Raspuns pentru EUGENIU SOS - com. Sarulesti jud. Calarasi, F. AS nr. 807 - "Am demineralizare osoasa difuza"

Redactia
VALERIU MUNTEANU str. Albac nr. 1, ap. 16, Timisoara

Este stiut faptul ca odata cu inaintarea in varsta apar fenomenele de demineralizare osoasa, respectiv pierderi de calciu din sistemul osos, fapt constatat din pacate si de dvs. In acelasi timp, remineralizarea sistemului osos afectat de osteoporoza prin aport sporit de calciu din exterior (sau macar oprirea pe aceasta cale a demineralizarii) este si ea destul de dificila. As dori sa va relatez in acest sens o situatie extrema cu care m-am confruntat in anul 2007. Un membru al familiei mele, cu varsta inaintata apropiata de cea a dvs., si-a fracturat glezna. Pentru vindecare trebuia sa se desfasoare la locul fracturii un proces de osteosinteza pentru formarea calusului, care sa sudeze zona fracturata, deci era necesar evident un aport sporit de calciu, care sa fie si asimilat. Ca si dvs., nu i s-a recomandat nici un fel de tratament in acest sens, ceea ce punea sub semnul intrebarii refacerea zonei fracturate. Se gasesc acum in farmacii sau la magazinele de produse naturiste drajeuri "Calciu plus vitamina D3", produse in SUA, sau tablete "Calciu plus vitamina D", produse in Romania. Sunt accesibile ca pret si eficiente, deoarece asociaza calciului vitamina D, neaparat necesara asimilarii lui de catre organism. Am tratat in consecinta bolnavul cu asemenea drajeuri (3 drajeuri pe zi), dar in acelasi timp am apelat si la depozitele naturale de calciu situate in alimente ca: oua (am exagerat putin dandu-i 3 oua pe zi) si produse lactate (lapte si branzeturi fara economie). Rezultatele pozitive n-au intarziat sa apara. Calciul a fost asimilat rapid si fractura s-a vindecat in circa 2-3 luni. V-am dat acest exemplu limita, tocmai pentru a va demonstra ca nu este cazul sa disperati si ca organismul poate fi remineralizat prin aport de calciu cu vitamina D. Daca in urma cu multi ani se apela la administrarea calciului prin injectii intravenoase dureroase, care presupuneau a se apela la un cadru medical, in prezent, drajeurile sau tabletele la care m-am referit mai sus, permit o administrare comoda si eficienta. Va doresc multa sanatate si sper ca veti reusi sa va ameliorati sensibil starea actuala. Fac precizarea ca administrarea indelungata a unor cantitati mari de calciu poate conduce si la formarea unor calculi renali, ceea ce presupune prudenta si masura in acest tratament.

"Sufar de colita ulcerativa"
(Raspuns pentru MARIA MURGOCI - Constanta, F. AS nr. 807)


As dori sa va incurajez. Totul depinde de dvs., de regimul alimentar pe care va trebui sa-l respectati, dar si de tratament. In acest sens, m-as referi la inceput la un caz limita al sotiei unui prieten, care a suferit in urma cu mai multi ani de o rectocolita hemoragica cu hemoragie masiva cu pronostic sumbru, care nu a putut fi rezolvata in spital, rudele fiind pregatite pentru un eventual deces. In disperare, familia a apelat la consultul mai multor medici, care i-au recomandat medicamentul Salazopyrin tablete, destul de greu de procurat inainte de revolutie si care s-a dovedit a avea efecte spectaculoase, salvand-o practic de la moarte. V-as recomanda si dvs. acest medicament, care acum se gaseste mai usor la farmacii, cu precizarea ca in timpul administrarii lui conform prospectului, va trebui sa evitati consumul de oua sau bauturi alcoolice, care asociate medicamentului pot da nastere la compusi toxici. Ca tratament ajutator v-as recomanda Ceaiul anticolitic Plafar, care are in compozitia sa 8 plante medicinale cu efecte antispastice si antiseptice intestinale. Se recomanda si administrarea timp mai indelungat de tablete de carbune medicinal (cate 2 tablete de 4 ori pe zi), pe care le puteti procura de la farmacie si care absorb secretiile si substantele nocive din tubul digestiv. Astfel, mucoasa intestinala se cicatrizeaza incetul cu incetul si se vindeca in timp. Cu aceste recomandari si respectand cu strictete un regim alimentar specific acestei afectiuni, va veti vindeca. Nu ar fi lipsit de interes sa analizati singura care sunt alimentele pe care nu le suportati si pe care le veti elimina.

VASILE STANCIU fitoterapeut, Bucuresti, tel. 0724/37.32.48

"Sufar de hipertrofia prostatei"
(Raspuns pentru MIRCEA - Poiana Teiului, jud. Neamt, F. AS nr. 807)


Prostata, glanda sexuala masculina ce inconjoara gatul vezicii urinare si inceputul uretrei, se mareste uneori la barbatii in varsta (hipertrofie), putand obstructiona golirea acesteia. In acest caz, vezica se dilata, presiunea creste si este transmisa prin ureter la nefroni, afectand functia renala. In general, tratamentul este chirurgical, prin ablatia prostatei (prostatectomie transvezicala) cu ajutorul rezectoscopului, sau medicamentos, cu alfa-blocante si finasteride (Proscar), medicament care produce micsorarea glandei. Se administreaza pe cale bucala. Tratamentul naturist consta in administrarea produsului Xanto-Prostal - 90 de zile/ 4 lingurite pe zi, cate una inainte de mesele principale, diluate fiecare in 30 ml apa plata, plus Prostate Optimizer, un produs ce amelioreaza fluxul urinar, creste cantitatea de urina eliminata, micsoreaza numarul de urinari nocturne, reduce inflamatiile prostatei. Va doresc multa sanatate!

"Caut tratament naturist pentru anemie aplastica"
(Raspuns pentru D. POPESCU - Bucuresti, F. AS nr. 808)


Scaderea numarului de trombocite sub 100.000/ul (trombocitopenie) poate avea mai multe cauze: insuficienta medulara - anemie aplastica, leucemie, fibroza, carcinom, splenomegalie. Cand valorile trombocitare scad sub 10.000/ul, apar frecvent hemoragii, sangerari ale mucoaselor, leziuni purpurice la nivelul pielii - tulburarile plachetare mai apar si in caz de infectii (rubeola), dupa administrarea de medicamente (Aspirina), lupus, limfom. Va rog sa ma contactati si sa-mi spuneti daca numarul de eritrocite este scazut, caz in care apar pancitopenia si reducerea celularitatii maduvei osoase. Ca simptome, putem enumera: oboseala, paloare a tegumentelor, rezistenta scazuta la infectii, tulburare respiratorie. Tratament naturist: Dong Quai, Alive, Total Cleanse Kidneys, toate produse exceptionale de import.

"Caut tratament pentru sindrom mieloproliferativ acut"
(Raspuns pentru CLAUDIU, F. AS nr. 807)


Sindromul mieloproliferativ cuprinde un ansamblu de boli sanguine cronice, caracterizat prin cresterea masei eritrocitare, cresterea vascozitatii sangelui, splenomegalie, tulburari de vedere, cefalee, vertij, accident vascular cerebral, infarct miocardic, fibroza medulara, metaplazie mieloida etc. Proliferarea necontrolata a uneia sau mai multor categorii de celule ale sangelui (globule rosii, globule albe, plachete sanguine) prin producerea lor de catre maduva osoasa in numar prea mare sau prea mic poate duce la aparitia unor boli grave: leucemie granulocitara cronica, trombocitemie esentiala. Va rog sa reveniti cu precizari si sa-mi comunicati daca la analize s-a constatat o crestere a concentratiei hemoglobinei, eritrocitelor, hematocritului si o scadere a volumului total plasmatic. Tratamentul se face individualizat, in functie de varsta, sex, stare generala. Se va tine seama daca persoana a facut splenectomie, daca are deficit de fier sau vitamina B12.

"Cum se poate trata un fibroadenom mamar?"
(Raspuns pentru DANI - Bucuresti, F. AS nr. 807)


Fibroadenomul este o tumora benigna de origine epiteliala ce contine tesut fibros dezvoltat in structurile glandulare. Toate tumorile solide de la nivelul sanului trebuie investigate histologic sau citologic, stabilind pozitia, dimensiunile, mobilitatea, consistenta si prezenta adenopatiei. Trebuie sa reveniti cu precizari: daca aveti antecedente in familie, daca va doare sau exista scurgeri prin mamelon si daca se produc modificari in dimensiuni, odata cu ciclul menstrual. Tratamentul naturist trebuie sa cuprinda fitoestrogeni, polizaharide, flavonoide, carotenoizi, glicozide.