Trandafirii sunt facuti sa infloreasca

Cititor Formula AS
Comentarii pe marginea textului "Trandafirii de toamna", publicat in F. AS nr. 821. Povestea de dragoste "la distanta", intre doi oameni care au depasit tineretea trupeasca, dar nu si pe cea sufleteasca, a starnit ecouri emotionale profunde. Visul de dragoste este mereu mai frumos decat realitatea. Oare de ce?

"Faceti si ultimul pas"

Doamna, nu indraznesc sa incerc sa va conving, dar v-as sugera, totusi, cat mai este timp, sa va intalniti in realitate, si nu in vise sau prin telefon, cu iubirea dvs. Incercati sa va organizati un drum la el in strainatate. Faceti si ultimul pas si intalniti-va cu el fata in fata. Si poate cafeaua de dimineata o sa aiba alt gust... al realitatii, al surprizei, si nu numai al visului romantic.
ATENT CITITOR

"Intindeti mana si prindeti fericirea"

Am citit pe nerasuflate superba dvs. poveste unica! Cuvintele mele isi pierd stralucirea, doar ma inclin in fata durerii dvs.! O poveste de iubire... fara sfarsit! Doamna, intindeti mana si prindeti fericirea! Trandafirii de toamna vor sta alaturi de cana albastra de ceai, o mangaiere tandra si bucuria iubirii implinite va vor insoti pasii. Indraznesc sa va rog sa ne scrieti continuarea povestii, daca va exista!
ANDREA LEHRER

"Nu va opriti la o dragoste virtuala"

Intalniti-va iubirea, doamna! Mergeti la el. Nu va opriti la o dragoste virtuala, prin telefoane, Internet si imaginatie! Daca el nu poate sa vina in Romania, mergeti dvs. la el. Nu se poate sa nu se poata! Intalniti-va in realitate, intrati pe usa casei lui in realitate, cu un buchet de trandafiri in mana. Beti ceaiul de dimineata impreuna si faceti-va o viata frumoasa.
MONICA B.

"O poveste emotionanta si stranie"

Cu toate ca povestea nu se potriveste cu nici unul din tiparele unei iubiri, e o poveste emotionanta, poate chiar stranie, a doi oameni care se au sufleteste unul pe altul. Atingerea aceea de mana sau licarirea din priviri din copilarie e mai bine sa fie neatinsa de neputintele prezente. Nu ca s-ar schimba ceva, dar daca tot nu e posibil, mai bine sa stea asa. Important si incredibil este ca doi oameni pot trai o poveste emotionanta, in ciuda distantei si a barierelor. Nu as numi-o de iubire, ci una de legatura ancestrala, deasupra tuturor tiparelor. Ca se vor vedea sau nu, nu cred ca are importanta, dupa cum nu mai conteaza nici sfarsitul, care mai devreme sau mai tarziu va sosi si se va disipa incetisor, asa cum a si venit. Ceea ce va ramane, si pentru unul, si pentru altul, e incredibila forta a unui gand, ca cineva acolo, la capatul lumii, e alaturi de tine, dincolo de spatiu si timp. Ca nu esti singur pe lume.
ROTARU ADA

"Doar celor alesi le e dat sa traiasca asa ceva"

Va felicit pentru tot. Va felicit ca aveti parte de ceea ce in zilele noastre se intampla atat de rar. Va felicit ca ati avut curajul sa ne impartasiti si noua fericirea dvs. Aveti curajul si mergeti mai departe, ca fericirea sa fie deplina. Incerc un sentiment de "invidie" pentru ceea ce traiti. Probabil, doar celor alesi le e dat sa traiasca asa ceva. Multa sanatate pentru a putea ajunge la sufletul pereche!
A. ANDA

"Profitati de darul pe care vi l-a facut viata"

Da, categoric, merita sa va intalniti! Ganditi-va! Ce-ati avea de pierdut? Daca v-ati muta impreuna, ati alunga definitiv singuratatea. Mai ales la varsta dvs., eu cred c-ar trebui sa profitati de darul acesta pe care vi l-a facut viata, intr-un moment cand nu mai sperati nimic. Ati lasat sa treaca deja sapte ani, fara sa va vedeti. Cum v-ati simti daca intr-o buna zi, pe neasteptate, ati afla c-a murit fara sa va fi vazut? N-ati fi coplesita de regrete? Haideti, doamna, curaj! Cred ca de fapt va e frica sa-l intalniti, ca sa nu stricati ce s-a infiripat intre dvs., ca sa nu rupeti vraja, si folositi probleme dvs. de sanatate drept paravan dupa care va ascundeti temerile... Treceti la fapte, pentru ca timpul e pretios!
PETRESCU MARIA

"Traiti fericiti pana la adanci batraneti"

Stimata doamna, va rog si eu sa faceti tot posibilul sa va intalniti in aceasta viata cu omul pe care-l iubiti. E mare pacat sa n-o faceti. Treceti peste toate si, ca in povesti, traiti fericiti impreuna pana la adanci, adanci batraneti. Sper, atunci cand va fi, sa am parte de aceeasi mare iubire. Astept vesti de la dvs., si daca nu va cer prea mult, indraznesc sa va dau numarul meu de telefon. Il puteti solicita la redactia revistei "Formula AS".
LILIANA MANOLE

"De fapt, cred ca nu vreti sa stricati magia..."

Daca ar fi o nuvela, povestea de dragoste ar avea mai multa valoare literara daca ar ramane asa cum ati descris-o, sa nu va intalniti fizic. Numai americanii fac filme cu happy-end, filme care isi pierd din valoare, tocmai din aceasta cauza. Dar... mi-ar placea si mie, recunosc, daca v-ati intalni. De fapt, cred ca nu vreti sa stricati magia aceasta, dand ochii cu prozaicul. As vrea sa mai aud vesti despre povestea dvs. de iubire. Va doresc numai bine!
MONICA-LILIANA BUZDUGAN