Nume mari pe scenele noastre

Iulian Ignat
Iubitorii muzicii blues sunt invitati, intre 14 si 16 februarie, la Sighisoara, pentru cea de a treia editie a festivalului de gen. Vor fi cate doua recitaluri pe zi, gazduite de casa de Cultura "Mihai Eminescu". Deschiderea le apartine timisorenilor de la Survolaj, care s-au reunit in 2007, dupa ani buni de pauza, si au lansat pe CD discul de debut cu care au starnit senzatie in rockul romanesc la inceputul anilor '90.

In festival vor mai canta doua trupe maghiare si trei reprezentanti ai Americii, Corey Harris, Debbie Davis si Sugar Blue, ce va reveni in Romania, dupa turneul din toamna anului trecut.

***
Chiar daca au avut timp sa-si "faca mana", multe companii au dezamagit prin organizarea slaba a concertelor de anul trecut. Cozile lungi la intrarea in arene, sonorizarea proasta, imposibilitatea de a-si procura apa pe timp de canicula au nemultumit spectatorii romani, ce au avut taria de a se bucura de actul muzical in sine. Fundatia Phoenix si Emag!c Entertainment s-au numarat printre cele mai active si mai profesioniste organizatoare de concerte in 2007. Emag!c si-a prezentat marile proiecte pentru noul an inca de acum 2-3 luni. Primul spectacol se va desfasura pe 10 februarie, la Sala Palatului, si va continua, dupa un an, seria de recitaluri ale starurilor muzicii cubaneze reunite sub titulatura "Havana Lounge - Live from Buena Vista". Urmatoarele trei concerte anuntate de Emag!c vor avea loc pe Stadionul Cotroceni. Pe 17 mai, diva pop Kylie Minogue isi va prezenta cele mai noi piese de pe albumul "X", intr-un turneu ce marcheaza revenirea pe scena a australiencei, dupa mai mult de doi ani de absenta. Lenny Kravitz este urmatorul pe lista, el promovandu-si cel de-al optulea album de studio, "It is Fine For A Love Revolution". La noua zile dupa concertul americanului la Bucuresti, va reveni Iron Maiden, poate cea mai celebra trupa de heavy metal. Britanicii au mai cantat aici in octombrie 1995, la Polivalenta, insa de asta data ei se afla in componenta de baza, cu Bruce Dickinson ca solist. "Pentru noi, va fi ca si cum am canta pentru prima oara in Romania, si sunt convins ca fanii vor fi incantati, la fel ca si noi", a declarat Steve Harris, fondatorul trupei. Reactia fanilor este prompta: deja s-au vandut toate biletele din fata scenei!