Raspuns pentru L.Z. - Bistrita, F. AS nr. 819 - "De 7 ani am scaune cu sange"

Redactia
ADRIANA VLAD, fitoterapeut, as. farmacist, consultant nutritie - Deva, tel. 0254/23.10.61, 0726/76.15.57, e-mail: elite.nutritia@yahoo.com

Este evident ca afectiunile dvs. au aparut in urma unor suparari profunde (moartea fiului) si, totodata, a deteriorarii sistemului imunitar. Ca sa va faceti bine, va recomand mai intai un tonic pentru sistemul imunitar, preparat din produse fitoapicole, care contine: miere, propolis, polen, laptisor de matca, extracte din salcie, soc, muguri de plop, ridiche neagra, echinacea, uleiuri esentiale de: lavanda, pin, geraniu, brad, cimbrisor de camp si fenicul. Ingredientele apicole ale produsului contin oligoelemente, vitamine si minerale naturale, enzime pentru asimilarea si fixarea acestora in organism. Celelalte extracte ale produsului au efect antiinflamator, antiinfectios, cicatrizant si antiseptic. Pentru intarirea sistemului imunitar deteriorat se administreaza 2 lingurite de 3 ori pe zi dupa masa, pe o perioada de cel putin 3 luni. Pentru a rezolva problema "scaunelor cu sange", va recomand supozitoarele fitoapicole "E-lite", care opresc si regleaza orice sangerare digestiva in 2-3 zile de la administrare. Acestea contin: miere, propolis, polen, laptisor de matca, extracte de catina, musetel, sunatoare, tataneasa, galbenele, cimbru, uleiuri esentiale de salvie, pin, lavanda, geraniu, fenicul. Au efect antihemoragic, regleaza pH-ul colonului, cicatrizant, antiinflamator, antimicotic si antitumoral. Pe langa cele doua produse care se prepara in farmaciile "E-lite Nutritia" din Deva, va recomand o schema de tratament complex pe care sa o asociati cu produsele mentionate: Indole-3-Carbinol - 1 capsula pe zi; Ecoflorina - 1 capsula, de doua ori pe zi; Thuya - 1 fiola, de trei ori pe zi; Gastrocineccine - 1 comprimat, de trei ori pe zi; Obligeana - 1 capsula, de trei ori pe zi; Imunostim - 1 capsula, de trei ori pe zi. Tratamentul se administreaza intensiv, cel putin 3 luni. Aveti grija la dieta. Nu folositi alimente condimentate, prajite in ulei, grase sau acidulate. Consumati alimente fierte, peste care adaugati uleiuri presate la rece (masline, dovleac, floarea-soarelui). Pentru mai multe informatii, va rugam sa ne contactati!

"Caut tratament pentru artrita stafilococica"
(Raspuns pentru VASILE - Sebes, F. AS nr. 819)


Artrita stafilococica este o infectie in sange, care se vindeca foarte greu. De regula, pentru o astfel de afectiune se recomanda antibiotice, care nu reusesc sa anihileze stafilococii, in schimb deterioreaza sistemul imunitar. Produsele naturiste si homeopatice actioneaza in ambele sensuri, mai intai intaresc si sustin sistemul imunitar, care impreuna cu tratamentul de fond anhileaza infectiile cu microbi. In acest sens, va recomand o combinatie din produse naturiste si homeopatice, pe care trebuie sa o urmati intensiv timp de 6 luni: Iarba mare - 1 capsula, de trei ori pe zi; Cordyang - 1 capsula, de trei ori pe zi; Echinacea - 1 capsula, de trei ori pe zi; Megaimun - 1 capsula, de doua ori pe zi; Probiotic - 1 capsula, de doua ori pe zi; M.S.M. - 1 capsula, de trei ori pe zi; Bettarax - 1 capsula, de trei ori pe zi; Salcie - 1 capsula, de trei ori pe zi; Tonic imunitar "E-lite" - 2 lingurite, de trei ori pe zi, Supozitoare fitoapicole "E-lite" - 1, seara. Tonicul imunitar si supozitoarele se prepara in farmaciile noastre si contin produse apicole, extracte si uleiuri esentiale din plante. Supozitoarele au efect calmant pentru dureri, antiinflamatorii, antiinfectioase, antitumorale, antimicotice, cicatrizante. Se recomanda in foarte multe afectiuni: pentru calmarea durerilor de orice fel, prostata, uretrita, cistita, artrita, metroanexite, reumatism, hemoroizi, pentru oprirea sangerarilor pe colon. Tonicul imunitar contine oligoelemente, vitamine, minerale din plante si produse apicole. Are efect trofic, intareste sistemul imunitar, calmant, febrifug, antiinflamator, antiinfectios. Local, va recomand unguent "Apireven", daca nu sunteti alergic la venin de albine, sau unguent "Balsamin", pentru durerile de genunchi. Daca doriti tratamentul complex, tonicul si supozitoarele se prepara in farmaciile noastre, iar restul produselor se gasesc tot aici, deoarece conteaza foarte mult concentratia acestora.

Dr. ANA COSTEA, Bucuresti, "Energy Plus",tel. 021/316.43.92, 0748/88.00.59

"Caut tratament pentru cancer gastric"
(Raspuns pentru NITA SUZANA - Buzau, F. AS nr. 814)


Persoanele care sunt atinse de maladii oncologice pot avea beneficii enorme, prin administrarea de produse naturale adaptate situatiei concrete. Cancerul este o boala extrem de complexa. Din aceasta cauza, in elaborarea unui program de tratament complementar, sunt obligatorii analiza si corelarea factorilor de risc (fumatul, infectiile virale sau bacteriene, predispozitiile genetice, disfunctiile metabolice etc.), a mecanismelor de dezvoltare a bolii si a procedurilor oncologice urmate (chirurgie, chimioterapie, radioterapie). Subliniez necesitatea particularizarii tratamentului, chiar prin exemplul foarte elocvent al celor doi pacienti pe care vrem sa-i ajutam: primul pacient are o tumora gastrica, metastaza a unei tumori primare pulmonare, iar cel de-al doilea o tumora pulmonara, metastaza a unei tumori primare cu punct de plecare neprecizat. Chiar si tumorile situate pe acelasi organ pot fi diferite de la o persoana la alta, de aceea, analiza imuno-histo-chimica a tumorii este un reper esential si in tratamentul cu produse naturale. Tratamentele propuse de noi (cu produse cu o valoare bioactiva exceptionala, supuse de-a lungul timpului multor cercetari stiintifice) vor include, desigur, un grup de produse comune cum ar fi: Tien Hsien Liquid China 1, Essiac, Carctol (atentie la falsurile de piata, care folosesc ilegal numele acestor produse), dar si produse specifice tumorii, varstei bolnavului, afectiunilor asociate (diabet, hipercolesterolemie etc.), tipului de chimioterapie aplicata pacientului (prin reducerea imunodeficientei si a toxicitatii induse asupra rinichilor, ficatului, inimii etc.) Un alt aspect al tratamentelor cu produse naturale care trebuie luat in considerare este acela al calitatii produselor folosite. Acest aspect trebuie sa tina seama de compozitia calitativa si cantitativa a produsului: fiecare substanta are doze biologice active minime, pe tip de afectiune, iar in afectiunile oncologice, dozele sunt cu mult mai mari decat in tratamentele de intretinere a sanatatii. Chiar daca majoritatea produselor naturale nu au contraindicatii, exista incompatibilitati intre ele sau intre unele produse si localizarea, respectiv tipul tumorii.
(Raspuns valabil si pentru VLAD TEODORA - Hunedoara, "La 46 de ani, sotul meu are metastaza", F. AS nr. 814)

"Sunt insarcinata si am citomegalovirus"
(Raspuns pentru DIDINA COJOCARU - Poiana Teiului, F. AS nr. 814)


Iti recomand o discutie cu un medic specialist in boli infectioase (daca medicul ginecolog nu a fost destul de explicit in prezentarea situatiei). Ca tratament natural, beneficii importante iti vor aduce produsele Preg-Natal+DHA si Colostrum Prime LifeTM. Preg-Natal+DHA, cea mai completa formula pentru asigurarea sanatatii bebelusului si a mamei in timpul sarcinii si alaptarii, sustine formarea cartilajelor, oaselor, sistemului nervos, a gingiilor si a dintisorilor bebelusului, reduce riscul aparitiei malformatiilor sistemului nervos (deficientele de tub neural), asigura dezvoltarea fizica si neurologica, precum si vederea normala a bebelusului). Colostrum Prime LifeTM hiperimunizat (contine peste 35% imunoglobuline), distruge bacteriile, virusii, neutralizeaza toxinele si microbii din sange si limfa, traverseaza placenta si protejeaza fatul. Pentru bebelusul tau, dupa nastere, iti recomand produsele Colostrum cu probiotice si Baby's Jarro DophilusTM. Iti dorim nastere usoara si un bebelus sanatos!

Dr. IULIANA UNGUR, medic primar, Bucuresti, tel. 021/430.27.23, 0723/85.36.09

"Sufar de psoriazis si sindrom seboreic"
(Raspuns pentru ALEXANDRU - Braila, F. AS nr. 680)


Asa cum bine ati observat, afectiunea dvs. a aparut ca urmare a unor traume psihice pe un organism slabit, care v-au afectat foarte mult: moartea tatalui, boala mamei, certurile bunicilor etc. De aceea, problema pe care o aveti trebuie privita din mai multe puncte de vedere: cauzal, general, local. Sistemul nervos guverneaza intregul organism. Chiar daca este greu, incercati sa lasati trecutul in urma si iesiti din starea care v-a marcat, deoarece daca sunteti ingrijorat veti induce o stare negativa care va dezechilibra energetic organismul. Se va crea un mecanism de feed-back (conexiune inversa), nelinistea, ingrijorarea vor determina un stres negativ care va actiona la nivelul glandelor endocrine, apoi la nivelul intregului organism, rezultand seboree, acnee, prurit etc., iar aceste semne clinice vor duce tot la influentarea negativa a sistemului nervos. De dvs. depinde sa reusiti sa iesiti din acest cerc vicios, la 18 ani puteti avea preocupari foarte frumoase care va vor inalta spre gandirea pozitiva. Ca tratament general, va recomand Purre-Yuca, un detoxifiant al organismului, Rhodiolin - un echilibrant al sistemului nervos si un tratament homeopat - Ignatia CH30 - 5 granule la 7 zile (dar este necesar sa se intocmeasca o fisa homeopatica). Local, zilnic, va spalati cu un sapun neutru, va stergeti cu o lotiune pe care o veti face din: 500 ml alcool medicinal + 3 linguri brusture + 1 lingura cimbru de gradina + 1 lingura rostopasca. Lasati la macerat 14 zile, dupa care strecurati lotiunea si pastrati-o intr-o sticla de culoare inchisa. Dupa ce lotiunea se usuca, pe zonele afectate va ungeti cu un strat fin de Vitamoist, cu extract de alge marine. O data pe luna aplicati polen - o lingurita, amestecat cu o lingurita miere de salcam. Parul il veti spala cu sampon Dandarrest, iar o data pe luna, puteti aplica pe pielea capului o masca din Noni, un fruct cu proprietati deosebite. Tratamentul trebuie efectuat permanent, pentru ca dupa o perioada de acalmie, pot aparea recidive, si numai asa puteti evita afectarea, indeosebi, a articulatiilor. Multa sanatate.

PAUL NITU,Bucuresti, tel. 0728/90.33.12

"Am o formatiune tumorala de 7 cm pe pancreas"
(Raspuns pentru TUDOR MARIA - Bucuresti, F. AS nr. 818)


Stimata doamna Maria, va rog sa nu mai pierdeti nici o zi, deoarece aceasta boala, cu cat o tratati mai repede, cu atat efectele sunt mai bune. Pentru a o invinge, trebuie sa luati de 6 ori pe zi Cartilaj de rechin (Shark Aid), cate 3 linguri de sirop Morinda Citrifolia (NONI) si cate 4 capsule pe zi de Gheara-matei (Immunaid). Acest tratament naturist, impreuna cu un regim alimentar bazat pe cruditati, sfecla rosie si fructe, fara carne (de orice fel) si alcool, va vor ajuta sa va imbunatatiti starea de sanatate. Va doresc numai bine si insanatosire grabnica!