Ana Costea - Raspuns pentru ANNA, F. AS nr. 800

Redactia
ANA COSTEA

Centrul de Consultanta Naturopata Energy Plus - Bucuresti


"Fetita mea nu poate scapa de limbrici"
(Raspuns pentru APIA, F. AS nr. 800)

Tratamentul trebuie etapizat si adaptat varstei fiecarui copil. Va recomand urmatoarele produse naturale americane, special create pentru copii: Babys Jarro-Dophilus si ChildLife Essentials Colostru cu Probiotice, produse simbiotice care protejeaza nou-nascutul si copilul impotriva infectiilor prin actiunea foarte puternica antivirala, antibacteriana, antimicotica, antiparazitara (gripa, meningita, encefalita, conjunctivita, infectii herpetice, mononucleoza, pneumonie, viroze respiratorii, tuberculoza, otita, diaree, candidoza, infectii urinare, giardioza, oxiuraza, ascaridioza, echinococoza (chistul hidatic), teniaza, toxoplasmoza, toxocaroza, trichineloza, onicomicoza, infectii ORL etc.); reduce simptomele si previne repetarea infectiilor, dezvolta si protejeaza flora intestinala benefica, reface mucoasa intestinala, stimuleaza sinteza proteinelor, a vitaminelor din complexul B, a zincului, calciului, manganului si a fosforului, regleaza echilibrul acidobazic. ChildLife Essentials Aller Care: reduce inflamatia si/sau atrofierea mucoasei intestinale, care favorizeaza trecerea proteinelor incomplet digerate, a bacteriilor si a toxinelor din intestin in circulatia sanguina, determinand aparitia sindromului de intestin permeabil; acest sindrom netratat conduce la instalarea bolilor autoimune, a tulburarilor de coordonare si de concentrare, la autism, deficit de atentie si hiperactivitate, convulsii, crize epileptice, afectiuni hepatice, malabsorbtie, meteorism, diaree si/sau constipatie, infectii bacteriene, virale, fungice etc.
(Raspuns valabil si pentru ENACHE TATIANA - Piatra-Neamt, "Fetita noastra are o boala intestinala inflamatorie si colon iritabil cu tranzit accelerat, F. AS nr. 800)

"Doresc sa mi se recomande un medic sau sa primesc informatii despre diabet"
(Raspuns pentru ANNA, F. AS nr. 800)


Diabetul zaharat este o afectiune cronica grava, mai ales prin complicatiile sale pe termen lung. Exista doua tipuri de diabet: tip 1 si tip 2. Fundamental, ambele tipuri de diabet sunt rezultatul deficientei de productie si/sau de utilizare a insulinei. Insulina este un hormon produs de pancreas, responsabil de transportul glucozei in celulele organismului. Receptori de insulina se gasesc in toate celulele organismului. Diabetul de tip I, altadata cunoscut sub numele de diabet insulino-dependent, este o afectiune autoimuna, care se produce cand corpul ataca si distruge celulele pancreatice beta care produc insulina. Exista si alti factori implicati, cum ar fi: mostenirea genetica, infectiile virale, radicalii liberi. Tratamentul cu insulina este esential. Diabetul de tip 2, altadata cunoscut sub numele de diabet insulino-independent, se produce cand corpul nu poate folosi eficient insulina si devine, progresiv, rezistent la efectele ei. Pancreasul secreta suficienta insulina, dar nu o poate folosi eficient. Aceasta situatie poate dura luni sau ani de zile fara simptome. In timp, receptorii insulinici devin tot mai fragili, pancreasul oboseste, nu mai poate secreta suficienta insulina pentru nevoile organismului si apare insulinodeficienta. Diagnosticul se poate pune mult dupa declansarea bolii, pentru ca simptomele si semnele clinice lipsesc. Apare in special la persoanele supraponderale sau obeze, in varsta de peste 40 de ani, dar si la tineri. Alte cauze sunt antecedentele familiale, sedentarismul, dieta bogata in calorii, stresul, alimentatia nesanatoasa. Diabetul duce in timp la complicatii cronice si acute. Dintre complicatiile cronice retinem: retinopatia diabetica - cauza importanta a orbirii, nefropatia, care produce leziuni la nivelul vaselor sanguine ale rinichilor, neuropatia diabetica, care poate afecta un nerv sau mai multi (polineuropatia diabetica) si se manifesta prin amorteli, parestezii (furnicaturi), sensibilitate crescuta a receptorilor nervosi si durere. Alte complicatii cronice sunt ulcerele la nivelul picioarelor si infectiile pielii, ale tractului urinar, ale aparatului respirator etc. Complicatiile cele mai grave sunt cele acute, produse prin scaderea sau cresterea accentuata a nivelului glicemiei (hipoglicemia cu coma hipoglicemica, cetoacidoza diabetica la diabeticii insulino-dependenti si coma noncetonica hiperosmolara, de obicei la diabeticii non-insulino-dependenti).
Stimata doamna, am facut aceste extrem de sumare consideratii pentru a ajuta bolnavii diabetici sa inteleaga importanta cunoasterii criteriilor de alegere si a folosirii produselor naturale complementare tratamentului alopat. Tratamentul complementar trebuie sa ajute la rezolvarea a cat mai multor probleme dintre cele enumerate anterior. Din acest considerent, va recomandam produsele Glucose Optimizer si Completia Diabetic care, avand compozitii complexe, realizate prin studierea stiintifica a mecanismelor de actiune a principiilor active, reduc si stabilizeaza nivelul glucozei in sange, prin stimularea productiei de insulina si prin cresterea sensibilitatii receptorilor celulari insulinici, contracareaza cresterea glicemiei din alte cauze (nivel crescut de cortizon, anticorpii antiinsulinici si/sau antireceptori de insulina), reduc "pofta de dulce", scad nivelul hemoglobinei glicozilate, a glicozuriei, previn si atenueaza afectiunile conexe diabetului: neuropatii, disfunctii renale, sexuale, retinopatie, obezitate, hipercolesterolemie, hipertrigliceridemie, parodontoza, infectii, gangrena diabetica, pierderea de sodiu si potasiu, acidoza, tromboza, cardiopatie ischemica, infarct miocardic, ischemie periferica in special la membrele inferioare, stimuleaza memoria si functia cognitiva, atenueaza oboseala si depresia prin cresterea cantitatii de glucoza metabolizata de creier si a ratei de folosire a oxigenului.

"Mi-au ramas urme de herpes"
(Raspuns pentru SOMLEA MANUELA, F. AS nr. 800)


Herpesul oral (ca si cel genital) este o afectiune provocata de infectia cu virusul herpes simplex de tip 1 (HSV1) sau de tip 2 (HSV2). Faptul ca din 6 in 6 luni se produce o eruptie herpetica arata ca tratamentul urmat (daca ati urmat un tratament) nu a fost eficient in reducerea severitatii manifestarilor si in prevenirea recurentelor. Va recomandam produsele Thymus Plus Caps, For Females Multi Gland-Caps, Super Turkey Taill, System Well Ultimate Immunity si Alive! (fara fier).

"Fetita mea a fost diagnosticata cu sindrom Moebius"
(Raspuns pentru EMILIA MITREA, F. AS nr. 795)


Stimata doamna, desi nu exista un tratament anume pentru sindromul Moebius si nici nu precizati daca, totusi, copilul a urmat un tratament alopat sau natural, va recomandam urmatoarele produse: Pure DHA, Neuro Optimizer, MityQondria.

"Tatal meu a fost diagnosticat cu cancer de uroteliu stadiul III"
(Raspuns pentru COSMIN - Timisoara, F. AS nr. 797)


Va recomand trei produse antitumorale de exceptie: Tien Hsien Liquid China 1, Carctol si Essiac.
(Raspuns valabil si pentru MAGDALENA POPA - Fagaras, "Tatal meu a fost operat de cancer la stomac", F. AS nr. 797 si G.R., "In urma unei lovituri, varul meu a facut osteosarcom", F. AS nr. 797)
Pentru informatii suplimentare, elaborarea si completarea programelor de tratament puteti contacta consultantii firmei importatoare la tel: 021/316.43.92, 0748/88.00.59, www.anticancer.ro, e-mail: info@anticancer.ro

MIRCEA PEIA,
specialist medicina complementara si reflexologie


"Fetita mea sufera de varsaturi ciclice"
(Raspuns pentru MARIANA - Constanta, F. AS nr. 794)


Analizand succesiunea evenimentelor descrise de dvs., am ajuns la concluzia ca, desi diagnosticul (varsaturi ciclice) pare real, cauzele (originea) acestor manifestari sunt incerte si de aceea consider oportuna deplasarea la Bucuresti pentru examinari si teste medicale suplimentare, care sa stabileasca precis etiologia afectiunii. De asemenea, cred ca este necesar sa cunoasteti, intre timp, amanunte privitoare la originea declansarii vomismentelor, tinand cont de varsta fiicei dvs. (9 ani). Originea digestiva include: 1. ocluzia intestinala acuta (vomismentele sunt cu atat mai precoce, cu cat ocluzia este mai inalt situata); 2. peritonita acuta - de avut in vedere in cazul unui sindrom febril cu contractura abdominala; 3. apendicita; 4. colecistita - in cazul febrei cu durere si apasare in hipocondrul drept; 5. hepatita acuta (eventual). Originea extradigestiva: 1. Neurologica - hipertensiune intracraniana, migrena, boala Meniere, raul de transport.; 2. Intoxicatii medicamentoase - antimitotice, antituberculoase, digitalice, chinidina etc.; 3. Tulburari metabolice - hiponatriemie, insuficienta suprarenaliana, acidocetoza diabetica. 4. Alte cauze: intoxicatii cu CO, anorexie mentala, anumite maladii infectioase.
In acelasi timp, trebuie depistate semnele clinice asociate, care includ dureri abdominale, tulburari de tranzit, meteorism abdominal, febra, uneori icter. Inteleg ca din punct de vedere clinic, apar semnele de deshidratare. Ele necesita urmatoarele analize: Ionograma sanguina, care poate evidentia hipokaliemie si/sau hiponatriemie; bilantul renal (posibila insuficienta renala functionala); hemograma (cresterea hematocritului si proteinelor). De la caz la caz, in functie de orientarea clinica, se pot efectua examinari ca: radioterapia abdominala simpla, tranzitul eso-gastro-duodenal, fibroscopia, tomodensitometria etc. Tratamentul simptomatic presupune rehidratarea si administrarea de medicamente antiemetice. Pana la depistarea si diagnosticarea certa a unei cauze declansatoare, folositi in scopul combaterii vomismentelor urmatoarea formula naturista: frunze de menta - 40 g, frunze de roinita - 30 g, flori de musetel - 30 g. Se obtine o infuzie, dintr-o lingura in amestec la o cana de apa. Dupa racire, infuzia se bea incet si fractionat, in mai multe reprize. Un produs pe baza de plante medicinale foarte util pentru copii este Bonnisan. Acest produs actioneaza eficient in caz de regurgitari, varsaturi, flatulenta, meteorism abdominal si chiar diaree. Dintre produsele farmaceutice folosite in practica medicala, mentionez tinctura de menta, apa de menta si melisa si tinctura de Belladonna, cu proprietati antispastice si antivomitive. Contactati-ma telefonic, dupa aflarea diagnosticului etiologic, pentru prescrierea unui tratament naturist adecvat. Sa auzim numai de bine!
Pentru informatii suplimentare pot fi contactat la tel. 0256/43.18.91, 0747/22.20.24, Timisoara