Din nou, despre ingrijirea gradinii

Redactia
Amidon de cartofi contra daunatorilor

(Nu este toxic, in schimb omoara insectele care fac rau plantelor.)
Ingrediente: 30 g amidon de cartofi, 1250 ml apa calda, o lingurita de sampon natural. Preparare si folosire: amestecati amidonul de cartofi cu apa pana ce se dizolva complet. Puneti-l intr-un pulverizator, apoi adaugati samponul. Scuturati bine si stropiti plantele.

Lichidati puricii

Intre daunatorii cei mai frecventi ai gradinii se afla puricii, care se inmultesc rapid si acopera crengutele tinere ale trandafirilor, legumele si plantele perene. Aceste insecte slabesc vegetatia, sugandu-i seva. Urmatorul spray va va ajuta sa-i eliminati. Ingrediente: 1 lingurita de sampon natural, 2 linguri de untdelemn mai subtire, 2,5 litri de apa. Preparare si folosire: amestecati bine samponul, untdelemnul si apa. Varsati amestecul intr-un pulverizator, scuturati bine si vaporizati-va din abundenta plantele, pe fiecare in parte, o data pe saptamana.

Coji de oua impotriva melcilor

Pentru a descuraja limacsii si melcii sa se catere de plantele dvs., puneti o bariera de coji de oua pisate mare, in jurul fiecarei radacini.
O alta solutie: gasteropodele ies noaptea sa se hraneasca, in cautare de frunze proaspete. Adunati-i cu mana sau presarati-i cu sare, pentru a-i deshidrata. In timpul zilei, ei se ascund in locuri umbroase si umede. Puneti ghivece rasturnate cu gura in jos, cu o parte usor ridicata, pentru ca melcii sa se poata strecura inauntru. Dimineata adunati-i si duceti-i intr-o zona cu iarba de pe marginea strazii.