Sfaturi gospodaresti

Redactia
Cum se curata natural diverse obiecte...

Pieptenii si periile de par

• Pentru a inlatura reziduurile ramase de pe urma produselor de intretinere a parului si pentru ca periile si pieptenii sa ramana mereu curate, ele trebuie curatate saptamanal. Puneti-le intr-un lighean cu apa calda, cu clabuc de sapun, in care se adauga o lingurita de bicarbonat de sodiu. Lasati-le la inmuiat 30 minute, apoi frecati-le cu o periuta de unghii. Clatiti din abundenta, cu apa calda.


Pietrele pretioase

• Cu exceptia perlelor, majoritatea pietrelor pretioase se curata intr-un vas cu apa calduta, in care s-a dizolvat si putin sapun. Se freaca apoi cu o periuta moale de dinti, se clatesc bine cu apa calda si se usuca cu un prosop absorbant. La sfarsit, se lustruiesc cu o carpa pe care s-a pus o picatura de glicerina vegetala.


Aurul si argintul

• Bijuteriile de argint sau aur pot fi curatate cu urmatorul produs: 2 linguri de bicarbonat de sodiu se amesteca cu un sfert de lingurita de detergent lichid pentru vase, pana se obtine o pasta. Se aplica pe o periuta de dinti moale. Se freaca bijuteria usor, se clateste cu apa calduta, apoi se sterge cu un prosop plusat.


Petele de pe obiecte din piele

• Bateti un albus de ou spuma, aplicati-l pe o carpa moale si frecati locul murdar. Repetati operatia, pana ce pata dispare.