promitatoare.
Racii celibatari pot si ei sa cunoasca pe cineva cu care ar fi dispusi sa se casatoreasca (desi un mariaj nu este neaparat obligatoriu), iar potentialul partener este descris de catre planete drept o persoana dintr-o tara straina sau care provine dintr-un mediu complet diferit de al dvs. Incercati sa fiti cat mai toleranti cu partenerul, intre 5 martie si 9 mai, chiar nu este cazul sa-i demonstrati cat sunteti de puternici, deoarece partenerul dvs stie deja acest lucru. O alta perioada cand romantismul este in floare este cuprinsa intre 25 septembrie si 18 octombrie.
SANATATE: Energia puternica pozitiva de care dispuneti pana pe 26 ianuarie va poate face nesabuiti. Nu intreprindeti actiuni riscante in forta, pentru ca riscul de accidente este mare, vizand capul si umerii. Pana pe 24, aveti o oarecare protectie, dar aceasta nu exclude producerea accidentelor, ci reduce doar urmarile acestora. Pana pe 4 martie, suferiti de puseuri de agresivitate, dar va vine mai usor sa le tineti sub control. Nu trebuie sa le reprimati, ci este de preferat sa consumati energia nervoasa prin miscare. In mai si iunie, energia este amestecata, pot aparea tulburari respiratorii usoare ori va puteti simti incapabili sa va mobilizati energia. In forma foarte buna sunteti intre 19 octombrie si 12 noiembrie, iar intre 17 noiembrie si 27 decembrie sunteti din nou hiperactivi si nervosi.

LEU
Cald si rece


DRAGOSTE: Pana pe 26 ianuarie, sentimentele dvs. fata de persoana iubita sunt de o profunzime impresionanta. Va vine foarte usor sa va manifestati sentimentele de iubire si acestea, la randul lor, va ajuta sa va exprimati individualitatea intr-un mod placut si creativ. Aveti posibilitatea sa va exprimati sentimentele cele mai profunde, fara riscul de a cadea in ridicol sau de a fi gresit intelesi.
In relatiile de cuplu, comunicarea functioneaza admirabil, intre 9 si 28 ianuarie, iar apoi intre 20 februarie si 14 martie, dar in intervalul 29 ianuarie si 19 februarie, lucrurile se prezinta cu totul altfel: fiecare dintre dvs. il intelege aiurea pe celalalt. Din 10 mai, comportamentul dvs. fata de partener poate deveni cam autoritar, ceea ce il poate determina pe acesta sa se inchida in carapace din 27 mai incolo. Daca nu reusiti sa va stapaniti alura de sefi, veti reusi sa va apropiati din nou de partener de abia in a doua jumatate a lui octombrie, cand se lasa scos din rezerva. Din 17 noiembrie insa, se poate hotari sa va platesca polita.
SANATATE: Se poate sa va dati seama ca din punct de vedere al sanatatii ati asteptat un an ca acesta toata viata. Il incepeti cu un tonus excelent, mobili si energici si va bucurati, pana pe 17 februarie, de o energie puternica si armonioasa. Din 27 ianuarie dispuneti de o noua energie, cea plutoniana, care poate crea dependenta pentru ca va pune in contact cu un gen de putere pe care nu ati mai experimentat-o pana acum. Folosita cu masura, aceasta energie va poate ajuta sa atingeti performante incredibile sau va poate submina complet sanatatea. Intre 10 mai si 9 septembrie e bine sa feriti ficatul de atacul sub forma de alcool sau mancaruri grase.

FECIOARA
Fat Frumos de la Paris


DRAGOSTE: In ciuda faptului ca pe plan personal nu va merge prea grozav, de satisfactii sentimentale nu veti duce lipsa anul acesta. Este adevarat ca pentru Fecioarele singure, satisfactiile emotionale pot fi profunde, in timp ce Fecioarele prinse intr-o relatie stabila au o soarta mult mai dificila. Acestora din urma le recomandam sa fie foarte oneste si sa incerce sa inteleaga nevoia de independenta personala a partenerului de cuplu, deoarece exista un risc real de rupere iremediabila in octombrie sau noiembrie. Cuplurile care rezista pana pe 27 noiembrie mai au o sansa de reconciliere.
Pe Fecioarele celibatare le asteapta o luna mai, de vis: inca din primele zile, multe Fecioare pot trai experienta unei iubiri la prima vedere pentru ca in restul lunii sa primeasca tot mai multe dovezi in acest sens. Povestile de iubire incepute in acest an vizeaza persoane din strainatate sau care sunt foarte diferite de dvs.
SANATATE: Cu toate ca functionati pe o energie mult mai slaba decat cea care va sta la dispozitie de obicei, mai ales in primele patru luni ale anului, aplicand niste precautii puteti evita probleme de sanatate serioase. Trebuie sa incepeti de la un raport realist intre ce vreti si ce puteti si sa nu va asumati prea multe poveri de ordin profesional. Permiteti-va cat mai mult somn si cat mai multa relaxare, de preferinta intre 18 februarie si 12 martie, cand organismul dvs se reface usor. Intre 10 mai si 1 iulie eforturile excesive va pot baga in spital. Va reveniti intre 13 iulie si 6 august, dar aveti de trecut peste solicitarile din octombrie si noiembrie, care va pot slei energetic.

BALANTA
Senzuali dar bolnaviori


DRAGOSTE: Aceste fiinte suave si eterice, cu vocatia lor pentru romantism si clar de luna, isi vor descoperi in 2008 latura senzuala.
Pana pe 26 ianuarie sunteti o adevarata vedeta, atragand admiratie amestecata cu dorinta mai mult sau mai putin fatisa in cercul social in care evoluati. Predispozitia catre o aventura sau o relatie in care accentul sa cada pe intensitatea vietii intime apare in frumoasa luna mai, cand mirosul florilor de tei se dovedeste irezistibil.
Sentimentele de iubire pot fi exprimate cu greu in intervalul 29 ianuarie - 19 februarie, dar din 20 si pana pe 14 martie va asteapta multe impliniri amoroase, la modul tandru si delicat - asa cum va place voua.
In iunie aveti in continuare mare cautare la petreceri, iar la romantismul dvs. clasic va reveniti in septembrie. Minunea dureaza insa doar pana pe 24, caci ulterior, respectiv din 25 pana pe 15 octombrie, nu prea reusiti sa gasiti tonul potrivit fata de partenerul de cuplu.
SANATATE: Afectiunile cronice neglijate avanseaza pas-pas si se poate ajunge la necesitatea unei internari probabil intre 18 februarie si 12 martie. Intre 13 martie si 6 aprilie va bucurati de o sanatate excelenta, dovada fiind si usurinta cu care depuneti efort. Din fericire aveti pofta de miscare, dar trebuie sa va si lasati in voia ei. Mare atentie trebuie acordata tensiunii arteriale, prevenirii migrenelor si digestiei intre 2 iulie si 19 august. In octombrie si in noiembrie evitati lucrul noaptea, precum si suprasolicitarea mentala. Aceste luni sunt foarte periculoase, pentru ca va sunt rascolite toate afectiunile cronice, ciclul veghe-somn dat peste cap va priveaza de odihna, iar circulatia in gambe si antebrate e defectuoasa.

SCORPION
Seductie spirituala


DRAGOSTE: Nimeni nu va poate capta interesul emotional sau erotic decat daca este in stare sa duca o conversatie pe teme profunde, daca dovedeste o intelegere superioara si o cunoastere a adevarurilor spirituale. Cu alte cuvinte, sunteti predispusi sa faceti o pasiune pentru cineva pe care il considerati un maestru spiritual. Scorpionii cu preocupari mai terestre se pot indragosti de cineva din strainatate sau care provine dintr-un mediu exotic. Intalnirea se produce cel mai probabil la drum scurt.
La implinirea emotionala va puteti astepta intre 13 martie si 6 aprilie, cand sunteti intr-o frumoasa armonie cu propriile sentimente si cu partenerul, iar in mai ar fi o luna ideala pentru cununii. Daca nu sunteti gata sa faceti acest pas si sunteti intr-o relatie, e un moment potrivit sa va mutati impreuna.
Povestile de iubire sunt amenintate de interventia nefasta a destinului in octombrie si noiembrie.
SANATATE: Aprilie este luna in care energiile dvs. nu lasa cu nimic de dorit. Sunteti agili, mobili, va miscati rapid si eficient, iar tonusul dvs. interior reflecta de asemenea o energie placuta si constanta, pana in jurul datei de 25, cand starea de armonie poate fi tulburata brutal de emotii negative.
Odata cu trecerea planetei dvs. guvernatoare, Pluton, in Capricorn, echilibrul dvs. are de castigat pe toate planurile, inclusiv cel al sanatatii. Rezistenta dvs. la solicitarile de lunga durata creste, dar trebuie sa va feriti de reumatism, care tinde sa se manifeste mai ales in zona genunchilor. Veti avea dificultati in controlarea agresivitatii din 20 august si pana pe 4 octombrie, cand este posibil sa suferiti accidente in zona capului sau sa faceti febra mare din pricina unei infectii sau viroze pulmonare.

SAGETATOR
Calm si detasare


DRAGOSTE: Pentru dvs., inceputul anului 2008 coincide cu finele unei perioade de maturizare emotionala fortata, care a durat nici mai mult, nici mai putin decat 13 ani si 10 zile. Multe frustrari majore si dureri sufletesti se pot vindeca pana pe 26 ianuarie, cand micul benefic Venus, stapana peste iubiri si prietenii, va va ajuta sa va dezvaluiti cu eleganta si moderatie sentimente care pana acum au fost ferecate in subconstientul dvs. sau despre care va era cu neputinta sa vorbiti. Din 27 ianuarie incolo intrati in alta etapa de dezvoltare, devenind mai calmi, mai intelepti si mai stapani pe dvs. Acest nou echilibru pe care l-ati castigat va da posibilitatea sa va priviti partenerul cu alti ochi, ceea ce l-ar putea aduce la exasperare, dar asta nu trebuie sa va influenteze. Daca sentimentele partenerului sunt autentice, veti depasi si perioada de caraieli din mai si din iunie si veti deveni mai apropiati ca oricand in octombrie si noiembrie. Noile iubiri infloresc mai ales in aprilie.
SANATATE: Aceia dintre dvs. care au supravietuit prezentei lui Pluton s-au ales cu un sistem imunitar mult imbunatatit, rezistenta fizica mai mare si un organism care a invatat tehnicile secrete ale regenerarii. E adevarat ca infectiile repetate cu care v-ati luptat in ultimii 13 ani au lasat oarecare urmari, dar acestea sunt minore sau chiar nesemnificative. In caz ca mai simtiti nevoia sa va primeniti energia, aflati ca intervalul 18 aprilie-24 mai este ideal pentru a va recalibra starea de sanatate din toate punctele de vedere.
O perioada in care odihna si relaxarea stimuleaza refacerea fizica este 25 septembrie - 18 octombrie si in noiembrie aveti o perioada de buna coordonare si tonus fizic bun, intre 5 si 23.

CAPRICORN
Sentimente coplesitoare


DRAGOSTE: Anul acesta, marele benefic Jupiter nu se clinteste de langa dvs., aducandu-va pe plan personal satisfactii similare cu acelea pe care le-ati trait in urma cu 12 ani. Prezenta lui va va spori increderea in fortele proprii, dar si increderea fata de cei din jur, fata de care veti fi mai deschisi ca oricand. Jupiter este cel care va ajuta sa va imprieteniti si cu prezenta lui Pluton, care soseste in zodia dvs. pe data de 27 ianuarie, precedat de Venus, cu doua zile inainte. Pluton trezeste sentimente extrem de puternice, dintre care unele pot sa fi dormitat in psihicul dvs. din frageda pruncie (nu este o figura de stil). El reuseste sa trezeasca si unei zodii atat de rezervate cum este a dvs., sentimente de o intensitate coplesitoare, care uneori pot imbraca un caracter obsesiv. Dar pentru ca Pluton se simte bine in zodia dvs. nu va va fi peste masura de greu sa ii integrati mesajul. La sfarsitul lui ianuarie, puteti incepe o relatie cum nu ati mai trait, iar daca va speriati, contextul propice reapare in mai.
Relatiile de cuplu stau sub semnul conflictului intre 5 martie si 9 mai.
SANATATE: Starea dvs. psihologica foarte buna, pana pe 24 ianuarie, se bate cap in cap cu cea fizica, despre care nu avem nimic bun de spus. Marte retrograd va predispune la accidente la cap si la umeri si va ridica tensiunea. E de preferat ca la serviciu sa nu incercati sa faceti totul de unii singuri. Riscul de accidente scade intrucatva, dar se mentine inca pana pe 4 martie. Revenirea la o forma mai buna se produce intre 3 si 26 mai, dar dupa aceea intrati intr-o zona cu energie amestecata. Eventual cu o energie pozitiva, pe care o orientati gresit. De-abia intre 20 iunie si 10 iulie reusiti sa va limpeziti si la cap, si la trup.

VARSATOR
Debusolare totala


DRAGOSTE: Cel mai frumos cadou pentru dvs. in anul 2008 ar fi o busola, pentru ca vor fi destule momente in care va veti simti debusolati. Nu este vorba atat despre un sentiment de incertitudine, ci mai mult un fel de "nu stiu daca sa vreau ceea ce am". Daca nu va antagonizati partenerul de cuplu intre 29 ianuarie si 12 februarie, discutiile duse pe parcursul acestor doua luni v-ar putea ajuta pe amandoi sa va lamuriti ce anume asteapta fiecare dintre dvs. de la aceasta relatie. Evitand discutiile contradictorii in perioada critica, puteti gasi solutii constructive pentru echilibrul cuplului dvs. Veti constata acest lucru dupa armonia care se instaureaza catre mijlocul lunii martie.
Varsatorii singuri trec printr-o perioada ciudata rau in mai si iunie, cand comunicarea emotionala functioneaza indirect proportional fata de cea verbala. Altfel, s-ar putea sa ramaneti marcati de reactiile agresive ale persoanelor cu care ati incercat o relatie la inceputul anului.
SANATATE: A venit momentul sa acordati cuvenita atentie ficatului dvs., care nu va cere decat sa-i oferiti o portocala sau o mandarina pe zi si sa nu-l agresati cu grasimi nesanatoase si alcool. Multa atentie trebuie acordata si vezicii biliare. Pentru a o ajuta sa se dreneze puteti face o cura de sucuri naturale, band odata la 35 de zile doar sucuri, de care poftiti, dar 100% naturale, si beti seara o lingurita de ulei de masline de prima presa si una de lamaie. Puteti face aceasta de 3 ori, la interval de 35 de zile. Intre 5 martie si 9 mai, aveti o energie grozava, dar si tendinta de a fi repeziti, de aceea va puteti izbi cu capul de toate cele. Evitati sa mancati in graba sau in picioare si verificati atent prospetimea alimentelor.

PESTI
Pasiune si razboi


DRAGOSTE: Pentru dvs., Luna Plina din data de 8 ianuarie poate coincide cu o noua imagine pe care o proiectati in societate, in cercul de prieteni. De unde pana mai ieri erati mai degraba pasivi in societate, acum deveniti sufletul unor actiuni sau proiecte de grup. Aceasta schimbare de statut incepe sa va atraga sentimente cu totul diferite fata de cele de pana acum din partea celorlalti membri ai grupului. Intre 25 ianuarie si 17 februarie, o relatie de prietenie se poate transforma intr-o dragoste a carei profunzime poate sa va surprinda. In martie, desi persoana iubita trasneste si bufneste, dvs. ramaneti plini de afectiune si incepeti sa va enervati de abia dupa 6 aprilie. La inceputul lui mai, persoana iubita se potoleste, iar intre 19 iunie si 12 iulie va da toate dovezile de iubire pe care vi le doriti.
Relatiile de cuplu evolueaza intr-un context foarte tensionat, ce poate duce chiar la destramarea cuplului, in octombrie sau noiembrie.
SANATATE: Spre marea dvs. bucurie, va anuntam ca anul acesta starea sanatatii dvs. descrie o curba ascendenta. Mai aveti un pic de furca intre 29 ianuarie si 19 februarie, cand puteti contracta cu usurinta viroze ale aparatului respirator superior, dar chiar daca ar fi sa aveti acest ghinion, recuperarea se va dovedi rapida, iar intre 20 februarie si 12 martie nici nu veti mai sti ca ati fost bolnavi. Intre 10 mai si finele lui iunie sunteti foarte energici si pusi pe treaba, dar perioada cea mai armonioasa pentru sanatate este cuprinsa intre 13 iulie si 6 august.
In cea de-a doua jumatate a lunii iunie exista insa risc de accidente. Fiti foarte meticulosi cu respectarea regulilor de protectie a muncii si evitati pe cat posibil manuirea obiectelor ascutite de metal in acest interval.