ZODIACUL LUNII FEBRUARIE

Tana Rosca
Luna incepe sub auspicii favorabile, mai ales pentru zodiile de pamant, si mai ales in zona muncii si-a sanatatii. Din 20, lucrurile se schimba si trebuie sa ne ferim de complicatii in aceste domenii. Pe 7 avem eclipsa de Soare in Varsator, pe 21, eclipsa de Luna in Leu

BERBEC
Sefi iubitori


Sunteti imposibil de tinut in casa, pentru ca va vin tot felul de idei care va pun pe drumuri. Aveti de rezolvat o multime de probleme curente si, pe langa asta, va intalniti ba cu un vecin, ba cu un verisor, cu care nu puteti sa nu stati de vorba. Discutand, va vin idei care se dovedesc deosebit de inspirate, in jurul datei de 15. Interactiunile dvs. cu prietenii pana pe data de 20 va avantajeaza, daca discutati mai putin si intreprindeti mai mult.
BANI: S-ar putea sa nici nu fie nevoie ca dvs. insiva sa va prezentati la sefi cu jalba-n bat, cerandu-le o marire de salariu, ci sa aflati, pur si simplu, in primele zile ale lunii, ca acestia au decis ca vi se cuvine o rasplata mai substantiala pentru cat si cum munciti dvs.
CARIERA: In primele sapte zile ale lunii, colaborarea cu superiorii dvs. nu lasa nimic de dorit, ea se caracterizeaza prin creativitate, mare deschidere si onestitate si va poate aduce mari satisfactii. Sansele dvs. de-a promova sunt foarte ridicate. Poate fi vorba insa de mai mult decat atat, respectiv unul dintre sefi va poate deveni un adevarat mentor, care va sprijina in devenirea profesionala.
DRAGOSTE: Romantismul nu este in prim-plan in februarie, ci considerentele de ordin practic. E drept ca eforturile dvs. de afirmare sunt sustinute de sentimentul ca trebuie sa va ingrijiti de bunastarea materiala a familiei dvs. si in acelasi timp doriti ca cei dragi sa se poata mandri cu realizarile dvs. Ar fi bine totusi sa le-o spuneti si lor.
SANATATE: Printr-o organizare buna, infaptuiti mai mult decat stand ore lungi peste program. Efortul fizic trebuie evitat, mai ales incepand din data de 20, altfel puteti ajunge la stari de epuizare.

TAUR
Salvati de energie


Mari bucurii va asteapta la inceputul acestei luni, in mod special daca sunteti studenti si doriti sa va faceti remarcati in ochii profesorilor ori in cazul in care calatoriti. Unii dintre dvs. pot deveni cunoscuti publicului, atragand atentia asupra lor prin ideile pe care le exprima si prin impactul personalitatii lor. Printre persoanele care va remarca se pot afla femei influente ori persoane influente din strainatate. Nu neglijati cultivarea acestor relatii, care se pot dovedi de un folos inestimabil pentru dvs.
BANI: Pana pe 20, o sa aveti parte de suficiente ocazii de castig, cele mai bune fiind insa cele care apar in jurul datei de 15. Calatoriile de afaceri intreprinse in primele zile ale lunii, in masura in care plecati in strainatate, se pot dovedi neasteptat de lucrative sau se pot extinde asupra unor domenii noi.
CARIERA: Exista un spirit de cooperare intre dvs. si sefii dvs., insa pana pe data de 20 pot aparea scurtcircuite in comunicare, sau sefii dvs. se pot razgandi, de pe o zi pe alta, cu privire la sarcinile pe care vi le incredinteaza. Pe 7, zi de eclipsa, puteti trece prin momente tensionate. Incercati sa nu va enervati, cu toate ca detestati sa fiti scosi din ale dvs.
DRAGOSTE: Anumite aspecte ale relatiei de cuplu pot fi destul de dificile, mai ales daca ati decis sa preluati responsabilitatea pentru ele. Poate fi vorba despre o ruda varstnica a persoanei iubite sau despre un copil. La inceputul lunii va vine relativ usor sa va achitati de aceste indatoriri, dar din 20 incepand le puteti resimti ca pe o povara.
SANATATE: Energia dvs. este probabil mai mare decat cea pe care ati avut-o la inceputul anului, ceea ce va permite sa lucrati mai repede si mai mult. Functiile digestive se pot accelera.

GEMENI
Agitatie maxima


A venit randul Gemenilor din ultimul decan sa fie afectati de puternica energie a planetei Marte. Se simte bine in semnul dvs., dar daca va lasati prada impulsivitatii sale nu este exclus sa va apuce durerea de cap - la propriu sau la figurat. Planeta va ajuta sa luati decizii, mai ales in cazul situatiilor mai complicate, unde trebuie taiat nordul gordian. Hotararile cele mai bune le luati in jurul datei de 15. Evitati insa luarea unor decizii si chiar punerea in practica a deciziilor luate deja in zilele de eclipsa, respectiv 7 si 21. Din 20 incepand puteti cadea prada unor porniri contradictorii, neputandu-va hotari cum sa actionati, pentru ca veti fi prinsi intre sfere de interese contradictorii.
BANI: Aceia dintre dvs. care incep afaceri noi in primele sapte zile ale lunii se pot imbogati - si nu este o figura de stil. Persoanele cu care intrati in contact, mai ales daca provin din strainatate, sunt nu doar oameni cinstiti si deschisi, dar pot fi animati de simpatie fata de dvs. Contractele incheiate acum va pot aduce si prestigiu, dincolo de simplul castig material.
CARIERA: In ultima parte a lunii, mai precis incepand cu data de 20, anumite probleme casnice ori familiale pot interfera destul de serios cu obligatiile dvs. profesionale. Este o perioada in care sefii dvs. au nevoie de intreaga dvs. implicare, dar in acelasi timp nici problemele de-acasa nu pot fi lasate balta.
DRAGOSTE: Latura platonica a relatiilor nu va intereseaza luna aceasta, cand sunteti plini de pasiune si simtiti nevoia sa faceti cuceriri. Viata intima in cuplu este foarte activa in primele si ultimele zile ale lunii.
SANATATE: Puternica energie fizica neconsumata poate duce la cefalee ori la accidentari minore, cel mai probabil in zona capului. Pana pe 19, coordonarea miscarilor e cam imprecisa.

RAC
Incoltiti din toate partile


N-ar fi de mirare sa constatati cu cata nonsalanta isi atribuie unii creditul pentru idei sau actiuni care, de fapt, va apartin. Se poate sa va dati seama de asta in contexte care nu va permit sa restabiliti adevarul, iar in acest caz, se pot acumula frustrari. Cu toate acestea, confruntarea acestor inamici secreti nu este o solutie, pentru ca este improbabil sa puteti gasi metode potrivite pentru a-i contracara, asa cum stau lucrurile acum. Ce puteti face insa este sa constientizati cum de a fost posibil sa ajungeti in aceasta situatie, pentru a evita ca lucruri similare sa se intample pe viitor.
BANI: Este contraindicat sa semnati contracte si chiar sa purtati negocieri pana pe data de 19, cat timp sortii inclina sa-i favorizeze pe cei cu care faceti afaceri mai mult decat pe dvs. Cu toate acestea, beneficiati de contexte favorabile in jurul datei de 15, pe care le puteti concretiza fara riscuri in ultimele zile ale lunii.
CARIERA: N-ar fi o idee rea sa va revizuiti anumite cunostinte profesionale pana pe 19. Insistati asupra cunostintelor cu aplicabilitate practica, de care s-ar putea sa nu fi avut nevoie in ultima vreme si sa mai fi uitat din ele. In acelasi timp, evitati provocarile rivalilor dvs. care va lucreaza din culise.
DRAGOSTE: Este una dintre cele mai frumoase luni pentru viata dvs. de cuplu, iar Racii care incep in primele sapte zile ale lunii convietuirea, o fac sub auspicii dintre cele mai favorabile. In cuplurile deja formate, atmosfera este propice unei comunicari emotionale atat de bune, incat permite abordarea si depasirea unor probleme vechi, oricat de spinoase ar fi acestea, pana pe data de 20.
SANATATE: E foarte important sa nu fiti repeziti. Zilele in care exista pericolul ca actiunile pripite sa genereze puseuri de tensiune sau chiar accidente sunt 15 si 16.

LEU
Tineti sub control relatia de familie


In zilele de eclipsa de Luna (data de 7) si eclipsa de Soare (pe 21) este bine sa tineti seama de faptul ca reactiile sau atitudinile pe care le adoptati acum se fac simtite in viata dvs. peste sase luni, cand va veti confrunta cu urmarile. Fiti constienti in zilele cu pricina in ce masura va afecteaza emotiile, in special cele care va leaga de membrii familiei si de felul in care manifestarile dvs. ca individ ii influenteaza pe cei din jur. Insusi faptul ca va opriti pentru a observa felul in care reactionati va poate ajuta sa va integrati mai bine in unitatea familiala (in primul caz) si sa va constientizati nevoia de afirmare ca persoana (in cazul al doilea).
BANI: In primele zile ale lunii vi se cere putin curaj sa puneti la bataie o parte din economii, sub forma de investitie. Poate fi util sa investiti, de exemplu, in obiecte de care aveti nevoie la serviciu, ustesile sau chiar imbracaminte adecvata. Din 20 incolo, manipularea banilor devine riscanta si e bine sa stati deoparte.
CARIERA: Puneti-va pe tapet cu incredere maxima toate ideile, pana pe data de 7, cand puteti trezi interesul colegilor dvs. pentru proiectele pe care le propuneti. Este usor sa gasiti sprijin si chiar finantare pentru proiectele dvs. Aveti insa grija ca ele sa fie deja conturate inainte de data de 20.
DRAGOSTE: In amor, va confruntati cu un paradox. Simtiti ca partenerul este preocupat de dvs. si de relatie, dar nu reuseste sa comunice asta. Luati-va dupa ceea ce simtiti, nu dupa ce auziti si veti avea toate motivele sa va bucurati incepand din 20.
SANATATE: Va vine greu sa va stapaniti pofta de mancare, ce poate deveni de-a dreptul nestavilita, mai cu seama in primele zile ale lunii.

FECIOARA
Mare motivatie profesionala


O buna parte din luna februarie reusiti sa functionati cu destula relaxare, in ciuda limitarilor care au intervenit in viata dvs., care nu va permit aceeasi libertate de miscare de care ati beneficiat anul trecut. Incercati sa profitati pana pe 20, punand la punct cat mai multe probleme ce necesita creativitate, in loc sa incercati sa uitati de tensiunile din viata dvs. fugind in distractii. In felul acesta veti fi mai putin stransi cu usa din 20 incolo, cand vi se va cere socoteala pentru timpul pierdut. Mai mult, pot aparea si factori de natura sa va bulverseze.
BANI: Unele idei care va vin la serviciu se pot transforma in bani incepand din data de 18 sau vi se poate oferi o colaborare. O ultima alternativa ar fi sa vi se incredinteze un proiect, in urma caruia va puteti alege cu un comision ori o bonificatie.
CARIERA: Sunteti si mai motivati sa va afirmati profesional ca de obicei si va puteti exprima cel mai bine aceasta energie in cazul in care lucrati singuri. S-ar putea ca sefii dvs. sa nu se inghesuie sa va sprijine, desi (sau tocmai pentru ca ) vad cat de mult va straduiti. Daca trebuie sa lucrati in echipa, faceti-o, dar nu incercati sa preluati conducerea.
DRAGOSTE: Cel mai bine o duc cei care sunt la inceputul unei relatii, caci prima parte a lunii este ideala pentru a adanci sentimentele de iubire. Relatiile incepute pana pe 18 luna aceasta va pot aduce mari satisfactii, dar cele ce se incheaga in primele sapte zile ale lunii sunt cele ce se bucura de cel mai frumos context astrologic. In cuplurile stabile pot aparea probleme din 20, cand partenerul se poate revolta din cauza racelii dvs.
SANATATE: Pana pe 19, energia dvs. oscileaza si nu va puteti lauda nici cu reflexe prea bune.

BALANTA
Tineti sentimentele in balanta


In cea mai mare parte a lunii aveti o stare de bine, de confort interior, pe care nu prea stiti cum sa v-o explicati. De altfel, nici nu trebuie, trebuie doar sa va bucurati ca aveti o buna dispozitie egala si sa incercati sa evocati aceasta stare si dupa data de 19, cand tinde sa se estompeze. Eclipsa de Luna din 7 poate sa va rascoleasca emotii care sa va afecteze relatia de iubire si ar fi bine sa nu reactionati sub influenta lor. Orice manifestare exagerata a sentimentelor, in bine sau in rau, va avea un impact puternic asupra relatiei. Pe 21 ar fi bine sa evitati iesitul in societate sau in cercul de prieteni, pentru ca veti dori sa va remarcati cu tot dinadinsul. Din acest motiv, puteti incerca sa va "eclipsati" prieteni, care nu vor uita usor cum ati procedat.
BANI: Este posibil sa primiti vizite din partea unor prieteni din strainatate sau din partea unor rude prin alianta. In oricare dintre cazuri, acestia nu se vor prezenta la usa dvs. cu mana goala, ci fie cu cadouri substantiale, fie cu propuneri pentru o afacere de familie.
CARIERA: Daca aveti nevoie de motivare sau sustinere pentru a va continua ascensiunea profesionala, o gasiti in sanul familiei. Va spunem asta pentru ca veti avea categoric nevoie de suport emotional in ultimele zece zile ale lunii, cand va vine greu sa-i abordati corespunzator si pe sefi, si pe colegi.
DRAGOSTE: Cuvintele va vin greu si ar fi de preferat sa nu fortati nota, ci sa recurgeti, pe cat posibil, la comunicare nonverbala, pana pe data de 19, cat timp planeta comunicarii, Mercur, va poate juca feste. In schimb, din 20 toate aspectele relatiei dvs. de iubire se armonizeaza cu ajutorul lui Venus.
SANATATE: Energia va este foarte scazuta si faceti fata cu greu solicitarilor. Din 20 vi se pot umfla picioarele si va puteti alege si cu ganglioni inflamati. Protejati-va gatul.

SCORPION
Evitati incordarile casnice


Discutiile cu cei din familie se anunta destul de neplacute si pe deasupra si neproductive, in masura in care se petrec pana pe data de 19. Incercati sa gasiti o modalitate de-a le amana pina dupa aceasta data. Este posibil ca ele sa se desfasoare pe o nota incordata, dar macar pot duce undeva si fiecare dintre partile implicate isi poate face inteleasa pozitia personala. E macar un punct de plecare. La drumuri scurte si/sau in prezenta anturajului dvs. imediat, vi se pot intampla lucruri foarte placute, indeosebi in primele sapte zile ale lunii. Puteti intalni persoane extrem de interesante, daca doriti sa faceti schimb de idei cu cineva foarte instruit sau puteti flirta cu personaje agreabile - depinde doar de dvs.
BANI: Nici dvs., nici partenerii dvs. de afaceri nu sunteti in cea mai buna forma pentru a administra veniturile comune, in mod special incepand din data de 20. Initiativele la care va ganditi ar trebui bine cumpanite. Luna asta ar fi prematur sa le puneti in practica.
CARIERA: Tot din 20 incepand ati face bine sa va distrati atunci cand iesiti in societate, nu sa alergati dupa relatii sau sa va straduiti sa-i convingeti pe interlocutorii dvs. sa vi se alature in afaceri. O asemenea atitudine nu face decat sa-i indeparteze exact pe oamenii pe care doriti sa-i atrageti.
DRAGOSTE: Perspectivele dvs. emotionale incep sa arate bine dupa data de 20, dar asta cu conditia ca abordarea dvs. sa fie discreta. Se prea poate ca obiectul afectiunii dvs. sa fie intr-o situatie mai complicata si din acest motiv sa nu-si poata deschide sufletul pe de-a-ntregul.
SANATATE: Evitati drumurile scurte si manuirea obiectelor de metal, in mod special dupa data de 19.

SAGETATOR
Avantaje banesti


Pana pe data de 19 inclusiv, deplasarile scurte nu sunt recomandabile, pentru ca va pot aduce in fata personaje din anturajul apropiat, cu care n-aveti nici cel mai mic chef sa va intalniti. In consecinta, nici comunicarea cu persoanele respective nu va fi vreo placere. In general, nu e o idee prea grozava sa conduceti, in acest interval. Lucrurile se schimba radical incepand din 20, cand sansa va surade tocmai in timpul scurtelor escapade cu prietenii sau in timp ce va vedeti de indeletnicirile curente. Ce diferenta!
BANI: Inceputul de luna va scoate in fata posibilitati de castig material, la care se poate sa nici nu fi visat vreodata. Pentru a profita de ele cum se cuvine, trebuie sa aveti incredere atat in dvs., respectiv in capacitatea dvs. de-a aborda astfel de chestiuni in stil mare, cat si in onestitatea persoanei cu care este posibil sa va asociati in acest demers. Contextul este optim pana pe 7 si favorabil pana pe 20.
CARIERA: Asteptati-va ca modul in care ati lucrat in ultima vreme sa fie luat la puricat de niste sefi cat se poate de pretentiosi, care nu vor sa accepte decat lucrari de cea mai buna calitate. De aceea ar fi indicat sa dregeti busuiocul, acolo unde se poate, pentru ca, mai ales din 20 incolo, sa nu fie detectate anumite carpaceli.
DRAGOSTE: Relatia de cuplu este departe de-a fi plictisitoare, atata doar ca scanteile care ies intre cei doi pot fi de ordin erotic, sau simple conflicte. Partenerul dvs. poate fi tentat sa ia anumite decizii care va includ si pe dvs., fara sa va consulte in prealabil. Spuneti-i ca asta va deranjeaza, dar nu dati curs unor certuri.
SANATATE: Luna aceasta starea dvs. de sanatate este buna, in masura in care va tineti in frau tendinta de ingrasare si evitati eforturile care va solicita nervul sciatic si femurul.

CAPRICORN
Marii castigatori


In cea mai mare parte a acestei luni, planetele se intrec, care mai de care, sa va ridice mingea la fileu: micul si marele benefic, Venus si Jupiter, se gasesc in conjunctie in zodia dvs. si tot aici se afla si planeta puterii, Pluton, cu conotatii mai de temut. Dar in prezenta celor doi benefici, pana si Pluton isi va arata doar latura agreabila. Pana pe 7 vi se ofera cele mai incredibile ocazii de-a va realiza planurile si va merge in continuare foarte bine pana pe 18, cand micul benefic iese din Capricorn. Dar n-aveti motive de ingrijorare, caci marele benefic Jupiter va sta alaturi tot anul.
BANI: Situatia dvs. poate fi destul de confuza si nu aveti discernamantul necesar de-a distinge intre pleasca si pacaleala pana pe data de 20. Rabdarea va va fi rasplatita cu posibilitati de castig frumoase catre sfarsitul lunii. In zilele de eclipsa, 7 si 21, este bine sa va tineti departe de orice operatiuni cu caracter banesc.
CARIERA: Aveti multa energie si dorinta dvs. de-a arata cat de bine va pricepeti la ceea ce faceti e mare. In jurul datei de 15 veti avea ocazia sa impresionati prin performantele dvs., precum si prin calitatea de-a lua decizii bune in conditii de stres. Din 20 incepand e bine sa deveniti cat mai modesti si mai rezervati.
DRAGOSTE: Cel putin in prima parte a lunii puteti fi un model de iubire neconditionata. Pana cel putin pe data de 20, va raspanditi cu generozitate afectiunea asupra tuturor oamenilor cu care aveti de a face. Se poate ca partenerul dvs. de cuplu sa sufere de o oarecare confuzie pe tema asta, dar va cunoaste suficient de bine pentru a sti ca poate avea incredere in dvs.
SANATATE: Feriti-va de infectii, febra ori accidente, mai ales la nivelul capului si al umerilor. Perioada in care aceste riscuri sunt mai pronuntate incepe pe 20.

VARSATOR
In ceata


Treceti printr-o perioada in care va complicati inutil, alegand adesea caile intortocheate pentru a ajunge intr-un loc, catre care este deschisa o autostrada. Aceste complicatii nu sunt doar inutile, ci pot deveni de-a dreptul daunatoare, daca le impuiati si altora mintea cu aceste confuzii, cum sunteti predispusi s-o faceti, cat timp planeta comunicarii, Mercur, se gaseste in miscare retrograda si, in plus, traverseaza Soarele in Varsator, ce se atinge cu incalcitul Neptun, planeta iluziilor. Cele mai mari confuzii pot avea loc in timpul eclipsei de Luna care s-a gasit sa aiba loc taman in semnul dvs., pe data de 7. Afirmati doar lucruri de care sunteti siguri si actionati doar daca intelegeti cu claritate consecintele actiunilor dvs.
BANI: Multi dintre dvs. si-au fixat un fel de stacheta luna trecuta, privitoare la o chestiune baneasca. Fiti precauti cu privire la investitii, luati credite doar in masura in care sunteti absolut siguri ca rambursarea lor nu se va dovedi o povara si in nici un caz dupa data de 20.
CARIERA: Pana pe data de 18 este ideal sa faceti aliante secrete cu oameni care lucreaza in domeniul dvs., dar si cu persoane care au doar tangential de-a face cu linia dvs. profesionala. Daca dvs. faceti referiri generale, s-ar putea ca persoanele cu care stati de vorba sa va dezvaluie, in schimb, informatii care sunt valuta forte.
DRAGOSTE: Cea de-a doua eclipsa a acestei luni, care se petrece pe data de 21, va poate afecta relatia de cuplu si este bine sa stiti ca un comportament capricios ori o indecizie marcata, manifestate fata de partener in aceasta zi, pot avea efecte pe parcursul urmatoarelor sase luni. Fiti cat mai constanti.
SANATATE: Starea dvs. fizica este preponderent buna, dar nu ar strica daca ati avea grija sa va menajati rinichii si ficatul in primele sapte zile ale lunii.

PESTI
Tensiuni familiale


E posibil ca deja luna trecuta sa fi avut o serie de conflicte cu membrii familiei dvs., pe care probabil ca nici pana acum nu le intelegeti pe de-a-ntregul. Lucrurile care va irita acum pot sa nu aiba nici o legatura cu prezentul, ci sa fie o urmare a unor suferinte sau conditionari afective, care s-au produs cu multi ani in urma. Inainte de-a le cere celorlalti sa va inteleaga, vedeti daca reusiti sa va intelegeti dvs. insiva. Luna aceasta, indeosebi din 20 incolo, nu este recomandabil sa purtati discutii in contradictoriu cu privire la amenajarea locuintei sau proprietatii.
BANI: Cel mai usor depistati sursele unor potentiale castiguri in societate sau prin intermediul prietenilor dvs., care va pot propune, de exemplu, o colaborare. In primele zile ale lunii pot veni propuneri ce nu se dovedesc doar profitabile, ci si interesante.
CARIERA: De acum situatia dvs. va ramane, in linii mari, asa cum s-a stabilizat ea le finele lunii precedente. Un factor de presiune dispare din viata dvs. profesionala si se poate sa va dati seama ca dvs. insiva ati intretinut aceasta tensiune, prin ambitia, mai mult sau mai putin constienta, de-a ajunge in varful piramidei. Felul in care se produce stabilizarea depinde de cum ati procedat pentru a va impune.
DRAGOSTE: Relatiile de cuplu nu arata prea bine si se pot deteriora in continuare incepand din data de 20, in ciuda eforturilor dvs., sau tocmai din pricina acestora. Pestii solitari au insa o soarta cu totul diferita, trezind adevarate pasiuni, cele mai intense dintre ele in primele zile ale acestei luni.
SANATATE: In primele 19 zile ale lunii trebuie sa fiti foarte atenti la serviciu, mai ales daca aveti de manuit aparatura cu un potential de risc, pentru ca nu dispuneti de obisnuita dvs. indemanare. Reflexele dvs. pot fi incetinite si imprecise.