Intrebati-ne, va raspundem

Redactia
Astazi, despre slabit

"Ma intereseaza cura cu ceai verde"

Intr-un numar din "Asul Verde" ati recomandat ca mijloc de slabit ceaiul verde. Ati putea reveni cu amanunte asupra lui?
FLORICA LATES - Bucuresti

Ceaiul verde (importat la noi din China, Japonia si Thailanda) are avantajul ca stinge senzatia de foame si inzestreaza organismul cu multe vitamine si saruri minerale. In plus, substantele antioxidante pe care le contine protejeaza celulele de radicalii liberi, atat de periculosi. Efectul lui in zona aceasta este de zece ori mai mare decat acela al vitaminei C sau E. * Se beau doua-trei ceaiuri pe zi, preparate la fel ca si ceaiul negru, fie folosind pliculete cu snur, fie o priza de ceai, care se opareste cu o cana de apa, se lasa sa se infuzeze, apoi se strecoara printr-un tifon. Evitati sa beti ultimul ceai dupa ora 18.00, fiindca poate provoca insomnii. Ceaiul verde se gaseste la toate magazinele particulare si, mai ales, la magazinele cu produse naturiste.

"As vrea sa tin un post de slabit, cu sucuri de fructe si legume"

Nu am destula vointa ca sa tin un post de slabit doar cu apa si ceaiuri de plante. Am incercat si mi se pare ingrozitor. Toata ziua ma gandesc doar la mancare, si sufar fizic si psihic. In schimb, un post de slabit cu sucuri de fructe si legume mi-ar surade, dar nu prea stiu cum sa le combin.
LIDIA - Sibiu

O cura eficienta se tine cel mai bine cu sucuri de fructe fara zahar si sucuri de legume combinate cu apa sau ceai. Cele mai indicate sunt sucurile din grapefruit proaspat stors, mere si lamai, precum si sucurile de morcovi, telina si moare de varza acra. Lungiti-le pe toate cu apa sau ceai de musetel, tei, urzica. Beti cinci pahare pe zi de sucuri (alternativ) de fructe si de legume.

"Se spune ca apa face minuni. In ce context?"

Nu exista revista straina sau romaneasca in care sa nu se recomande ca mijloc de dezintoxicare si de slabit apa pura (de izvor, dar de unde s-o iei?) sau apa minerala trezita sau plata. Problema difera numai la cantitati, unde unii te sfatuiesc sa nu depasesti un litru pe zi, in vreme ce altii recomanda sa bei trei litri, fiindca numai astfel apa face minuni. Ati putea sa ma lamuriti?
DOROTEA PAULI - Pitesti

Nu incape nici o indoiala ca apa accelereaza metabolismul si elimina toxinele si reziduurile din corp. Cu cat beti mai multa apa, cu atat mai repede se elimina din corp, prin rinichi, substantele de prisos. Cantitatea optima de apa pe zi este de 1,5-2 litri (daca nu cumva retineti apa in organism. In acest caz, consultati medicul). Consumul de apa are si un efect estetic: slabim mai usor, iar pielea ramane elastica si ferma. Important este sa nu beti apa minerala cu concentratii mari de bioxid de carbon, ci apa minerala trezita (lasata peste noapte fara dop) sau, si mai bine, apa plata. Numai dupa o cura de o luna, apa incepe sa-si arate efectul, deloc de neglijat.

"Cum se slabeste in functie de grupele sanguine?"

Intr-o emisiune transmisa la radio s-a vorbit despre posibilitatea de a slabi in functie de grupele sanguine. Din pacate, n-am avut la indemana hartie si pix pentru a nota. De altfel, crainica vorbea foarte repede. Totusi parea convingator ce spunea. Ati putea sa-mi dati explicatii legate de acest mod de-a slabi in functie de grupele sanguine?
RODICA MANOLE - Arad

Regimul de slabit in functie de grupele sanguine face mare moda peste ocean, in S.U.A., unde se afla si cel care l-a descoperit: doctorul nutritionist Peter DAmato, care se lauda ca mii de americani au reusit sa slabeasca prin regimul lui. Iata, pe scurt, recomandarile sale:
Grupa sanguina 0. Cei care ii apartin slabesc mancand carne rosie, ficat si peste. Alimentele care ii ingrasa: painea, malaiul, varza, fasolea, leguminoasele uscate. Alimente interzise: cafeaua, pepenele, caviarul.
Grupa sanguina A. Este grupa vegetarienilor. Ei vor slabi cu ajutorul legumelor verzi, crude. Alimentele care ii ingrasa: carnea, grasimile, mezelurile. Alimente interzise: berea si alcoolul in general.
Grupa sanguina B. Cei care fac parte din ea nu au, in general, probleme cu kilogramele. Rarele alimente care ii fac uneori sa se ingrase sunt fasolea si lintea uscata, strugurii dulci, painea. Alimente interzise: carnea de pasare, crustaceele.
Grupa sanguina AB. Cei care ii apartin beneficiaza de un sistem imunitar puternic. Alimentele recomandate pentru a slabi: pestele si lactatele. Alimente care ingrasa: carnea. Alimente interzise: carnea de pasare, de vita, crustaceele.