Festivalul CALLATIS

Patricia Mitrache
Editia a zecea, de nota zece

An de an, in august, cea mai fierbinte luna a verii, la Mangalia, una din cele mai frumoase statiuni de pe litoral, se desfasoara Festivalul Callatis, un spectacol plin de culoare, jocuri de lumini, muzica buna, aplauze si multe zambete. Vara aceasta, cea de-a X-a editie a festivalului a fost, dupa parerea multora, si cea mai reusita. Milioane de oameni au urmarit, seara de seara, spectacolul, unii din fata scenei, altii de acasa, din fata televizorului. Iata cateva impresii fierbinti, dar relatate pe scurt, inregistrate la fata locului.
* Organizarea festivalului a fost mult mai reusita decat in anii trecuti. Miile de romani adunati in Portul turistic Mangalia, dar si la Steaguri-Neptun, s-au aflat mai aproape de scena, iar pentru cei vitregiti de distanta, au fost amplasate plasme de-o parte si de alta a scenei, astfel ca spectacolul a fost vizibil de peste tot.
* La festival au fost prezenti atat spectatori romani, cat si straini, entuziasmati deopotriva de calitatea spectacolului.
* Printre spectatori s-au aflat si Presedintele Traian Basescu, precum si primul ministru Calin Popescu Tariceanu.
* Pentru organizarea festivalului au fost scosi din bugetul local aproximativ 800.000 de lei.
* Fiecare seara a festivalului a avut alta tema. Prima seara a fost "Callatis eurotour", o retrospectiva a celor mai reusite piese din repertoriul trupelor Simplu, Taxi, Felicia Filip & K1, Smiley & band, Bandidos, Romania, Ricky & Elvin Dandel, Cornelia Tihon, Loredana Sachelariu, East 17. In cea de-a doua seara, denumita "Dialoguri gen Callatis", au concertat DJ Project, Alexandra & Crush, Nico, Vlad Mirita, Andreea Balan, Keo, Alex, Anda Adam, September si multi altii. In cea de-a treia seara, s-au incins "toti la hora mare", alaturi de Niculina Stoican, Aurel Tamas, Laura Lavric, Gelu Voicu, Cornelia si Lupu Rednic etc.
* Chiar si adolescentii veniti in vacanta la mare au fost atrasi de acest festival: Florentina Meleaca (19 ani) din Bucuresti declara: "Mi-a placut foarte mult festivalul. Pana acum nu am fost la concerte de genul asta, insa ceea ce am vazut m-a convins. Mi-au placut focurile de artificii, scena, organizarea, dar cel mai mult muzica. Am si dansat in cea de-a treia seara, cand s-a cantat muzica populara. Mi-au placut pana si aspirantele de la Miss Diaspora".
* 19 fete, care de care mai frumoase, si-au etalat calitatile pentru a ajunge la titlul de miss. Trofeul a fost castigat de concurenta cu numarul 5, Alexandra Tanase, de 19 ani, care a reprezentat Canada. Anul acesta, Festivalul Callatis a intrecut orice asteptari. Felicitari organizatorilor!

Foto: Agerpres