Raspuns pentru COJOCARU MARIA - Buzau, F. AS nr. 811 - "Fiicei mele ii cade parul dupa sarcina"

Redactia
Biolog NICIU ZOE MAGDALENA, Bucuresti, tel. 0749/26.87.70

Stimata doamna, nu disperati, rarirea parului la fiica dvs. poate fi rezultatul modificarilor hormonale ce apar in timpul sarcinii, o decalcifiere (calciul nu se fixeaza la nivel de celula). La unele femei, nivelul crescut de testosteron poate determina caderea parului, la fel ca si administrarea de anticonceptionale, problemele cu tiroida sau diabetul, unele stari patologice ale pielii, stresul emotional, psihologic si fizic.
Foarte importanta este o dieta echilibrata, cu alimente bogate in proteine, caroten, acizi grasi esentiali, calciu, fier, magneziu, siliciu, zinc, vitaminele B (mai ales biotina), C si E. Sa se evite bauturile care aciduleaza sangele si pot conduce la pierderea de minerale din par, dinti, oase, unghii. Exercitiile fizice regulate imbunatatesc circulatia cerebrala si furnizeaza numerosi nutrienti foliculilor de par.
Deoarece fiica dvs. a urmat un tratament cu medicamente alopate care nu au rezolvat stoparea caderii parului si cresterea normala a lui, va sugerez sa apeleze la ajutorul medicinii cuantice, si anume, diagnosticarea prin biorezonanta magnetica, tehnica bazata pe cauzele aparitiei bolilor. Medicul specialist face o evaluare completa a starii de sanatate si prescrie schema de tratament cu medicamente naturale cu puritate 100%, fara efecte secundare pentru pacienta sau copil. Ca medicamente naturale, in functie de cauzele care au determinat caderea parului, se pot lua: Rhodiolin - 3 tablete/zi, Full Spectrum - 2 tablete/zi, Morinda Citrifolia - aplicatii locale la 2-3 zile.
Daca va pot fi de folos cu alte informatii, va stau la dispozitie. Fie ca Domnul sa va calauzeasca pasii catre solutia cea mai buna de rezolvare a problemei fiicei dvs.

Ing. BOGDAN VICTOR, specialist in fitoterapie, reflexoterapie si bioenergie - Bucuresti, tel. 021/242.67.36, 0723/74.23.98

"Sufar de sindrom depresiv major bipolar"
(Raspuns pentru DAN C. - Bucuresti, F. AS nr. 809)


Stimate d-le Dan C., avand in vedere ca in anul 2007 34 de persoane bolnave de depresie sau chiar schizofrenie mi-au solicitat tratamente naturiste pentru aceste afectiuni, consider ca sunt in masura sa va dau un sfat mai mult decat avizat. Dintre cele 34 de persoane care au apelat la tratamentele mele naturiste, peste 90% dintre ele se considera vindecate. Tratamentul naturist pentru suferinta dvs. este alcatuit din: regim alimentar, sucuri de legume, masaj (automasaj), administrare de apa distilata si administrare de Apisan-Forte. Veti consuma pana la vindecare doar urmatoarele alimente sau preparate din acestea: orez, grau incoltit, linte, seminte de dovleac, produse lactate din lapte nefiert (lapte nefiert, lapte prins din lapte nefiert, unt de la tarani pe care il veti folosi in loc de ulei, branza de vaci - de preferat sa o faceti in casa, cas proaspat, lapte de capra rosie nefiert - foarte, foarte indicat), legume (crude, salate, sucuri), supa de legume cu unt, fructe, miez de nuca, miere de albine si o lingura de Apisan-Forte luata dimineata. Legumele pe care le puteti consuma sunt: morcovul, patrunjelul, fasolea verde, telina, castravetele, varza, salata si spanacul. Veti bea sucuri de legume din morcov, telina, patrunjel, sfecla, castraveti si spanac. Masajul este indicat sa vi-l faceti dvs. sau rude apropiate. Masajul facut de persoane straine este neindicat. Pentru eliminarea toxinelor este indicat sa consumati cantitatea de 90 litri de apa distilata. Veti consuma zilnic, doar cat doriti si cat va este sete. Dupa consumarea celor 90 litri de apa distilata, veti bea apa obisnuita (plata, minerala sau de izvor). Din produsul Apisan-Forte veti lua o lingura pe zi, timp de o luna sau noua luni, in functie de vechimea bolii. Pe perioada tratamentului este recomandat sa faceti zilnic plimbari in aer liber (2-4 km). Cafeaua, alcoolul si tutunul sunt interzise pe toata perioada tratamentului, acestea fiind considerate, pe langa altele, chiar cauze ale bolii. Pentru a va pune la dispozitie instructiunile pentru efectuarea masajului, a zonelor ce trebuiesc masate, a retetelor dupa care se prepara sucurile de legume, va rog sa-mi comunicati adresa dvs. la telefoanele: 021/242.67.36, 0723/74.23.98.

(Raspuns valabil si pentru LINA TANASE - Spania, "Sotul meu oboseste foarte repede si e nervos", F. AS nr. 809)

"Caut tratament eficient pentru depigmentarea pielii"
(Raspuns pentru BINDILA SORIN, F. AS nr. 809)


Boala dvs. se caracterizeaza prin tulburari de pigmentatie. La fel ca si in cazul altor boli, si in cazul bolii dvs., alimentele se pot grupa in trei categorii: Alimente recomandate (alimente medicament); Alimente interzise (nocive in cazul bolii dvs.); Alimente care nu sunt cuprinse in cele doua grupe, dar care si ele sunt nerecomandate pentru boala dvs. Astfel, veti consuma pana la imbunatatirea situatiei doar: orez vechi de peste un an, porumb, fasole, legume verzi cu condimente, banane, mar, ceai, cafea si alte bauturi fierbinti, bauturi alcoolice (putin - un paharel de tuica naturala sau un pahar cu vin natural). Se bea apa dupa masa, obligatoriu. Aceste alimente sunt adevarate medicamente pentru dvs. Pentru a urgenta vindecarea sau stagnarea evolutiei bolii, puteti aplica concomitent si reflexoterapia, eliminarea toxinelor prin terapia cu apa distilata si terapia mentala. Iar daca doriti detalii despre reflexoterapie si despre terapiile amintite mai sus, va rog sa ma contactati, pentru a-mi comunica adresa dvs.

MIRCEA PEIA, specialist medicina complementara si reflexoterapie - Timisoara, tel. 0256/43.18.91, 0747/22.20.24

"Cum se trateaza boala Hodgkin?"
(Raspuns pentru TATIANA - Ploiesti, F. AS nr. 720)


Mijloacele clasice de tratament in maladia Hodgkin cuprind tocmai protocoalele terapeutice pe care le urmeaza actualmente ruda dvs., si anume: * Chimioterapia - utilizata pentru localizarile extraganglionare si in tratamentul de completare al formelor localizate. Cu toate ca pacientul suporta bine (spuneti dvs.) acest tratament, sunt posibile complicatii traduse prin: alopecie, hipoplazie sau aplazie medulara, tulburari neurologice si digestive, fibroza pulmonara, azoospermie etc. * Radioterapia - utilizata pentru localizarile ganglionare, unde complicatiile care apar de obicei sunt: hipotiroidia, asialia (lipsa salivatiei), pericardita, mielita postiradiere etc. Trebuie sa stiti ca, sub tratament, evolutia poate fi favorabila, mergand pana la remisiune completa, mai ales pentru stadiile I A si II A, cu disparitia tuturor semnelor - clinice, biologice si radiografice. In privinta tratamentului naturist pe care il solicitati, trebuie sa recunosc ca posibilitatile sunt limitate, procedeele complementare (fitoterapie, reflexoterapie, apiterapie etc.) neputand singure sa confere organismului substratul curativ necesar. Exista totusi o planta, denumita Vinca rosea (Catharanthus roseus) care prin continutul unor principii active poate completa tratamentul alopat. Aceasta planta se foloseste in tratarea leucemiilor, limfoamelor, reticulosarcomului, bolii Hodgkin, cancerul bronhopulmonar, fiind utilizata si la prepararea diverselor citostatice, precum: Vinblastin, Velbe, Vincristin etc. Dozajul eficace de administrare este de 0,1 - 0,5 mg/kg corp/saptamana - cu un maxim de 4 saptamani. Va doresc multa sanatate si sa auzim numai de bine.

"De 7 ani am scaune cu sange"
(Raspuns pentru L. Z. - Bistrita, F. AS nr. 819)


Textul scrisorii dvs. aparute la rubrica "Cititorii intreaba" arata clar ca evitati cu buna stiinta sau din teama (de 7 ani), aflarea adevarului in privinta cauzei (cauzelor) care determina periodic (lunar) aparitia sangelui in scaun (materii fecale). Totodata, precizati ca suferiti de ulcer gastric si duodenal de aproximativ 25 de ani, afectiuni caracterizate de diferite simptome, intre care se evidentiaza si producerea de scaune sangvinolente. Trebuie sa stiti ca nu doar ulcerul gastric si duodenal pot sta la baza acestei anomalii, ci si numeroase alte afectiuni pot fi incriminate de aparitia sangelui in scaun, chiar daca fenomenul se produce in absenta durerilor (colici) abdominale. Ex. - fisuri sau fistule anale, hemoroizi, boala Crohn, diverticuloza colica, rectocolita hemoragica, polipii colonici (in special cei adenomatosi cu potential malign), cancerul colo-rectal etc. Nehotararea si teama dvs. in privinta unei examinari medicale de specialitate ar putea sa va coste scump, si ma refer aici la posibilitatea ca una dintre afectiunile enumerate anterior sa se gaseasca intr-un stadiu avansat (posibil malign), caz in care mijloacele si posibilitatile de tratament sa fie drastic diminuate. In concluzie, sfatul meu (este bine ca totusi solicitati un sfat) este sa luati legatura urgent cu un medic specialist gastro-enterolog (nu oncolog), care sa stabileasca (clinic si paraclinic) un diagnostic etiologic de certitudine si sa hotarasca tipul de tratament adecvat. Testele si metodele de diagnostic includ diferite procedee care pot fi efectuate. Separat sau in combinatie, caz in care creste acuratetea detectarii precoce. Aceste teste includ in principal: testul pentru hemoragii oculte, sigmoidoscopia, clisma cu bariu, colonoscopia. Desigur, colonoscopia este la ora actuala cel mai bun si edificator test la nivelul tractului intestinal, detectia precoce prin aceasta metoda fiind foarte importanta in prevenirea si tratarea unor afectiuni cu potential malign. Bineinteles ca, in functie de diagnosticul care urmeaza sa vi se puna, alaturi de tratamentul alopat, exista metode si remedii naturiste care pot sustine si amplifica efectul curativ, in scopul unei rezolvari favorabile, indiferent de afectiunea detectata (diagnosticata). In acest sens va rog sa ma contactati telefonic. Sa auzim numai de bine!
P.S. Observati culoarea sangelui in momentul defecatiei (rosu inchis spre brun cu origine in caile digestive superioare - rosu deschis daca isi are originea din segmentul entero-colic) si comunicati acest aspect medicului specialist.