Ingrijirea plantelor de interior

Redactia
Stropitul

Nevoia de apa a plantelor de interior depinde de specia lor si variaza in functie de mediul in care se afla locuinta dvs., adica de temperatura ambientala, umiditate, luminozitate. In general, plantele trebuie udate cand li se usuca pamantul, si mai putin dupa un plan precis. Puneti-le apa din belsug, lasati pamantul sa o absoarba, apoi udati din nou.

Folositi apa calduta

Stropiti-va totdeauna plantele de interior cu apa calduta, apa rece le poate vatama radacinile.

Vaporizati-le sistematic

Majoritatea locuintelor sunt foarte uscate, din cauza incalzirii centrale sau a aerului conditionat. Daca varful frunzelor bate in maro, e un indiciu ca planta are nevoie de umezeala. Daca vreti sa-i ocrotiti sanatatea, vaporizati-o cu apa simpla, de cel putin doua ori pe saptamana.

Spray nutritiv

Infuzia de salvie aduce minerale binefacatoare si ajuta planta sa creasca. Ingrediente: 50 cl apa clocotita, 2 linguri de frunze uscate de salvie. Mod de preparare si utilizare: varsati apa peste plante, lasati sa se raceasca, apoi strecurati lichidul. Vaporizati-va generos plantele, o data pe saptamana.

Apa cu zahar pentru florile taiate

Florile din vaza dureaza mai mult daca le puneti in apa cu zahar. Dizolvati o lingurita de zahar in 50 cl de apa. Schimbati apa din vaza, din doua in doua zile.