Curatenie cu "acrituri

Redactia
Propuneri pentru fanii produselor biologice

Solutie pentru curatat geamurile

• Ingrediente: 1/2 litru apa, 3 linguri otet alb, 1/2 lingurita de sapun lichid. Otetul degreseaza, sapunul scoate petele rezistente de murdarie. Se pun ingredientele intr-o sticla cu pulverizator, se scutura bine pana ce sapunul dat pe razatoarea mica se dizolva total, apoi se stropesc geamurile si se sterg cu o carpa ce nu lasa scame.


Lichid pentru desfundat chiuvetele

• Ingrediente: 3 linguri de soda de menaj, 1 ceasca de apa, 1/2 ceasca de otet. Dizolva materiile care infunda tevile de scurgere si evita depunerile noi. Se dizolva soda in apa fierbinte si se toarna in orificiile infundate. Se toarna apoi si otetul. Se lasa sa actioneze 10 minute, apoi se clateste cu apa fierbinte.


Pasta pentru curatat suprafetele din baie si bucatarie

• Ingrediente: 2 linguri de soda menajera, 2 linguri sare, sapun lichid, putin suc de lamaie. Sarea si soda se amesteca cu sapunul pana ce se obtine o pasta cremoasa. Se adauga sucul de lamaie, pentru aroma de proaspat pe care o raspandeste. Se pune compozitia pe un burete si se freaca suprafatele murdare. Chiar si petele galbene din cada ies cu acest produs.


Solutie contra depunerilor de calcar

• Ingrediente: 2-3 linguri acid citric (farmacie sau drogherie), 1 litru de apa. Inlocuieste chimicalele agresive folosite pentru scoaterea calcarului. Se pun ingredientele intr-un vas de pamant si se amesteca pana ce se dizolva acidul citric. Nu se foloseste pe obiecte de marmura sau materiale sintetice.