ZODIACUL LUNI APRILIE

Tana Rosca
Tensiunile din martie au inceput sa se domoleasca si zguduielile mari au incetat. In primele zile ale lunii suntem inclinati sa facem observatii rautacioase. Pe 7 si 8 putem cadea prada unor pasiuni mistuitoare. Daca ne ambalam emotional, e bine sa o facem cu ochii deschisi. Angajamentele ar fi premature. In jurul datei de 11, putem fi mai combativi in comunicare decat ne sta bine si ar fi bine sa nu pornim la drum. Ultimele zile ale lunii putem fi tare uituci si/sau putem fi trasi pe sfoara cu usurinta de oameni ce vin cu vorbe mieroase. Pe ansamblu insa, aprilie este luna in care vietile ni se stabilizeaza, in care putem incheia cu obiectivitate socoteli mai vechi. Ne putem astepta la evenimente pozitive, cu efect armonizant, intre 18 si 26, zile deosebit de favorabile fiind 25 si 26

BERBEC
Diplomatie si energie


De regula, entuziasmul si increderea va duc spre succes, si luna aceasta, cu conditia sa nu-i alienati pe cei din jur cu o atitudine prea autoritara pe 3 si 4, apoi pe 7 si 8, in jurul datei de 11 si in final pe 22 si 27. Incercati sa menajati mai ales sentimentele membrilor familiei dvs., pe care puteti fi tentati sa va varsati nervii. Chiar daca dvs. stiti cel mai bine ce decizii trebuie luate, ar fi mai bine sa va consultati si cu celelalte persoane implicate, care astfel vor fi mai motivate sa va sustina, decat sa va contrazica. Oricum, din 7 incepand beneficiati de prezenta micului benefic Venus, care va transmite din diplomatia lui. Luna noua din 6 va aduce o infuzie de energie si va da posibilitatea sa va faceti planuri ambitioase, pe un an inainte.
BANI: Din 18 incep sa vi se invarteasca in minte rotitele responsabile de afaceri, asa ca puteti negocia contracte favorabile sau sa va incumetati sa cereti o marire de salariu. Dupa Luna plina din 20 este stop joc, iar din 24 incolo ar trebui sa evitati orice potentiale riscuri financiare.
CARIERA: Sunt de asteptat luna aceasta momente in care sunteti in dezacord cu sefii, mai ales in primele patru zile ale lunii si apoi in jur de 11. Succese frumoase si de durata va surad mai ales intre 18 si 26.
DRAGOSTE: Insasi planeta dragostei si a prieteniei, Venus, va insoteste din 7 si pana la finele lunii, ajutandu-va sa faceti mereu lucrul cel mai avantajos pentru dvs. Intre 3 si 17 sunteti ajutat si de planeta comunicarii, Mercur, deci si calitatile dvs. de comunicator sunt la cote maxime.
SANATATE: Primele zile ale lunii sunt cele mai solicitante si este bine sa preveniti o pierdere drastica de energie, odihnindu-va suficient.

TAUR
Cu rabdare si cu minte...


Aceia dintre dvs. care au de intreprins calatorii luna acesta, mai ales in prima jumatate, ar face bine sa le amane sau sa nu-si piarda rabdarea in cazul in care primesc pe parcurs informatii gresite sau insuficiente. Rabdarea este recomandata si acelora dintre dvs. care asteapta o rezolutie legala. Daca nu dati amploare neplacerilor care se pot face simtite in primele zile ale lunii si apoi pe 23 si 24, veti vedea ca totul se rezolva in favoarea dvs. Daca studiati, va puteti face remarcati de profesori si colegi in ultimele doua saptamani ale lunii, cu exceptia zilelor de 23 si 24. Din 18 va bucurati de prezenta lui Mercur in semnul dvs., ceea ce va face mai sprinteni si mai comunicativi, iar din 20 i se alatura si Soarele, amplificandu-va si pozitivandu-va energia.
BANI: Situatia dvs. materiala ramane in linii mari aceeasi, cu precizarea ca e bine sa faceti cumparaturi pentru casa sau cadourile de Pasti pe 9-10, iar mici investitii alaturi de o femeie sunt posibile intre 23 si 25.
CARIERA: In prima jumatate a lunii aveti parte de liniste, dar surprizele apar in ultima saptamana a lunii si nu sunt din cele placute. Din 28 va sfatuim sa nu va incredeti in felul in care altii va prezinta lucrurile. E bine de asemenea sa nu spuneti tot ce stiti. Ati putea incasa bobarnace, tocmai pentru ca sunteti de buna credinta.
DRAGOSTE: Accentul cade asupra vietii de cuplu incepand cu Luna plina din data de 20. Partenerul incepe sa fie sentimental si, la randul dvs., sunteti receptivi la aceasta deschidere.
SANATATE: Va recomandam un program de intretinere si relaxare, al carui efect este maxim daca il incepeti imediat dupa Luna noua din data de 6. Efectele se vor face simtite multa vreme de-acum incolo.

GEMENI
Ordine in ganduri


Cu toate ca primavara este in toi si, in mod normal, nimeni nu poate sa va stranga de pe drumuri cand afara e frumos, va simtiti mai bine acasa. Simtiti nevoia sa stati linistiti, netulburati de nelipsitii dvs. prieteni si va adanciti in introspectie. E bine s-o faceti, este o perioada in care trecutul poate sa fie prelucrat cu mare folos. Sigur ca se poate sa va marginiti si la demararea unor proiecte eminamente practice, cum ar fi sa faceti reparatii de mult amanate prin casa sau reamenajari necesare. Din 17 devine imperios necesar sa va faceti ordine in ganduri, sa va clarificati asupra dorintelor dvs. Fiti insa atenti, nu incredintati framantarile dvs. decat prietenilor de incredere.
BANI: Incercati sa nu cheltuiti "bani teoretici". E adevarat ca aveti mult de lucru si ca veti fi platiti pentru tot ce intreprindeti acum, dar daca cheltuiti cu ambele maini, cum veti dori s-o faceti in jur de 11 si apoi incepand din 24, s-ar putea sa fiti surprinsi ca ati ramas cu atat de putin. La cumparaturi puteti da peste un chilipir deosebit.
CARIERA: Profitati de primele sase zile ale lunii pentru a consolida relatiile cu sefii, care vor tine minte cu cata rapiditate si eleganta ati rezolvat problemele.
DRAGOSTE: De la intalnirile cu prietenii ar fi pacat sa lipsiti, pentru ca pana pe 20, vor fi multe de vazut si de auzit in cercul dvs. social. E adevarat ca nu va veti intelege cu toata lumea. Discutii in contradictoriu se pot isca pe 3 si 4, in jurul datei de 11 si, pe o nota mai putin agresiva, in jur de 24.
SANATATE: Energia va scade incepand din data de 18 si daca nu va feriti gatul, va puteti captusi cu laringite sau faringite. Catre finele lunii e bine sa puneti mai mult accent pe odihna.

RAC
Energie, dar bine masurata


In primele sase zile ale lunii sunteti confidentii perfecti, inspirati multa incredere oamenilor, multi venind sa va incredinteze secrete. Unele dintre acestea se vor dovedi deosebit de valoroase, va vor ajuta sa navigati in siguranta printr-un context ceva mai incurcat, ce tine de relatiile cu strainatatea, de procesul de invatamant sau de aparitii publice. E bine sa ascultati, dar nu incredintati propriile dvs. secrete altora. Profitati de energia nesecata a lui Marte in semnul dvs, intr-un sens mai pozitiv ca luna trecuta, dar aceasta energie clocotitoare va poate determina sa va angrenati in proiecte care dureaza mai mult decat sta Marte in semnul dvs. si atunci veti avea probleme cu ducerea lor la bun sfarsit.
BANI: Catre finele lunii, mai precis din 24 incolo, ar trebui sa va interesati indeaproape de soarta unor investitii si sa va abtineti de-a merge pe ponturi neverificate. Nu dati bani imprumut.
CARIERA: Luna noua din 6 va permite sa va remarcati printr-o initiativa noua, care va fi pe placul sefilor dvs. Incercati sa va lamuriti care sunt aliatii si rivalii dvs. inainte de-a face urmatorii pasi.
DRAGOSTE: Ultima parte a lunii este propice idilelor. Din 18, prietenii se intrec sa va invite care mai de care si va face bine sa iesiti cu ei. Luna plina din 20 vine cu propuneri seducatoare. Societatea este un cadru potrivit pentru a intalni persoana potrivita, iar unii dintre dvs. isi pot gasi sortitul.
SANATATE: Tensiunile profesionale va pot da dureri de cap, mai ales daca se petrec intre 3 si 17.

LEU
Complicatii in cuplu


Cu toate ca luna aceasta faceti progrese in multe directii si creativitatea dvs. atinge de multe ori cote maxime, veti avea parte si de momente in care va manifestati intentiile cu prea multa forta si ramaneti surprinsi de reactiile de refuz sau chiar de respingere de care aveti parte. Acestea se vor face simtite mai mult in cea de-a doua parte a lunii. Pana pe 18 puteti evita multe discutii inutile daca respectati dictonul potrivit caruia tonul face muzica. Fiti cat de diplomati puteti, pentru ca inamicii dvs. stau la panda si, desi fortele lor sunt diminuate, tot vor incerca niste manevre, sub forma de imprastiere de zvonuri, in jur de 11 si din nou din 24 incolo, dar cu sanse mai mici de reusita.
BANI: Luna trecuta era s-o luati de-a berbeleacul, dar acum situatia se stabilizeaza. Daca ati pierdut, scuturati-va mandra coama si asii din maneca. Acestia sunt ideile dvs. creative, talentul de organizator si dorinta de autoafirmare. Ridicati-i de jos si porniti la treaba, veti vedea incepand din 18 ca si inceputurile modeste pot duce la o dezvoltare frumoasa, iar 25 si 26 pot aduce contracte bune pe termen lung.
CARIERA: Adversarii dvs. s-ar bucura daca ati lua, in jurul datei de 23, decizia de-a va extinde, pentru ca nu sunteti inca suficient de pregatiti pentru acest pas si deveniti vulnerabili.
DRAGOSTE: Lucrurile se complica in cuplu catre sfarsitul lunii, cand puteti fi victima unor intrigi menite sa va trezeasca neincrederea in partener, sau insusi partenerul sa va serveasca minciuni, pe care sunteti dispusi sa le credeti.
SANATATE: Migrenele si/sau puseurile de tensiune arteriala va pot da de furca mai ales in jurul datei de 11 si apoi catre finele lunii.

FECIOARA
Iubiri de primavara


In fine a venit si o luna in care incepeti sa priviti viata cu mai mult optimism. Eforturile dvs., care pareau ca nu duc nicaieri, incep sa-si arate roadele, sub forma circumstantelor care va permit sa va realizati anumite proiecte pe termen lung. Contextul pozitiv incepe sa se formeze incepand din data de 18 si se imbunatateste si mai mult in zilele urmatoare. Ocazii excelente vi se pot ivi mai ales pe 25 si 26. Daca va alaturati unei cauze umanitare sau sociale si va implicati activ in organizarea sau promovarea acesteia, imaginea dvs. are mult de castigat.
BANI: Ideile privitoare la castiguri financiare care vin din partea asociatului dvs. de afaceri, in primele sase zile ale lunii, merita din plin sa fie luate in considerare. Cu investitiile e bine sa fiti prudenti in jurul datei de 20, iar din 24 incepand, puteti plasa banii in directii gresite.
CARIERA: Daca sunteti prea relaxati fata de colegii sau colaboratorii dvs., s-ar putea sa va treziti la sfarsitul lunii intr-o situatie foarte incurcata, de care nimeni nu e de vina, dar dvs. vi se cere sa puneti lucrurile la punct. Simplu nu va fi!
DRAGOSTE: Primiti mai mult decat dati. Incepand cu Fecioarele aflate intr-un cuplu stabil, pe care partenerul le rasfata in primele zile ale lunii, si terminand cu Fecioarele celibatare, care vor fi tinta multor provocari. Pana cel putin pe 8 fiti prudenti si observati ce se ascunde in dosul tentatiilor care vi se flutura pe la nas. Adevaratele ocazii se ivesc catre sfarsitul lunii, zilele cele mai promitatoare fiind 25 si 26, cand va puteti indragosti cu adevarat.
SANATATE: Insomniile pot sa reapara cel mai probabil in ultimele zile, asa ca feriti-va sa desetati ciclul veghe-somn.

BALANTA
Tineti distanta legala


Bine ca ati scapat de toate deciziile acelea pe care ati fost fortati sa le luati luna trecuta, cand dvs. va place sa cumpaniti toate pe indelete. Lasati deocamdata zarurile asa cum au cazut si lasati-i pe ceilalti sa se agite. Daca va tineti departe de vanzoleala generala, puteti distinge mai bine momentele in care este cazul sa interveniti. Daca va bagati insa in hora, actiunile dvs. pot fi deopotriva riscante si va pot face sa va invrajbiti cu cei din contextul respectiv.
Asupra dvs. sunt atintiti mai multi ochi decat credeti dvs., luati si asta in calcul, atunci cand iesiti in fata.
BANI: Daca nu depasiti limitele cu cheltuielile, ceea ce s-ar putea intampla in jurul Lunii pline din 20, va puteti astepta ca lucrurile sa evolueze in crescendo pana la finele lunii. Asta cu conditia sa nu va pierdeti directia pe 29 si 30, cand puteti fi indusi in eroare de anumite informatii imprecise sau chiar inexacte. Probabil ele va sunt servite asa in mod intentionat. E bine sa verificati.
CARIERA: Fiti rezervati pe 7 si 8, cand sefii nu sunt deloc dispusi sa-si plece urechea la ideile dvs., oricat de bune vi s-ar parea dvs. si altora din jurul dvs., si veti avea de castigat potul cel mare pe 25, venind cu exact aceleasi idei. Totul se rezolva la timpul potrivit. Cel mai bine sunt primite proiectele dvs. cu bataie lunga.
DRAGOSTE: Dragoste este din plin, dar e cu nabadai. Relatia de cuplu poate fi temperamentala in toate sensurile acestui cuvant, pana pe data de 19, dar cele mai multe sanse sa va intelegeti si verbal, printre crizele de pasiune, exista in intervalul 7-17.
SANATATE: Tratati-va cu atentie si constiinciozitate afectiunile cronice si aveti posibilitatea sa constatati ca la finele lunii acestea se amelioreaza.

SCORPION
Viteza maxima


Profitati de calmul si energia placuta a primelor sase zile ale lunii, pentru a va umple bateriile si a va recrea, caci in restul lunii aprilie este improbabil sa va bucurati de ragaz. Sa nu intelegeti gresit, nu e cazul sa va asteptati la belele, ci la provocari si la un ritm foarte alert de viata, din mai toate punctele de vedere. Luna plina din 20 va poate ingandura si se poate sa va simtiti vulnerabili, mai ales din punct de vedere emotional. Lasati ca aceste emotii sa se ridice la suprafata, dar nu insistati prea mult asupra lor. In felul acesta va veti elibera de incarcaturi emotionale inconstiente.
BANI: Din 7 sunteti in situatia de invidiat in care simtiti ca munciti cu folos. In sensul ca sunteti multumiti de felul in care sunteti recompensati si sunteti plini de inventivitate cu privire la castigarea banilor. O colaborare poate aparea si ea pana pe 17, si in felul acesta va treziti in jurul datei de 20 cu teschereaua plina.
CARIERA: Este bine sa aveti pregatita o strategie pe durata aproximativa a unui an, pe care sa fiti gata s-o puneti in practica imediat dupa Luna noua din data de 5. Puteti lua conducerea in colectivul in care lucrati, iar lucrul acesta sa se intample firesc, pentru ca veniti cu o initiativa la care toti colegii sa participe cu placere.
DRAGOSTE: Aveti rabdare pana pe 18 si nu veti avea de ce sa va plangeti de partener. Totul incepe cu discutii incitante si cu activitati placute intreprinse in comun. Senzatia este de implinire, de cuplu sudat. Discutiile sunt sincere si puteti lamuri o multime de lucruri tinand de convietuire.
SANATATE: Daca pana pe 6 va feriti de drumuri si nu incercati sa faceti mai multe lucruri deodata, pe repede inainte, intrati intr-o perioada excelenta pentru sanatate.

SAGETATOR
Spor la bani


Cel putin pana pe data de 19, va asteapta o luna trepidanta. Plusul sau minusul il puneti voi, aveti insa grija sa va feriti de excese. Prin excese intelegem pierderea timpului in distractii care se lasa cu aspirina a doua zi, cum se poate intampla cu usurinta pe 3 si pe 4 sau dupa care aveti nevoie de cateva zile de somn ca sa va reveniti, ceea ce se poate petrece pe 7 si pe 8, iar apoi din nou pe 24. Daca aveti intelepciunea sa va distrati cu masura, veti avea parte de energie creativa, care v-ar fi mai de folos decat compresele reci de pe frunte dupa vreo petrecere de pomina. Cum veti proceda, depinde insa numai de dvs.
BANI: Preocuparea pentru marirea veniturilor dvs. creste considerabil luna aceasta, iar incepand din data de 18 apar si sansele de-a va realiza ambitiile, care, trebuie sa recunoastem, sunt destul de mari. Daca va feriti de o miscare gresita pe 7 si 8, dispuneti probabil de suficiente resurse pentru a apuca cu amandoua mainile ocazia care se poate ivi pe 25 - 26.
CARIERA: Incepeti sa va aplecati cu seriozitate asupra problemelor profesionale incepand cu data de 18, iar din 20 puteti fi de-a dreptul absorbiti de un proiect anume. Tineti-o tot asa, de aici pot veni mari satisfactii, unele chiar catre sfarsitul acestei luni.
DRAGOSTE: Sunteti jucausi si plini de viata, pana pe 19, si va aratati fara intarziere atractia pe care o simtiti fata de cineva nou intalnit. Dar pana pe 17 s-ar putea ca interesul dvs. sa se ramifice in mai multe directii.
SANATATE: Din 5 va recomandam sa va puneti pe treaba daca vreti sa slabiti sau sa ajungeti in forma. Din 20 puteti avea probleme minore cu ritmul cardiac, mai ales daca exagerati cu orele petrecute la serviciu.

CAPRICORN
Luna familiei


Accentul cade asupra familiei si a preocuparilor domestice, in cea mai mare parte a lunii, mai precis pana pe data de 19. Luna trecuta este foarte posibil sa se fi acumulat niscaiva tensiuni, pentru ca membrii familiior dvs. s-au simtit pe locul doi in preocuparile dvs. De aceea este bine sa luati parte la actiunile de familie si sa treceti peste reprosurile directe, pe care le puteti auzi pe 3 si 4, cat si peste cele cele indirecte, facute cu diplomatie pe 7 si 8. Seminte de conflict vor fi si in jurul datei de 11 si este bine sa nu le dati curs, ci sa faceti dvs. primul pas catre reconciliere. In fond, ceilalti n-ar fi fost asa afectati, daca nu tineau la dvs.
BANI: In cea mai mare parte a lunii, lucrurile se mentin asa cum le stiti, dar in ultima saptamana a lunii incep sa se cam incurce. Verificati cu atentie informatiile pe care le primiti, legate de un proiect de investitie sau de starea capitalului dvs. Daca este cazul, cautati o a doua opinie.
CARIERA: Pana si dvs. aveti luni in care preocuparile profesionale ajung pe planul doi. Aprilie este o astfel de luna, dar asta se datoreaza in mare parte destinderii care a intervenit dupa tensiunile majore carora a trebuit sa le faceti fata la finele lui martie.
DRAGOSTE: Capricornii aflati in relatii stabile isi revin incet-incet de pe urma turbulentelor emotionale care au marcat viata de familie luna trecuta. Pe 23 este cazul sa mai scoateti o data scutul dvs. de umor sec, dupa care deveniti stapani pe situatie.
SANATATE: Eforturile constante pe care le-ati facut pe parcursul ultimelor luni incep sa-si spuna cuvantul, ceea ce se reflecta in energia dvs. scazuta.

VARSATOR
Ritm alert


Desigur ca va doriti sa iesiti in natura, eventual sa faceti o mica excursie primavaratica, dar luna aceasta v-am sfatui sa stati mai mult pe-acasa sau macar pe langa casa, deoarece sunt destule zile cand deplasarile pot fi insotite de riscuri, cel putin pana pe data de 19. Nici o grija, in mediul dvs. cotidian veti avea parte de multe momente de suspans si viata dvs. se va petrece intr-un ritm alert. Din 20, preocuparile dvs. se schimba si deveniti interesati de probleme familiale sau de amenajarea casei. De exemplu, puteti fi dispusi sa consumati timp si bani ca sa infrumusetati casa pentru sarbatorile de Pasti.
BANI: Perioada in care lucrati cu placere - si tocmai astfel reusiti sa castigati ceva in plus - dureaza pana pe data de 6. Incercati sa pastrati vie aceasta placere si mai incolo.
CARIERA: Situatiile in care a trebuit sa munciti in asalt nu mai sunt acute, totusi trebuie sa va miscati intr-un ritm rapid si sa fiti gata sa luati decizii rapide. Daca va pastrati tonusul, este posibil ca in jurul datei de 20 sa beneficiati de o promovare in functie sau macar sa vi se incredinteze un proiect, unde dvs. sunteti principalul factor de decizie. E de bine!
DRAGOSTE: O luna amestecata, in care emotiile sunt legate mai degraba de oamenii cu care aveti de-a face zi de zi. La inceputul si la sfarsitul lunii sunt cele mai probabile momentele tensionate cu cei din anturajul apropiat. Fiti politicosi cu vecinii!
SANATATE: Simtiti o imbunatatire generala a starii dvs. de sanatate fata de luna trecuta, marcata de atatea probleme. Aveti in continuare grija sa evitati alimentele si bauturile care provoaca aciditate gastrica, mai ales catre finele lunii.

PESTI
Presiuni


Dupa zilele atat de relaxate de la inceputul lunii, respectiv pana pe 6, cand nimic nu parea sa va tulbure pacea interioara, incepeti sa simtiti din nou presiunile pe care persoanele cu care sunteti asociati, intr-un fel sau altul, le exercita asupra dvs. Din fericire, incepand cu data de 18 incepeti sa va destindeti in mijlocul prietenilor dvs. de nadejde, care va ajuta sa va recastigati buna dispozitie si echilibrul interior. Toate ar merge cum nu se poate mai bine daca niste tineri nu s-ar gandi sa bage zazanie, ceea ce va poate umbri ultimele zile ale lunii. Sa nu lasati sa se vehiculeze informatii ambigue despre dvs., interveniti imediat si clarificati situatia.
BANI: Problema nu este ca nu aveti ocazii de castig, ci ca ele implica un ritm care nu va este pe plac sau va pun in situatia de-a lucra cu persoane dominatoare si repezite, ceea ce poate provoca frustrari pe 3-4, apoi in jurul datei de 11 si, probabil sub o forma mai atenuata, pe 24. Luna noua din 5 va afecteaza insa pozitiv castigul prin munca, daca incepeti sa reganditi felul in care va administrati resursele.
CARIERA: Fiti foarte atenti, in ultima saptamana a lunii, la ceea se vehiculeaza pe seama dvs., mai ales de catre colegii tineri si flecari. Precizati, fara sa va enervati, tot ce este inexact sau exagerat.
DRAGOSTE:Perspectivele amoroase sunt mult mai bune ca luna trecuta, cand scanteile prevesteau scandal. Acum prevestesc intensitate emotionala si pasiune, de care va veti putea bucura maximal in penultima saptamana a lunii.
SANATATE: In ultima saptamana a lunii sunt posibile accidentari minore, care vizeaza incheieturile bratelor, mai cu seama umerii.