Solutii netoxice pentru plante

Redactia
Lichid impotriva purecilor

O infuzie puternica de pelin alunga purecii plantelor. Reteta: 100 g pelin proaspat tocat, 125 ml apa clocotita, 1/2 lingurita de sampon delicat (pentru uz cotidian). Preparare si folosire: Turnati apa clocotita peste plante, acoperiti vasul cu un capac si lasati-l sa se raceasca. Strecurati lichidul, apoi puneti-l intr-un pulverizator cu pompa. Adaugati samponul, scuturati bine si stropiti-va plantele.

Spray multi-functional, cu uleiuri esentiale

Uleiurile aromate (esentiale) de cimbru, salvie si lavanda sunt de mare ajutor pentru inlaturarea unei mari varietati de daunatori ai plantelor. Reteta: 3 picaturi de ulei de cimbru, 3 picaturi de ulei de salvie, 5 picaturi de ulei de lavanda, 1 lingurita de vodca sau de alcool de 90 de grade, 250 ml apa. Preparare si folosire: amestecati uleiurile esentiale cu vodca, ca sa se disperseze uniform in apa. Puneti lichidul intr-un pulverizator si stropiti minutios plantele.

Macerat cu frunze de rosii

Frunzele de rosii sunt bogate in alcaloizi, niste substante foarte nocive pentru insecte. Reteta: 100 g frunze de rosii tocate, 125 ml apa, o jumatate de lingurita de sampon delicat. Preparare si folosire: inmuiati frunzele de rosii in apa, vreme de o noapte, apoi strecurati lichidul printr-un tifon. Puneti-l intr-un pulverizator, adaugati samponul, scuturati bine, apoi stropiti plantele.

Piperul contra furnicilor

Un amestec de piper negru, usturoi si marar alunga furnicile de pe plante. Reteta: 50 g piper macinat, 50 g usturoi ras, 60 g marar uscat macinat. Preparare si folosire: amestecati bine toate ingredientele, apoi imprastiati compozitia in jurul tulpinei plantelor afectate.