ZODIACUL LUNII IUNIE

Tana Rosca
Luna noua in Gemeni, din data de 3, ne ofera sansa de-a iesi din ambiguitate, acolo unde am avut atitudini sau am spus vorbe contradictorii. Daca ne incapatanam sa mentinem situatii ori relatii false, riscam sa fim expusi. A ne asuma realitatea permite in schimb un nou inceput in relatiile cu cei din anturajul apropiat sau cu profesorii de la scoala. Planeta comunicarii, Mercur, este in miscare retrograda pana pe 20, zi in care avem si Luna plina in Sagetator. Accentul cade din nou asupra spunerii adevarului. Pe 15, Pluton retrograd intra din nou in Sagetator, pentru a trage o concluzie finala privind lucrurile neduse pana la capat pe parcursul celor 13 ani cat a traversat aceasta zodie

BERBEC
Intalnire cu zeita norocului


Pentru anumite lucruri pe care doriti sa le intreprindeti si care presupun un anumit grad de cunostinte specifice este bine sa consultati un specialist. Zilele optime pentru a obtine sfaturi competente sunt 11 si 12. Drumurile scurte pot fi insotite de tot felul de complicatii pana pe 20, cat timp Mercur este retrograd, dar cea mai mare grija trebuie s-o aveti pe 3 si pe 19. Calatoriile lungi devin problematice cu incepere din 15, iar daca aveti examene este bine sa nu aveti comentarii la adresa profesorilor. Fiti, de asemenea, atenti ca ceea ce spuneti oamenilor cu care interactionati zilnic sau vecinilor sa fie bine inteles si autentic.
BANI: Prima saptamana a lunii este cea care va ofera cele mai mari ocazii pentru a obtine castiguri suplimentare. Zeita norocului poate sa va surada si la jocurile de noroc - asta daca cunoasteti regulile riscului calculat. Sansa se poate manifesta si sub forma unui cadou, eventual sub forma de bani, din partea cuiva drag.
CARIERA: Pana la mijlocul lunii ar fi bine sa luati lucrurile din urma, sa analizati in mod special daca aveti documentele oficiale in ordine si, daca nu, sa le puneti la punct inainte de data de 14. Din 27 puteti deveni distrati, deci este bine sa va notati chestiunile importante.
DRAGOSTE: La acest capitol exista doua variante: dragostea pe care o cautati s-ar putea ascunde chiar prin vecini, ori in mediul in care va miscati zilnic - asteptati-va la surprize placute. A doua este de asteptat in jurul datei de 22, cand va puteti amoreza pe neasteptate de o persoana cunoscuta in cercul de prieteni.
SANATATE: Recuperati ceva mai usor energia fizica cheltuita, cu exceptia ultimelor zile ale lunii, cand ar trebui sa dormiti pe rupte.

TAUR
Precautie la bani


Puternica energie a planetei Marte va afecteaza viata de familie si problemele legate de gospodarie. Pentru a evita disputele privitoare la anumite decizii, pe care anumiti barbati din familie le pot contesta, ar fi bine sa treceti la actiune in mod constructiv. Puteti sa va apucati, de exemplu, de reparatii restante sau, pur si simplu, sa reorganizati lucrurile prin casa, dupa o formula mai potrivita. In cazul in care intrati totusi in situatii conflictuale, cea mai buna abordare este sa cedati in punctele minore, ramanand fermi in privinta problemelor principale.
BANI: Mercur retrograd in Casa banilor va tine pe loc castigurile salariale pana pe data de 19. In acest interval este nerecomandabil sa semnati contracte si chiar sa negociati. Intrarea lui Pluton in Sagetator pe 15 va poate afecta capitalul si/sau investitiile. Prezenta sa aici cere sa examinati daca nu cumva aveti datorii neachitate fata de coinvestitori sau daca nu sunteti in urma cu niste investitii promise.
CARIERA: In ciuda dificultatilor financiare este posibil ca sefii dvs. sa se gandeasca la o crestere salariala sau o bonificatie - feriti-va insa s-o cereti dvs. insiva. Daca e sa se intample, va fi in jurul datei de 14.
DRAGOSTE: Atmosfera se incalzeste cu incepere din data de 19, cand iesirile cu amicii sunt atat relaxante, cat si incitante, din punct de vedere al discutiilor purtate. Aceia dintre dvs. care isi doresc sa cunoasca pe cineva au sanse frumoase incepand cu data de 21. Reluarea unei aventuri bazate doar pe atractie fizica, in cea de a doua parte a lunii, nu e o idee buna.
SANATATE: In cea de-a doua parte a lunii este bine sa dati fuga la medic chiar si la cel mai mic semn de infectie, care se va manifesta cel mai probabil la nivelul aparatului uro-genital, dar poate afecta si colonul.

GEMENI
Ceva incurcaturi


Miscarea retrograda a lui Mercur in semnul dvs., pana pe data de 19, poate aduce cu sine incurcaturi provenite din intelegerea gresita a unor vorbe ori situatii sau incurcaturi de natura sa va dea programul peste cap. In acelasi interval, nici dvs. nu stiti prea bine nici ce vreti, nici cum sa va exprimati. In consecinta, ati face bine daca ati lasa deoparte rezolvarea problemelor de ordin personal, mai ales vineri, 13, pana dupa 19, cand energia planetei dvs. guvernatoare va va fi din nou favorabila. Cu toate acestea, belelele sunt nesemnificative, atata timp cat micul benefic Venus se gaseste in semnul dvs., respectiv pana pe data de 17.
BANI: Din 19, Venus, care printre altele se ocupa si de prosperitate, incepe sa va ajute sa obtineti castiguri suplimentare. Soarele o urmeaza indeaproape, pe 22, cand puteti primi o propunere lucrativa din partea unui barbat, cu care este indicat sa colaborati, pentru ca stie ce face. Sau dvs. va vine o idee creativa, pe care n-ar trebui sa ezitati s-o puneti in practica. Este posibil si sa primiti vreun cadou.
CARIERA: Ritmul in care munciti se accelereaza, aproape fara sa bagati de seama, pana cand, pe la mijlocul lunii, realizati ca nu va mai vedeti capul de treaba. Pe 13-14 s-ar putea sa constatati ca faceti... 13-14. Pentru a preveni ciocniri cu sefii in aceasta perioada, ar fi util sa lucrati in avans - daca se poate.
DRAGOSTE: Luna noua din semnul dvs., de pe 3, va ajuta sa va limpeziti sentimentele, iar Luna noua din 18, va permite sa intelegeti corect statutul emotional ale relatiei. Pluton retrograd in Sagetator din 15 va obliga sa incheiati conturile emotionale neechilibrate.
SANATATE:
Atata timp cat Mercur este retrograd, deci pana pe 19, reflexele dvs. lasa de dorit, iar vulnerabile sunt mai cu seama incheieturile bratelor, incepand cu umerii.

RAC
Raze de soare


Pentru ca Soarele isi face intrarea in zodia dvs. pe data de 22, incepem prin a va ura La multi ani! si va anuntam ca pana atunci ati face bine daca ati trece in revista anul care a trecut de la ultima dvs. aniversare si, pornind de la concluziile care se impun, sa va trasati planurile pentru urmatoarele douasprezece luni. Micul benefic Venus intra in zodia dvs. inca de pe 19, pentru a se asigura ca intrarea Soarelui in Rac pe 22 va fi insotita de razele sale binefacatoare. De aceasta combinatie pozitiva se bucura mai ales Racii nascuti in primul decan al zodiei, al caror farmec personal este intensificat si carora le vine usor sa-si implineasca dorintele.
BANI:Va ocupati cu multa energie de problemele banesti, dar tocmai de-aici poate porni problema: pe 22 si 23, o atitudine prea radicala cu privire la bani ii poate antagoniza pe partenerii dvs. de afaceri. Pentru a evita o eventuala ruptura, ar fi indicat sa nu porniti nici o discutie de pe pozitii de forta.
CARIERA: Odata cu revenirea lui Pluton in Sagetator, pe 15, veti putea avea senzatia ca vechile tensiuni existente intre dvs. si colegi au reaparut si nici raportul intre dvs. si sefi nu arata prea grozav. Daca se intampla asa, e cazul sa examinati sursa de la care au pornit aceste probleme, probabil cu ani buni in urma, si sa incercati sa acordati iertare celor care v-au facut sa adoptati, de atunci, o atitudine defensiva.
DRAGOSTE: Venus, in semnul dvs. din 19, le aduce Racilor casatoriti armonie in cuplu, iar celor care-si cauta jumatatea, le poate aduce in cale o persoana potrivita in primele zile dupa ce si-a facut intrarea in zodia dvs.
SANATATE: In a doua parte a lunii, Pluton poate aduce la suprafata vechi probleme de sanatate, care n-au fost tratate ca lumea. Tratati imediat, cu mare atentie, orice infectie, mai ales daca vizeaza aparatul uro-genital si/sau colonul.

LEU
Sub semnul lui Marte


Energia si puterea dvs. de decizie cresc, pe masura ce Marte progreseaza in semnul dvs. Acest lucru va stimuleaza increderea in sine (de care majoritatea Leilor oricum nu duc lipsa), insa in jurul datei de 22 este bine sa nu va asumati dreptul de-a lua decizia si pentru persoane apropiate. Ceea ce le poate deranja cel mai mult este ca porniti de la prezumtii: pai, credeam ca vrei cutare lucru. Mai bine intrebati inainte, pentru ca ceea ce credeati dvs. ca vor ceilalti nu se potriveste. In cea de-a doua jumatate a lunii, aceia dintre dvs. care sunt parinti ar trebui sa dea multa atentie odraslelor. Asta pentru ca relatia dintre dvs. si ele intra intr-o noua faza si comportamentul dvs. fata de ele acum le va influenta profund. Tot acum, apetenta dvs. pentru distractii producatoare de adrenalina este crescuta. Tocmai de aceea, va avertizam ca masa de joc si sporturile periculoase ar trebui evitate cu strictete.
BANI: Planurile dvs. pe termen lung incep sa functioneze si faptul ca acest lucru se intampla incetul cu incetul nu trebuie sa va descurajeze. Doar in felul acesta veti castiga si reputatia de om priceput la ceea ce faceti. O zi fatidica poate fi insa cea de 12, cand ati putea fi dusi in eroare, cu privire la bani.
CARIERA: Din 19, vi se activeaza aliantele secrete de la serviciu, ceea ce va va fi de mult folos, incepand din 22, cand un coleg poate incerca sa va submineze popularitatea. Desi eforturile sale sunt zadarnice, e bine sa va feriti.
DRAGOSTE: O parte a trecutului dvs. amoros pare sa reinvie, incepand din data de 15, si se pare ca este vorba despre o poveste dureroasa si nedusa pana la capat, pe care aveti acum ocazia s-o exorcizati.
SANATATE:Tendinta de ingrasare, care se poate accentua din 19, poate avea urmari neplacute la nivelul ficatului.

FECIOARA
Sacaieli familiale


Fiti pregatiti sa faceti fata unor probleme familiale sau legate de casa, care, dupa parerea dvs., ar fi trebuit sa fi fost solutionate inca de la inceputul anului. Se pare ca nu este asa - intrarea lui Pluton retrograd in Sagetator, pe 15 iunie, poate sa dezgroape mortii - adica sa aduca din nou pe tapet chestiuni dezagreabile, privitoare la resurse materiale comune sau la raporturile intre membrii familiei, care au fost stabilite pe cand erati copil, iar acum a venit timpul ca ele sa se schimbe. In cea de-a doua parte a lunii este contraindicat sa efectuati mutari sau sa primiti in casa o ruda - tensiunile s-ar ivi foarte curand.
BANI: In primele zile ale lunii, sefii dvs. s-ar putea decide sa va dea o marire de salariu sau o bonificatie. Daca dvs. sunteti insa cei care le cereti vreun avantaj material, s-ar putea sa va alegeti cu buzele umflate, lasati deci asta la atitudinea lor. Evitati sa purtati orice discutie legata de bani cu sefii in jurul datei de 12.
CARIERA: Evoluati intr-un peisaj in care e greu de prevazut azi ce va aduce ziua de maine. Aveti o concurenta acerba, in persoana unui barbat care recurge la manevre in- directe de sabotare a ascensiunii dvs. Sefii sunt de partea dvs., desi aparentele pot sugera altceva, mai ales in jurul datei de 12. E bine sa prezentati proiectele noi, la care va ganditi, curand dupa Luna noua din 3. Fiti insa rezervati si circumspecti cu oamenii, mai ales pana pe data de 19.
DRAGOSTE: Va merge bine in dragoste, iar din 18, puteti reintalni o iubire mai veche la o petrecere sau va puteti indragosti profund de o persoana ce provine dintr-un mediu diferit.
SANATATE: Extremitatile sunt cele care va pot provoca probleme, mai ales in jurul datei de 19, respectiv capul si labele picioarelor.

BALANTA
Imbarcarea pentru vacanta


Luna noua din 3 va declanseaza dorul de duca si este o idee foarte buna sa plecati in vacanta, mai ales daca destinatia este una indepartata si exotica. Veti avea multe de vazut si de invatat si, desi este posibil sa aveti parte de mici inconveniente, incurcaturi cu bagajele sau un taximetrist care sa va duca la alta destinatie, nu e nimic serios. Ar fi bine daca v-ati intoarce inainte de data de 15, cand Pluton retrograd intra in Sagetator, de unde are, din nefericire, puterea de-a va da peste cap concediul. Dupa aceasta data este mai bine sa nu va urcati la volan sau, daca nu se poate altfel, calatoriti in reprize scurte si pastrati tot timpul atentia treaza pe drum.
BANI: Ocazia de-a castiga ceva mai mult se iveste catre finele lunii, mai precis, incepand din data de 19, cand micul benefic, Venus, care pe deasupra mai e si patroana banilor, va intra in casa carierei.
CARIERA: Va bucurati de bunavointa sefilor incepand din data de 19, dupa cum am vazut mai sus, dar pentru a fi promovati trebuie sa puneti pe tapet idei creative si energia necesara pentru a le duce la bun sfarsit. In cazul acesta, va puteti alege cu un dublu castig - al functiei si al veniturilor sporite, care vin odata cu promovarea.
DRAGOSTE: Viata dvs. sociala este plina si va aduce o multime de satisfactii, atata doar ca, in jur de 22-23, cineva care va place va poate pacali, prin masca pe care o poarta. Intre cei care formeaza un cuplu stabil pot aparea suspiciuni.
SANATATE: Desi obositi in continuare destul de usor, rezistenta dvs. creste incetul cu incetul. Intre 21 si 28, satisfactiile profesionale duc la ridicarea nivelului energetic.

SCORPION
Tensiuni in familie


Pentru ca luna aceasta veti avea putin timp pentru familia dvs., membrii acesteia incep sa se simta neglijati, iar in jurul datei de 22 va puteti trezi cu reprosuri sau chiar cu lacrimi din partea celor care de-abia mai apuca sa stea de vorba cu dvs. Se poate sa vi se para ca pozeaza in victime si unii dintre ei pot, intr-adevar, exagera cu pretentiile pe care le au fata de dvs. Aceia dintre dvs. care au ales sa plece in concediu incepand cu data de 19 au facut o alegere foarte buna, caci calatoriile, mai lungi sau mai scurte, sunt un prilej de bucurie, relaxare si in acelasi timp de instruire. Aceia dintre dvs. care urmeaza cursuri de vara sau orice proces de instruire vor avea mult de castigat in urma cunostintelor dobandite acum.
BANI: Un proiect de investitii sau o noua afacere, initiata imediat dupa Luna noua din data de 3, poate duce la o sporire semnificativa a veniturilor dvs. Pana pe 19 este posibil sa intervina cheltuieli mai mari decat ati anticipat si sa va speriati putin, dar dupa aceasta data veti avea succesul scontat. Planificati miscarile importante dupa aceasta data.
CARIERA: Energia cu care va implicati in viata profesionala face impresie buna in primele saptamani ale lunii, dar in jurul datei de 22 ar fi bine daca nu v-ati lasa afectati de probleme familiale si nici de idei aparent inspirate, care la o examinare mai atenta se pot dovedi fanteziste. Din 27 va reveniti si puteti termina luna pe fondul unei realizari remarcabile.
DRAGOSTE: Navigati in ape destul de tulburi, cel putin pana pe 19, cand nu puteti fi siguri nici pe propriile dvs. reactii emotionale, daramite pe cele ale persoanei cu care sunteti la inceputul unei relatii. Lucrurile se schimba la finele lunii, cand poate aparea o veche iubire sau o noua pasiune.
SANATATE: Consumul energetic excesiv pe probleme profesionale poate duce la probleme in jurul datei de 22, cand sunteti susceptibili la infectii, febra, ori stari de slabiciune, iar reactia dvs. la medicamente poate complica lucrurile.

SAGETATOR
Niscaiva incurcaturi


Pregatiti-va pentru o noua vizita a lui Pluton in zodia dvs. Aceasta se va petrece pe 15 iunie si ii vizeaza pe toti Sagetatorii care au senzatia ca in viata lor exista inca situatii neduse pana la capat sau al caror final li se pare neconcludent. Intre 15 si 18, cand Luna plina se produce in semnul dvs., aveti ocazia sa reveniti asupra sentimentelor, asupra deciziilor pe plan personal si relational si aveti curajul sa va asumati ceea ce descoperiti in subconstientul dvs. Examinati in primul rand ceea ce intelegeti dvs. prin notiunea de putere personala si felul in care ati pus-o in aplicare in viata dvs. pana acum. Plecarile in concediu se petrec sub bune auspicii mai toata luna, doar in jurul datei de 22 ar fi bine sa nu porniti la drum, caci intrati la mijloc intre energiile puternic contrastante ale lui Marte si Neptun.
BANI: La capitolul venituri salariale nu se anunta nimic deosebit, ba chiar va sfatuim sa nu va lasati prada deliciilor shopping-ului - dar daca aveti investitii, acestea va pot aduce profituri, mai ales din 19 incolo.
CARIERA: In jurul datei de 12 puteti sa va asteptati la niscaiva incurcaturi, mai ales daca va lasati prinsi de probleme emotionale. Acestea va pot afecta capacitatea de-a lua decizii corecte la serviciu, trezind nemultumirea sefilor. Acestia incep sa fie ei insisi nesiguri sau confuzi in ultimele zile ale lunii, mai precis din 27 incolo.
DRAGOSTE: Mare harababura mare. Multe depind de atitudinea abordata dupa Luna Noua din 3, cand aveti de-a face cu un partener foarte agitat. Compromisurile nu sunt punctul dvs. forte, dar afectiunea fata de partener va va ajuta sa fiti toleranti.
SANATATE: Purtati-va mai prevenitor ca oricand fata de ficatul dvs., care dupa 15 poate deveni extrem de sensibil la orice nu-i e pe plac (grasimi, alcool etc.). Atentie si la infectii.

CAPRICORN
Sagetati de Cupidon


Prima jumatate a lunii sunteti probabil prinsi intr-o mie de directii, incercand sa concretizati o multime de planuri, caci vi se prezinta multe oportunitati de-a va pune in practica idei importante, pe plan personal. Retineti insa ca n-aveti cum sa le infaptuiti pe toate, oricat de muncitori, seriosi si eficienti ati fi. Poate cel mai important sfat pentru aceasta parte a lunii este sa nu va apucati de ceva nou pana cand nu v-ati asigurat ca misiunea anterioara a fost dusa, nu doar la bun sfarsit, dar si ca functioneaza ca lumea. Zilele cele mai potrivite pentru plecatul in concediu sunt cele cuprinse intre 19 si 28, iar de evitat este plecarea pana pe 19, cand drumurile, lungi ori scurte, pot fi presarate cu mici inconveniente, cum ar fi defectiuni organizatorice sau intarzieri.
BANI: Ideile care va vin in primele zile ale lunii cu privire la o afacere ce necesita investitii sunt foarte probabil bune. Cel mai bine ar fi, in cazul in care aveti nevoie de un credit, sa intocmiti actele dupa data de 19. Tot primele zile din iunie sunt promitatoare cu privire la un castig suplimentar la serviciu.
CARIERA: Ascultati ceea ce vi se spune la serviciu, dar nu va bazati pe autenticitatea informatiilor primite - probabil nu este vorba despre rea-vointa, ci pur si simplu despre situatii ale caror date se schimba pe zi ce trece. Graba strica sigur treaba, mai bine amanati ceea ce puteti dupa data de 18.
DRAGOSTE: Simtiti cu adevarat apropierea sufleteasca fata de partenerul de cuplu. Din 19 aveti placuta surpriza de-a constata ca partenerul dvs. va iubeste cu adevarat si nu ezita sa v-o arate. Unii Capricorni pot gasi partenerul pe care l-au asteptat o viata.
SANATATE: Evitati pe cat puteti munca fizica, pentru ca n-aveti suflu si exista si riscul de-a va lovi la incheieturile bratelor, fiindca reflexele va joaca feste.

VARSATOR
O potcoava in drum


Intr-un mod destul de ciudat, zeita norocului va insoteste pasii in primele zile ale lunii. Ciudat, pentru ca puteti cadea pe strada, cu mana pe un bilet pierdut de loto, care sa fie castigator. Probabil ca nu puteti deveni rentieri, in urma acestui castig, dar aveti un semn clar ca cineva, acolo sus, va iubeste. Data de 3, cand Luna Noua din Gemeni va stimuleaza creativitatea, va poate fi de mare folos, daca va prinde pe cale de-a demara un proiect creativ. Avantajul e de partea Varsatorilor cu talente artistice si a parintilor din aceasta zodie, care pot avea bucurii din partea copiilor lor - faceti in asa fel incat sa petreceti mai mult timp cu ei.
BANI: Situatia dvs. se mai drege, macar comparativ cu luna trecuta, dar probabil ca va veti mai confrunta cu niste dificultati. Ar fi posibil, de exemplu, sa trebuiasca sa dati la reparat sau chiar sa inlocuiti telefonul mobil sau calculatorul - mijloacele electronice de comunicare sunt vizate de acest tranzit.
CARIERA: In cea de-a doua parte a lunii puteti constata ca persoanele care incercau sa va puna bete-n roate s-au potolit. Din 19 incepand, relatiile cu colegii devin cum nu se poate mai bune, iar din 20 va exprimati autoritatea cu eleganta si fermitate. Se observa cat de utila este prezenta dvs., din mai multe puncte de vedere.
DRAGOSTE: Aceia dintre dvs. care dau curs atractiei pentru o persoana, care dupa Luna noua din 3 le apare irezistibila, se pot trezi intr-un adevarat carusel, pana pe data de 18, cand Luna plina va confera mai multa claritate cu privire la persoana respectiva. Intregul dvs. trecut emotional ar trebui reexaminat incepand din data de 15. Ascultati cu atentie parerile prietenilor dvs., dar nu le urmati neaparat.
SANATATE: Din 19 incepand este posibil sa depuneti cateva kilograme, caci apetitul va creste, dar, pe de alta parte, ingrijirea corporala da rezultate foarte bune.

PESTI
Verde pe toata linia


Scena domestica poate fi agitata pana pe data de 19 si tocmai aici se pare ca ar trebui luata o hotarare. Este bine ca decizia sa fie pusa in practica cat de curand dupa Luna noua din data de 3, insa ar fi bine sa rugati o femeie din familie sau o prietena de familie, inzestrata cu darul diplomatiei, sa fie intermediar sau macar sa va secondeze. Daca aveti de achizitionat aparatura electronica este indicat sa asteptati pana dupa 19. Tot atunci este bine sa va ocupati si de problemele mai importante de ordin gospodaresc. Ca fond, relatiile familiale sunt insa caracterizate de caldura si intelegere, in mod special in jurul datei de 3. Viata sociala si relatiile cu prietenii devin deosebit de placute din 19 incolo.
BANI: Cea de-a doua jumatate a lunii este favorabila demersurilor legate de bani. Daca aveti datorii fata de firma la care lucrati sau firma va datoreaza bani, faceti cele necesare pentru a regla conturile. Din 19 puteti beneficia de oportunitati de castig prin sistemul dvs. de relatii.
CARIERA: Ritmul sustinut in care lucrati si felul in care stiti sa va impuneti punctul de vedere fata de colegi ii pot impresiona pe sefii dvs., care s-ar putea sa va remarce. Catre sfarsitul lunii puteti fi laudati ori chiar propusi pentru o promovare. Pentru a va optimiza sansele este bine sa pastrati distanta fata de barfele de birou.
DRAGOSTE: Toate relatiile din viata dvs. se incalzesc incepand cu data de 19, cele de iubire si cele cu copiii devenind deosebit de apropiate. Pestii care-si cauta marea iubire s-ar putea sa fie norocosi in jurul datei de 24.
SANATATE: Tulburarile de somn si de ritm cardiac se pot inteti pe masura ce luna progreseaza, ajungand la punctul culminant pe 22-23, zile in care trebuie sa evitati efortul sub orice forma.