Scrisori in dezbaterea cititorilor

Cititor Formula AS
"Voi fi doar inca un copil care s-a sinucis" (F. AS nr. 825)

"Niciodata nu esti si nu vei fi "doar"..."

You are the greatest miracle of the world because there is only one of you... Draga "fata", existi pentru a deveni ceea ce tu stii ca poti... e datoria fiecaruia dintre noi! Asadar, exista, depasindu-te pe tine cea care esti acum.
Numai bine!
ALEXANDRA SILIVESTRU

"Nu trebuie intelese florile,/ ele trebuie sa fie mirosite"
Nu trebuie intelese sentimentele,
ele trebuie sa fie traite.
Nu trebuie intelesi porcii,
ei trebuie sa fie mancati.
Nu trebuie sa fie intelese florile,
ele trebuie sa fie mirosite.
Nu trebuie sa fie inteleasa pasarea,
lasati-o pe ea singura;
nu-i faceti ramura din inima voastra,
nu-i beti cu respirarea voastra aerul,
aerul de sub aripa...
Nu trebuie mai ales sa intelegem,
trebuie mai ales sa fim;
dar mai ales trebuie sa fi fost,
intr-adevar, mai ales sa fi fost.
Nichita Stanescu

"Un suflet ranit"

Am incremenit citind confesiunea celei care se semneaza "O Fata!". Dumnezeule, apar-o de ispita! Unii duc cruci grele pe umeri si sensibilitatile devin surse de imbolnavire a spiritului. Dar sper ca o zi cu soare sa fi schimbat gandurile negre ale tinerei. Confesiunea ei este un strigat de ajutor al unui suflet singuratic, ranit. Am ramas, apoi, realmente fara cuvinte, citind oferta d-nei Sanziana Pop.
Stimata doamna, sper din suflet sa reusiti sa salvati inca un suflet! Dumnezeu sa va ajute si sa va rasplateasca! Acolo, sus, e rasplata! Va doresc sanatate si reusita!
CARMEN TOPA

"Aproape am fost si eu un copil care s-a sinucis"

Pot intr-o oarecare masura sa ma identific cu autoarea acestor randuri. Am trecut candva, de mult, printr-o faza asemanatoare. Nu pot sa-I multumesc indeajuns lui Dumnezeu pentru ca nu mi-a dat puterea sa duc la capat acest imbold. Am descoperit intre timp ca fericirea adevarata vine numai din interior, ca omul e fericit doar atunci cand porneste sa-si caute si sa-si implineasca destinul in viata. Cred in ideea ca fiecare om are un talent special, pe care il poate oferi celor din jur. Poate ca - asa cum a observat d-na Sanziana Pop - in cazul tau este vorba de felul cum scrii, cum privesti lumea. Si eu cred ca ai atatea de oferit... Incearca...
In final, vreau sa mai spun ca de multi ani incoace, de cand am devenit si eu parinte, privesc cu alti ochi, incerc sa inteleg si sa iert greselile parintilor mei. Nu e usor, dar timpul le vindeca pe toate.
ADRIANA

Contactul cu "O fata" a fost stabilit. Deocamdata si-a luat bacalaureatul cu brio. "Formula AS" i-a deschis portile si-o asteapta cu drag.