Leacuri de la cititori

Cititor Formula AS
Hemoroizi

In urma cu 20 de ani, urma sa fiu operat la Spitalul Fundeni de hemoroizi interni si externi. Procedand dupa retetele pe care le arat in continuare, am evitat operatia si nu mai am probleme de acest fel. Toate aceste sfaturi mi le-a dat un medic din Teheran, Iran.
a) Prevenirea hemoroizilor
Dupa fiecare scaun (metoda asiatica):
* Ne spalam cu apa calduta
* Stergem locul prin tamponare cu un prosop
* Se ia pe degetul aratator un pic de vaselina vegetala ("Norvea") si se unge zona de iesire, precum si un pic in interiorul anusului. Procedand asa, nu vom mai avea hemoroizi.
b) Daca avem hemoroizi
Dupa fiecare scaun:
* Ne spalam cu apa calduta
* Stergem prin tamponare cu un prosop
* Se ia un supozitor Hemorzon "O" (se gaseste la farmacii) si se freaca usor umflaturile exterior, pana ce supozitorul se topeste la jumatate. Jumatatea ramasa se introduce in interiorul anusului, pentru hemoroizii interni. Este bine ca operatia sa se execute si seara, inainte de culcare.
* Se vor evita mancarurile picante (ardei iute, mustar, piper etc.) pana la vindecare.
In cazuri deosebite, consultati si medicul de familie. Dupa vindecare, zilnic, procedati ca la punctul a.
Cu sanatate,
ing. COSTEL SASU - B-dul Victoriei nr. 3, bl. 39, sc. B, ap. 65, Brasov

Colita

Va propun un leac pentru o boala de care se scapa greu - colita. In colita este distrusa flora intestinala. M-am vindecat intr-un singur an, dupa 20 de ani de suferinta. Reteta de vindecare am primit-o de la o clinica din Germania. Este nevoie de un irigator de 2 l cu care facem 3 zile clisme. Prima zi facem 3 clisme: dimineata, la pranz si seara. A doua zi facem 2 clisme: la pranz si seara. A treia zi facem o singura clisma, seara. Trebuie sa ne chinuim sa pastram apa in noi cat se poate de mult. Se recomanda pozitia culcat si clisma sa o faca altcineva. Aceste clisme se fac cu 2 l de ceai de musetel. Se fierbe si se lasa sa se racoreasca. Cand este caldut, se adauga 150 g iaurt natural (nepasteurizat). Se amesteca si se strecoara printr-un tifon curat. Cu acest lichid caldut se face clisma. La fiecare clisma se foloseste ceai proaspat preparat. Musetelul dezinfecteaza, iar iaurtul reface flora intestinala. Trebuie sa aveti grija sa nu opariti iaurtul, fiindca altfel clisma nu va mai avea nici un efect. In aceste 3 zile se mananca usor: numai paine prajita, branza de vaci, ceai indulcit cu Sucrazit (nu cartofi, nu lapte). In continuare se mananca paine prajita, branza de vaci, carne fiarta, compot de fructe, legume fierte (fara rosii, fara branzeturi sarate si saraturi in general, prajituri, dulciuri). Totul se indulceste cu inlocuitor de zahar (Sucrazit, Equal), care nu provoaca deranjamente stomacale. Acest tratament l-am facut cam de trei ori intr-un an si regimul l-am tinut foarte strict. De atunci au trecut 15 ani si ma simt foarte bine, pot manca orice, inclusiv rosii si fructe crude, care imi faceau foarte rau inainte. Tot atunci, am mai luat si urmatoarele medicamente: Mexoform si Mexoze, care erau antiseptice intestinale, dar care nu se mai gasesc acum in farmacii (contineau Cliochinol), dar cred ca se pot inlocui cu altceva. Va doresc multa sanatate!
CARMEN IOAN - str. Tolstoi nr. 3, Bucuresti

Tratament cu ienupar pentru colibaciloza renala

Intr-un pahar cu apa de izvor sau plata, se pun seara la inmuiat 4 bobite de ienupar si a doua zi dimineata, pe nemancate, le rozi si bei apa in care s-au inmuiat. Se repeta aceeasi "operatiune" in fiecare zi, crescand cu o "bobita" numarul lor, pana ajunge la 15 "bobite". Cu aceasta doza se continua pana ce se termina punguta. Utilizat inca din antichitate, acest tratament are un efect antiseptic depurativ si da rezultate extraordinare. Se mai recomanda in reumatism si colesterol.
OLGA VALUTA - str. Maxim Gorki nr. 22, ap. 4, sector 1, Bucuresti, cod 011952, OP 63

Megacolon congenital

Dupa varsta de 30 de ani, am inceput sa sufar de constipatii rebele si multe alte necazuri legate de digestie. La o radioscopie, medicul mi-a spus ca am megacolon si ca o interventie chirurgicala este posibila doar pana la varsta de 30 de ani. Constransa sa apelez la alt tratament, am recurs la o serie de elemente de regim alimentar, foarte bune. Esentiale sunt urmatoarele: carnea de porc, de vita si mezelurile sunt interzise sub orice forma; carnea de pasare si de peste - cu moderatie si numai fiarta; multe salate de cruditati, salata verde etc. neaparat cu ulei de masline si uneori cu ulei de germeni de porumb. * In fiecare zi, un bol din urmatorul amestec: o lingura fulgi de ovaz, o lingura fulgi de orz, o lingura fulgi de secara, 2 linguri de hrisca, 1 lingura zeama de lamaie, o lingurita de miere, un mar ras pe razatoarea de sticla, apa minerala plata, o lingura de tarate, o lingura de seminte de in. * Intr-o cana de 250 ml se pun 4 linguri de hrisca, se spala bine, impuritatile se ridica la suprafata, apoi se lasa hrisca acoperita de apa pe care o absoarbe in cateva ore. Din aceste 4 linguri, cand hrisca s-a umflat, aveti o cantitate dubla. O tineti in frigider. * In fiecare saptamana, taiati in cubulete un grapefruit rosu, puneti peste el o lingura de miere, faceti aceasta seara si lasati sa se macereze pana a doua zi. Impartiti cantitatea in doua sau trei parti. Se ia pe stomacul gol, in zilele cand se sta acasa, de pilda sambata si duminica, deoarece s-ar putea sa aiba un efect rapid. Seara, inainte de culcare, se ia o pastila de Rhamnolax (de la Plafar) cu apa, dupa care nu se mai mananca nimic. * Nu se fac clisme. Cu vremea anuleaza peristaltismul. Mai bune sunt supozitoarele cu glicerina, unul aplicat dimineata, dupa masa. * Cand se sta pe WC, se inspira pe nari cu gura inchisa, sugand in acelasi timp abdomenul, ca sa nu impinga diafragma in sus. Retineti aerul 2-3 secunde si expirati pe gura, umfland burta. Se repeta respiratia de mai multe ori. * Nici un fel de prajeli in unt, untura sau ulei. * Nici un fel de bauturi carbogazoase, asa-zis de fructe, Coca-Cola, apa minerala (numai cea plata e permisa). * Yoga. Se practica metoda de curatare totala, generala, a intestinelor (Shankrakshalana) si alte exercitii care asigura un peristaltism normal.
VIOLETA MANESCU - str. Maior Coravu Ion nr. 27,
bl. P2, ap. 29, sector 2, Bucuresti


Leucoree

Va recomand doua leacuri foarte eficiente:
1. Se fierb 100 g frunze uscate de ridichi intr-o jumatate de litru de apa sarata. Se bea lichidul obtinut, pe parcursul unei zile. Pentru a fi eficient, tratamentul trebuie sa dureze minimum o luna de zile. In acelasi timp, trebuie sa se faca spalaturi vaginale cu iasomie si lamaita, o lingura de amestec la o cana de apa clocotita. De asemenea, se pot folosi si florile de galbenele, sub forma de infuzie, 2-3 linguri la o cana de apa.
2. Se pune 1 litru de apa la fiert + 1 lingura de sare grunjoasa (mare), se fierbe pana scade si ramane o cana. Se strecoara bine printr-o panza alba de 2-3 ori, dupa care se pune in irigator sau para (de la farmacie) si se fac spalaturi vaginale timp de 5-6 zile, o data pe zi.
CERBU SANZIANA - com. Costeiu, nr. 65, jud. Timis