Curatirea naturala a vesmintelor

Redactia
Ca sa nu iasa culorile adaugati o lingura de otet de spirt, la fiecare incarcare a masinii de spalat.

* Ca sa eliminati resturile de detergent. Ramasi in haine, detergentii pot irita pielea sensibila si pot provoca mancarimi si eczeme. Utilizati doar jumatate din doza obisnuita de detergent si adaugati 25 cl otet de spirt, in ultima apa de clatit. Evitati otetul daca utilizati clor, combinatia lor provoaca gaze toxice.

* Ca sa inmuiati hainele, adaugati 2 linguri bicarbonat de sodiu in timpul spalarii cu masina.

* Detergent natural. Sapunul alb, bicarbonatul de sodiu si boratul de sodiu intaresc curatatul hainelor foarte murdare. Iar uleiul aromat de lavanda si grepfruit adauga o mireasma proaspata si placuta. Reteta: 10 picaturi de ulei aromat de grepfruit, 10 picaturi ulei aromat de lavanda, 125 g bicarbonat de sodiu, 120 g borat de sodiu, 120 g sapun de toaleta alb ras. Mod de preparare: Adaugati picatura de picatura uleiurile aromate in bicarbonatul de sodiu, amestecand bine. Incorporati boratul de sodiu si sapunul si amestecati din nou. Puneti produsul intr-un recipient inchis ermetic. Adaugati 3 linguri de supa din amestec, la fiecare spalat.

* Produs natural anti-pete. Inlatura tot felul de pete, mai ales daca il folositi imediat. Reteta: 1 lingura de glicerina vegetala, 1 lingura de lichid de spalat vasele natural, 125 cl de apa. Mod de preparare: amestecati toate ingredientele, scuturati bine flaconul, apoi frecati petele cu putin amestec. Spalati ca de obicei.