Aur pentru "Apisan"

Ruxandra Constantinescu
Ing. BOGDAN VICTOR, premiat la Salonul International de Inventii de la Geneva

Il cunoasteti, desigur, din revista "Formula AS", unde publica raspunsuri la probleme grave de sanatate. Si-l mai cunoasteti din multumirile cititorilor pe care i-a vindecat. Demn urmas al celebrului Valeriu Popa, si-a egalat profesorul in eficienta si faima. Dovada? O medalie de aur pentru "Apisan", un remediu naturist de exceptie

- Stirea a facut deja inconjurul pamantului: ati luat recent, in Elvetia, o medalie de aur pentru "Apisan Forte". Motiv de bucurie atat pentru dvs., ca inventator, cat si pentru revista noastra, careia i se confirma increderea pe care v-a acordat-o ca terapeut... Cum a fost?

- Am reusit sa primesc brevetul de inventie pentru "suplimentul nutritiv apicol si procedeul de obtinere al produsului Apisan Forte" in 2006. Depusesem o cerere in 7 mai 2003, am fost luat in evidenta Oficiului de Stat pentru Inventii si Marci, apoi dosarul meu a fost verificat, controlat si apreciat, si-n cele din urma am primit brevetul de inventie pentru acest preparat. De curand, intre 2-6 aprilie, a avut loc la Geneva al 36-lea Salon International de inventii, de tehnici de productie si procedee noi. Cu o luna inainte de acest eveniment, am participat la o preselectie; am depus in Romania dosarul cu produsul meu si am asteptat sa-mi fie analizata inventia. Dintr-o sumedenie de dosare din diverse domenii au fost alese 50 pentru participare, printre care si dosarul meu. Am plecat la Geneva inarmat cu Apisanul, cu documentatia necesara, incluzand si cateva cazuri vindecate prin tratamentul meu naturist. Juriul international (alcatuit din 79 de persoane) a examinat toate cele 509 inventii din toata lumea, grupate pe 47 de specialitati. Clasa la care am participat eu, clasa Q, se referea la alimentatie, cosmetice, sanatate, igiena si medicina alternativa. Din cele 47 de inventii prezentate, eu am primit diploma de aur, cu felicitarile juriului. Pe langa asta, am mai primit o diploma si o cupa - ca premiu pentru cea mai buna inventie - din partea Asociatiei inventatorilor din Hong Kong si China. Foarte multi au fost interesati de preparatul meu si chiar am primit oferte de colaborare din partea unor medici. Cele 200 de carti de vizita cu care plecasem s-au epuizat pe loc.

- Sunteti inginer de profesie. Cum ati ajuns la tratamentele naturiste?

- Intr-adevar, sunt inginer constructor, brasovean get-beget, dar bucurestean prin adoptie, dupa terminarea facultatii (in 1967) in Bucuresti. In privinta tratamentelor naturiste, totul a pornit de la boala. Ma vedeti acum cat sunt de plin de viata, dar sa stiti ca la 33 de ani, sufeream de reumatism, de cardiopatie ischemica, tensiune oscilanta si gonartroza, iar doctorii imi propusesera sa port o proteza la genunchiul drept. Ma saturasem cat colindasem prin cabinetele medicale si prin spitale. Nu mai voiam sa iau medicamente si m-am interesat cu ce metode, altele decat cele clasice, sa incerc sa ma tratez. Asa am aflat de apiterapie. Si cum voiam cu tot dinadinsul sa ma vindec, m-am pus cu burta pe carte. Mai intai, m-am inscris in 1974 la un curs de apicultori, in '75 mi-am luat trei stupi, si de-atunci - pe langa meseria de inginer constructor - am ramas si un apicultor pasionat. Incet-incet, am experimentat pe mine toate produsele apicole, dar le-am incercat si pe cei din familie, pe prieteni, iar verdictul era acelasi: toata lumea ramanea uimita de cat de bine se simtea. In paralel, studiam. Nu ratam nici un simpozion, imi notam tot felul de remedii, fie pentru mine, fie pentru cine ar fi avut nevoie de ele. Aveam deja un dosarel cu fiecare produs apicol si-n ce afectiuni actioneaza mai bine. Am reusit sa-mi vindec toate necazurile, dar mai ales cardiopatia ischemica, astfel ca acum, la 65 de ani, am inima de astronaut...

- Pe Valeriu Popa, marele dvs. indrumator, cum l-ati intalnit?

- Intalnirea cu Valeriu Popa mie mi-a schimbat destinul, si cred ca nu sunt singurul. Norocul facea sa fim colegi de serviciu in acea perioada, asa ca toata ziua-buna ziua il tot intrebam de una, de alta. Era un inginer bun, dar cred ca faima lui crescuse mai ales datorita unor calitati care-l deosebeau cu mult de noi. Era pasionat de tratamentele neconventionale, dar avea si niste capacitati deosebite, as zice paranormale, si asta cred ca m-a atras cel mai mult la el. Dar veneam si eu din urma cu preocuparile mele apicole si i-a placut ca eram studios. Cum stia de afectiunea genunchiului meu, imi pune intr-o zi in brate o plansa cu talpa piciorului si punctele de reflexoterapie si-mi spune: "Bogdane, invata!". Si-am invatat.

- Vorbiti mai mult despre Valeriu Popa, cum era ?

- Am fost colegi zece ani, din '75 pana-n '85. El era inginer textilist si era director general in Inspectoratul de stat pentru controlul calitatii produselor. Dar in afara programului era pasionat de tratamentele naturiste si dadea sfaturi oricui i le cerea. Nu gresea niciodata. Ii spunea cate unuia ce boli avusese la patru ani, ce-l supara in prezent, dar si ce predispozitii are, si-i recomanda, pe loc, si tratamentul naturist: ceaiuri din plante, reflexoterapie, regim alimentar, regim cu apa distilata. Le scria pe fasiute de hartie. Punea diagnostice si daca o persoana ii arata doar poza unui bolnav.

- Cum va explicati aceste insusiri iesite din comun?

- Era clarvazator. Sa vedeti o intamplare: vine intr-o zi un barbat la el si-i spune ca i-a disparut cu ani in urma fata si nu stie ce sa mai faca. Domnul Popa l-a pus sa aduca o harta cu imprejurimile Bucurestiului si-a pus mana intr-un punct: "Uite aici, in albia secata a unui parau, in cotul asta, cauta la un metru de mal si la o jumatate de metru adancime si-ai sa gasesti scheletul fetei tale". Si exact asa a fost! L-am intrebat odata: "Domnule Popa, cum va vin informatiile astea, de unde le stiti?". "Nici eu nu stiu, Bogdane. Informatiile sunt in capul meu si eu le spun cu voce tare". Tot ce gandeai - iti reproducea imediat cu voce tare. Sa va dau alt exemplu de clarviziune. La un moment dat, cand era inginer la "Suveica", vine un tip sa se angajeze ca strungar, chiar in sectia lui, iar Valeriu Popa scrie pe cererea omului: "Nu sunt de acord cu cererea acestui criminal si sinucigas!". Si semneaza rezolutia. Ajunge hartia la director, la seful cadrelor si iese scandal. Chemat "la ordine", el spune c-a scris si-a semnat in deplina cunostinta de cauza. Directorul il angajeaza, totusi, pe acel om si se uita conflictul. Peste cativa ani, face valva in Bucuresti o crima. Este gasita moarta, intr-un apartament, o tanara, iar agresorul se aruncase pe geam. De fapt, agresorul (strungarul cu cererea de angajare la "Suveica") a incercat sa-si violeze nora, fata s-a impotrivit, s-a impiedicat, s-a lovit la cap de calorifer si-a murit pe loc, iar socrul ei s-a aruncat pe fereastra de la etaj. Si de data asta, prorocirea domnului Popa fusese exacta. L-am intrebat de cand s-a trezit cu capacitatile astea si mi-a zis ca-n tinerete fusese tare bolnav de cancer, la un pas de moarte. Atunci s-a produs ceva - n-a vrut sa-mi dea amanunte, dar ceva-ul ala i-a deschis un alt ochi, spiritual. Era un om profund pozitiv si credincios, fara sa faca tapaj din asta. Si tratamentele, cand ii erau solicitate, tot asa ii veneau - din cap. Avea informatia gata pregatita, parca, pentru fiecare bolnav in parte, de parca ar fi citit-o de undeva...

- V-a dat si dvs. acele retete ale lui?

- Da, mi-a pus intr-o zi in brate un teanc de foi si mi-a spus sa gasesc o dactilografa buna si sa copiez retetele in mai multe exemplare. Erau tratamente pentru toate bolile pe care le intalnise el. Cu timpul, eu am imbunatatit, as putea spune, tratamentul lui, in sensul ca am mai scurtat timpul de vindecare. Valeriu Popa zicea asa: daca un om e bolnav de 10 ani, se va face bine in 15 ani, daca respecta regimul alimentar dat de mine. Eu zic astazi ca daca bolnavul urmeaza regimul necesar, isi face masajul reflexologic corespunzator, postul cu apa distilata (eu am facut si niste calcule si stiu exact ce efecte are), programul de meditatie, si daca-i dau si Apisan Forte, timpul de vindecare se reduce de la 15 ani la 15 luni... Am cazuri certe de vindecare, iar Apisan Forte are menirea sa reduca foarte mult aceasta perioada de vindecare.

- Fiindca tot vorbim despre Apisan si pentru ca tocmai a fost premiat, spuneti-i si lui povestea.

- Am plecat pur si simplu de la actiunea benefica a unui alt produs apicol - pastura. Este hrana folosita strict in stup, cu care sunt hranite timp de 21 de zile larvele din care vor iesi albinele lucratoare. Pastura este facuta din polen, la care albinele adauga o secretie de-a lor, hai sa-i spunem un fel de saliva cu continut in enzime, fermenti si are un gust acrisor. I-am dat odata unei doamne, al carei baiat avea hepatita cronica, un kilogram de pastura. Doctorul, care mai inainte spusese ca baiatul nu mai are nici o speranta de vindecare, i-a spus, dupa control, ca ficatul copilului este ca de nou-nascut. Asa am inceput sa ma gandesc la un preparat realizat cu ajutorul albinelor si-al cunostintelor mele si cu calitatile pasturii. Asa a aparut, pe la inceputul anilor '80, Apisanul. Dar si de data asta m-au ajutat sfaturile lui Valeriu Popa. Sfatul cel mai important a fost sa nu folosesc la prepararea lui vreun instrument de metal sau de inox, ci numai lemn, sticla sau plastic. M-a mai consiliat la realizarea Apisanului Forte si doctorul in medicina Octavian Popescu. Astfel, in 2003, am solicitat sa obtin brevet de inventie pentru el, iar pe 8 mai 2003 am primit de la Ministerul Sanatatii, prin Institutul de Sanatate Publica, aprobarea pentru acest produs, iar in 2006 am obtinut dupa cum v-am spus brevetul de inventie.

- Ce face Apisanul atat de deosebit?

- Acest preparat contine acizi nucleici nealterati, si asta da produsului meu calitati deosebite.

- Cum trebuie administrat Apisan Forte?

- Pentru a avea o eficienta cat mai mare, am conceput un ansamblu compus din tratamentul alimentar, post, administrare de Apisan Forte si, unde e cazul, chiar masaj terapeutic - ma refer la afectiuni. De fapt, trebuie sa reamintesc ca multe dintre tratamentele si regimurile alimentare le datorez marelui Valeriu Popa, care m-a incurajat tot timpul, m-a indrumat si cu care ma sfatuiam deseori. Nu trebuie uitat, totusi, ca dupa 35 de ani, celulele corpului omenesc incep sa se degradeze, iar acizii nucleici saracesc in informatie genetica. De aceea, n-ar strica ca, o data sau de doua ori pe an, chiar un om sanatos sa faca o cura de Apisan Forte, astfel organismul si-ar completa cantitatea de acizi nucleici care lipseste si s-ar evita unele afectiuni.

- Care sunt afectiunile in care Apisan Forte da rezultate?

- Iata in ce cazuri preparatul meu da rezultate foarte bune: * le este foarte util copiilor in perioada de crestere; * da energie in cazul persoanelor care depun atat efort intelectual (elevi, studenti), cat si fizic (sportivi de performanta), si-n mod special le e util varstnicilor; * creste imunitatea organismului, de aceea e util atat in prevenirea aparitiei tumorilor, cat si in combaterea bolilor canceroase; * stimuleaza activitatea cerebrala (la copii, la cei cu afectiuni ale creierului, dar si pentru un somn bun); * previne si inlatura unele dereglari hormonale; * benefic in afectiuni ale prostatei; * tonifica unghiile si pa-rul; combate constipatia, colita, insuficientele digestive; previne ateromatoza cerebrala, cardiaca si oculara; * stimuleaza intarirea peretilor venelor (cu rezultate bune in flebite, varice si hemoroizi).

- Cum se administreaza Apisan Forte?

- Eu ii sfatuiesc pe cei interesati sa ia in fiecare dimineata, pe nemancate, cam 25-30 g intr-o lingurita de lemn si sa-l portioneze in bucati mici, care se tin sub limba pana se dizolva.

Pe d-l Bogdan Victor il puteti contacta la telefoanele: 021/242.67.36, 0723/74.23.98

(In pagina urmatoare, un caz de cancer vindecat prin tratamentul d-lui Bogdan Victor.)

Foto Petre Cojocariu