Raspuns pentru ELENA Brasov, F. AS nr. 825 - "Caut tratament naturist pentru tumora la vezica"

Redactia
ADRIANA VLAD, fitoterapeut, consultant nutritie Deva, tel. 0254/23.10.61, 0726/76.15.57, e-mail: elite.nutritia@yahoo.com

D-na Elena, aceasta afectiune este tot mai frecventa la femei, deoarece acestea sunt predispuse la infectii urinare cu diferiti microbi (E.coli, Proteus). Infectiile urinare cronice netratate corespunzator sau tratate mult timp cu antibiotice si medicamente alopate (chimice) se transforma in timp in tumori si cancer. De aceea, este foarte important "ce inghitim" si cat de sanatoase sunt produsele cu care ne tratam. Ca dieta va recomand, in primul rand, sa renuntati la carne. Orientati-va spre un regim lacto-ovo-vegetarian crudivor, care are efect depurativ si de regenerare celulara. De asemenea, consumati sucuri naturale din fructe si zarzavaturi. Beti multe lichide, ceaiuri cu efect diuretic, indulcite cu miere. Nu mancati alimente sarate si condimentate, fainoase si produse cu gluten. Tratamentul pe care vi-l recomand este alcatuit din produse naturiste si homeopatice. Intern: Solidago, Indole-3-Carbinol, Ecoflorina, Merisor, Imunostim, Frasin, Thuya, Tonic imunitar "E-lite". Extern: bai de sezut cu infuzie de coada-calului si coada-soricelului, ovule ginecologice "Superforte", supozitoare fitoapicole "E-lite".
Tonicul imunitar, ovulele si supozitoarele contin produse apicole si extracte din plante, creand o combinatie ideala pentru tratarea acestei afectiuni. Se prepara in farmacia "E-lite Nutritia" din Deva.

"Am o tumora neoperabila pe ficat"
(Raspuns pentru DOBRE GH. Craiova, F. AS nr. 825)


Pentru tratarea si ameliorarea acestei afectiuni, voi incepe mai intai cu recomandarea unei diete sanatoase. Pe langa cure cu sucuri de fructe si zarzavat, se recomanda cel putin o zi post negru. La sfarsitul zilei de post, seara, se vor lua cu inghitituri rare doua linguri de ulei de ricin caldut, in care se pune zeama de lamaie. A doua zi se va consuma o portie de gris (aproximativ 300 g) fiert in apa fara sare. Seara, se va bea 100 ml ulei de masline caldut, in care s-a stors zeama de la o lamaie. Ar fi bine ca o data pe saptamana, sa repetati aceasta dieta. Ca tratament, va recomand o combinatie din produse naturiste si homeopatice: Intern: Sulfur, Nux vomica, Ulei de rozmarin, Livecom, Astragalus, Hepaxirom, Coenzima Q10, Lecitina, Tonic imunitar "E-lite". Tonicul imunitar este un preparat ce contine miere poliflora, propolis, polen, laptisor de matca, extracte din muguri de plop negru, salcie, soc, echinacea, ridiche neagra, uleiuri esentiale (lavanda, geraniu, pin, brad, cimbrisor de camp, salvie). Acesta are efect: antiinflamator, trofic imunitar, antiinfectios, antipiretic, elimina surplusul de apa in ascita. Se prepara in farmacia "E-lite Nutritia" din Deva. Extern: va recomand o cataplasma lombo-abdominala cu argila, 3 ore pe zi. Pentru alte detalii, adresati-va la farmacia "E-lite Nutritia".

MIRCEA PEIA, specialist medicina complementara si reflexoterapie Timisoara, tel. 0256/43.18.91, 0747/22.20.24

"Fiul meu are adenom hipofizar si azoospermie"
(Raspuns pentru MARIA NEMTOIU Caracal, jud. Olt, F. AS nr. 828)


Consider ca problemele cu care se confrunta fiul dvs. (atrofie testiculara, azoospermie) se datoreaza prezentei adenomului hipofizar depistat tarziu si care, in opinia mea, trebuie indepartat chirurgical, pe cale transfenoidala (procedura obisnuita in neurochirurgie). Sigur ca tratamentul de substitutie hormonala cu testosteron si vitamina E forte este cel indicat in cazul deficitelor hormonale, dar trebuie sa stiti ca ramanerea adenomului hipofizar "pe pozitie" poate cauza in viitor si alte neplaceri fiului dvs., tot de natura endocrina (ex. sindromul Cushing). In plus, va recomand atentie la administrarea de testosteron, deoarece in doze mari, acesta poate determina probleme la nivel prostatic, poate agrava sindromul de apnee (sufocare) in somn, poate stimula excesiv hematopoeza, sau poate duce la cresterea nivelului de LDL-colesterol. In plan naturist, se poate interveni atat pentru resorbtia adenomului hipofizar, cat si pentru combaterea azoospermiei prin anumite remedii, care insa nu exclud continuarea tratamentului alopat instituit de medicul curant.
Pentru adenom hipofizar: Mesteacan folosite de obicei pentru distrugerea tumorilor maligne la nivel cerebral, seva de mesteacan si scoarta pot fi utile si in combaterea tumorilor benigne la acelasi nivel, prin actiunea acidului betulinic ca principala substanta activa. Se administreaza 250-300 ml seva de mesteacan pe zi, in cure de 4-6 saptamani, dupa care se continua cu decoct de scoarta de mesteacan, cate o cana pe zi (250 ml). Spanz indicat printre altele si in cazul tumorilor cerebrale, spanzul se utilizeaza cu precautie, in doze zilnice de 300 mg (un varf de cutit), dimineata, pe stomacul gol, sub forma de pulbere din planta, care se inghite cu apa.
Pentru azoospermie: vitaminoterapia (in special vitaminele A, E si F) si tratamentul hormonal bine dirijat vor fi completate cu urmatoarele produse: Heritage Steel (contine Ginseng, Ghimbir, Paba, Gotu-Kola, Astragalus) si Potent power care actioneaza prin marirea troficitatii la nivel testicular si reactivarea sau optimizarea procesului de spermatogeneza. Pentru alte lamuriri si informatii, contactati-ma telefonic. Sa auzim numai de bine!

VASILE STANCIU, fitoterapeut, Bucuresti, tel. 0724/37.32.48

"Am ciroza hepatica si varice esofagiene"
(Raspuns pentru Serban Ioan Arad, F. AS nr. 826)


Pana in urma cu cativa ani se considera ca leziunile cirotice sunt ireversibile. Afectiunea, caracterizata prin dezorganizarea difuza a hepatocitelor si aparitia de mici noduli inconjurati de tesut fibros are drept cauze: steatoza hepatica, alcoolismul, hepatitele virale, obstructia cronica a canalului biliar comun, boli autoimune etc. Ciroza poate da complicatii precum: hipertensiune portala, ascita, varice esofagiene, encefalopatie hepatica. Ciroza nu poate fi vindecata complet, dar evolutia ei poate fi stopata prin indepartarea cauzei. Medicina nu a dezarmat in fata acestei afectiuni cautand mereu noi solutii, astfel ca acum suntem foarte increzatori in posibilitatile oferite de metodele de tratament naturiste, rezultatele obtinute fiind in unele cazuri miraculoase. Daca pana la aparitia raspunsului au aparut complicatii grave (hipertensiune portala, encefalopatie hepatica), va recomand sa apelati cu incredere la medicina alopata si chiar sa aveti in vedere un transplant de ficat daca situatia o impune. Tratamentul naturist consta intr-o tripla terapie cu antioxidanti (acid Alfa-lipoic, Carotenoid Complex, Seleniu), 2 litri ceai pe zi din urmatorul amestec: 30 g armurariu, 20 g papadie, 30 g pufulita, 10 g radacina de lemn-dulce maruntita, 30 g anghinare, 25 g ortosifon, 30 g Gotu Kola, 25 g schizandra, 25 g ghimbir, 20 g verbina timp de 6 luni. Se pune o lingurita amestec la 250 ml apa clocotita. Tre-en-en, L-Arginine, Total Cleanse Liver stimuleaza regenerarea hepatica, protejeaza si stabilizeaza membrana celulei hepatice, elimina din organism acumularile toxice datorate alcoolului sau medicamentelor. Varicele esofagiene se formeaza datorita presiunii pe care sangele o exercita asupra unor vene mai mici din apropierea venei porte si pe unde incearca sa-si croiasca alt drum. Acestea avand peretii foarte subtiri se deformeaza "alcatuind din loc in loc" mici umflaturi cu risc permanent de a se sparge si a produce hemoragii caz in care se impune o spitalizare de urgenta. Tratament naturist Vein Defense. Pancreatita cronica este o inflamatie cronica a pancreasului care antreneaza treptat distrugerea acestuia, depuneri de calciu in organism, blocarea producerii sucului pancreatic si a enzimelor lipaza si amilaza, necesare descompunerii grasimilor si digestiei amidonului. Tratament intreruperea definitiva a consumului de alcool. Suplimente naturiste: Essiac, antioxidant Optimizer.

Dr. ION NICA, Bucuresti

"Prietena noastra are carcinom hepatic"
(Raspuns pentru MARICICA si SILVICA Iasi, F. AS nr. 832)


Desi eu nu ma consider un "terapeut" atat de priceput pe cat solicitati dvs., faptul ca am cunostinte privind sanatatea de peste 50 de ani, iar cu ajutorul bunului Dumnezeu am rezolvat multe cazuri limita, ma face sa va raspund. * Inlaturarea chirurgicala a tumorii hepatice a fost masura cea mai oportuna pentru stadiul actual al practicii medicale. * Hranirea cu sucuri de legume si fructe, la care bolnava a aderat, este de asemenea extrem de folositoare pentru a opri boala in evolutie. * In continuare, ea trebuie sa se fereasca de asa-numitii factori de risc (unii dintre ei actioneaza chiar din copilarie), factori ce destabilizeaza imunitatea si materialul genetic. Ei sunt: alcoolul, tutunul, cafeaua, conservantii, poluantii, radiatiile, medicamentele ce agreseaza ficatul, rinichii, pancreasul, sangele. * Sa inlature alimentele greu digerabile, cele care nu-i sunt compatibile. Ficatul, in mod normal, cu cele aproximativ 500 de functiuni, raspunde de soarta a peste 2 milioane de tipuri de molecule proteice din corpul nostru, are poate cea mai mare capacitate de regenerare mai ales la copii. In consecinta, recomandati prietenei bolnave sa manance cat mai sanatos, fara grasimi, sosuri, prajeli, rantasuri. * Sa nu mai manance dupa ora 3-4 dupa-amiaza, pentru a da ragaz ficatului bolnav sa lupte cu boala care-l macina, iar nu cu alimentele, unele daunatoare. * Doamna in varsta de 55 de ani sa apeleze la masuri cat mai naturale, ce cresc imunitatea si ne apara de microorganisme (fungi, virusi, microbi). Limba alba, incarcata, semn de infectie cu candida, foarte prezenta la bolnavii neoplazici, necesita tratament adecvat 3-4 luni, la fel tratamentele cu vitamine, enzime pancreatice si alte enzime, si credinta in Dumnezeu!